Προς το περιεχόμενο

ubuntu σε ssd

dimitrisOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα επειδή σκέφτομαι να δοκιμάσω τα linux ως μόνιμο λειτουργικό στον desktop μου

κατέβασα την τελευταία έκδοση την φόρτωσα σε usb flash και έβαλα να κάνει boot όλα μια χαρά 

διάλεξα να γίνει αντικατάσταση των windows 7 όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετά από το restart βάζω τον κωδικό και κολλάει εκεί

το ίδιο συμβαίνει και με την έκδοση gnome που θέλω 

τι πρέπει να κάνω ;

βασικά το πρόβλημα πρέπει να είναι στον ssd τι πρέπει να φτιάξω ;

να ξέρετε τώρα δεν έχει λειτουργικό μέσα .

ευχαριστώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Και εγώ σε ssd την έχω την διανομή και νομίζω ότι λειτορυγεί αρκετά καλύτερα από τι τα windows 7 που τα έχω σε έναν άλλον ssd. Και ποιο γρήγορα μπουτάρει συν ότι τα προγράμματα ανοίγουν με την μια.

Οταν λες βάζεις κωδικό δλδ βλέπεις την οθόνη login κανονικά?

Ναι ναι κανονικά βάζω τον κωδικό μπαίνει και εμφανίζεται μόνο η αριστερή μπάρα όχι η πάνω και κολλάει εκεί το ποντίκι κουνιέται αλλά δεν πατιέται τίποτα

αυτήν την έκδοση δοκίμαζα την 64 ubuntu-gnome-13.04-desktop-amd64.iso

αλλά τώρα κατεβάζω την ubuntu-gnome-13.04-desktop-i386.iso

μπας και ανοίξει ο υπολογιστής 

Δοκιμασες με ctrl - alt + f 1 να δεις αν μπαινει σε τερματικο να μπεις απο εκει, μηπως ειναι προβλημα με οδηγους καρτας γραφικων (ποια καρτα εχεις ?)

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα έχω ένα προβληματάκι για αρχή 

έχω κάποια word αρχεία & excel 

αλλά πάω να τα ανοίξω με το libreoffice και μου τα βγάζει κινέζικα το αρχείο word το ονόμασα και doc από docx αλλά τίποτα 

Η συμβατότητα μεταξύ Word και LibreOffice είναι σχετικά περιορισμένη. Όσο πιο περίπλοκα έγγραφα έχεις τόσο χειρότερο είναι το αποτέλεσμα όταν το ανοίγεις με το Libre. Αν είναι σκέτο κείμενο, τότε συνήθως είναι οκ.

1. Αν τα έγγραφα word τα θες μόνο για ανάγνωση, τότε μετέτρεψέ τα σε pdf.

2. Αν τα έγγραφα θέλεις να τα επεξεργαστείς και να τα στείλεις σε άλλους, τότε χρειάζεσαι εγκατάσταση Word. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το πετύχεις αυτό (Windows, VirtualBox, Dual Boot, Wine).

3. Αν υπάρχει η δυνατότητα, παράτα το word και δούλεψε αποκλειστικά σε libre. Αν συνεργάζεσαι με άλλους, θα πρέπει να κάνετε όλοι την μετάβαση. Προσωπική γνώμη είναι οτι το Writer είναι λίγο καλύτερο απο το Word.

4. Η μετατροπή από docx σε doc δεν γίνεται με απλή μετονομασία. Είναι διαφορετικά file formats και πρέπει να γίνεται μέσα από το Word (ίσως υπάρχουν και ειδικοί converters, αλλά για καλύτερα αποτελέσματα, μόνο word).

ps. Να ανοίγεις άλλο θέμα. Τι σχέση αυτό με ubuntu και ssd?

Βάλε και τα msfonts πάντως θα σου χρειαστούν.

ok τα έβαλα !

να ρωτήσω και κάτι ακόμα, πρέπει να βάλω και τους driver μητρική - κάρτα γραφικών και ότι άλλο έχω ;

από τα cd που έχω ;

οπότε δεν πειράζω τίποτα ή απλά να τα βάλω και να μην ξανά ασχοληθώ με driver ;

αυτό που θέλω πιο πολύ είναι ο εκτυπωτής μου και την δεύτερη οθόνη δεν την αναγνωρίζει πλήρες δηλαδή τρέχει σε χαμηλότερα pixel από ότι είναι το μέγιστο τις 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...