Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανακεφαλαίωση μιας και έκανα τη βλακεία να το ξεκινήσω στο στάτους...

Χθες κλείνω κανονικά το pc λειτουργικότατο, σημερα δεν ανοίγει.

Μόνο με hdd, dvd και φανs συνδεδεμένα,

-Έβαλα το PSU του αλλού, φαίνεται οκ.

-Του έβαλα επάνω άλλο PSU, παραμένει off.

-Power button φαίνεται οκ, δινει εντολή.

-Σκληρός δεν τον δοκίμασα ακόμη αλλού αλλά το κόβω χλωμό, θα έβγαζε απλά μήνυμα ότι δεν βρίσκει σκληρό κλπ.

-Ram δε νομίζω, θα σφυρίζανε τα μπιπ σε μορφή χορωδίας υποθέτω...

Για να μην κουνιέται φύλλο, σκέφτομαι ότι πέθανε η μητρική. Επιφανειακά δεν φαίνεται να 'χει καεί/σκάσει κάτι.

CPU ξέρω ότι σπάνια βγαίνει off, αλλά εδώ πρέπει να αναφέρω κάτι, γιατί είτε M/B είτε CPU είναι, μάλλον από δω ξεκινησε το κακό:

Για αρκετό καιρό γινόταν το εξής: Το CPU fan ανέβαζε στροφές σε βαθμό να ακούγεται στο απέναντι οικ.τετράγωνο (του στυλ από 3.500 στροφές, στις 7.000). Θόρυβος σε βαθμό που το άνοιξα να δω μην τυχόν χαλάρωσε καμια βίδα/μοχλός κι έβρισκα καμιά ψύκτρα να εκτοξεύεται στο ταβάνι =P

Ξεκινούσε σιγά σιγά και σταθερά μέσα σε κανα διλεπτο έφτανε να κάνει κυριολεκτικά σαν τρακτέρ. Μετά από λίγο ηρεμούσε μόνο του. Οι φάσεις που το έκανε δεν είχαν σταθερά, δηλ. δεν ήταν πάντα σε φάση με υπερφόρτωση εργασιών που εκεί λες οκ, λογικό, θ' ανέβασε θερμοκρασία και ανεβάζει στροφές για να ψύξει καλύτερα (συν, είναι μαμά ψύκτρα athlon που έτσι κι αλλιώς δεν είναι αθόρυβη, πόσο μάλλον όταν μαρσάρει στο θεό), το έκανε και σε εντελώς light καταστάσεις. Κλασσικά μετά από λίγα λεπτα επέστρεφε στα νορμάλ του.

ΥΓ1. Τις τελευταίες μέρες που για κάποιο λόγο μπήκα 2-3 φορές στο Bios, ξεκίνησε το 'μαρσάρισμα' άμεσα. Με το που έβγαινα, σταματούσε.

ΥΓ2. Πάστα στην CPU είχα αφήσει της μαμάς (δεν έχω τσεκάρει αν καλά κρατεί ή θέλει αλλαγή μιας και δεν είχα κλασσικά συμπτώματα υπερθέρμανσης/restart κλπ.

ΥΓ3. Αυτή η ιστορία ξεκίνησε κανα χρόνο+ μετά το στήσιμο του Pc. Το θέμα είναι ότι έστησα σχεδόν ολόιδιο μηχανάκι σε φίλη και πριν λίγες μέρες μου αναφέρει ότι ξαφνικά της κάνει το ίδιο πράγμα (έχει κλείσει χρόνο και το δικό της).

Οπότε αυτό που με απασχολεί είναι,

a. αν όντως είναι η μητρική ή cpu

b. ότι κι αν είναι, ξεκίνησε το κακό από το αποπάνω φαινόμενο (και γενικά γιατί αυτή η ιστορία με το φαν, όχι τίποτα άλλο, να προλάβω/βρω λύση για της φίλης...)

Δημοσ.

Όταν λες δεν ανοίγει; Δίνει ρεύμα, γυρνάνε τα φουρφούρια και δεν σου δίνει σήμα στην οθόνη ή δεν συμβαίνει τίποτα μόλις πατάς το power;

Δημοσ.

Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Μόνο το fan της ψύκτρας πήρε μια στροφή αρχικά, ίσα αποφόρτιση απ'ότι είχε μείνει στο κύκλωμα δηλαδή. Και μία ακόμη το ίδιο όταν του δοκίμασα 2ο PSU. Ακρα του ταφου σιωπή κατα τ'αλλα.

Δημοσ.

Δοκίμασε bios reset, αν και μάλλον αποχαιρετάς μητρική.

Αν δεν βαριέσαι, βγάλτη έξω από το κουτί και δοκίμασέ την σε τραπέζι με τα απολύτως απαραίτητα, psu - cpu - 1 dimm ram - gpu.

Αν τυχόν έχει και onboard, βγάλε και την gpu.

Δημοσ.

Δοκίμασε bios reset,

το οποίο σημαίνει, βγάζω και ξαναβάζω τη μπαταρία, καλά θυμάμαι ή παίζει και κάτι έξτρα?

Αν τυχόν έχει και onboard, βγάλε και την gpu.

Nαι, με onboard είναι, τι προσέχω εδώ, απλό ξεκούμπωμα είναι?

Δημοσ.

ποια ειναι η μητρικη και ποιο το cpu?

κατα 99% ειναι η μητρικη.

βγαλτα απο το κουτι μηπως κατι βραχυκυκλωνει ,ουτε usb επανω και δες τι κανει

ωσπου να γραψω με προλαβατε

Δημοσ.

το οποίο σημαίνει, βγάζω και ξαναβάζω τη μπαταρία, καλά θυμάμαι ή παίζει και κάτι έξτρα?

Nαι, με onboard είναι, τι προσέχω εδώ, απλό ξεκούμπωμα είναι?

Αν δεν έχει reset bios button ή δεν ξέρεις ποιο είναι το jumper που πρέπει να βραχυκυκλώσεις, ναι, βγάλε την μπαταρία για λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να το έχεις συνδεδεμένο σε ρεύμα (βγάλε και το καλώδιο του τροφοδοτικού δλδ).

Αν μπεις στην διαδικασία να βγάλεις την μητρική από το κουτί, αναγκαστικά θα βγάλεις και την κάρτα γραφικών.

Ξεβιδώνεις την βίδα (βίδες) που την στηρίζουν στο κουτί, και την τραβάς προς τα έξω πατώντας την ασφάλεια στην άκρη του socket.

Δημοσ.

Ειναι απαραίτητο για κάποιο λόγο να την βγάλω εντελώς στο γραφείο, λόγω ξύλου? διότι αν είναι καθαρά για πρακτικούς λόγους το κουτί είναι με συρταρωτή βάση/tray, στο 'πάτωμα' είναι η Μ/Β... και ελευθερώνεται άνετα...

Δημοσ.

Αν μιλάμε για Lian Li η πιθανότητα να fail-άρει το κουτί είναι μάλλον μηδαμινή..

Με reset bios δεν έγινε τίποτα;

Έχεις ξηλώσει όλα τα parts από πάνω; (σκληρούς - dvd - κάρτες γραφικών - δικτύων - tv - usb - whatever);

Δημοσ.

liopyr, Νενικήκαμεν. Mε bios reset ξαναζωντάνεψε αμέσως,

Κι αφού το είχα κάνει έτσι κι αλλιώς φύλλο και φτερό, του πάτησα κι ένα γερό καθάρισμα που η σκόνη είχε αρχίσει να ξεπερνάει τα επιτρεπτά όρια, και το καμαρώνω =P

Tώρα περιμένω να δω αν θα ξανακάνει την ιστορία με το fan ή αν είχε να κάνει μ'αυτό και τελειώσανε τα βάσανα μου/του...

TY!

• Like 2
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δεν θέλω ν'ανοίξω καινούριο θρεντ και μιας και το νέο ερώτημα είναι συνέπεια εξέλιξη από το αρχικό πρόβλημα, ξεθάβω κι όποιος/αν το δει, το είδε...

Το λοιπόν, όσο αφορά στο αρχικό πρόβλημα του θρεντ, τα χαρμόσυνα νέα του προηγούμενου μου ποστ κράτησαν για 2 βδομάδες. Μετά από 2 βδομάδες που δούλευε ρολόι, μου έκανε τα ίδια και δεν ξαναέπιασε το κόλπο με το bios reset. Anyway, από τα νεύρα μου το έχω παρατήσει από τότε κι ακόμη να βρω την όρεξη ν'ασχοληθώ. Το θέμα μου τώρα είναι άλλο:

Έβγαλα τον δίσκο του και τον έκανα εξωτερικό. Δίσκος με κανένα θέμα και 100% υγεία στο sentinel (και παραμένει). Αλλά με το που έγινε εξωτερικός:

α) σε χίλιες δυο μεριές έχουν καταστραφεί αρχεία ->corrupted videos και fotos, π.χ.,

β) σε κάποια folder δεν έχω καν πρόσβαση, "file or directory is corrupted or unreadable".

γ) κάθε φορά που τον συνδεω -αν και μια φορά έκανα ήδη scan&fix- βγάζει μήνυμα για found/fix errors για 2/4 patritions του.

Κοινώς, γαμιέται και μου @#!$! και αρχεία δουλειάς :mad: . Η ερώτηση είναι, wtf έφταιξε αφού ήταν μια χαρά δίσκος και πριν την αλλαγή δεν έπαιζε τίποτα τέτοιο. Θεωρητικά το κουτί ήταν/είναι μια χαρά. Από -πρώην- 500άρι mybook που τώρα του κότσαρα τον εσω (1ΤΒ, αλλά το κουτί έχει δική του τροφοδοσία και μου είπαν ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα στο πάντρεμα).

Kαμιά ιδέα?

Δημοσ.

μηπως (ως ασχετος τα λεω) ειναι εκτος απο μητρικη , και τροφοδοτικο?γιατι οκ αυτα που ειπες (τα κουλα που σου εκανε πριν) 99% σκεφτεσαι μητρικη . αυτο ομως με το δισκο με παει αλλου.....

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι να υποθέσω, θεωρητικά όλοι οι δίσκοι με τα ίδια ρεύματα παίζουν, δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα στην μετακόμιση.

Τον εξωτερικό τον συνδέεις σε άλλο pc τωρα;

Πάντως αν έχεις αρχεία δουλειάς μέσα στον σκληρό πάρε backup ότι προλαβαίνεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...