viper2005 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 ποτε δεν το καταλαβα το: μου φερνει χρηματα οποτε θα πρεπει να βαλω βαθια το χερι στην τσεπη για να πληρωσω το ονομα μιας μαρκας ενος διπολικου innovator... oh well
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Κανενας δεν διαφωνει με αυτο. Υπαρχουν τομεις/χωροι οπου ειναι οι εξαιρεσεις κλπ. Αντιστοιχα, ο billdanos ειναι η εξαιρεση που χρησιμοποιει mac os x για δουλεια και "για να του φερνει χρηματα" οπως ειπε. Γιατι οπως ειπαμε, οι περισοτεροι που θελουν να κανουν δουλεια και να βγαλουν χρηματα απο αυτο, χρησιμοποιουν windows. Και τι να κάνουμε τώρα, να τα πετάξουμε και να βάλουμε windows? Και μετά να ψάχνω εγώ για ψυχίατρο? Πριτς! Σοβαρά τώρα, δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι πολλοί, με ενδιαφέρει τι κάνω εγώ για να με διευκολύνω είτε στη δουλειά μου είτε στον ελεύθερο χρόνο μου. Και επιπλέον όπως κι εσύ, έτσι και γω θεωρώ πως όλοι αυτοί που βασανίζονται με τα windows, αν κάνουν τη μετάβαση στο OSX θα δουν πως είναι να εργάζεσαι σε ένα σοβαρό και αξιόπιστο λειτουργικό (με τις όποιες "ελλείψεις του", οι οποίες δεν είναι και αναντικατάστατες). Δεν θα με πείσετε για το αντίθετο γιατί πολύ απλά …it just works! ποτε δεν το καταλαβα το: μου φερνει χρηματα οποτε θα πρεπει να βαλω βαθια το χερι στην τσεπη για να πληρωσω το ονομα μιας μαρκας ενος διπολικου innovator... oh well Αν έβγαζες χρήματα μόνο από αυτό θα το καταλάβαινες εύκολα.
haHa Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Και τι να κάνουμε τώρα, να τα πετάξουμε και να βάλουμε windows? Και μετά να ψάχνω εγώ για ψυχίατρο? Πριτς! Σοβαρά τώρα, δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι πολλοί, με ενδιαφέρει τι κάνω εγώ για να με διευκολύνω είτε στη δουλειά μου είτε στον ελεύθερο χρόνο μου. Και επιπλέον όπως κι εσύ, έτσι και γω θεωρώ πως όλοι αυτοί που βασανίζονται με τα windows, αν κάνουν τη μετάβαση στο OSX θα δουν πως είναι να εργάζεσαι σε ένα σοβαρό και αξιόπιστο λειτουργικό (με τις όποιες "ελλείψεις του", οι οποίες δεν είναι και αναντικατάστατες). Δεν θα με πείσετε για το αντίθετο γιατί πολύ απλά …it just works! Κανενας δεν σου ειπε "να τα πεταξεις" ή "να σε πεισει για το αντιθετο". Αφου καταφερνεις και κανεις μια χαρα την δουλεια σου με mac os x, καλα κανεις κ επιλεγεις mac os x. Απλα οι περισσοτερες εταιριες (οπου παραγωγικοτητα, αξιοπιστια κλπ ειναι πολυ σημαντικα) και ο περισσοτερος κοσμος που θελει να βγαζει χρηματα απο την δουλεια του, επιλεγει windows. Λιγοι επιλεγουν(ειδικα οταν αφορα την εργασια) να βασανιζονται με τα προβληματα και τα καπριτσια του mac os x. Αν έβγαζες χρήματα μόνο από αυτό θα το καταλάβαινες εύκολα. Οπως το εχουν καταλαβει οι περισσοτερες εταιριες κ για αυτο χρησιμοποιουν windows. Φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις.
viper2005 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Αν έβγαζες χρήματα μόνο από αυτό θα το καταλάβαινες εύκολα. φανταζομαι οτι ROI πρεπει να ειναι μαγικη λεξη για τους ελληνες... επισης καλο θα ηταν να μην μιλησουμε για 9 εννιάρια και τα σχετικα
Dr.Fuzzy Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Κανενας δεν διαφωνει με αυτο. Υπαρχουν τομεις/χωροι οπου ειναι οι εξαιρεσεις κλπ. Αντιστοιχα, ο billdanos ειναι η εξαιρεση που χρησιμοποιει mac os x για δουλεια και "για να του φερνει χρηματα" οπως ειπε. Γιατι οπως ειπαμε, οι περισοτεροι που θελουν να κανουν δουλεια και να βγαλουν χρηματα απο αυτο, χρησιμοποιουν windows. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, ο bildanos δεν είναι η εξαίρεση. Για παράδειγμα, αν ασχολήσε με VLSI σε μια εταιρία μεγάλη/μικρή και βγάζεις λεφτά απο αυτό δεν χρησιμοποιείς windows, απλά γιατι δεν είναι παραγωγικά για το συγκεκριμένο αντικείμενο (τους λόγους αν θες μπορώ να στους αναλύσω). Μπορώ να σου δώσω πολλά άλλα παραδείγματα (οι servers δεν είναι μέσα σε αυτά, αλλά παραδείγματα χρήστη workstation), όπως τόνισα εξαρχής θετικών επιστημών, όπου τα windows δεν είναι παραγωγικά αν θες να βγάλεις λεφτά, που προυποθέτει να αυτοματοποιήσεις διαδικασίες κλπ κλπ, πραγματα που στα Unix-based γίνονται ενδογενώς (βλέπε scripts).
haHa Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, ο bildanos δεν είναι η εξαίρεση. Για παράδειγμα, αν ασχολήσε με VLSI σε μια εταιρία μεγάλη/μικρή και βγάζεις λεφτά απο αυτό δεν χρησιμοποιείς windows, απλά γιατι δεν είναι παραγωγικά για το συγκεκριμένο αντικείμενο (τους λόγους αν θες μπορώ να στους αναλύσω). Μπορώ να σου δώσω πολλά άλλα παραδείγματα (οι servers δεν είναι μέσα σε αυτά, αλλά παραδείγματα χρήστη workstation), όπως τόνισα εξαρχής θετικών επιστημών, όπου τα windows δεν είναι παραγωγικά αν θες να βγάλεις λεφτά, που προυποθέτει να αυτοματοποιήσεις διαδικασίες κλπ κλπ, πραγματα που στα Unix-based γίνονται ενδογενώς (βλέπε scripts). Διαφωνουμε τοτε. Ή παλι χανεις τα bigger picture ή εγω δεν εκφραζομαι σωστα. O περισσοτερος κοσμος χρησιμοποιει windows στην/για την δουλεια του και για να βγαλει τα προς το ζειν. Το ιδιο ισχυει και για τις περισσοτερες εταιριες. Φυσικα υπαρχουν εξαιρεσεις ή για να το θεσω διαφορετικα , υπαρχουν πολυ μικροτερα ποσοστα(σε σχεση με τα windows) εταιριων και ανθρωπων που χρησιμοποιουν mac os x για τη δουλεια τους. Τετοια εξαιρεση ή για να το θεσω διαφορετικα, περιπτωση που ανηκει στο αισθητα χαμηλοτερο ποσοστο των ατομων που χρησιμοποιουν mac os x για να κανουν τη δουλεια τους ειναι ο billdanos.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Διαφωνουμε τοτε. Ή παλι χανεις τα bigger picture ή εγω δεν εκφραζομαι σωστα. O περισσοτερος κοσμος χρησιμοποιει windows στην/για την δουλεια του και για να βγαλει τα προς το ζειν. Το ιδιο ισχυει και για τις περισσοτερες εταιριες. Φυσικα υπαρχουν εξαιρεσεις ή για να το θεσω διαφορετικα , υπαρχουν πολυ μικροτερα ποσοστα(σε σχεση με τα windows) εταιριων και ανθρωπων που χρησιμοποιουν mac os x για τη δουλεια τους. Τετοια εξαιρεση ή για να το θεσω διαφορετικα, περιπτωση που ανηκει στο αισθητα χαμηλοτερο ποσοστο των ατομων που χρησιμοποιουν mac os x για να κανουν τη δουλεια τους ειναι ο billdanos. Έχω όμως αρκετά παραδείγματα εταιριών που γνωρίζω εκ των έσω, που αντίστοιχα είδαν εντυπωσιακή βελτίωση από τη μετάβαση σε OSX. Οπότε πιστεύω πως είτε κινούμαι σε ένα κλειστό οικοσύστημα που είναι η εξαίρεση, είτε δεν είναι και τόσο μικρά τα ποσοστά όσων επιλέγουν mac & OSX στη δουλειά τους. Πάντως, προς Θεού, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ πως αυτοί είναι περισσότεροι. Το ποσοστό χρήσης των 2 λειτουργικών είναι γνωστό.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτο που λέω ειναι οτι υπάρχουν τομείς σε εταιρίες που σκοπός ειναι να βγάλουν λεφτά (και ειναι αρκετοί) που τα windows δεν ειναι παραγωγικά και εκεί χρησιμοποιούν Unix-based λειτουργικά! Πρόσεξε ομως, οταν μπορείς να επιλέξεις ένα Unix-based λειτουργικό μεταξύ Linux και MacOSX, η εταιρία συνήθως παει στη φθηνότερη λύση που ειναι το πρώτο. Αυτό δεν σημαίνει οτι τo δεύτερο εχει κάτι λιγότερο (στη τελική ειναι και πιο καθαρόαιμο Unix) απλα κοστίζει πολυ παραπάνω λόγο πολιτικής Apple.
haHa Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτο που λέω ειναι οτι υπάρχουν τομείς σε εταιρίες που σκοπός ειναι να βγάλουν λεφτά (και ειναι αρκετοί) που τα windows δεν ειναι παραγωγικά και εκεί χρησιμοποιούν Unix-based λειτουργικά! Οπως σου ειπα κ προηγουμενως, κανενας δεν διαφωνει με αυτο. Κανενας δεν διαφωνει με αυτο. Υπαρχουν τομεις/χωροι οπου ειναι οι εξαιρεσεις κλπ.
Ελπιδοφορος Προσπαθοπουλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Εχμ, πάνω που είχα σκοπώ να το αναλύσουμε σοβαρά… Όταν θα μάθει η ms να βγάζει ένα μαζεμένο update και όχι 70-80 διαφορετικά, το συζητάμε! Δεν έχεις ζήσει τη γλύκα προφανώς να σου φέρουν ένα μηχάνημα με windows, που είχε καιρό να κάνει updates... Σου εύχομαι απλά να μη χρειαστείς να κάνεις κάτι σημαντικό από το οποίο θα εξαρτάται η δουλειά σου, να έχεις από πάνω σου 10 άτομα που θα περιμένουν, να crashάρουν τα windows 8, να κάνουν restart και εκεί που είσαι οριακά στο λεπτό για να προλάβεις να σου σκάσει η οθόνη μετά από προηγούμενο update βελτιστοποίησης των windows… 15% restart, 30% restart, 45% restart... Για παιχνιδάκια στο σπίτι και κάνα word είναι super τα win (και γω 8 έχω στο desktop σπίτι). Για τα υπόλοιπα που μου φέρνουν λεφτά, έχω το mac. PS: να διαβάζεις προσεκτικά τι γράφω γιατί είσαι σε ένταση και παρασύρεσαι εύκολα από τον ενθουσιασμό! Pebkac. Φταινε τα windows που το pc δεν εχει συνδεθει ποτε στο Internet Btw, τι σοβαρο κανεις στα mac που σου φερνει λεφτα και δεν μπορεις στα windows?Σορρυ δλδ, αλλα απο εφαρμογες "επαγγελματικες", ΟΛΕΣ, μηδενος εξαιρουμενου, στα windows ειναι καλυτερες.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Ευχαριστούμε και πάλι. Το να αφαιρεθούν όλα τα off topic θα πάρει πολύ περισσότερο από το να ανοίξει ένα νέο, μόνο για το Lenovo από όποιον ενδιαφέρεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις