nike1600 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι μια χαρα ολα απο κουμπια... Αλλα δεν μπορω να καταλαβω.... Πως γινεται να ανοιγει κανονικα απο το τηλεκοντρολ και μετα να μην κανει τπτ, μονο απο τα κουμπια της τν μπορω να τη χειριστω μετα... Αν ειχε χαλασει ο reciever της τν θα ανοιγε? Μηπως φταει κατι στο λογισμικο?
WalkerSW Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Το πιο πιθανο ειναι οτι δεν ειναι απολυτως 100% συμβατα τα μη γνησια τηλεχειρηστηρια.... οποτε μαλλον δεν το γλυτώνεις το κουβαλημα της τηλεορασης, εκτος και αν παρεις γνησιο τηλεχειρηστηριο.
Alxnks Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Είδες που σου είπα να την πάρεις αγκαλιά για να είσαι σίγουρος και παρεξηγηθηκες?
isay Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι μια χαρα ολα απο κουμπια... Αλλα δεν μπορω να καταλαβω.... Πως γινεται να ανοιγει κανονικα απο το τηλεκοντρολ και μετα να μην κανει τπτ, μονο απο τα κουμπια της τν μπορω να τη χειριστω μετα... Αν ειχε χαλασει ο reciever της τν θα ανοιγε? Μηπως φταει κατι στο λογισμικο? Αφου λειτουργεί το On/off και αφού αλλάζει κανάλια από τα κουμπιά, σημαίνει οτι ο receiver λειτουργεί κανονικά και το ολοκληρωμένο που ευθύνεται για την αλλαγή των καναλιών λειτουργούν κανονικά. Εν ολίγης (γνώμη μου) δεν βλέπω βλάβη στο hardware της τηλεόρασης, αλλά στο «πακέτο κωδικών» για την επικοινωνία των κουμπιών. Από τη μέχρι τώρα συμπεριφορά θεωρώ πιο πιθανό η τηλεόραση να χρησιμοποιεί «εξιδικευμένους» κωδικούς πέρα από «τους κανονικούς» για το μοντέλο της σειράς. Τι εννοώ. Έστω οτι εχεις μια τηλεόραση Philips Χ1 και universal remote που είναι για τις τηλεοράσεις philips Χ1, Χ2, Χ3. Δηλαδή μπορεί να εχεις το μοντέλο Χ1 αλλά να χρησιμοποιεί κωδικους Χ3. Αυτό έγινε στο εργοστάσιο ίσως απο λάθος ή για άλλους λόγους. Επίσης αυτό μπορεί να ισχύει για μοντέλο που φτάχτηκε σε συγκεκριμένο εργοστάσιο. Π.χ. το μοντέλο Χ1 που φτιάχτηκε στο εργοστάσιο της πολωνίας να έχει τους κωδικους Χ1 και το μοντελο Χ1 που φτιάχτηκε στο εργοστάσιο της Ιταλίας να έχει κωδικους Χ3. Κανονικό μπέρδεμα. Σε αυτή την περίπτωση ακόμα κι αν αγοράσεις ένα αυθεντικό, ίσως να αντιμετωπίσεις το ίδιο πρόβλημα με το να μη λειτουργούν τα κουμπια. Λύση; Προγραμματιζόμενο universal remote με δυνατότητα σκαλίσματος από το χρήστη. Το tele δεν είναι μόνο ελβετικός σουγιάς που μπορείς να έχεις πολλά εργαλεία, αλλά εχεις και τη δυνατότητα να φτιάξεις εργαλεία κατά βούληση που να ταιριάζουν στις ανάγκες σου. Αφου λοιπόν εχεις το tele τι θα σου πρότεινα (θυμήσου οτι το προγραμματίζεις χωρίς τις μπαταρίες): Δοκίμασε διάφορους κωδικους από παραπλήσια μοντέλα. Συνήθως τα κοντινα μοντέλα εχουν παρόμιους κωδικους επικοινωνίας με μικροδιαφορές σε κάποια κουμπια. π.χ. Δοκίμασε ίδιο μοντελο με διαφορετικό μέγεθος οθόνης ή με μικρές διαφορές στα τελευταία ψηφία του μοντέλου. Αν είσαι τυχερός θα βρεις πακέτο που παίζει ολο το πακετο κουμπιών. Αν είσαι λιγο άτυχος θα βρεις μοντέλα που παίζουν κάποια από τα κουμπιά ανα μοντέλο. Π.χ. onoff,ηχος,καναλια από το ένα και menu,φωτεινότητα από το άλλο. Στη δευτερη περιπτωση μπορεις να φτιάξεις ένα custom πακέτο (*) που να περιλαμβάνει ολα τα κουμπιά που σε εξυπηρετούν. Με τον τρόπο αυτό έφτιαξα ένα custom πακέτο που με το ίδιο τηλεχειριστήριο χειρίζομαι τηλεόραση και αποκωδικοποιητή χωρίς να χρειάζεται να αλλάζω πακέτο από το τηλεχ/ριο (tv, dvd, Κλπ) (*) Τα μοντέλα μπορούν να σωθούν σαν txt config αρχεία που μέσα έχουν εγγραφές τους τύπου 6,1=0045 3 0 1 7,2=0045 3 0 2 8,3=0045 3 0 3 [code] Στο παραπάνω το πλήκτρο 2 χρησιμοποιεί τον κωδικό 0045 3 0 2 Αν λοιπόν βρεις μοντέλο που «απαντά η τηλεόραση σου», μπορείς να φτιάξεις ένα νεο custom πακέτο και να γράψεις για το πλήκτρο 2 να χρησιμοποιεί τον κωδικό 0045 3 0 2 2
nike1600 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Αφου λειτουργεί το On/off και αφού αλλάζει κανάλια από τα κουμπιά, σημαίνει οτι ο receiver λειτουργεί κανονικά και το ολοκληρωμένο που ευθύνεται για την αλλαγή των καναλιών λειτουργούν κανονικά. Εν ολίγης (γνώμη μου) δεν βλέπω βλάβη στο hardware της τηλεόρασης, αλλά στο «πακέτο κωδικών» για την επικοινωνία των κουμπιών. Από τη μέχρι τώρα συμπεριφορά θεωρώ πιο πιθανό η τηλεόραση να χρησιμοποιεί «εξιδικευμένους» κωδικούς πέρα από «τους κανονικούς» για το μοντέλο της σειράς. Τι εννοώ. Έστω οτι εχεις μια τηλεόραση Philips Χ1 και universal remote που είναι για τις τηλεοράσεις philips Χ1, Χ2, Χ3. Δηλαδή μπορεί να εχεις το μοντέλο Χ1 αλλά να χρησιμοποιεί κωδικους Χ3. Αυτό έγινε στο εργοστάσιο ίσως απο λάθος ή για άλλους λόγους. Επίσης αυτό μπορεί να ισχύει για μοντέλο που φτάχτηκε σε συγκεκριμένο εργοστάσιο. Π.χ. το μοντέλο Χ1 που φτιάχτηκε στο εργοστάσιο της πολωνίας να έχει τους κωδικους Χ1 και το μοντελο Χ1 που φτιάχτηκε στο εργοστάσιο της Ιταλίας να έχει κωδικους Χ3. Κανονικό μπέρδεμα. Σε αυτή την περίπτωση ακόμα κι αν αγοράσεις ένα αυθεντικό, ίσως να αντιμετωπίσεις το ίδιο πρόβλημα με το να μη λειτουργούν τα κουμπια. Λύση; Προγραμματιζόμενο universal remote με δυνατότητα σκαλίσματος από το χρήστη. Το tele δεν είναι μόνο ελβετικός σουγιάς που μπορείς να έχεις πολλά εργαλεία, αλλά εχεις και τη δυνατότητα να φτιάξεις εργαλεία κατά βούληση που να ταιριάζουν στις ανάγκες σου. Αφου λοιπόν εχεις το tele τι θα σου πρότεινα (θυμήσου οτι το προγραμματίζεις χωρίς τις μπαταρίες): Δοκίμασε διάφορους κωδικους από παραπλήσια μοντέλα. Συνήθως τα κοντινα μοντέλα εχουν παρόμιους κωδικους επικοινωνίας με μικροδιαφορές σε κάποια κουμπια. π.χ. Δοκίμασε ίδιο μοντελο με διαφορετικό μέγεθος οθόνης ή με μικρές διαφορές στα τελευταία ψηφία του μοντέλου. Αν είσαι τυχερός θα βρεις πακέτο που παίζει ολο το πακετο κουμπιών. Αν είσαι λιγο άτυχος θα βρεις μοντέλα που παίζουν κάποια από τα κουμπιά ανα μοντέλο. Π.χ. onoff,ηχος,καναλια από το ένα και menu,φωτεινότητα από το άλλο. Στη δευτερη περιπτωση μπορεις να φτιάξεις ένα custom πακέτο (*) που να περιλαμβάνει ολα τα κουμπιά που σε εξυπηρετούν. Με τον τρόπο αυτό έφτιαξα ένα custom πακέτο που με το ίδιο τηλεχειριστήριο χειρίζομαι τηλεόραση και αποκωδικοποιητή χωρίς να χρειάζεται να αλλάζω πακέτο από το τηλεχ/ριο (tv, dvd, Κλπ) (*) Τα μοντέλα μπορούν να σωθούν σαν txt config αρχεία που μέσα έχουν εγγραφές τους τύπου 6,1=0045 3 0 1 7,2=0045 3 0 2 8,3=0045 3 0 3 [code=auto:0] Στο παραπάνω το πλήκτρο 2 χρησιμοποιεί τον κωδικό 0045 3 0 2 Αν λοιπόν βρεις μοντέλο που «απαντά η τηλεόραση σου», μπορείς να φτιάξεις ένα νεο custom πακέτο και να γράψεις για το πλήκτρο 2 να χρησιμοποιεί τον κωδικό 0045 3 0 2 H απαντηση σου ηταν παρα πολυ ολοκληρωμενη και ιδιεταιρα διαφωτιστικη! Θα δοκιμασω παραπλησια μοντελα ελπιζοντας οτι ισως δουλεψει τελικα! Για οποιαδηποτε προοδο θα εννημερωσω! Φιλε μου δεν εχω λογια να σε ευχαριστησω ειλικρινα! Οντως δουλεψε! Εβαλα κωδικο απο τηλεοραση 3 ιντσες μεγαλυτερη και καινοουργιο μοντελο και δουλευουν ολα ρολοι! Σε ευχαριστω ειλικρινα πολυ! Μολις μου γλυτωσες 300 ευρω απο την αγορα νεας τηλεορασης για το δωματιο! Ειμαι καταενθουσιασμενος δεν εχω λογια πραγματικα σε ευχαριστω! Μολις 2 αριθμοι στον κωδικο εκαναν τη διαφορα!
isay Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Φιλε μου δεν εχω λογια να σε ευχαριστησω ειλικρινα! Οντως δουλεψε! Εβαλα κωδικο απο τηλεοραση 3 ιντσες μεγαλυτερη και καινοουργιο μοντελο και δουλευουν ολα ρολοι! Σε ευχαριστω ειλικρινα πολυ! Μολις μου γλυτωσες 300 ευρω απο την αγορα νεας τηλεορασης για το δωματιο! Ειμαι καταενθουσιασμενος δεν εχω λογια πραγματικα σε ευχαριστω! Μολις 2 αριθμοι στον κωδικο εκαναν τη διαφορα! Όλα καλα.
nike1600 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Μονο ενα προβλημα υπαρχει... Οταν αφηνω την τν στο standby για πανω απο μιση ωρα δεν ανταποκρινεται το τηλεκοντρολ, πρεπει να την ανοιξω απο το κουμπι αλλα μετα ολα μια χαρα.... να δοκιμασω και αλλο μοντελο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα