philos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Έχουμε μια κάρτα γραφικών SAPPHIRE HD 4870 1GB GDDR5 PCI-E , η οποία ανεβάζει θερμοκρασίες (57-58οC σε idle). Σκέφτομαι είτε να της αλλάξω ψύκτρα ή μόνο πάστα. Είναι εύκολο κάτι τέτοιο; Έχω εμπειρία μόνο σε αλλαγή ψύκτρας και πάστας σε επεξεργαστές. Να υποθέσω ότι βάζουμε τον ίδιο τύπο πάστας στις GPU, που βάζουμε και στις CPU; Αν δεν τα καταφέρω μόνος, υπάρχει κάποιο κατάστημα Η/Υ εντός Αττικής να το κάνει σε ok τιμή; (αλλαγή πάστας και καθαρισμό) Ευχαριστώ!
tazmaaaz Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Την περίπτωση να την αντικαταστήσεις την αποκλείεις?Πιο φθηνά θα σου έρθει να πας σε μια 6850-6870!
aetos1988 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Είχα και εγώ αυτή την κάρτα , είναι φυσιολογικό να ανεβάζει τόσο ακόμα και idle σε full που την δοκίμασα πρόσφατα έφτασε μέχρι 72 βαθμούς.
Millennium Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Από το να αλλάξεις ψύκτρα σε συμφέρει να πάρεις μια άλλη μεταχειρισμένη.
Mikeasdf Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δοκίμασε να αλλάξεις πάστα και να την καθαρίσεις αρχικά.Επίσης, δοκίμασε να ανεβάσεις τις στροφές του ανεμιστήρα (αν δεν το έχεις ήδη κάνει). 1
philos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 ok παιδιά, ήδη άλλαξα την ψύκτρα της CPU, οπότε αν συνεχιστούν τα προβλήματα θα κάνω το ψυχικό να αλλάξω πάστα στην GPU (το λέω επειδή ξέρω ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση - youtube videos και ο θεός να βάλει το χέρι του ). Δοκίμασε να αλλάξεις πάστα και να την καθαρίσεις αρχικά.Επίσης, δοκίμασε να ανεβάσεις τις στροφές του ανεμιστήρα (αν δεν το έχεις ήδη κάνει). Για άγνωστους λόγους, ακόμα και όταν ξεκινάει παιχνίδι, οι στροφές του ανεμιστήρα ΔΕΝ ανεβαίνουν αυτόματα. Έτσι, πριν ξεκινήσουμε παιχνίδι, ρυθμίζουμε χειροκίνητα από το μενού της ATi τον ανεμιστήρα στο 80-100%. Απλώς μετά από κάποια ώρα και πάλι κολλάει το PC. Να σημειώσω ότι η GTX 275 που έχω σε άλλο PC ανεβάζει αυτόματα τις στροφές του ανεμιστήρα. Η 4870 όμως όχι.
Mikeasdf Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 ok παιδιά, ήδη άλλαξα την ψύκτρα της CPU, οπότε αν συνεχιστούν τα προβλήματα θα κάνω το ψυχικό να αλλάξω πάστα στην GPU (το λέω επειδή ξέρω ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση - youtube videos και ο θεός να βάλει το χέρι του ). Για άγνωστους λόγους, ακόμα και όταν ξεκινάει παιχνίδι, οι στροφές του ανεμιστήρα ΔΕΝ ανεβαίνουν αυτόματα. Έτσι, πριν ξεκινήσουμε παιχνίδι, ρυθμίζουμε χειροκίνητα από το μενού της ATi τον ανεμιστήρα στο 80-100%. Απλώς μετά από κάποια ώρα και πάλι κολλάει το PC. Να σημειώσω ότι η GTX 275 που έχω σε άλλο PC ανεβάζει αυτόματα τις στροφές του ανεμιστήρα. Η 4870 όμως όχι. Το PC κολλάει απο τις στροφές του ανεμιστήρα? Dafuq Και σε μένα το έκανε αυτό που δεν ανέβαζε τις στροφές και πήγαινε 80 βαθμούς με fan στο 20%.Το πάω στο 70 και πέφτει στους 46. Πόσο καιρό έχεις την κάρτα χωρίς να την καθαρίσεις/αλλάξεις πάστα? Ή κάποιος άλλος να στο κάνει. Btw, είναι πανεύκολο, ξεβιδώνεις, αφαιρείς σιγά και προσεκτικά το σύστημα ψύξης και μετά καθαρίζεις τα απομεινάρια της παλιάς πάστας πολύ καλά.Περιμένεις λίγο και βάζεις μια κουκίδα πάστας στη μέση, κλείνεις, βιδώνεις και τέλος!
Ntinaras Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 διωξε τη σκονη αρχικα μετα δες αν η ψυκτρα ειναι ζεστη την ωρα που δουλευει αν ειναι κρυα,τοτε σημαινει οτι δε περναει καλα η θερμοτητα απο τον επεξεργαστη της προς τη ψυκτρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα