nikos1982 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 τα παιδια σου λενε οτι και η ψυχτρα της ιντελ το ιδιο προβλημα εχει με την amd οταν το καλοκαιριη παιζις παιχνιδια.οποτε σε οποιον και να πας θα θελεις παλη ψυχτρα.
Godar Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω παλι θα ηθελα ενα σεναριο τι θα συνεβαινε το καλοκαιρι αν δεν εμπαινε ψυκτρα στον haswell..θα γινει συκωτακια πουλιων? Και αν ειναι προαπαιτουμενη πλεον η αλλαγη της στοκ ψυκτρας για games ειτε παρεις intel ειτε amd,τοτε τα παιδια που εχουν μεγαλυτερες γνωσεις και προτεινουν συνθεσεις πρεπει σε αυτους που θελουν μια συνθεση ειτε να τους κοβουν κατι και να μπαινει ψυκτρα,ειτε να τους μεγαλωνουν το μπατζετ για να μπει,ειτε να μην μπαινει καθολου αν δεν γινεται αλλιως και να τους λενε ξερετε αν δεν μπει θα εχετε αυτο και αυτο το θεμα.. Και για να κλεισω ΑΝ ειναι προαπαιτουμενη η ψυκτρα και στους haswell για χρηση games ΧΩΡΙΣ να κανεις Οc τοτε η αριθμητικη εχει ως εξης: 6300 με ψυκτρα 147€ 4430 με ψυκτρα 205€ Αρα 6300 wins
TheELF Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω παλι θα ηθελα ενα σεναριο τι θα συνεβαινε το καλοκαιρι αν δεν εμπαινε ψυκτρα στον haswell..θα γινει συκωτακια πουλιων? Αν, και είναι μεγάλο αν αυτό, ανεβαίνει πάνω από την επιτρεπτή θερμοκρασία θα σου σβήνει η μητρική τον Η/Υ και δεν θα ξανά ανάβει αν δεν κατέβει η θερμοκρασία. Μόλις βγήκαν οι haswell, δεν ξέρω αν υπάρχουν ήδη στοιχεία που να δείχνουν πόσο (υπέρ)θερμαίνονται ή όχι.
Zaknafein Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Θα δεις ότι πολύ συχνά μπαίνει και η ψύκτρα στις συνθέσεις οπότε δεν ισχύει αυτό που λες ότι δεν το αναφέρουν. Επίσης υπάρχουν και άτομα όπως εγώ που δεν τους ενοχλεί τοοοόσο πολύ η στοκ ψύκτρα. Δεν λέω ότι ΔΕΝ με ενοχλεί, απλά παλεύεται, αφού τις περισσότερες φορές που είναι σε υψηλές στροφές τρέχει παιχνίδι οπότε έχω μουσική/εφέ που την υπερκαλύπτουν (σαν παλιό video σε rewind κάνει όχι σαν τρακτέρ)
aris22gr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δηλαδη οποιος εχει i5 haswell με στοκ ψυκτρα χωρις Οc και παιζει απαιτητικα games,το καλοκαιρι του 2014 θα τον παρει στο χερι? Θα του μειωσει το χρονο ζωης απο τα 8 χρονια (τυχαιο νουμερο) στα 4 χρονια? Τι ακριβως θα γινει? Θα του μειώσει από τα 10-12χρόνια ζωής στα 5-6χρόνια εάν δουλεύει σε θερμοκρασίες 70++.. Εξαρτάται πάντα με τις θερμοκρασίες. Όσο πιο ψηλή θερμοκρασία τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνει degrade. Αλλά εάν δεν κάνεις Overclocking δεν θα έχεις πρόβλημα.. Υπερθέρμανση συνήθως γίνεται σε 100% Load που σπάνια κάποιο πρόγραμμα ζητάει τόσο πολύ ισχύ και συνεχόμενη για πολλή ώρα. Οπότε το πιο πιθανό ειναι να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με μαμά ψύξη είτε είναι Intel ή AMD. Το μόνο πρόβλημα ειναι εάν θα ενοχλείσαι από τον θόρυβο. Τώρα σε O/C καταστάσεις ο επεξεργαστής (intel) δεν θα μπορει να κάνει κάτι ουσιαστικό διότι δεν έχει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή.
Godar Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Zaknafein οχι δεν αναφερεται τοοοσο συχνα να μπει ψυκτρα οπως λες,αν θες ριξε μια ματια στα τοπικ των συνθεσεων να δεις (και να μην παρεξηγηθω δεν αναφερομαι σε συγκεκριμενα ατομα που προτεινουν αλλα μιλαω γενικα) Αris22gr την ιδια εντυπωση εχω κ εγω,οτι χωρις Οc ειτε amd ειτε intel ειναι θεμα θορυβου η αλλαγη της στοκ ψυκτρας,απλα στην περιπτωση της amd ξεφευγει λιγο ο θορυβος οπως τον ακουσα προσωπικα Και οσον αφορα τους haswell στο νετ διαβαζω οτι εχουν π ροβλημα θερμοκρασιας ΟΤΑΝ κανεις Οc,οχι οταν παιζεις games μονο Ο φιλος giokou λεει οτι χρειαζεσαι ψυκτρα ειτε εχεις amd ειτε intel ακομη και αν δεν κανεις Oc και ειναι μονο για games γιατι ειδικα το καλοκαιρι θα υπαρχει προβλημα στους επεξεργαστες Ειναι αλλο να την χρειαζονται και οι δυο επεξεργαστες και αλλο μονο ο ενας απο τους δυο εστω και το κριτηριο ειναι ο (μεγαλος) θορυβος Γιατι ειναι +35 για ψυκτρα + κουτι να την χωραει Κοστολογικη αναλυση κανω και μονο
Aten-Ra Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δηλαδη οποιος εχει i5 haswell με στοκ ψυκτρα χωρις Οc και παιζει απαιτητικα games,το καλοκαιρι του 2014 θα τον παρει στο χερι? Θα του μειωσει το χρονο ζωης απο τα 8 χρονια (τυχαιο νουμερο) στα 4 χρονια? Τι ακριβως θα γινει? Εγω παλι θα ηθελα ενα σεναριο τι θα συνεβαινε το καλοκαιρι αν δεν εμπαινε ψυκτρα στον haswell..θα γινει συκωτακια πουλιων? Τίποτα δεν θα πάθει ο Haswell, απλά αν ανεβάσει θερμοκρασία και φτάσει το Tjmax(100c) θα κάνει Throttle Down μέχρι να πέσει η θερμοκρασία, μετά θα ανεβάσει τα ρολόγια ξανά μέχρι να ξαναφτάσει το Tjmax κλπ κλπ. Από την στιγμή που θα δουλεύει μέχρι το TJmax με το Default ρεύμα, δεν πρόκειται να χάσει χρόνια ζωής. Θα του μειώσει από τα 10-12χρόνια ζωής στα 5-6χρόνια εάν δουλεύει σε θερμοκρασίες 70++.. Εξαρτάται πάντα με τις θερμοκρασίες. Όσο πιο ψηλή θερμοκρασία τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνει degrade. Αυτό είναι το λάθος που κάνουν όλοι, δεν γίνεται degrade από την θερμοκρασία πλέον γιατί πολύ απλά θα κάνει Throttle Down όταν φτάσει στο Tj Max. Αλλά αν ανεβάσεις το ρεύμα και αφήσεις τις ίδιες θερμοκρασίες (Tj max) τότε θα αρχίσει να κάνει degrade.
Godar Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Τελικα τι? Ο Fx 6300 ολοι συμφωνουν οτι θελει ψυκτρα εστω και χωρις Οc αν σε ενοχλει ο θορυβος (και στη περιπτωση μου ισχυει) Οι i5 4430,4440,4570,4670 θελουν ψυκτρα με βαση τα εξης κριτηρια? 1) Θερμοκρασιας 2) Θορυβου 3) ΧΩΡΙΣ Οc 4) Για games Κανω 2 συστηματα ενα amd και ενα intel και βγαζω κοστος,εξου και η ερωτηση,να υπολογιζω και στον intel ψυκτρα με βαση τα παραπανω κριτηρια η δεν πειραζει αν δεν βαλω
adtakhs Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 (τιμες e-shop) Fx 6300 111.50€ Ψυκτρα C.master 212 35€ Συνολο: 146.50€ Ι5 4430 170€ Αρα οταν δεν κανεις οβερκλοκ καλο ειναι να δωσεις 23.50 παραπανω και να παρεις 4430 Σωστο η λαθος? Ψύκτρα που να μην κάνει θόρυβο μπορείς να βρεις και με 10€ !!! Δεν χρειάζεσαι την 212evo για αυτό. Απλά όταν αλλάζουμε ψύκτρα πάμε σε κάτι σχετικά με overclock. Πχ. http://www.skroutz.gr/s/417232/LC-Power-LC-CC-95.html http://www.skroutz.gr/s/3294583/CoolerMaster-Blizzard-T2-Mini.html 1
artshadows Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 μπορεις απλα να αλλαξεις το ανεμιστηρακι με ενα αθορυβο καλυτερο
Millennium Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι και αυτό γίνεται.Η stock amd ψύκτρα με τα χάλκινα pipes σαν ψύκτρα είναι καλή.
Godar Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Οι intel που ανεφερερα θελουνε με βαση τα παραπανω κριτηρια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα