Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 καλησπερα στο forum, εχει κανεις ιδεα που μπορω να βρω ενα ''καθαρο'' iso των Χp 64bit??? οι κωδικοι που εχω ειναι απο το sp1 αν βρω το 3 κατευθείαν θα εχω προβλημα κατα την εγκατασταση με το κωδικο??? επισης επειδη ο πυργος εχει και τα 7 μπορω να τα βαλω σε ενα παλιο 250αρι δισκο και να κανω απο το bios boot οποτε χρειάζεται??? παλαιότερα εχει δοκιμασει ενα προγραμμα σαν το EasyBCD, μπορει να ηταν και αυτο, αλλα επειδη θα τα χρησιμοποιώ πολυ αραιά προτιμώ μια λυση απο το bios!!! Μητρικη εχω την Gigabyte GA-F2A85XM-D3H Version 1.0
micos000 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Να πάρουμε τα πράγματα από το... τέλος! 4) Για το συγκεκριμένο θέμα δεν μας αφορά η μητρική. 3 Η σωστή σειρά εγκατάστασης λειτουργικών είναι από το παλαιότερο προς το νέο, οπότε αν βάλεις τα xp μετά τα 7 δεν θα σου ενεργοποιήσει την επιλογή λειτουργικού. Θα πρέπει μετά τα xp να κάνεις επιδιόρθωση τα 7άρια για να στήσουν τον boot loader ή να πας στη λύση ενός τρίτου boot loader. Μια άλλη λύση είναι να αποσυνδέσεις τον δίσκο με τα 7άρια και να κάνεις κανονικά την εγκατάσταση στον 250άρι. Όταν τελειώσεις θα ξανασυνδέσεις τον δίσκο και από το bios θα πας στο boot options και θα επιλέγεις από εκεί από ποιον δίσκο θα ψάχνει πρώτα για boot. 2) Δεν μπορείς να βρεις cp x64 sp3 γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει sp3 για τα 64bit xp. Μέχρι το sp2 έχουν φτάσει και μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ (http://download.microsoft.com/download/8/b/2/8b2347d9-9f9f-410b-8436-616f89c81902/WindowsServer2003.WindowsXP-KB914961-SP2-x64-ENU.exe) 1) Μπορείς να την βρεις από τα γνωστά τορρεντάδικα. Ψάξτο σαν xp x64. Λινκ φυσικά και δεν πρόκειται να σου δώσει κανείς καθώς απαγορεύεται από τους κανόνες του φόρουμ. Και μια ερώτηση, γιατί θέλεις να βάλεις την 64bit έκδοση των xp; Είναι αρκετά buggy και δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά. Μόνο Αγγλική και Γιαπωνέζικη έκδοση έχει. Βάλε καλύτερα τα 7 x64. 2
TheELF Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Βάλε καλύτερα τα 7 x64.Βάλε καλύτερα τα Xp 32bit (μιας και λογικά θα το θέλει για να τρέχει εφαρμογές και παιχνίδια που θέλουν xp)
micos000 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Θα συμφωνούσα αν δεν ζητούσε ο ts για την 64bit έκδοση. Αν όμως το θέλει για συμβατότητα τότε ναι, xp x86
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 μια χαρα κανω δουλεια μου με τα 7αρια Χ64, απλα θελω να τρεξω ενα προγραμμα που θελει Χp X64 και σειριακη θυρα για να τρεξει. το θεμα σειριακης το ελυσα, στα ΧP προσπαθω να βγαλω ακρη. αυτα τα αρχεια που πρεπει να κανεις εγκατασταση με floppy disk πριν τα Χp σε ahci mode τι παιζει δεν εχω καταλαβει ακομα....
TheELF Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 αυτα τα αρχεια που πρεπει να κανεις εγκατασταση με floppy disk πριν τα Χp σε ahci mode τι παιζει δεν εχω καταλαβει ακομα.... Είναι για να δούνε τα xp τους sata δίσκους σου(τον controller βασικά) αν έχεις floppy είναι εύκολα τα πράγματα απλά πατάς f6 όταν σου το λέει και τα φορτώνεις. Αν δεν έχεις floppy είναι ολόκληρη ιστορία,αλλά αν είναι ο 250άρις ide τότε δεν χρειάζονται καν.. (ΑΝ επιτρέπεται,τι (μασοχιστηκό)πρόγραμμα είναι αυτό που θέλει 64 μπιτ xp; )
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 εχω floppy σε usb. απο το site του κατασκευαστή της μητρικης να υποθεσω το κατεβαζω τον driver αυτο??? μπορω να εχω τον δισκους που εχω για τα W7 σε Ahci & το δισκο των Xp σε ide??? χαχα ειναι αρχαιο προγραμμα απο εποχη που ημουνα φοιτητης, σου εκανε εντυπωση τα Xp 64bit και οχι η σειριακη συνδεση???
TheELF Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4383#dl Ναι από εδώ,διαλέγεις xp 64 και κατεβάζεις αυτό AMD RAID/AHCI Driver (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy) το αποσυμπιέζεις και τα βάζεις τα αρχεία σε δισκέτα. Αν το ρυθμίσεις σωστά από το bios θα το δει κανονικά το usb floppy. μπορω να εχω τον δισκους που εχω για τα W7 σε Ahci & το δισκο των Xp σε ide??? Δεν ξέρω, νομίζω πάντα πάνε πακέτο αλλά δεν είμαι σίγουρος. Η σειριακή δεν μου κάνει εντύπωση,όλοι οι Η/Υ που είχα είχαν τέτοια και ξέρω ότι και με την σειριακή και με την παράλληλη μπορείς να ελέγχεις διάφορα κυκλώματα και να κάνεις πολλά πράγματα,το να έχουν βγάλει πρόγραμμα μόνο για 64μπιτ και μάλιστα xp και όχι και για τα 32μπιτ αυτό μου κάνει εντύπωση.
micos000 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Στήσε xp 32bit σε virtual box και δες αν τρέχει το πρόγραμμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ευχαριστω για τις απαντησεις εκανα κανονικα την εγκατασταση. micos000 τι ειναι το virtual box ??? διαβασα πανω κατω αλλα για βοηθα λιγο ??? σε αυτο αναφέρεσαι https://www.virtualbox.org/ ???
TheELF Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ένα είναι αυτό που βρήκες και ένα το VMware player ,είναι προγράμματα που είναι σαν ολόκληρος ανεξάρτητος Η/Υ ,μπορείς να κάνεις δηλαδή ότι και με τον κανονικό σου Η/Υ μόνο που χάνεις λίγο από την απόδοση και ότι έχεις μόνο μια απλή κάρτα γραφικών,δεν έχεις δηλαδή πλήρες πρόσβαση στο πραγματικό σου υλικό. Για να δοκιμάσεις όμως κάποια πράγματα ,αλλά και για να τρέχεις σχετικά απλά πράγματα καθημερινά είναι υπέρ αρκετό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα