Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε γραμμες με μεγαλο attenuation ναι αμα πεσεις λιγο χαμηλα σε snr ειναι ευκολο να εχεις θεματακια ενω σε μια καλη γραμμη μπορει να παιζεις και με 3 snr και να εισαι οκ.

τωρα για τον χαλκο τι μπορεις να κανεις ειναι σχετικο.ο οτε θα βγει το πρωι θα δει οτι παιζει οκ ή θα πει αυτη ειναι η ταχυτητα με βαση την αποσταση και δεν θα ασχοληθει.δεν ειναι ευκολο να τον πεισεις να αλλαξεις απερχομενο ή και κεντρικο μηπως παιξει καλυτερα.

μετα μια λυση ειναι να δοκιμασεις με κανα thomson Που γενικα παιζει καλα.

απλα ελεγα μηπως ειναι απο καποιο φως απο κανα μηχανημα κανενος μαγαζιου κατω απο σενα και γενικα κατι απεξω.εχω δει απειρα παραξενα οπως και εχω διαβασει και εδω αλλα τοσα που δεν ξερεις

τι να πρωτοσκεφτεις.το να αλλαξουν το snr  και να το κανουν μεγαλυτερο πρεπει να βοηθαει λιγακι κανονικα αλλα σου μειωνει ταχυτητα.μετα να πας σε αλλο παροχο με νεα γραμμη για να σου αλλαξουν χαλκο θα ηταν μια λυση αλλα δεν ξερω ποσο την θες συν οτι ειναι και ενα κοστος.να πας τωρα με την υπαρχουσα γραμμη αν ειναι θεμα χαλκου μπορει να εχεις θεμα και μετα.για αρχη παντως θα εβαζα αλλο ρουτερ.καλο το vigor αλλα δεν ξερω με το μεγαλο attenuation ποσο καλα τα παει ή με τα σκαμπανεβασματα του margin.

εκτος αν ζητησεις 2 mbit και πληρωνεις για 2 mbit αν υπαρχει αυτο το πακετο οποτε εκει θα εχεις αρκετα καλυτερο margin.εχεις δοκιμασει με αλλο ρουτερ?

ελπιζω να μην εχεις fast path.και δοκιμασε οπως ειπα να βαλεις σκετο g.dmt (adsl απλο)

Έχω δοκιμάσει με το zte που μου έδωσε ο ΟΤΕ και ήταν λίγο χειρότερα.To thomson που δίνει ο ΟΤΕ αν εννοείς αυτό το έχει ένας φίλος-γείτονας και κάνει τα ίδια και χειρότερα.Άλλος πάροχος δεν υπάρχει εδώ δυστυχώς.Θα είχα φύγει ήδη από τον ΟΤΕ. Κάτι που να επηρεάζει τη γραμμή εδώ κοντά δεν παίζει (είναι σχετικά απομακρυσμένη περιοχή). Παίζει να μπαίνει θόρυβος κάπου μέχρι το καφαο ας πούμε;Θα δοκιμάσω να παίξω λίγο με ρυθμίσεις μήπως και γίνει κάτι. Από PPPoA , VC και τέτοια να πειράξω τίποτα.Μέχρι στιγμής είμαι σε PPPoA και LLC/SNAP.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει με το zte που μου έδωσε ο ΟΤΕ και ήταν λίγο χειρότερα.To thomson που δίνει ο ΟΤΕ αν εννοείς αυτό το έχει ένας φίλος-γείτονας και κάνει τα ίδια και χειρότερα.Άλλος πάροχος δεν υπάρχει εδώ δυστυχώς.Θα είχα φύγει ήδη από τον ΟΤΕ. Κάτι που να επηρεάζει τη γραμμή εδώ κοντά δεν παίζει (είναι σχετικά απομακρυσμένη περιοχή). Παίζει να μπαίνει θόρυβος κάπου μέχρι το καφαο ας πούμε;Θα δοκιμάσω να παίξω λίγο με ρυθμίσεις μήπως και γίνει κάτι. Από PPPoA , VC και τέτοια να πειράξω τίποτα.Μέχρι στιγμής είμαι σε PPPoA και LLC/SNAP.

ναι αυτο το Thomson εννοουσα.και θορυβος να μπαινει οπουδηποτε επειδη δεν γινεται να βρεθει απλα σου αλλαζουν κεντρικο καλωδιο η απερχομενο.επισης δεν υφιστατε Pppoa με llc τουλαχιστον στα dslam εδω.η θα παιζεις pppoa me vcmux η ολα τα νεα dslam παιζουν pppoe/llc .δεν νομιζω οτι θα δεις διαφορα αλλα βαλτο σωστα.γιατι το Pppoe Κτλ δεν εχε σχεση με το margin.ειναι πιο μετα.

Δημοσ.

ναι αυτο το Thomson εννοουσα.και θορυβος να μπαινει οπουδηποτε επειδη δεν γινεται να βρεθει απλα σου αλλαζουν κεντρικο καλωδιο η απερχομενο.επισης δεν υφιστατε Pppoa με llc τουλαχιστον στα dslam εδω.η θα παιζεις pppoa me vcmux η ολα τα νεα dslam παιζουν pppoe/llc .δεν νομιζω οτι θα δεις διαφορα αλλα βαλτο σωστα.γιατι το Pppoe Κτλ δεν εχε σχεση με το margin.ειναι πιο μετα.

Τόσο καιρό σε PPPoA LLC το είχα και έπαιζε.Τώρα το έβαλα σε se vc mux.Διαφορές δεν βλέπω.Δοκίμασα και σε g.dmt και παρατήρησα ότι συγχρόνιζε πολύ ποιο γρήγορα άλλα έριχνε το upload και το snr λιγάκι.

Δημοσ.

Τόσο καιρό σε PPPoA LLC το είχα και έπαιζε.Τώρα το έβαλα σε se vc mux.Διαφορές δεν βλέπω.Δοκίμασα και σε g.dmt και παρατήρησα ότι συγχρόνιζε πολύ ποιο γρήγορα άλλα έριχνε το upload και το snr λιγάκι.

δεν σημαινει οτι δεν θα παιξει .ολα θα παιξουν.απλα το σωστο πιο ειναι.τα πρωτα dslam του οτε ηταν Pppoa/vcmux ενω ολα πλεον οπως και ολα των παροχων ειναι Pppoe/llc αλλα παιζουν και σε pppoa/vcmux με κατι σαν εξομοιωση να το πω ετσι.μπορει να δεις και ασυμβατοτητες ρουτερ/dslam που να μην παιζει ενα ρουτερ Pppoe/llc και να παιζει μονο Pppoa/vcmux και διαφορα τετοια.ναι μπορει να σου ριξει λιγο το upload οπως και το snr αλλα δεν μας νοιαζει.για δοκιμη το θελουμε να δουμε αν θα αλλαξει κατι.πχ δοκιμη για μια ημερα.και οχι οπως σου ειπα δεν θα δεις διαφορες με το Pppoe/llc αφου δεν εχει θεμα με το margin.απλα στο ειπα για να εισαι σωστος και optimized να παιρνεις το max.

Δημοσ.

δεν σημαινει οτι δεν θα παιξει .ολα θα παιξουν.απλα το σωστο πιο ειναι.τα πρωτα dslam του οτε ηταν Pppoa/vcmux ενω ολα πλεον οπως και ολα των παροχων ειναι Pppoe/llc αλλα παιζουν και σε pppoa/vcmux με κατι σαν εξομοιωση να το πω ετσι.μπορει να δεις και ασυμβατοτητες ρουτερ/dslam που να μην παιζει ενα ρουτερ Pppoe/llc και να παιζει μονο Pppoa/vcmux και διαφορα τετοια.ναι μπορει να σου ριξει λιγο το upload οπως και το snr αλλα δεν μας νοιαζει.για δοκιμη το θελουμε να δουμε αν θα αλλαξει κατι.πχ δοκιμη για μια ημερα.και οχι οπως σου ειπα δεν θα δεις διαφορες με το Pppoe/llc αφου δεν εχει θεμα με το margin.απλα στο ειπα για να εισαι σωστος και optimized να παιρνεις το max.

Ok καλώς.Σε ευχαριστώ για τις κατατοπιστικότατες διευκρινίσεις και συμβουλές σου.Θα κάνω τις δοκιμές και θα επανέλθω.

Δημοσ.

attachicon.gifstats.JPG

Αυτά είναι στην Αρτέμιδα. Αν δεις τα στατιστικά στην Αγία Παρασκευή, θα βάλεις τα κλάματα.

Πριν λίγη ώρα έγινε η αλλαγή από ΟΤΕ σε HOL. Έπεσε η γραμμή και με το που επανασυνδέθηκε ήμουν πλέον στη HOL. Μπήκα πρώτα στα στατιστικά του router επειδή το υποψιάστηκα (δεν έτρωγα σχεδόν ποτέ dc) και όταν είδα διαφορετικά stats, είδα την IP και έλεγε Hellas on Line.

Τα νέα στατιστικά είναι τα παρακάτω. Το στοίχημα ήταν να έχω ίδια γραμμή με λιγότερα χρήματα. Κατεβάζει με 580kb/s.

post-115429-0-90754500-1380185678_thumb.jpg

Δημοσ.

μια χαρα.με παραξενευει που βλεπω 9,5 Margin και οχι 11 που δινει η Hol.κανε ενα reboot και πες παλι ποσο margIn εχεις στο down.αν εχεις 11 παρε την Hol να στο κανει 9.θα κερδισεις περιπου κατι λιγοτερο απο ενα mbit.

εκτος αν σου εχουν βαλει 9 η εκτος αν απο 11 επεσε στο 9,5λογω σκαμπανεβασματος.

Δημοσ.

Έφαγε DC μάλλον γιατί το uptime αλλαξε και είμαι 11,50 με συγχρονισμό όπως ο ΟΤΕ. Λες να το άλλαξαν προφιλ απο μονοι τους;

δυσκολο αλλα οκ.αστο ετσι στο 11 για μια δυο μερες να δεις τι παιζει και μετα αμα ειναι ζητας 9.επισης στο thomson να εχεις κανα τελεταιο firmware.Μην εχεις κανα πολυ παλιο ειδικα αμα εχεις το v7.

Δημοσ.

Το V8 έχω και το software λέει 8.2.7.7

Το SNR στο 11,5 παίζει ακόμα.

υπαρχει και το 8.2.7.8 αλλα οκ.αστο να δεις και αν ολα οκ τοτε ζητα 9 Margin.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...