Προς το περιεχόμενο

Απορια για τοσοθετηση fan

KoKoPsOpSaRoS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σπερα. Εχω ενα pc το οποιο εχει ενα fan 80αρι αν δεν κανω λαθος στο πισω μερος τοποθετημενο να βγαζει τον αερα και ειναι και πολυ τρελιαρικο στον θορυβο. Η μητρικη δεν εχει αλλη 3pinη 4pinη θυρα για αλλο fan. Με αποτελεσμα να μην μπορω να βαλω αλλο ενα fan μπροστα. Και δεν ξερω κιολας αν περνει μπροστα. Η μητρικη ειναι αυτη http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=897&MenuID=16

Το κουτι ειναι ενα της quest και δεν μπορω να δω ποιο ακριβως. Τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση? Αφηνουμε το πισω fan μονο? Και αν το αφησουμε να το κανω να βαζει αερα η να βγαζει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικα αδερφε θα σε χρειαστω. Ενταξει το fanακι θα το στηριξω μπροστα εχει βαση. Οταν λες ομως να το συνδεσω με ρευμα απτο τροφοδοτικο? Πρεπει να κανω μαγκια με κανενα καλωδιο? Με molex? Πως ακριβως να παρω ρευμα?

Θες κάποιο καλωδιακι που να συνδέεται σε molex και να σου δίνει σε 3pins για το ανεμιστηρακι ή άλλο καλώδιο που να παίρνει από τα 3 πινς της μητρικής και να σου δίνει για 2 ανεμιστήρες. Δε μπορώ να ψάξω τώρα γιατί είμαι από κινητό αλλά αν μπορείς να κοιτάξεις για molex to 3pins ή 3pins Y cable κάπως έτσι για το δεύτερο που σου λέω.

Αν πιάνουν τα χέρια σου και σου περισσεύει κάνα βύσμα molex καντο μόνος σου συνδέοντας το μαύρο του ανεμιστήρα στο μαύρο του τροφοδοτικού και το κόκκινο στο κίτρινο για 12βολτ

Σ'ευχαριστω και σεν για την βοηθεια θα το κοιταξω :) Νικολα να σε ρωτησω τωρα. Μλλον θα κανω το τελευταιο. Εχω ελευθερη θυρα molex που φευγει απτο τροφοδοτικο. Εχει 8 καλωδια ομως.  4μαυρα 2 κοκκινα και 2 κιτρινα. Τα ξεριζωνω ολα και παιρνω ενα μαυρο και ενα κιτρινο και τα συνδεσω με το fan? Οποια να'ναι κιτρινα και μαυρα θα παρω?

Ρωταω γιατι το fan που θα βαλω δεν εχει βισμα μπροστα, ουτε molex ουτε 3-4pin. Ειναι μονο τα καλωδια.

ώπα ώπα. :shifty:  Για το τελευταίο προφανώς πρέπει να κόψεις τα καλώδια του ανεμιστήρα οπότε ίσως δεν ειναι και τοσο καλη επιλογη!!!

Καταρχήν τα βασικά. Στα καλώδια του τροφοδοτικού να ξέρεις:

Κίτρινα 12V

Κόκκινα 5V

Μαύρα  - / Ground (γείωση)

Αυτα τα 6 καλώδια που λες μου φαίνεται περίεργο. Δε καταλαβαίνω ποιο κοιτάς. Εγώ molex εννοώ Link.png Site: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/Molex_female_connector.jpg">αυτό 

Καλώδια του ανεμιστήρα αν εχει 3πινς:

Κόκκινο + τροφοδοσιας

Μαύρο   - τροφοδοσίας

Κίτρινο  στελνει πληροφοριες για τις στροφες του ανεμιστηρα (δεν ειναι απαραιτητο στην συνδεση για να λειτουργησει ο ανεμιστηρας)

Μη κόψεις κάνα καλώδιο του τροφοδοτικού δεν ειναι καλή λύση :P

Edit:

Ένα τέτοιο θες αλλα ρε γαμωτο εχει εξαντληθει http://www.e-shop.gr/product?id=PER.804330

Το αλλο που σου ελεγα οτι απο την μητρική μπορείς να πας σε 2 ειναι αυτο: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.804329

Ναι ρε συ για το molex σου λεω και γω. 8 καλωδια εχει επανω οπως σου ειπα. 4 μαυρα 2 κοκκινα και 2 κιτρινα. Ωπα. Εχει τοσα διοτι εχει 3 molex στην σειρα συνδεμενα μεταξυ τους. Χαχα οκ περιμενω απαντηση σου :D

Οποτε αναγκαστικα θα πρεπει να ψαξω να βρω το πρωτο απτην στιγμη που το fan εχει μονο τα καλωδια ετσι? Και οταν το αγορασω πως θα το συνδεσω με τα καλωδια του fan?

Το fan δεν έχει βυσματακι 3πινς? 

Άσε ήσυχο το μολεξ που βρηκες μην καταστρέψεις το τροφοδοτικό :P

Βασικά έχεις πάρει ανεμιστήρα ή όχι γιατι δεν καταλαβα! 

Χαχαχα αυτο σου λεω τοση ωρα. :P Δεν εχει 3 pin βυσμα το ανεμιστηρακι. Ο παπαρας ο φιλος μου που θα μου το δωσει, εκοψε το 3pinακι απο μπροστα και εχουνε μεινει μονο τα καλωδιακια. Αυτο προσπαθω να σου πω. Τι ακριβως μαγκια μπορω να κανω για να το κουμπωσω. Αν ειχε pin, η λυση σου θα με εσωνε τωρα και θα πηγαινα για αγορα :)

εεε τότε αν θες πάρε ένα τέτοιο μιας που ειναι παμφθηνο και κόψε κι απο κει τα 3 πινς ώστε να συνδεσεις καλωδιακι με καλωδιακι.

Εξ αρχής όταν ειπα αν σου περισσεύει κάνα μολεξ εννοούσα αν σου περίσσευε κάνα θηλυκό Link.png Site: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/Molex_male_connector.jpg">τέτοιο   και να κάνεις την πατέντα σου με αυτό και απλά να το κουμπώσεις πάνω στο τροφοδοτικό. (τώρα μη ρωτήσεις πως μου ήρθε στο μυαλό το οτι μπορει να σου περισσευε κατι τετοιο, έβαλα τον εαυτό μου στη θέση σου μάλλον που έχω διάφορα τέτοια ούτε καν που θυμάμαι από που :P )

Αν ενώσεις τα καλώδια, θα βάλεις το μαύρο του ανεμιστήρα σε κάποιο μαύρο του τροφοδοτικού και το κόκκινο του ανεμιστήρα στο κίτρινο του τροφοδοτικού.

Μπορείς να το βάλεις και στο κόκκινο του τροφοδοτικού για 5V να γυρίζει πιο αργά αλλά κάποιοι ανεμιστήρες μπορει να μην έχουν δύναμη να ξεκινήσουν στα 5. 

Επίσης αν το κόκκινο του ανεμιστήρα το βάλεις στο κίτρινο του τροφοδοτικού, αλλά το μαύρο του το βάλεις σε κόκκινο του τροφοδοτικού θα έχεις 7V (αλλά δεν ξέρω αν έχει κάποιο ρίσκο αυτή η συνδεσμολογία, προσωπικά δεν την προτιμάω)

Το κίτρινο του ανεμιστήρα δεν το συνδέεις πουθενα σε αυτη τη περιπτωση

Χαχαχα δεν πειραζει αδερφε. Μου αρκει η μεγαλη βοηθεια που μου εδωσες. Σωστος τι χαζος. Θα κοψω το 3pin απο αυτο που θα αγορασω. Ενωνω τα καλωδια και voila. Και παλι σ'έυχαριστω και ευχαριστω για την υπομονη σου :D

Εγινε θα το προσεξω. Σ'ευχαριστω για τις λεπτομερειες :)

Να σαι καλά, αλλά μήπως να σκεφτόσουν την περίπτωση να πάρεις ένα καινούριο fanaki? Τι διάσταση θες; Υπάρχουν και πολυ οικονομικά. 

Αν σκεφτείς πάντως να πάρεις καινούριο δες και πίσω αν χωράει μεγαλύτερο γιατί 8αρης ειναι ολιγον μικρος και ξεπερασμενος πλεον. Μεγαλύτερος ανεμιστηρας αποδιδει καλυτερα σε λιγότερες στροφές άρα και λιγότερο θόρυβο :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...