Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά εικόνας NOVA από μια τηλεόραση σε άλλην ασύρματα

thape77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παντως αν δεν βγάλεις άκρη με καλώδια και πας σε ασύρματη λύση να αποφύγεις πάση θυσία πομπό και δέκτη στα 2,4ghz γιατί έχει υπερκορεστεί η συγκεκριμένη συχνότητα (ασύρματα, wifi, ασύρματες κάμερες ασφαλείας) και πιθανότατα θα έχεις παρεμβολές. Άρα το 5,8ghz και μεγάλη ισχύς είναι μονόδρομος!

Μακαρι να εβρισκα καποιον που να ειχε το   ασυρματο, να το "επαιρνα" σπιτι μου για μια ημερα να το δοκιμαζα...Γιατι οπως ειπα το θελω για πανω οροφο+ διαγωνια απο εκει που θα ειναι ο ενας δεκτης... Η τιμη του e-bay που βρηκα ειναι η μιση σε σχεση με αυτα που υπαρχουν στην Ελλαδα, αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος εαν θα παιζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

40 μέτρα καλώδιο περίπου 20 με 25 ευρω. (υπάρχει και φθηνότερο).

Για το συνδυασμό των σημάτων θες ενα απλό rf splitter, το οποίο ανάποδα κάνει συνδυασμό.

url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&c

Καπου στο σπιτι βρεθηκε ενα καλωδιο!! αυριο θα παω στο κεντρο να παρω τα παρελκομενα μπας και προλαβω και δουμε την μπαλα το βραδυ!!

Καμια προταση για το που να παω ;

Καλησπέρα σε όλους!

Επειδή κι εγώ κάποια στιγμή θα βάλω τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο και δεν υπάρχει κεραία αλλά στο σαλόνι έχω NOVA και σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω αυτή την λύση!Τα δωμάτια είναι κολλητά (αποκωδικοποιητής απόσταση μέχρι το υπνοδωμάτιο που θα μπει η τηλεόραση περίπου 5-6 μέτρα).Με τα 2.4Ghz θα έχω τόσες παρεμβολές που δεν θα μπορέσω να κάνω την δουλειά μου ή θα είμαι κομπλέ;Μιλάω για το σύστημα στο προηγούμενο link. Γιατί αυτά στα 5.8 είναι και πιο ακριβά εκτός αν συμβιβαστώ με μη αλλαγή καναλιών! 

Καπου στο σπιτι βρεθηκε ενα καλωδιο!! αυριο θα παω στο κεντρο να παρω τα παρελκομενα μπας και προλαβω και δουμε την μπαλα το βραδυ!!

Καμια προταση για το που να παω ;

Λοιπον αφου ειχα παρει τηλεφωνα σε 10 μαγαζια και ο καθενας μου ειχε πει 10 διαφορετικες γνωμες και λιγο πολυ ολοι κατεληγαν οτι δεν θα δουλεψει, θα παιζει χαλια κτλ κτλ, με ενα καλωδιο 40 μετρων που ειχα (ενας θεος ξερει απο ποτε) και με 0 (σχεδον κοστος) η Νοβα συνδεθηκε μια χαρα στον πανω οροφο....Ολα καλα λοιπον , ευχαριστω τους φιλους που απαντησαν και για οποιον θελει να το κανει , αποδειχτηκε παρα πολυ ευκολο

Τωρα βεβαια θα εχω "γκρινια" με το 1 καναλι που θα βλεπουν αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα :-D

Καλησπέρα σε όλους!

Επειδή κι εγώ κάποια στιγμή θα βάλω τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο και δεν υπάρχει κεραία αλλά στο σαλόνι έχω NOVA και σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω αυτή την λύση!Τα δωμάτια είναι κολλητά (αποκωδικοποιητής απόσταση μέχρι το υπνοδωμάτιο που θα μπει η τηλεόραση περίπου 5-6 μέτρα).Με τα 2.4Ghz θα έχω τόσες παρεμβολές που δεν θα μπορέσω να κάνω την δουλειά μου ή θα είμαι κομπλέ;Μιλάω για το σύστημα στο προηγούμενο link. Γιατί αυτά στα 5.8 είναι και πιο ακριβά εκτός αν συμβιβαστώ με μη αλλαγή καναλιών!

το πόσες και πόσο πρόβλημα είναι οι παρεμβολές εξαρτάται αποκλειστικά από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι...από wifi και dect συνήθως έχεις γραμμές ή/ και θόρυβο, ενώ πολύ πιθανό να "πιάνεις" και εικόνα με χιόνι και παράσιτο από κάποιον γειτονικό δέκτη - μη φανταστείς οτι θα βλέπεται αυτό που θα πιάνεις αλλά σίγουρα θα γεμίζει μια συχνότητα που θες να χρησιμοποιήσεις - βέβαια επειδή τα δωμάτια είναι κολητά μάλλον θα κάνεις δουλειά με φτηνό 2,4. Μόνο δοκιμές θα σε πείσουν, σου έστειλα pm σχετικά

Αγαπητέ gore με τη σύνδεση που έκανες έχεις τη δυνατότητα αλλαγής καναλιού από το χώρο του υπνοδωματίου;

Η Νοβα αλλαζει μονο απο το ισογειο που την εχω και οχι στον πρωτο οροφο που εκανα την συνδεση...

Σημερα που εκανα την δοκιμη, με 40 μετρα καλωδιο,  η ποιοτητα ειναι παραπανω απο ικανοποιητικη....οκ, καταλαβαινεις οτι εχει μια διαφορα σε σχεση με την αλλη ΤΒ , αλλα παρακολουθεις μια χαρα.

Αγαπητέ gore με τη σύνδεση που έκανες έχεις τη δυνατότητα αλλαγής καναλιού από το χώρο του υπνοδωματίου;

Μπορεις..

Με την υπάρχουσα καλωδίωση μπορεις να βαλεις ενα rf infrared extender και να περνα τις εντολες μεσα απο το ιδιο το καλώδιο

http://www.futurestore.com.gr/p.Infrared-Extender-KONIG-SAT-IR-CABLE.823800.html

s9ok.png

Αγαπητέ graphist83 στη συνδεσμολογία των τηλεοράσεων της παραπάνω εικόνας είναι δυνατή η αλλαγή καναλιών για τη NOVA από το χώρο της TV_2 με τη χρήση του http://www.futuresto...BLE.823800.html;

Αν ναι πώς πρέπει να γίνει η σύνδεσή του;

Απο την στιγμη που μεσολαβεί ενισχυτής υπάρχει περίπτωση και οχι. Βεβαία μερικα μοντελα δουλεύουν χωρις πρόβλημα. Πρεπει να το ψαξω να σου πω.

Υπάρχουν και wireless infrared extenders. Αν η απόσταση δεν ειναι τεράστια το σημα περνάει εύκολα (δεν ειναι σαν την εικόνα ήχο)

Υπάρχουν και wireless infrared extenders. Αν η απόσταση δεν ειναι τεράστια το σημα περνάει εύκολα (δεν ειναι σαν την εικόνα ήχο)

Η απόσταση δεν είναι μεγαλύτερη από 10 μέτρα, αλλά παρεμβάλλεται πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος. 

υπαρχει rf modulator που ριχνεις το σημα σε καποια συχνοτητα αναλογικη ή ψηφιακη!!!

συνηθως αυτα εχουν και τηλεκοντρολ ωστε να αλλαξεις καναλι.

1 καναλι σε ολες τις tv.

για διαφορετικα καναλια ψαχνεις για car d s haring

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/79642-%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-RF-Modulator/page4?s=3f63130939aef6abeafd80e1f945cac2

υπαρχει rf modulator που ριχνεις το σημα σε καποια συχνοτητα αναλογικη ή ψηφιακη!!!

συνηθως αυτα εχουν και τηλεκοντρολ ωστε να αλλαξεις καναλι.

1 καναλι σε ολες τις tv.

για διαφορετικα καναλια ψαχνεις για car d s haring

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/79642-%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-RF-Modulator/page4?s=3f63130939aef6abeafd80e1f945cac2

Ο δέκτης της nova εχει ενσωματωμένο modulator. το οποιο μετατρέπει μονο σε αναλογικές συχνότητες. Modulator για μετατροπη σε DVB (ψηφιακή) συχνότητα ειναι πανάκριβα. Απο 400€ και άνω.

Η απόσταση δεν είναι μεγαλύτερη από 10 μέτρα, αλλά παρεμβάλλεται πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος. 

10 μετρά δεν ειναι πολυ. Αλλα το μπετόν ανάμεσα ειναι προβλημα και μάλιστα μεγαλο. Η πιο αξιόπιστη λυση ηταν με καλώδιο rf. Πρέπει να μάθουμε εαν η παρεμβολή του ενισχυτή δημιουργεί θεμα. Σε μια εγκατάσταση δεν μου δούλεψε. Σε αλλες 2 μια χαρα. Αλλα δεν θυμάμαι τι μάρκα δουλεύαμε τοτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...