ate Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Γειά σας. Έχω έναν πίνακα στη mysql με το όνομα τάξη, ο οποίος αποτελείται απο 3 πεδία, Όνομα μαθητή Επώνυμο μαθητή Βαθμός μαθητή. Προσπαθώ να βρώ ένα querie ώστε να μου βγάζει τους μαθητές που έχουν τον ίδιο βαθμό αλλά δεν μπορώ να βρώ κάτι . Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.
Uberalles_gr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Εάν ξέρεις τον βαθμό τότε το query είναι SELECT Όνομα, Επώνυμο FROM students WHERE Βαθμός= '9' εάν δεν το ξέρεις τότε θα πρέπει να κάνεις sort τον πίνακά σου με τον βαθμό και να τους ομαδοποιήσεις μετά εσύ.
ate Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Υποτίθεται ότι δε βλέπω τον πίνακα. Κάνω order by bathmos mathiti τον πινακα και μου βγάζει τους βαθμούς από μικρότερο στο μεγαλυτερο. Μετά πώς τους ομαδοποιώ?
Uberalles_gr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν θα σου γράψω τον κώδικα αλλά θα σου πω την λογική να το κάνεις εσύ. Μια ιδέα είνα τα αποτελέσματα που θα σου φέρει το query σου, να τα βάλεις σε έναν δυσδιάστατο πίνακα της παρακάτω μορφής data_students[Χ]['name'] = 'Βασίλης' data_students[Χ]['surname'] = 'Βασιλείου' data_students[Χ]['ranking'] = '6' ..... ..... ..... data_students[Χ]['name'] = 'Γεώργιος' data_students[Χ]['surname'] = 'Γεωργίου' data_students[Χ]['ranking'] = '8' Το Χ είναι ένας αύξων αριθμός.
ate Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Συγγνωμη μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά! Τον πίνακα δεν τον βλέπω. Προσπαθώ να βρώ ένα query ώστε να μου βγάζει τους μαθητές που έχουν τον ίδιο βαθμό, μόνο με ένα query όμως (όχι με 2, δηλαδή με το πρώτο να βλέπω τους βαθμούς και μετα να βλέπω ποιοι έχουν την ίδια βαθμολογία). Αν υπάρχει τέτοιπ query μπορείς να μου πεις τη λογική?
Uberalles_gr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Με μπέρδεψες... Θες να βλέπεις τους μαθητές με τον ίδιο βαθμό ΧΩΡΙΣ να ξέρεις για ποιο βαθμό ή φέρε μου τους μαθητές που έχουν βαθμό 8;;
ate Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Θέλω να βλέπω τους μαθητές με τον ίδιο βαθμό ΧΩΡΙΣ να ξέρω τους βαθμούς.
Uberalles_gr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Με ένα query δεν γίνεται. Θα πρέπει να φέρεις τους μαθητές με order τον βαθμό και μετά με κώδικα να τους εμφανίσεις ΑΝΑ βαθμό.
macabre_sunsets Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Έστω τα πεδία "name", "surname" και "grade". Έστω τα δεδομένα: name surname grade ---- ------- ----- Κώστας Κώστου 5 Γιώργος Γιώργου 7 Μήτσος Μήτσου 6 Κυριάκος Κυριάκου 7 Το query: SELECT grade, GROUP_CONCAT(CONCAT_WS(' ',name, surname), '') FROM test GROUP BY grade Θα σου επιστρέψει: 5 Κώστας Κώστου 6 Μήτσος Μήτσου 7 Γιώργος Γιώργου,Κυριάκος Κυριάκου 2
ate Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Θα ήθελα να μου εμφανιζει μόνο τα άτομα με το βαθμό 7 στο συγκεκριμένο πινακα, όχι όλο τον πινακα. Εαν δε γινεται δεν πειραζει. Ευχαριστω πολυ!
Uberalles_gr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Σε ρωτάω πιο πάνω Τον βαθμό τον ξέρεις;;;;; Και μου λες ΟΧΙ... Καλή άκρη! Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2013 από Uberalles_gr
nucleus Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Στηριζόμενος στο post του @macabre_sunsets πιο πάνω SELECT grade, GROUP_CONCAT(CONCAT_WS(' ',name, surname), '') FROM test WHERE grade = 7 GROUP BY grade θα σου επιστρέψει 7 Γιώργος Γιώργου,Κυριάκος Κυριάκου Οι μαθητές που έχουν και οι δύο βαθμολογία 7
ate Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 uberalles_gr δε σε κοροϊδεύω. Όταν μου έγραψεο macabre_sunset το συγκεκριμένο πίνακα για παράδειγμα ενοούσα να μου εμφανίζει μόνο τις καταχωρήσεις με βαθμό 7, αλλά εγώ όπως είπα απο την αρχή να μην ξέρω τι βοθμούς έχει ο πίνακας. (δηλαδή δεν βλέπω καθόλου τον πίνακα). Εάν κατάλαβες κάτι άλλο σου ζητάω συγνώμη. Ο κώδικας έτρεξε σύμφωνα με τον macabre_sunsets και μου βγάζει όλους τους διαφορετικούς βαθμούς, και δίπλα σε κάθε διαφορετικό βαθμό τα ονόματα και τα επώνυμα όσων μαθητών των έχουν. Βέβαια θα ήθελα να μη μου βγαζει τον βαθμό στον οποιο αντιστοιχεί μόνο ένας μαθητής, αλλά δεν πειράζει. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια.
macabre_sunsets Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 SELECT COUNT(id) as count, grade, GROUP_CONCAT(CONCAT_WS(' ',name, surname), '') FROM test GROUP BY grade HAVING count > 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα