Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!

Έχω ένα σύστημα με:

M/B: MSI P4N Diamond

CPU: Intel Pentium 4 3GHz (Hyperthreading)

Mem: 4GB

VGA: NVidia GeForce GTX 275

HDD: 120GB SSD

Windows 7 Pro 32bit.

Με το συγκεκριμένο σύστημα συνέβη το εξής: 

Δούλευε σχετικά καλά με τα XP Pro (αρκετά ανεκτα). Με την "αναβάθμιση" (αγορασμένα) σε Win 7 Pro 64bit το σύστημα έπαυε να λειτουργεί εντελώς... κολλούσε το σύμπαν... με νέο format και πέρασμα τα Win 7 Pro 32bit η κατάσταση γινόταν καλύτερη, αλλά και πάλι σε σχέση με τα XP η ταχύτητα μπορεί να ήταν και κάτω από το 50%. Δεν παίζει HD, πρόβλημα και στο youtube σε HD... όταν ανοίγεις 2-3 εφαρμογές έχει προβλήματα ταχύτητατας κλπ... δεν μπόρεσα ποτέ να διαπιστώσω αν είναι θέμα hardware ή θέμα windows! Κάθε ιδέα για να μπορέσει το σύστημα να τρέξει καλά χωρίς αναβάθμιση είναι ευπρόσδεκτη. Δεν ξέρω αν μπορούν να γίνουν ρυθμίσεις στα bios ή στην κάρτα... 

Το περίεργο είναι ότι οπτικά το πρόβλημα μοιάζει να είναι driver της κάρτας αλλά όσους και να έβαλα (καινουριους) δεν άλλαξε κάτι... 

Τα windows βγάζουν 4,1 experience index αν αυτό λέει κάτι με τις χαμηλότερες επιδόσεις να είναι στην CPU (4,1) και RAM (5,3)... τα υπόλοιπα Graphics, Gaming και HDD είναι στο 7,0

Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα ο Pentium Hyperthreading με τα win7 και να θέλει καθαρό διπύρηνο και πάνω???

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Να σημειώσω ότι άλλαξα στο ενδιάμεσο και HDD, από απλό σε SSD... φυσικά παρατήρησα διαφορά στην ταχύτητα φορτώματος κλπ, αλλά όχι στην ταχύτητα λειτουργίας.

Το sentinel δεν εδειξε κάποιο πρόβλημα... οι ταχύτητες αντιγραφής από τον εξωτερικό usb στον εσωτερικό SSD άγγιξαν τα 100MB/s

Δημοσ.

Εντάξει ειναι λιγο παλιο to hardware αλλα δεν ξέρω αν εξηγούνται τετοια προβλήματα δηλαδή ουτε καν να παίζει videos στο youtube να κολλάει το σύμπαν κτλπ , ενταξει να μην πηγαίνει και νερό αλλα οχι και κολλάει τοσο πολύ , τι να πω να παίζει ρόλο επειδή ειναι αρκετά παλιός ο επεξεργαστής δεν ξέρω δεν εχω δοκιμάσει και 7 και σε τοσο παλιο hardware , κατσε να σου πει καποιο παιδί που ισως εχει βάλει

Δημοσ.

https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=20775&ProdId=816&lang=eng&OSVersion=Windows%207%20(64-bit)*&DownloadType=

κατέβασε τούς drivers από το παραπάνω link για τον επεξεργαστή μιας  και η μητρική που έχεις δεν διαθέτη drivers για win 7 64 http://www.msi.com/product/mb/P4N-Diamond.html#/?div=Driver&os=Vista 64

• Confused 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... χαζομάρα μου που δεν είχα ρωτήσει νωρίτερα!

Τελικά έβαλα από την nvidia τους drivers για vista32 για το chipset nForce 4 SLI... της intel που μου πρότεινε ο @driverpit δεν είχαν για το chipset της nVidia.... μπορούν να χρησιμεύσουν σε τίποτα? Υπάρχει δλδ αναβάθμιση κάποιου μέρους που μπορεί να χρησιμεύσουν?

Το PC δουλεύει αρκετά καλύτερα (δεν πετάει) αλλά είναι αρκετά ανεκτό... μέχρι και HD τα παίζει πλέον κανονικά (σχεδόν)... πριν σερνόταν!.

Δεν ξέρω αν έβαζα τα Win7/64 αν θα δούλευε καλύτερα... επίσης να ρωτήσω... έχει νόημα να απενεργοποιήσω το hyperthreading στη CPU?... καθώς αυτό η CPU δημιουργεί εικονικό διπύρηνο επεξεργαστή και όχι πραγματικό...

Υπάρχει περίπτωση να βρώ άλλους drivers για chipset ή για κάτι άλλο του pc? Κάποιο test να τρέξω?

Δημοσ.

Το προβλημα σου πιθανοτατα ειναι 99% software-oriented. Ακομη και P4 3GHz (με hyperthreading)
& τα υπολοιπα parts επανω (4gb ram, nvidia 275 vga) μπορει να ανταπεξελθει, σε Windows 7 64bit,
υπο την απλη προυποθεση: οτι υπαρχουν οι καταλληλοι/σωστοι drivers για τα παντα ολα σε χρηση!

Εννοειται και για τη μητρικη -διχως καθολου drivers μητρικης & τα Windows XP θα ειχαν προβλημα..
Το hyperthreading, βοηθαει και αυτο οσο μπορει (αν εχει ενεργοποιηθει σωστα) οποτε αφησε το on.

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους... απλά είχα φανταστεί ότι τα Win7 θα υποστήριζαν κάποια chipset...

Έχει κανείς καμμιά ιδέα αν μπορούν να μπουν τίποτα άλλοι drivers εκτός του nForce4? Υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί η κατάσταση?

Δημοσ.

Σχεδον παντοτε, ειναι καλυτερο να βαζεις drivers απο κατασκευαστη, παρα τους windows generic...
:shifty:
Ψαχνεις για drivers (του chipset), οπου μπορεις να τους βρεις, δηλαδη και εκτος απο Msi->μητρικη

~ ~ ~ ~ ~
Ριξε μια ματια και εδω για drivers, μηπως λυθει το προβλημα :-)
http://www.win-raid.com/t15f37-NVIDIA-Optimized-nForce-Driverpacks-for-Vista-Win.html

https://forums.geforce.com/default/topic/457203/nforce-4-sli-intel-edition-windows-7-ultimate-64-bit/

Δημοσ.

Σχεδόν παντα είχα θέμα με παλιό hardware και drivers. Ψάξε καλά και δοκίμασε drivers.

Για μένα μερικές φορες η λύση ηταν drivers απο τρίτα site κτλ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...