Hambos19 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Μόλις πήρα στα χέρια μου την πιστωτική μου κάρτα αφού έκανε κανα 1μισο μήνα να εγκριθεί. Τώρα θέλω να καταλάβω πως δουλεύει για να μην πέσω σε καμία παγίδα. Πείτε έκανα μια αγορά των 20 ευρώ. Περιμένω να εμφανιστεί η κίνηση στο web-banking. Αφού εμφανιστεί βλέπω ότι και το πιστωτικό όριο της κάρτας μειώθηκε. Αλλά δεν βλέπω που λέει τι ποσό χρωστάω. Γίνεται πριν κλείσει ο μήνας να κάτσω να πληρώσω το ποσό; Η θα περιμένω να μου έρθει το χαρτί σπίτι; Στο web-banking της Πειραιώς συγκεκριμένα που μπορώ να βλέπω τι χρωστάω ακριβώς; Αν πληρώνω το ποσό ολόκληρο πριν το κλείσιμο του μήνα θα έχω καμία χρέωση παραπάνω; Ευχαριστώ 1
gpgalanis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Aν πληρωνεις ολο το ποσο πριν την ληξη του λογαριασμού είσαι ΟΚ. Οτι περισσευει τοκιζεται. Οσο για αναληψη μετρητων νομιζω τοκιζονται αμεσως και με αλλο επιτοκιο. 1
Hambos19 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Με τίποτα ανάληψη. Για δόσεις περισσότερο την έβγαλα και για κάτι συνδρομές μου στο internet. Μετά από πόσες μέρες απο μια αγορά μπορώ να ξεχρεώσω την κάρτα;
fylatos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 <p>Με τίποτα ανάληψη. Για δόσεις περισσότερο την έβγαλα και για κάτι συνδρομές μου στο internet. Μετά από πόσες μέρες απο μια αγορά μπορώ να ξεχρεώσω την κάρτα;</p> Μολις μπει στο λογιστικο υπολοιπο
NikosKallithea Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Μόλις πήρα στα χέρια μου την πιστωτική μου κάρτα αφού έκανε κανα 1μισο μήνα να εγκριθεί. Τώρα θέλω να καταλάβω πως δουλεύει για να μην πέσω σε καμία παγίδα. Πείτε έκανα μια αγορά των 20 ευρώ. Περιμένω να εμφανιστεί η κίνηση στο web-banking. Αφού εμφανιστεί βλέπω ότι και το πιστωτικό όριο της κάρτας μειώθηκε. Αλλά δεν βλέπω που λέει τι ποσό χρωστάω. Γίνεται πριν κλείσει ο μήνας να κάτσω να πληρώσω το ποσό; Η θα περιμένω να μου έρθει το χαρτί σπίτι; Στο web-banking της Πειραιώς συγκεκριμένα που μπορώ να βλέπω τι χρωστάω ακριβώς; Αν πληρώνω το ποσό ολόκληρο πριν το κλείσιμο του μήνα θα έχω καμία χρέωση παραπάνω; Ευχαριστώ Θα την χειρίζεσαι όπως ειπε ο @gpgalanis ...και μια ερωτησούλα. Εχει ετήσια συνδρομή η πιστωτική που έβγαλες?
Hambos19 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 15 ευρα ο πρώτος χρόνος δωρεάν. Η university είναι που δεν θέλει εγγυητές κτλ
Sorath Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Πρώτον: ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ, σε ότι ανάγκη και να βρεθείς, δεν κάνεις ανάληψη μετρητών όπως αναφέρθηκε. Το ποσό που θα δανειστείς τοκίζεται απο την 1η ημέρα με τρελό επιτόκιο (το γράφει στο λογαριασμό που θα έρθει). Αν δε τύχει και κάνεις ανάληψη, τα επιστρέφεις το συντομότερο δυνατό! Μην περιμένεις τον λογαριασμό να σου έρθει! Δεύτερον: Τις αγορές που κάνεις με την πιστωτική, τις πληρώνεις όποτε σου έρθει ο λογαριασμός και μέχρι την ημερομηνία εξόφλησής του. Αν θέλεις να "τρενάρεις" μια πληρωμή, τότε υπολόγισε πότε εκδίδεται ο λογαριασμός (το γράφει στο χαρτί) και κάνε την χρέωση την επόμενη ημέρα. Συνεπώς χοντρικά θα έχεις 1.5 μήνα μέχρι να πας να πληρώσεις. Τρίτον: Για να κάνεις χρήση της κάρτας, χωρίς καμία απολύτως έξτρα χρέωση (πέρα του ετήσιου παγίου), θα εξοφλείς ΟΛΟ το ποσό που σου αναφέρει στο λογαριασμό κάθε μήνα. Αν βάλεις λιγότερα, το ποσό που μένει απλήρωτο τοκίζεται.Στο λογαριασμό επίσης αναφέρει και ελάχιστο ποσό πληρωμής (συνήθως είναι πολύ χαμηλό), αλλά αν βάλεις τόσα λίγα χρήματα, είναι προφανές οτι μεγαλύτερο ποσό θα σου τοκιστεί. Σε καμία περίπτωση, δεν αφήνεις τελείως απλήρωτο το λογαριασμό. Αν τον ξεχάσεις για παράδειγμα, πήγαινε και βάλε χρήματα αμέσως μόλις το θυμηθείς ή έχεις χρήματα. ΜΗΝ περιμένεις τον επόμενο λογαριασμό. Τέρτατον: Σε περίπτωση μη ολοκληρωτικής εξόφλησης του λογαριασμού, το ποσό που μένει όπως είπαμε τοκίζεται. Στον επόμενο λογαριασμό που θα πας να βάλεις λεφτά, αυτά εξοφλούν ΠΡΩΤΑ τους τόκους και μετά το κεφάλαιο. Συνεπώς αν δεν βάζεις μεγάλα ποσά, και αρκείσαι σε μικροποσά, θα πληρώνεις συνεχώς τόκους (οι οποίοι θα αυξάνονται κιολας) και το χρεωστικό σου κεφάλαιο θα παραμένει το ίδιο. Δηλαδή θα βρεθείς σε μια κατάσταση που όχι μόνο συνεώς θα πληρώνεις αλλά και το υπόλοιπο θα αυξάνεται!! Με λίγο λόγια, κάθεσαι και υπολογίζεις κάθε μήνα, τι έχεις να πληρώσεις, και πόσες δόσεις σου έρχονται απο τις αγορές σου. Αν βλέπεις οτι το ποσό μεγαλώνει, σταμάτα να αγοράζεις. Σκοπός σου πρέπει να είναι κάθε μήνα να εξοφλείς όλο το ποσό, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 17 3
Hambos19 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 φοβερός! τέτοια απάντηση έχω να δω χρόνια! Όπως είπαμε δεν πρόκειται να κάνω ανάληψη, μετρητό πάντα έχω στην τσέπη μου, τα φέρνω βόλτα. Και επειδή δεν θέλω να μπλέκω με έξτρα χρεώσεις κτλ θα κάνω τις πληρωμές στην ώρα τους. Ακόμα μία ερώτηση. Αν πάρω κάτι με έντοκες δόσεις, πχ ας πουμε 12 έντοκες, πληρώνω τις 2-3 πρώτες στην αρχή, μου κάθεται μια καλή δουλειά και βγάζω όλα τα υπόλοιπα χρήματα, μπορώ να πληρώσω και όλες τις υπόλοιπες νταν έτσι ώστε να μην χρωστάω άλλο;
Sorath Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Απο τη στιγμή που χρωστάς ποσό στην κάρτα σου, μπορείς να βάζεις και παραπάνω χρήματα (συνήθως το κάνω για να στρογγυλοποιώ το ποσό πληρωμής αφού έχω ένα στανταρ πάγιο χρέωσης). Χωρίς όμως να κερδίζεις κάτι ουσιαστικά, πέρα απο το μικρότερο λογαριασμό που θα σου έρθει τον επόμενο μήνα. Οι έντοκες δόσεις χρεώνονται έτσι κι αλλιώς, ακόμα κι αν εσύ βάλεις διπλό ποσό δόσης σε ένα μήνα. Αυτό συμβαίνει διότι είναι προ-υπολογισμένο το ποσό θα πληρώσεις στο σύνολο των δώσεων. Με απλά λόγια, δεν θα αποφύγεις τους τόκους των έντοκοων δόσεων. Όμως πλέον, είναι εύκολο να αγοράσεις τα περισσότερα προϊόντα με άτοκες δόσεις. Προτίμησε μαγαζιά που προσφέρουν τέτοιες διευκολύνσεις ακόμα κι αν έχουν αρχική τιμή αγοράς λίγο παραπάνω. 1
sphinxgr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Κάτι σχετικό άσχετο: Δεν εκδίδουν πιστωτικές εύκολα όπως παλιότερα? Αν είσαι για παράδειγμα ένας μισθωτός παίζει κ να μην σου εκδώσουν?
Hambos19 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν εκδίδουν πλέον εύκολα. Έφαγε πακέτο ένας γνωστός μου που ήθελε να κάνει κάρτα για τον γιο του. Τώρα δεν ξέρω γιατί μου εγκρίθηκε εμένα. Ίσως επειδή έχω ήδη λογαριασμό στην Πειραιώς με χρεωστική και βλέπανε τις κινήσεις που κάνω; Γιατί τους τελευταίους μήνες είχα καλούτσικο ιστορικό κινήσεων.
mphxths Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Βασικα η ολη υποθεση ειναι να ξερεις ποτε εκδιδεται ο λογαριασμος πες οτι εκδιδεται 2 του μηνος , σου ρχεται το χαρτι στις 10 ας πουμε και πρεπει να πληρωσεις στις 1 του επομενου μηνος... ο,τι χρεωσεις στην καρτα μεχρι τις 2 του μηνος ..μεχρι να βγει ο λογαριασμος δηλ...γραφεται στον επομενο λογαριασμο... απαξ και εκδοθει ο λογαριασμος..ο,τι χρεωσεις δηλ την καρτα απο τις 3 του μηνος και μεχρι να εκδοθει ο επομενος λογαριασμος δηλ στις 2 του επομενου μηνα...γραφεται στον ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΟ λογαριασμο...δηλ 2 μηνες μετα Ολα αυτα ισχουν για ολοκληρα ποσα..για δοσεις θα σου ρχεται η καθε δοση σε καθε λογαριασμο...λογικο. Οποτε η ολη μαγκια ειναι να ξερεις ποτε εκδιδεται ο λογαριασμος για να καθοριζεις ποτε θα χρεωνεις την καρτα και να απλωνεις τα ποσα στους λογαριασμους... Οι κινησεις φαινονται αμεσα στο web banking..και μπορεις ανα πασα στιγμη να ριχνεις οσα λεφτα θες στην καρτα...δεν σε ενδιαφερει τι θα λεει το χαρτι που θα ερχεται..εσυ θα κοιτας το web banking για αμεση ενημερωση. αν αφησεις υπολοιπο απο το νουμερο που γραφει ο λογαριασμος θα πεσει ο σχετικος τοκος ποτε αναληψη μετρητων Ακομα και αν δεν βγαινεις να πληρωσεις ολο το ποσο..πληρωνε τουλαχιστον την ελαχιστη καταβολη..αλλιως θεωρειται μη πληρωμενη η δοση/λογαριασμος και αρχιζουν τα τηλεφωνα... Αυτοσυγκρατησου..η πιστωτικη δεν ειναι τζαμπα χρημα..καποια στιγμη θα πρεπει να πληρωσεις τους λογαριασμους...
Hambos19 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Σας ευχαριστώ πολύ! Έχω αυτοσυγκράτηση στο θέμα της πιστωτικής. Δεν γουστάρω μία να τρέχω μετά για ένα καπρίτσιο που μου τζαβλωσε μία άκυρη στιγμή. Την θέλω για πολύ συγκεκριμένα πράγματα και όχι για shopping therapy. Thanks και πάλι! κατατοπιστικότατοι όλοι σας
Psipsinakis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Να κανω και εγω μια ερωτηση πανω στο θεμα καρτας να μην ανοιγω καινουργιο θεμα.Εγω που εχω μια καρτα απο την εθνικη που γραφει πανω maestro(την εχω για να βγαζω λεφτα απο λογαριασμο ταμιευτηριου) αν κανω αγορα απο μια σελιδα που δεχετε maestro θα με χρεωσει πιστωτικα η μπορει να λειτουργησει σαν προ πληρωμενη αν εχω μεσα το ακριβες αντιτιμο;Και αν δεν τραβηξει τα λεφτα απο το λογαριασμο, να περιμενω να μου ερθει ο λογαριασμος για να την εξοφλησω και γενικα να λειτουργησω σαν να ειναι πιστωτικη;Συγνωμη απο το δημιουργο που του μαμαω το θεμα.
mphxths Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 οι καρτες αναληψεως απο οσο γνωριζω δουλευουν σαν "χρεωστικες" και γινονται δεκτες οπου τις υποστηριζουν (visa electron , maestro κλπ). Οποτε εφοσον εχεις στον λογαριασμο στον οποιο αντιστοιχει η καρτα τοσα οσα θες να ξοδεψεις ή και περισσοτερα , τοτε η καρτα και εφοσον υποστηριζεται απο το μαγαζι/σαιτ που θες να κανεις την αγορα...θα λειτουργησει κανονικα..σαν χρεωστικη. Ξεχνας δοσεις ομως..αυτα παιζουν μονο στις πιστωτικες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα