Rush13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Hello Eveyrone , θέλω να πάρω μια φτηνή οθόνη για επεξεργασία εικόνας στο σπίτι Το Budget ειναι μέχρι 300 Συμφωνα με Reviews η καλύτερη σε αυτά τα λεφτά για αυτη την δουλειά ειναι η ASUS PA238Q ή οποία ειναι στα 10bit και 100% Srgb στις 23inch. Αυτό με χαλάει λίγο γιατι θα προτιμούσα 24άρα Κοιτούσα και την Dell U2412 αλλα συμφωνα με review ειναι στα 6bit πραγματικά και καλύπτει λιγότερο SRGB Ποιά η γνώμη σας και καμια άλλη πρόταση στην συγκεκριμένη κατηγορια.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 η Asus έχει 10bit LUT, όχι 10bit panel (aka 1.07b colors)... κατά τα άλλα είναι πολύ καλό monitor...
Rush13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι σωστά λάθος διατύπωση απο εμένα. Ουσιαστικά μπορεί να αποδώσει 8+2 ενώ η Dell 6+2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 βασικά είναι true 8bit ενώ η 2412Μ είναι 6bit+A-FRC ("8bit") η Asus βγάζει δύο "10bit" (8bit+A-FRC) panel monitors http://www.asus.com/Monitors_Projectors/PA246Q/#overview http://www.asus.com/Monitors_Projectors/PA279Q/#overview
Rush13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Απο τα λιγοστά που ξέρω το A-FRC σημαινει οτι κάνει emulate τα υπόλοιπα χρώματα Οπότε η Dell ειναι 6bit και κάνει emulate μέσω A-FRC και φτάνει στα 8bitΤο ίδιο δεν ισχύει και στο 8+LUT ? Οτι ειναι native 8bit και κάνει emulate μέχρι τα 10bit ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 για το LUT δεν έχω ψάξει να σου πω την αλήθεια, στα 8bit+A-FRC ("10bit") panels πάντως το LUT παίζει από 12-16bit ανάλογα το μοντέλο...
Jastonas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Την έχει κάποιος αυτή την οθόνη, να μου πει πόσο είναι το minimum ύψος της;
plpapadopoulos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Την είχα την οθόνη (2 συγκεκριμένα), ήμουν πολύ ευχαριστημένος, απλά τις έδωσα για να μεταβώ σε κάτι μεγαλύτερο πλέον εδώ που βρίσκομαι. Από ύψος τώρα, όπως και γωνίες και τα πάντα τα ρυθμίζεις εσύ όσο θές από τη βάση της. Είναι πολύ ωραία οθόνη, με πολλές ρυθμίσεις και λειτουργίες, προσωπικά τη θεωρώ ανώτερη από τις αντίστοιχες DELL και σε σημείο που να αγγίζει τις NEC και τις EIZO της αντίστοιχης κατηγορίας. Πάρτην και δε θα το μετανιώσεις. Γενικά η ASUS έχει κάνει πολυ καλή δουλειά με τις οθόνες, σε σημείο που με τα λεφτά που ζητάνε να παίρνεις 2 ίδιες, έναντι μιας αντίστοιχης NEC ή EIZO.
Jastonas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Την είχα την οθόνη (2 συγκεκριμένα), ήμουν πολύ ευχαριστημένος, απλά τις έδωσα για να μεταβώ σε κάτι μεγαλύτερο πλέον εδώ που βρίσκομαι. Από ύψος τώρα, όπως και γωνίες και τα πάντα τα ρυθμίζεις εσύ όσο θές από τη βάση της. Είναι πολύ ωραία οθόνη, με πολλές ρυθμίσεις και λειτουργίες, προσωπικά τη θεωρώ ανώτερη από τις αντίστοιχες DELL και σε σημείο που να αγγίζει τις NEC και τις EIZO της αντίστοιχης κατηγορίας. Πάρτην και δε θα το μετανιώσεις. Γενικά η ASUS έχει κάνει πολυ καλή δουλειά με τις οθόνες, σε σημείο που με τα λεφτά που ζητάνε να παίρνεις 2 ίδιες, έναντι μιας αντίστοιχης NEC ή EIZO. πλπαπαδόπουλος... μπορείς να μετρήσεις ακριβώς το ύψος της όμως; Θέλω στην χαμηλότερη της ρύθμιση...!
Rush13 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Την μέτρησα λίγο πρόχειρα ειναι λίγο κάτω απο τα 40cm στην χαμηλότερη ρύθμιση. Ειμαι γενικα ευχαριστημένος για τα λεφτά της ειναι πολύ καλή, καλά χρώματα, καλή κατασκευή, στο καλιμπράρισμα πήρα πολύ καλα αποτελέσματα Το μόνο αρνητικό οτι έχει λιγο backlight bleed αλλα αναμενόμενο 1
Inler Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Bleed λογικα θα εχουν ολες οι οθονες...Και εμενα νομιζω οταν βαζω ταινια με Contrast/Brightness 90/90 κατω αριστερα εχει λιγο....
plpapadopoulos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Την μέτρησα λίγο πρόχειρα ειναι λίγο κάτω απο τα 40cm στην χαμηλότερη ρύθμιση. Ειμαι γενικα ευχαριστημένος για τα λεφτά της ειναι πολύ καλή, καλά χρώματα, καλή κατασκευή, στο καλιμπράρισμα πήρα πολύ καλα αποτελέσματα Το μόνο αρνητικό οτι έχει λιγο backlight bleed αλλα αναμενόμενο Δεν έχουν όλα τα κομμάτια backlight bleed να ξέρεις. Τουλάχιστον τα δικά μου δεν είχαν από όσο θυμάμαι. Για τα χαρτιά, έχω υπάρξει και κάτοχος NEC PA301W η οποία είχε ένα ελαφρό backlight bleed. Επίσης για τα χαρτιά μια τέτοια NEC κόστιζε (και κοστίζει) 2100+ ευρώ... πλπαπαδόπουλος... μπορείς να μετρήσεις ακριβώς το ύψος της όμως; Θέλω στην χαμηλότερη της ρύθμιση...! Τις έχω πουλήσει δυστυχώς εδώ και κάτι μήνες, δε θυμάμαι πού 1
Rush13 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Όλες γενικα οι οθόνες δεν έχουν. Τέτοιας κατηγορίας όμως έχουν σχεδον όλες. Στην δουλειά που υπάρχει μια Eizo CG243W δεν έχει καθόλου bleed
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα