Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λάθος κάνετε παιδιά. Μπορεί το ποσοστό να μην είναι της τάξης του 80% αλλά σαφέστατα ο ήχος είναι εφαμιλλος της εικόνας στον κινηματογραφο. Και σας το λέω ως άνθρωπος που ασχολείται με το χώρο. Όσον αφορά δε τον βουβό κινηματογραφο, βουβος ήταν μόνο στα λόγια, με την μουσική και τον ήχο να καθοδηγεί τα αισθήματα των θεατών

• Like 3
Δημοσ.

Μην βαράτε ρε παιδια!!! απλά ήθελα να τονίσω πόσο πολυ άλλαξε την 'οπτική εικονα' ο πολυκάναλος ήχος απο το σινεμα πρώτα και επειτα και στο σπίτι όσοι έχουν Home Cinema.

Εχω αλλάξει και εχω 'ακούση' αρκετα Home Cinema με τις ίδιες ταινίες και ανάλογα την ποιότητα του ήχου αντιλαμβανεσαι διαφορετικά πράγματα στην ιδια ταινια.

Όσο αφορά το Chaplin που είναι όντος αριστουργήματα,με αυτες τις ταινίες μεγαλώσαμε γιατί είμαι και κάποιας ηλικίας.

Δημοσ.

Κατά προσέγγιση ο καλός ήχος προσφέρει σε μια ταινία ότι και ο ήχος του κινητήρα σε ένα σπορ αμάξι.

Καμιά σχέση.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης και οι συγκρισεις με τα ποσοστά είναι άστοχες. Σκεφτείτε απλά να δείτε την ιδια ταινία με Dolby True HD στην μια περιπτωση και στην αλλη με τα ηχεια της τηλεόρασης. Απλά είναι η μέρα με την νύχτα.

• Like 1
Δημοσ.
Καμιά σχέση.

Δε ξέρω πως το κατάλαβες και τι ρόλο παίζει για σένα ο ήχος ενός αμαξιού αλλά για πολλούς παίζει μεγάλο ρόλο. Σκέψου και συ μια Ferrari ή Lamborghini να ακούγεται σαν Toyota ( τυχαία αναφορά). Θα την αγόραζες?

Δημοσ.

Δε ξέρω πως το κατάλαβες και τι ρόλο παίζει για σένα ο ήχος ενός αμαξιού αλλά για πολλούς παίζει μεγάλο ρόλο. Σκέψου και συ μια Ferrari ή Lamborghini να ακούγεται σαν Toyota ( τυχαία αναφορά). Θα την αγόραζες?

Αν είχε τον ίδιο κινητήρα, τις ίδιες επιδόσεις και το ίδιο αμάξωμα...ΝΑΙ!!!

Δημοσ.

η υπαρξη του ηχου, οπως και η απουσια του, ειναι ενας απο τα στοιχειωδη μερη μιας ταινιας.

αλλα ο κινηματογραφος ειναι κατ'εξοχην οπτικο μεσο, το να λες οτι το 80% μιας ταινιας βασιζεται στον ηχο ειναι τελειως παραλογο.

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει καλό ήχο. Και ο ήχος είναι σημαντικό μέρος της οδηγικής ευχαρίστησης. Δεν είναι μόνο οι επιδόσεις και η εμφάνιση. Ειδικά όταν οδηγείς γρήγορα σπορ αμάξια αυτό που σε εξιτάρει είναι ο ήχος. Μπορεί το αμάξι σου να είναι πιο όμορφο από κάποιο άλλο αλλά εσύ δε το βλέπεις. Τον ήχο ακούς και ευχαριστιέσαι.

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει καλό ήχο. Και ο ήχος είναι σημαντικό μέρος της οδηγικής ευχαρίστησης. Δεν είναι μόνο οι επιδόσεις και η εμφάνιση. Ειδικά όταν οδηγείς γρήγορα σπορ αμάξια αυτό που σε εξιτάρει είναι ο ήχος. Μπορεί το αμάξι σου να είναι πιο όμορφο από κάποιο άλλο αλλά εσύ δε το βλέπεις. Τον ήχο ακούς και ευχαριστιέσαι.

Άρα φαντάζομαι για τύπους σαν εσένα υπάρχουν αμάξια με κακή ηχομόνωση επίτηδες, ώστε να ακούγονται πιο καθαρά τα μοτόρια.

Καταλαβαίνω τι λες πάντως, κι εγώ ακούω τον ήχο του S1 και ανατριχιάζω, αλλά πρώτα βλέπω τα υπόλοιπα και μετά αυτό.

Δημοσ.

Άρα φαντάζομαι για τύπους σαν εσένα υπάρχουν αμάξια με κακή ηχομόνωση επίτηδες, ώστε να ακούγονται πιο καθαρά τα μοτόρια.

Καταλαβαίνω τι λες πάντως, κι εγώ ακούω τον ήχο του S1 και ανατριχιάζω, αλλά πρώτα βλέπω τα υπόλοιπα και μετά αυτό.

Δε ειναι θεμα εντασης μονο αλλα χροιας.Ειναι σα να λες οτι καλη μουσικη ειναι οτι και να ακους στα 110 db.

Ουτε ειπα οτι ειναι η πρωτη προτεραιοτητα στην επιλογη αμαξιου.

Δε ξερω αν ειμαι sound freak οπως ειπε καποιος αλλα αλλο να ακουγεται μια ferrari οπως την ξερεις και αλλο οπως ενα κανονικο συνηθισμενο αυτοκινητο.Ωραια και καλη η ferrari σου αλλα οταν την παρεις μια βολτα για γρηγορη οδηγηση σε κλειστους δρομους σε καποια επαρχιακη οδο τι θα θαυμασεις την ομορφια της?Αφου εισαι μεσα.Η θα σε εξιταρει ο κινητηρας που ουρλιαζει ευχαριστα ανεβαζοντας στροφες?

Σαφως και πρωτα κοιτας να σ'αρεσει οπτικα.

Γι'αυτο στο παραδειγμα μου ειπα ο καλος ηχος, δεν εννοουσα μια ταινια με και χωρις ηχο.Καλλιστα μπορεις να δεις μια ταινια και με ενα απλα ικανοποιητικο ηχο αλλα ο καλος ηχος το κανει απολαυση.Το ιδιο θεωρω πως γινεται και στα αυτοκινητα.Κανει την οδηγηση πιο απολαυστικη.

Δημοσ.

για τα σπορ αυτοκίνητα πάντως,οι αυτοκινητοβιομηχανίες φτιάχνουν κατά κάποιο τρόπο τον ήχο του αυτοκινήτου ώστε να αρμόζει με την συνολική εικόνα του αυτοκίνητου

Δημοσ.

Δεν νομίζω να ισχύει αυτό.

Ο ήχος βέβαια και παίζει ρόλο, αλλά όχι στο ποσοστό που αναφέρεις.

Εγω παλι συμφωνω.. Η εικονα δεν ειναι τιποτα χωρις τον σωστο ηχο.. 

Αν εχεις 20 ιντσων τηλεοραση και εχεις και συστημα 7.1 τοτε θα την ευχαριστηθεις την ταινια..

Αν απ την αλλη εχεις βιντεοπροβολεα και πανι αλλα βλεπεις την ταινια στο mute τοτε ειναι ενα και το αυτο..

Ο ηχος ειναι το Α και το Ω..

Οποιος εχει ολοκληρωμενη εμπειρια home theatre καταλαβαινει..

Το σινεμα ειναι αλλη φαση.. Μιλαω για ιδιωτικες προβολες που ισως και επειδη ειναι ιδιωτικες καταλαβαινεις περισσοτερο τον ηχο που ακους!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...