Erik Woker Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Παίδες έχω απηυδήσει με το TG585v7... Προσπαθώ απεγνωσμένα να καταφέρω να κάνω static ip η οποία να παραμένει και μετά από επανεκκίνηση του PC. Για να μην ανοίξω το θέμα του port forwarding. Αποφάσισα λοιπόν να πάρω ένα νέο router μπας και μου λύσει το πρόβλημα.Τα δεδομένα είναι τα εξής:Forthnet 24Mbps, με το TG585v7 και 2 pc(1 laptop και 1 desktop), τα οποία συνδέονται με ethernet και ασύρματα αντίστοιχα. Αυτό όσο παράλογο και αν ακούγεται συμβαίνει γιατί το router είναι σε διαφορετικό χώρο από το desktop. Οπότε, καμιά ιδέα για το αν υπάρχει η δυνατότητα να λύσω το πρόβλημα με κάποιο νέο router και αν ναι με ποιο;Είναι η τελευταία μου ελπίδα πριν χάσω τελείως την υπομονή μου και σπάσω το Thomson...
rafail1994 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Ποια ip θέλεις να κανείς σταθερή την εξωτερική η την εσωτερική ;
Erik Woker Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Επειδή γενικά δεν το κατέχω, τι ακριβώς εννοείς;
rafail1994 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Λες οτι προσπαθείς απεγνωσμένα να κανείς static ip για ποια ip μιλάς όμως ;
Erik Woker Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Εννοείς για ποιο από τα 2 pc; Αν εννοείς αυτό, τότε μιλάμε για το Desktop το οποίο συνδέεται ασύρματα. Αν πάλι εννοείς κάτι άλλο μάλλον πρέπει να μου το κάνεις πιο λιανά
rafail1994 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραία όποτε μιλάμε για την εσωτερική ip (αυτήν που συνδέεσαι με το router ) , αυτο που έχεις να κανείς είναι αυτο .
Erik Woker Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτό θα λύσει τα προβλήματα τύπου strict nat, αν μετά πάω και κάνω port forward στις ρυθμίσεις του router?
rafail1994 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι γιατί για να κανείς port forward θα πρέπει να έχεις στατική την ip σου ,που πριν δεν ειχες.
Erik Woker Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Και πάλι δεν βλέπω αποτέλεσμα. Σου παραθέτω και μια εικόνα για να δεις ότι έκανα αυτό που έπρεπε... Παρ'όλα αυτά και πάλι δεν έχει αποτέλεσμα. Ναι μεν είναι static ip αλλά δεν λειτουργεί το Port forwarding...
rafail1994 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Είσαι σίγουρος ότι εχεις ανοίξει σωστά της πόρτες ;
SPANK Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Θα κάνεις μαλλον καποια λάθος ρύθμιση μεσα στο port forward του router για αυτο και δεν λειτουργεί
poulinos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 δεν παιζει σε thomson να μην δουλευει το port forward.Εχω αλλαξει για δοκιμες πανω απο 5-6 thomson και με κανενα ποτε δεν ειχα θεμα με port forward.αν θες να δεις αν ειναι ανοιχτο ενα port ανοιξε το με βαση το www.portforward.com και μετα αυτο το Port βαλτο στο mtorrent και δες αν μετα σου δειχνει οτι ειναι ανοιχτο απο το www.canyouseeme.org .αν δεν τρεχει το προγραμμα που χρησιμοποιει το application δεν θα σου δειξει ποτε οτι ειναι ανοιχτο το port.επισης αν σου φαινετε δυσκολο να βρεις ποια ports παιζουν τοτε ανοιξε τα ολα απο Cli nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=192.168.1.60 αυτη η εντολκη ανοιγει ολα τα ports για την 192.168.1.60. μετα θελει και saveall.
Erik Woker Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Κρίμα να μην καταλαβαίνω... Ουσιαστικά, έχω προσπαθήσει πολλές φορές και σε άλλο TG585v7 αλλά δεν τα κατάφερα. Είχα καταφέρει να κάνω static ip αλλά τότε ήταν συνδεδεμένο μόνο ένα pc στο router, αλλά παρ'όλα αυτά και πάλι δεν έβγαλα άκρη με το Port forwarding παρά το γεγονός ότι ακολουθώ κατά γράμμα τις οδηγίες...
Max Rockatansky Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Το Thomson είναι από τα "καλά" modem που δίνουν οι ISP υπάρχουν και πολύ χειρότερα. Δεν κάνουν διαστημικά πράγματα αλλα ότι χρειάζεται ένας απλός χρηστης το κάνει χωρίς προβλήματα. Άμα δεν δουλεύει το Port FW κάτι θα κανεις λάθος και ελπίζω να θες να κανεις static τις εσωτερικές IPs σου και όχι την external γιατί την external την κάνει static ο provider και πληρώνεις
poulinos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Κρίμα να μην καταλαβαίνω... Ουσιαστικά, έχω προσπαθήσει πολλές φορές και σε άλλο TG585v7 αλλά δεν τα κατάφερα. Είχα καταφέρει να κάνω static ip αλλά τότε ήταν συνδεδεμένο μόνο ένα pc στο router, αλλά παρ'όλα αυτά και πάλι δεν έβγαλα άκρη με το Port forwarding παρά το γεγονός ότι ακολουθώ κατά γράμμα τις οδηγίες... α.οριζεις ip subnet gateway στο pc πχ Ip 192.168.1.60 subnet 255.255.255.0 default gateway 192.168.1.254 dns ειτε του isp ειτε google ειτε την Ip του ρουτερ. β.δοκιμαζεις οτι εχεις νετ. γ.αν εχεις τοτε κανεις Port forward . port range πχ 4444 to 4444 translate to 4444 trigger port τιποτα το φτιαχνεις αυτο το ονομαζεις οπως θες και μετα το κανεις assign στην 192.168.1.60 ειτε βαση mac address ειτε πατας User define και γραφεις την Ip.την Mac address την βλεπεις απο command prompt γραφοντας ipconfig /all και ψανεις την καρτα δικτυου σου ειτε ασυρματη ειτε ενσυρματη αναλογα με τι μπαινεις. αν δεν θες να κανεις απλα ενα port forward μπορεις να κανεις το παρακατω απο command prompt telnet 192.168.1.254 username Administrator με α κεφαλαιο password τιποτα εκτος αν το εχεις αλλαξει. μετα γραφεις την εντολη που σου εγραψα πιο πανω.απλα στο τελος που λεει 192.168.1.60 βαζεις την Ip που εδωσες στο pc.αν το παρει δεν θα σου βγαλει μυνημα λαθους και μετα πατας saveall και enter. και λογικα πρεπει να εισαι οκ μετα με το Nat Το Thomson είναι από τα "καλά" modem που δίνουν οι ISP υπάρχουν και πολύ χειρότερα. Δεν κάνουν διαστημικά πράγματα αλλα ότι χρειάζεται ένας απλός χρηστης το κάνει χωρίς προβλήματα. Άμα δεν δουλεύει το Port FW κάτι θα κανεις λάθος και ελπίζω να θες να κανεις static τις εσωτερικές IPs σου και όχι την external γιατί την external την κάνει static ο provider και πληρώνεις θα διαφωνησω σε ενα πραγμα μονο. για τοδεν κανουν διαστημικα πραγματα.απο το Interface δνε κανεις ουτε τα βασικα.απο cli πραγματι κανεις διαστημικα πραγματα.εχει τρελλο cli οσο και αν φαινεται ρουτερ των 5 ευρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα