Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά είμαστε με τα καλά μας. Η εικόνα και ο ήχος πάνε πακέτο στον κινηματογράφο. Το καθένα είναι άχρηστο χωρίς το άλλο. End of story. 

• Like 2
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παιδιά είμαστε με τα καλά μας. Η εικόνα και ο ήχος πάνε πακέτο στον κινηματογράφο. Το καθένα είναι άχρηστο χωρίς το άλλο. End of story. 

Ο ηχος δεν ειναι αχρηστος χωρις την εικονα μη το ξαναπεις αυτο..

Αν ακουσεις τις ενορχηστρωσεις του καθε εργου καταλαβαινεις πολλα πραγματα..

Γι αυτο βγαινουν προς πωληση τα soundtrack..

Αλλα για να το καταλαβεις καλυτερα μη το βλεπεις σαν κινηματογραφικη εφαρμογη μονο..

Αν ηταν ετσι ακομα και για μουσικη θα επρεπε να ειχαμε το βιντεοκλιπ μπροστα μας για να καταλαβουμε τι λεει ο καλλιτεχνης..

Δε λεω οτι εικονα δε παιζει τεραστιο ρολο.. Σαφως αλλιως δε θα ειχε εξελιχθει κ ολας μιας που ειμαστε προ των πυλων του ultra hd..

Αλλα ο ηχος ειναι που σου ξυπναει τα συναισθηματα..

Σκεψου την τελευταια φορα που πηγες σινεμα και γινοταν θορυβος απ τους διπλανους σου.. Γιατι δεν ευχαριστηθηκες την ταινια?

Ακομα και οι παρεμβολες στον ηχο ειναι κρισιμες για το αν θα συγκεντρωθεις η οχι στο θεμα που προσπαθει να σου περασει η εικονα..

Δημοσ.

<p>Ρε παιδιά είμαστε με τα καλά μας. Η εικόνα και ο ήχος πάνε πακέτο στον κινηματογράφο. Το καθένα είναι άχρηστο χωρίς το άλλο. End of story. </p>

Ετσι ακριβως ειναι χωρις να αναφερομαι με ποσοστα. Το ενα ειναι αναποσπαστο κομματι του αλλου για αυτο και δαπανηθηκαν τοσα λεφτα σε κινηματογραφικες αιθουσες για αναβαθμιση του ηχου και για τον ιδιο λογο σε οικιακα συστηματα . Ενα αρτιο ηχητικο αποτελεσμα ολοκληρωνει την μαγεια του κινηματογραφου .

Sent from my ipad4 using Insomnia

Δημοσ.

Ο ηχος δεν ειναι αχρηστος χωρις την εικονα μη το ξαναπεις αυτο..

Αν ακουσεις τις ενορχηστρωσεις του καθε εργου καταλαβαινεις πολλα πραγματα..

Γι αυτο βγαινουν προς πωληση τα soundtrack..

Αλλα για να το καταλαβεις καλυτερα μη το βλεπεις σαν κινηματογραφικη εφαρμογη μονο..

Αν ηταν ετσι ακομα και για μουσικη θα επρεπε να ειχαμε το βιντεοκλιπ μπροστα μας για να καταλαβουμε τι λεει ο καλλιτεχνης..

Δε λεω οτι εικονα δε παιζει τεραστιο ρολο.. Σαφως αλλιως δε θα ειχε εξελιχθει κ ολας μιας που ειμαστε προ των πυλων του ultra hd..

Αλλα ο ηχος ειναι που σου ξυπναει τα συναισθηματα..

Σκεψου την τελευταια φορα που πηγες σινεμα και γινοταν θορυβος απ τους διπλανους σου.. Γιατι δεν ευχαριστηθηκες την ταινια?

Ακομα και οι παρεμβολες στον ηχο ειναι κρισιμες για το αν θα συγκεντρωθεις η οχι στο θεμα που προσπαθει να σου περασει η εικονα..

Προσοχή. Μιλάω για τον κινηματογράφο. Δεν είπα γενικά οτι ο ήχος ειναι άχρηστος χωρίς την εικόνα αλλά στον κινηματογράφο ειναι. Και η εικόνα ειναι άχρηστη χωρίς τον ήχο. Για αυτό και οι βουβές ταινίες δεν ήταν full βουβές αλλά είχαν μουσική ανάλογη της εικόνας.Αποστολή από το ST25i με τη χρήση Insomnia App
Δημοσ.

Ο Digital ζει?

Αποστολή από το ST25i με τη χρήση Insomnia App

Νομιζω οτι το χιουμορ δε ταιριαζει ουτε αρμοζει σε αυτη τη συζητηση.

Πραγματι ο ηχος παιζει τρομερο ρολο σε μια ταινια και κυριως στην διεγερση συναισθηματων. 

Νομιζω οτι η συγκριση ηχου - εικονας ειναι ατοπη αλλα εχοντας δει καποιες ταινιες στο ηχοσυστημα μου και μετα απο τα ηχεια της τηλεορασης ενα εχω να πω: 

Αν δεν εχετε ηχοσυστημα ( εστω μικρο των 150 ευρω) μην δειτε καθολου την ταινια!

R.I.P. Μεγαλε Dolby. Ειθε να αποτελεσεις εμπνευση για τις επομενες γενιες Μηχανικων!

Δημοσ.

αλλα εχοντας δει καποιες ταινιες στο ηχοσυστημα μου και μετα απο τα ηχεια της τηλεορασης ενα εχω να πω: 

Αν δεν εχετε ηχοσυστημα ( εστω μικρο των 150 ευρω) μην δειτε καθολου την ταινια!

Σώπα ρε, δε θα δω το Shichinin no samurai δηλαδή επειδή δεν έχω ηχοσύστημα;

Δημοσ.

Σώπα ρε, δε θα δω το Shichinin no samurai δηλαδή επειδή δεν έχω ηχοσύστημα;

Εεε, οχιιιι δε μπορει να γινει τετοια ασεβειααα!!!

Δημοσ.

Με τις παραλαγές του Dolby NR (B, C και S) κατάφεραν τα κασσετόφωνα να γίνουν αξιόλογα μέσα ηχογράφησης και αναπαραγωγής μουσικής.

Ας είναι καλά όπου βρίσκεται τώρα.

Δημοσ.

Νομίζω οτι η τεχνική του dolby ηταν να ενισχύει πολύ τις υψηλές συχνότητες και μετά να τις φιλτράρει, έτσι μείωνε και το θόρυβο. Είχατε ακούσει μια κασσέτα γραμμένη με dolby να παίζει χωρίς, πόσο τσίριγμα έβγαζε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...