Προς το περιεχόμενο

Orange is the new black

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πολυ φλυαρια επεσε στο τελος, δεν χρειαζοταν 1:15 για να μας δειξουν τοσο πολυ την ιστορια της,
ενω ουτε βοηθανε την σειρα τα επεισοδια μιας ωρας, 45 λεπτα νομιζω πως θα ηταν αρκετα

η ειρωνια/το παραξενο της υποθεσης ηταν πως ναι μεν δεν ειχε κεντρικη ιστορια, αλλα ειχε ανοικτες αρκετες μικροτερες και ενω περιμεναμε να δουμε πως θα τις κλεισουν, εκλεισαν την μια γρηγορα-γρηγορα (με την λολι να καταληγει στο τρελαδικο) και μας πεταξαν μια καινουργια (το θανατο της πουσεϋ) για να κλεισουν το θεμα του ρατσισμου, εντελως awkwardly δε δεν μας εδειξαν τι απεγινε με το πτωμα και αν βρηκαν ποιος ηταν, ουτε τι εκαναν μ αυτον, με την ραμος επισης δεν εδειξε τι εγινε (αντιθετα προτιμησαν να την εξαφανισουν εντελως στα πριν του φιναλε επεισοδια), με τους φυλακες που εκαναν οτι ηθελαν μια απο τα ιδια, τα κουκουλωσε ολα το ατυχημα ή προχειροδουλεια;

αναμενομενο εντωμεταξυ αυτο με την πουσεϋ απο την στιγμη που πηγε να κλεισει για δουλεια με την judy king σκεφτηκα: "κατσε μαρι, εισαι σιγουρη οτι θα βγεις και οτι θα ζεις ως τοτε;" ή αλλιως το γνωστο "οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια, ο Θεος γελαει"

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχω ακουσει πως απο την τριτη σεζον και μετα η σειρα γινεται απαλευτη ,πεφτει δραματικα  σε επιπεδο πλοκης ,ισχυει ?Μην χασω τον χρονο μου και φτασω μεχρι εκει ...

Δημοσ.

νταξει μωρε, χαλαρη σειρα ειναι σε γενικες γραμμες, αλλα εχει και τα δραματικα σκαμπανευασματα της,

τι περιμενες;

• Like 1
Δημοσ.

πολυ φλυαρια επεσε στο τελος, δεν χρειαζοταν 1:15 για να μας δειξουν τοσο πολυ την ιστορια της,

ενω ουτε βοηθανε την σειρα τα επεισοδια μιας ωρας, 45 λεπτα νομιζω πως θα ηταν αρκετα

η ειρωνια/το παραξενο της υποθεσης ηταν πως ναι μεν δεν ειχε κεντρικη ιστορια, αλλα ειχε ανοικτες αρκετες μικροτερες και ενω περιμεναμε να δουμε πως θα τις κλεισουν, εκλεισαν την μια γρηγορα-γρηγορα (με την λολι να καταληγει στο τρελαδικο) και μας πεταξαν μια καινουργια (το θανατο της πουσεϋ) για να κλεισουν το θεμα του ρατσισμου, εντελως awkwardly δε δεν μας εδειξαν τι απεγινε με το πτωμα και αν βρηκαν ποιος ηταν, ουτε τι εκαναν μ αυτον, με την ραμος επισης δεν εδειξε τι εγινε (αντιθετα προτιμησαν να την εξαφανισουν εντελως στα πριν του φιναλε επεισοδια), με τους φυλακες που εκαναν οτι ηθελαν μια απο τα ιδια, τα κουκουλωσε ολα το ατυχημα ή προχειροδουλεια;

αναμενομενο εντωμεταξυ αυτο με την πουσεϋ απο την στιγμη που πηγε να κλεισει για δουλεια με την judy king σκεφτηκα: "κατσε μαρι, εισαι σιγουρη οτι θα βγεις και οτι θα ζεις ως τοτε;" ή αλλιως το γνωστο "οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια, ο Θεος γελαει"

Η ιστορία της Πουσέυ που δείχνει στο τέλος είναι αλληγορική. Οι διάφορες περιπέτειες της και οι χαρακτήρες που γνωρίζει την τελευταία νύχτα (; ), συμβολίζουν τις περιπέτειες της Ντόροθυ και τους χαρακτήρες στον Μάγο του Οζ. Γι' αυτό και στο προηγούμενο επεισόδιο έδειξαν την ταινία The Wiz, η οποία διακόπηκε πριν συναντήσει τον μάγο. Στο τέλος όταν μένει μόνη της στο ποτάμι και κοιτάει την κάμερα, πιθανόν να συμβολίζει ότι περιμένει τον βαρκάρη, μιας και η Μπου είχε αναφέρει κάποια στιγμή το River Styx στο επεισόδιο.

Μερικοί λένε κιόλας ότι αυτή της ιστορία δεν είναι όλη πραγματική, αλλά μία μίξη εμπειριών και afterlife. Γενικά οι σκηνοθέτες πρέπει να έριξαν πολύ δουλειά σε αυτό το επεισόδιο.

Με τη Μαρίτσα τι έγινε, δε θυμάμαι; Αν εννοείς το παρελθόν, μάλλον άφησε να εννοηθεί ότι τη μπαγλάρωσαν που έκλεψε το αμάξι. Δε νομίζω να δείξει κάτι περαιτέρω.

Τη ιστορία της Blanca άφησαν τελείως ξεκρέμαστη.

• Like 3
Δημοσ.

α, οκ

το φανταστηκα οτι ηταν αλληγορικη, αλλα αν (οπως εγω) δεν εχεις δει μαγο του οζ δεν μπορεις να καταλαβεις τι παιζεται εκει...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΙΜΗΟ χάνετε το χρόνο σας (για όποιον δεν του περισσεύει τέλος πάντων) με αυτή την παπαρίτσα. Ευκολοχώνευτη σειρούλα ήταν εξ αρχής, που οκ, και αυτές έχουν τη θέση τους και δεν τις σνομπάρουμε, αλλά ήδη από την 2η και μετά πήρε την κάτω βόλτα και πλέον κατα 99% έχει καταλήξει μια ανούσια σάχλα και μισή...

Όποιον τον ενδιαφέρει κάτι πολύ καλύτερο στο θεματικό πλαίσιο των γυναικείων φυλακών, με μεγαλύτερο ατού τις μία-και-μία αξιόλογες (έως άριστες και απολαυστικές, ειδικά σε 2-3 χαρακτήρες) ερμηνείες συνολικά, με πολύ μεγαλύτερο βάρος και βάθος στις ψυχογραφίες των χαρακτήρων, χωρίς να λείπει η ένταση και η αγωνία στην πλοκή, τα cliffhangers και που με κάθε σεζόν γίνεται καλύτερη και δεν παίρνει την κάτω βόλτα (τώρα παίζει η 4η)... Wentworth.

Επεξ/σία από scullyist
Δημοσ.

ΙΜΗΟ χάνετε το χρόνο σας με αυτή την παπαρίτσα. Ευκολοχώνευτη σειρούλα ήταν εξ αρχής, που οκ, και αυτές έχουν τη θέση τους και δεν τις σνομπάρουμε, αλλά ήδη από την 2η και μετά πήρε την κάτω βόλτα και πλέον κατα 99% έχει καταλήξει μια ανούσια σάχλα και μισή...

Όποιον τον ενδιαφέρει κάτι κατά πολύ ανώτερο στο θεματικό πλαίσιο των γυναικείων φυλακών, με μεγαλύτερο ατού τις μία-και-μία αξιόλογες (έως άριστες και απολαυστικές, ειδικά σε 2-3 χαρακτήρες) ερμηνείες συνολικά, με πολύ μεγαλύτερο βάρος και βάθος στις ψυχογραφίες των χαρακτήρων, χωρίς να λείπει η ένταση, αγωνία και τα cliffhangers και που με κάθε σεζόν γίνεται καλύτερη και δεν παίρνει την κάτω βόλτα (τώρα παίζει η 4η)... Wentworth.

Για το Wentworth υπαρχουν υποτιτλοι μονο για την πρωτη σεζον.

Οσο για το orange is the new black προχθες τελειωσα την πρωτη σεζον σε 3 μερες και μου αρεσε παρα πολυ.Ειναι κατι διαφορετικο και σου προκαλει αρκετα συναισθηματα και νοιαζεσαι για τους χαρακτηρες.

• Like 3
Δημοσ.

ΙΜΗΟ χάνετε το χρόνο σας (για όποιον δεν του περισσεύει τέλος πάντων) με αυτή την παπαρίτσα. Ευκολοχώνευτη σειρούλα ήταν εξ αρχής, που οκ, και αυτές έχουν τη θέση τους και δεν τις σνομπάρουμε, αλλά ήδη από την 2η και μετά πήρε την κάτω βόλτα και πλέον κατα 99% έχει καταλήξει μια ανούσια σάχλα και μισή...

Όποιον τον ενδιαφέρει κάτι πολύ καλύτερο στο θεματικό πλαίσιο των γυναικείων φυλακών, με μεγαλύτερο ατού τις μία-και-μία αξιόλογες (έως άριστες και απολαυστικές, ειδικά σε 2-3 χαρακτήρες) ερμηνείες συνολικά, με πολύ μεγαλύτερο βάρος και βάθος στις ψυχογραφίες των χαρακτήρων, χωρίς να λείπει η ένταση και η αγωνία στην πλοκή, τα cliffhangers και που με κάθε σεζόν γίνεται καλύτερη και δεν παίρνει την κάτω βόλτα (τώρα παίζει η 4η)... Wentworth.

Οι 2 πρωτες σεζον  του orange ναι ειναι καλες ,η 3η σκουπιδι δεν βλεπεται  το παρατησα

.Η προταση σου ομως μου κεντριζει το ενδιαφερον,φαινεται καλη θα την ξεκινησω ,ευχαριστω .

• Like 1
Δημοσ.

Οι 2 πρωτες σεζον  του orange ναι ειναι καλες ,η 3η σκουπιδι δεν βλεπεται  το παρατησα

.Η προταση σου ομως μου κεντριζει το ενδιαφερον,φαινεται καλη θα την ξεκινησω ,ευχαριστω .

Η τεταρτη απο τα ratings παντως δειχνει να ανεβαινει κατακορυφα παλι.

• Like 1
Δημοσ.

Ειλικρινά αδυνατώ να πιστέψω πως αυτό το διαμαντάκι έχει μόνο 3 σελίδες σχολιασμού ενώ σε πολλά άλλα σκουπίδια γράφουν μυθιστορήματα εδώ μέσα..Αν και εγώ είχα ξενερώσει με τη 3η σεζόν αλλά η 4η το έσωσε πιστεύω. Σίγουρα κάποια επεισόδια θα κάνουν κοιλιά, αυτό είναι αναπόφευκτο αλλά σε γενικές γραμμές είναι μια σωστά δεμένη και δομημένη ιστορία χωρίς κεντρικό χαρακτήρα στην οποία παρεμβάλλονται μεμονωμένες οι ιστορίες της κάθε μιας κρατούμενης ανά επεισόδιο. Πρωτότυπο σενάριο, καλογραμμένοι ρόλοι που σε κάνει να δένεσαι με τους περισσότερους χαρακτήρες και πολύ καλές ερμηνείες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρίμα που η 5η σεζόν αργεί τόσο πολύ!

• Like 5
Δημοσ.

Ξεκινησα την 4η σεζον με πολυ βαρεμαρα και ενα συναισθημα οτι πρεπει να την δω σαν αγγαρεια και οχι με ανυπομονησια. Τα πρωτα επεισοδια δεν μου πολυ αλλαξαν την διαθεση αλλα τελικα εγινε αυτο με τι ακολουθησε μεχρι και το τελος της.

...και οχι δεν θ'αφησω το υπερβολικο και ψιλο χαζο-cliffhanger τελος να μου την χαλασει.

H σεζον αυτη προσθεσε αρκετο και καλο δραμα (με την ξενη εννοια παντα εννοειται) και με τα γεγονοτα στη φυλακη και μεσω των flashbacks για τους χαρακτηρες (κυριως Lolly και Suzanne aka crazy eyes). Καταφερε να νοιαστουμε για χαρακτηρες ακομα και να αισθανθουμε συμπαθεια για την ξενερωτη Piper.

Βαλε μεσα και τους καινουργιους φυλακες που προσθεσαν απο απιστευτο needle  μεχρι και ψυχοπαθεια. Δημιουργησε 'ωραια' αντιθεση μεσα στη σειρα και σαν αποτελεσμα το viewing οτι ηταν εξαιρετικο προς το τελος.

Καλα ολη η σκηνη με την διαμαρτυρια για την αντιμετωπιση των inmates μεχρι και την κορυφωση του θανατου της Poussey ηταν απιστευτα δυνατη. Το τι ακολουθησε μετα με την γραφειοκρατια και τους PR μαλακες ειναι αλλο ζητημα. Εξισου λυπηρο.

Α ρε Καπουτο. Απιστευτα συμπαθης σε μενα αλλα καταλαβε και αυτος πως σε χαλαει και σε αλλοιωνει μεσα το συστημα.

ΥΓ: Θα ελεγα οτι ηταν επικαιρο η στιγμη που το ειδα με το ολο black lives matter protest αλλα οποτε και να το δειτε επικαιρο θα΄ναι...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελείωσα και την εξαιρετική τέταρτη σεζόν. Τα 3 τελευταία επεισόδια τα πιο δυνατά της σειράς. Η τρίτη μπορεί να έπεσε ένα επίπεδο αλλά η τέταρτη ανέβηκε άλλα 2.

Μονο διαμάντια περιμένω από το Netflix.

• Like 4
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ειμαι στο πεμπτο επεισοδιο της τριτης σαιζον και ειμαι ετοιμος να την παρατησω. Καταπληκτικη πρωτη σαιζον και μετα απο εκει αργα και προοδευτικα πεφτει οπου στην τριτη σαιζον ειναι απελπισια. Μονο και μονο απο τα σχολια σας οτι στη τεταρτη σαιζον ανεβαινει το συνεχιζω. Αν δεν γινει αυτο δεν σας ξανα εμπιστευομαι :-D

• Like 1
Δημοσ.

Λεγε μου τετοια :-D

Εμενα μου τη σπαει αυτο με την ξανθια και την αλλη λεσβια. Στη πρωτη σαιζον "εντυπωσιαστηκαμε", στη δευτερη το εμπεδωσαμε, ε τωρα πια το βαρεθηκαμε. Ελεος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...