Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 5 μήνες μετά...
  • Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ξεθάβω λίγο για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.

Λοιπόν η ερώτηση μου είναι η εξής:

Θέλω να αγοράσω κάτι με 1500ευρώ στο οποίο προσφέρεται και η δυνατότητα αγοράς με 12 άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας, δηλαδή 125ε/μήνα. Μέχρι εδώ όλα ωραία και καλά.

Ας πουμε ότι εγώ έχω 1000ε στην άκρη και μου λείπουν τα 500. Μπορώ να το αγοράσω με 12 άτοκες, και με τον πρώτο λογαριασμό που θα ρθει αντί για 125 να βάλω τα 1000; Και μετά να μένουν ουσιαστικά άλλοι 4 μήνες των 125 για να ξεχρεώσω; (4χ125=500)

Γίνεται αυτό;

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;

Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

και τι θα κερδίσεις με αυτο, αφου σου δινει την δυνατότητα για 12 μηνες και ολο το ποσόν

Περαν αυτου πρακτικά γινετε, αλλα θα φανούν σαν δυο αγορές μια 1000 και μαι 500 με δόσεις(εξαρτάτε και απο το μαγαζί), τώρα τι νόημα εχει αυτο μόνο εσυ το ξέρεις.

Δημοσ.

Νόημα πιστεύω έχει γιατί οι καιροί είναι αβέβαιοι και δε ξέρεις τι σου ξημερώνει. Γιατί άμα κρατήσω το 1000ρικο (το οποίο το μάζευα για το συγκεκριμένο λόγο) μπορεί να φαγωθεί. Άλλος δηλαδή να χρωστάς 1500 και άλλο 500. Δηλαδή να ξεμπερδέψω με το θέμα σε 4-5 μήνες και όχι σε 12. Τέλος πάντων.

Δημοσ.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι το ανάποδο (δεν ξέρω βέβαια αν σε βολεύει, με τον προγραμματισμό που θες να κάνεις).

Πληρώνεις πχ τις 4 πρώτες δόσεις κανονικά, και μετά τους λες (στην τράπεζα δηλαδή) ότι θες να αποπληρώσεις όλο το ποσό στον επόμενο λογαριασμό.

• Like 1
Δημοσ.

Συνεννόηση με το κατάστημα, να τους δώσεις τα 1000 στο χέρι και τα 500 σε δόσεις, είτε 4 είτε 12 όπως τους βολεύει.

Χιλιάρικο ζεστό cash θα τους δώσεις, μόνο αν πέσεις σε βλάκα υπάλληλο που δεν γνωρίζει/βαριέται θα αρνηθεί. Ζήτα να μιλήσεις με προϊστάμενο/διευθυντή σε αυτήν την περίπτωση.

Το κατάστημα το συμφέρει, γιατί πρώτον παίρνει μετρητό στην τσέπη και δεύτερον κρατάει τους τόκους στο χιλιάρικο που θα έπαιρνε η τράπεζα, ή την προμήθεια που θα κρατούσε η τράπεζα. Γιατί μπορεί να λέει "άτοκα" αλλά η τράπεζα δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, την προμήθειά της θα την πάρει. Και αυτή η προμήθεια έχει ήδη από πριν προστεθεί στην τιμή από το μαγαζί.

Γι'αυτό πάντα όταν πληρώνετε κάτι με μετρητά που έχει ακριβώς την ίδια τιμή αν το πάρεις με δόσεις, παζάρι στην τιμή, γιατί το μαγαζί βγάζει περισσότερα όταν δεν προτιμάμε τα άτοκα.

Δημοσ.

οταν πληρωνεις με πιστωτικη και με δοσεις..στον καθε λογαριασμο του μηνα της πιστωτικης εκτος οτι αλλου εχεις ψωνισει/χρεωσει την καρτα

θα σου ρχεται και ενα ποσο 125 (1/12) , 125(2/12) κ.ο.κ

περα αυτου..οτιδηποτε εχεις χρεωσει την πιστωτικη..καθε μηνα μπορεις να β αλεις την ελαχιστη καταβολη ή οτι ποσο γουσταρεις (ασχετως αν ειναι ολικο ή ενα μερος αυτου που ειναι χρεωμενου στον λογαριασμο)

το συστημα βλεπει οτι εχεις βαλει την ελαχιστη καταβολη (ή παραπανω) και το θεωρει πληρωμενο λογαριασμο..αν εχει μεινει υπολοιπο ..στο τοκιζει..και ερχεται ο επομενος λογαριασμος...κλπ κλπ.

Δημοσ.

Ασχετο !!!

οταν πληρωνεις με πιστωτικη και με δοσεις..στον καθε λογαριασμο του μηνα της πιστωτικης εκτος οτι αλλου εχεις ψωνισει/χρεωσει την καρτα

περα αυτου..οτιδηποτε εχεις χρεωσει την πιστωτικη..καθε μηνα μπορεις να β αλεις την ελαχιστη καταβολη ή οτι ποσο γουσταρεις (ασχετως αν ειναι ολικο ή ενα μερος αυτου που ειναι χρεωμενου στον λογαριασμο)

το συστημα βλεπει οτι εχεις βαλει την ελαχιστη καταβολη (ή παραπανω) και το θεωρει πληρωμενο λογαριασμο..αν εχει μεινει υπολοιπο ..στο τοκιζει..και ερχεται ο επομενος λογαριασμος...κλπ κλπ.

Δημοσ.

Ξεθάβω λίγο για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.

Λοιπόν η ερώτηση μου είναι η εξής:

Θέλω να αγοράσω κάτι με 1500ευρώ στο οποίο προσφέρεται και η δυνατότητα αγοράς με 12 άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας, δηλαδή 125ε/μήνα. Μέχρι εδώ όλα ωραία και καλά.

Ας πουμε ότι εγώ έχω 1000ε στην άκρη και μου λείπουν τα 500. Μπορώ να το αγοράσω με 12 άτοκες, και με τον πρώτο λογαριασμό που θα ρθει αντί για 125 να βάλω τα 1000; Και μετά να μένουν ουσιαστικά άλλοι 4 μήνες των 125 για να ξεχρεώσω; (4χ125=500)

Γίνεται αυτό;

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;

Σας ευχαριστώ!

@NikosKallithea

αν δεν καταλαβαινεις οτι του απαντησα εμμεσως πλην σαφως...δικο σου θεμα και ισως και του ψυχολογου που σε ή θα πρεπε να σε παρακολουθει.

Δημοσ.

πολυ θα ηθελα να μαθω αν η τραπεζα θα του δωσει την προεξοφληση...

εδω πληρωναν προστιμο οσοι ειχαν δανεια...

με 15-20% τοκο εννοειται στηριζονται σε τυχον καθυστερησεις...

τωρα για τα μαγαζια που λετε για μετρητα κατα 90% οποιος εχει κινηση στο μαγαζι κερδιζει και δεν χανει γιατι θα του δωσουν και μπονους ή "ευκολιες"...Οποτε ο μαγαζατορας ειτε πας εσυ με δοσεις ειτε μετρητα το ιδιο πραγμα του ειναι αυτος τα παιρνει ολα μπροστα.αμα του κανεις σκοντο μαλλον θα χασει γι αυτο και δεν θα ασχοληθει με παζαρι...

Δημοσ.

πολυ θα ηθελα να μαθω αν η τραπεζα θα του δωσει την προεξοφληση...

εδω πληρωναν προστιμο οσοι ειχαν δανεια...

με 15-20% τοκο εννοειται στηριζονται σε τυχον καθυστερησεις...

τωρα για τα μαγαζια που λετε για μετρητα κατα 90% οποιος εχει κινηση στο μαγαζι κερδιζει και δεν χανει γιατι θα του δωσουν και μπονους ή "ευκολιες"...Οποτε ο μαγαζατορας ειτε πας εσυ με δοσεις ειτε μετρητα το ιδιο πραγμα του ειναι αυτος τα παιρνει ολα μπροστα.αμα του κανεις σκοντο μαλλον θα χασει γι αυτο και δεν θα ασχοληθει με παζαρι...

Ε, δεν νομίζω. Το κέρδος του (πάντα σε σχέση με το να δώσει την επιλογή των γραμματίων στον πελάτη) είναι ότι αυτός θα τα πάρει τα λεφτά του βρέξει χιονίσει, είτε πληρώσει ο πελάτης την δόση είτε όχι. Η τράπεζα θα του τα δώσει. Ο πελάτης θα χρωστά στην τράπεζα πια και όχι στο μαγαζί, και αν δεν πληρώνει η τράπεζα θα τον κυνηγήσει να πάρει τα λεφτά της, όχι το μαγαζί. Σε περίπτωση μετρητών, το μαγαζί θα πάρει όλα τα λεφτά με την μία στο χέρι, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει τον μεσίτη, την τράπεζα δηλαδή.

Σκέψου το αλλιώς. Υπάρχει έστω και μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να έδινε το μαγαζί την επιλογή των άτοκων δόσεων, αν οι πελάτες του είχαν την δυνατότητα να πληρώνουν όλο το ποσό με την μία;

Δημοσ.

Να σας θυμίσω, πως πάνω από 500€ μετρητά δεν μπορείτε να δώσετε πουθενά βάση νόμου. Εκτός και καταφέρει ο πωλητής να σας κόψει πχ 2 αποδείξεις των 500€ για αγορά των 1000€.

• Like 1
Δημοσ.

Να σας θυμίσω, πως πάνω από 500€ μετρητά δεν μπορείτε να δώσετε πουθενά βάση νόμου. Εκτός και καταφέρει ο πωλητής να σας κόψει πχ 2 αποδείξεις των 500€ για αγορά των 1000€.

Καλά όταν λέμε μετρητά, δεν εννοούμε, μάλλον εγώ δεν εννοούσα χαρτονομίσματα, εννοούσα μεταφορά χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό. Maestro Δεν χρησιμοποιείτε ακόμα στην Ελλάδα; Εγώ όταν κατεβαίνω πολλές φορές με Maestro πληρώνω.

Δημοσ.

maestro αν δεν κανω λαθος ειναι οι αναληψεως της εθνικης...

http://en.wikipedia.org/wiki/Maestro_(debit_card)

Με βέλγικη κάρτα αναλήψεων με το σήμα maestro μπορώ να κάνω αγορές στην Ευρώπη και αναλήψεις από τον βέλγικο τραπαεζικό μου λογαριασμό σε οποιοδήποτε ATM δέχεται maestro με πολύ μικρή προμήθεια. Είναι ο μόνος τρόπος πχ να είμαι στην Ελλάδα και να έχω άμεση πρόσβαση σε cash από τον βέλγικο λογαριασμό μου, ή να δω πόσα έχει μέσα (εκτός του e-banking).

Τα ATM της εθνικής δέχονται maestro, της eurobank και πειραιώς επίσης, τα έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές.

Επίσης και αγορές από καταστήματα, πχ έχω ψωνίσει από Carrefour, Πλαίσιο και καταστήματα με ρούχα επίσης.

Γενικά στο Βέλγιο δεν χρησιμοποιούμε μετρητά, σε αγορές μεγάλων ποσών, συναλλαγές maestro ή visa/mastercard. Μεταφορά χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό, ακόμα και στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς έχεις την επιλογή γι'αυτό. Το πορτοφόλι μου σπάνια έχει πάνω από 10 ευρώ μέσα. Στην Ελλάδα δεν ξέρω γιατί ακόμα δεν είναι διαδεδομένο και ο κόσμος χρησιμοποιεί μετρητά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...