thape77 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Καλημέρα, πρόσφατα έγινα συνδρομητής NOVA και έκανα την εγκατάσταση στην τηλεόραση του σαλονιού. Σύντομα όμως διαπίστωσα ότι εξίσου χρήσιμη με την εγκατάσταση στο σαλόνι είναι η εγκατάσταση και στο υπνωδωμάτιο.. Ενσύρματα είναι αδύνατο να περάσω καλώδιό λόγω απόστασης και δομής του σπιτιού οπότε έχω μονο μια λύση, ασύρματα. Παρόλα αυτά καθώς δεν έχω ασχοληθεί ξανά με παρόμοιο θέμα έχω δυσκολίες να προχωρησω στην υλοποίηση.. Τι χρειάζομαι με απλά όμως λόγια? Η τηλεόραση στο σαλόνι είναι samsung και υποστηρίζει DLNA, η τηλεόραση στο δωμάτιο turbo x και δεν υποστηρίζει. Με ποιο τρόπο θα γίνει η σύνδεση? τι χρειάζομαι σε εξοπλισμό? Αν έχω καταλάβει καλά χρειάζομαι DLNA usb stick για να μετατρέψω την turbo x σε smart tv? Xρειάζομαι όμως DLNA stick ή wifi stick? Τέλος που θα συνδέσω τι?? Καλοί μου άνθρωποι βοήθεια!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Θες ένα σετακι ασύρματου αναμεταδότη-δεκτη. Αυτά μεταφέρουν εικόνα-ήχο και πολλα από αυτά μεταφέρουν και εντολές τηλεχειριστηριου. Δηλαδή είσαι εσύ στην κρεβατοκάμαρα και χρησιμοποιείς κανονικά το τηλεχειριστήριο του δεκτή της Νόβα αλλάζοντας κανάλια κτλ. Αυτό δεν θα το είχες ποτέ με τα dlna και τα smart. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreapaog328 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 απο μια εμπειρια που ειχα με κατι τετοια, νομιζω οτι πρεπει να θέλουνε οπτική επαφή οι δύο δέκτες. ίσως να ήταν μουφέικοι βεβαια αυτοι που πεσαν στα χέρια μου...αλλα καλύτερα να το τσεκάρεις και αυτό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 (εχει να διαβασεις και το εγχειριδιο για να δεις αν σε καλυπτει σε αυτα που θες) http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=4_92&products_id=1361 και επισης: http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17393 ''Όσον αφορά στην ικανότητα μετάδοσης, το σήμα μπορεί να σταλεί μέχρι 100-120 μέτρα ανοιχτού χώρου και να διαπεράσει ακόμη και τοίχους'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thape77 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Θες ένα σετακι ασύρματου αναμεταδότη-δεκτη. Αυτά μεταφέρουν εικόνα-ήχο και πολλα από αυτά μεταφέρουν και εντολές τηλεχειριστηριου. Δηλαδή είσαι εσύ στην κρεβατοκάμαρα και χρησιμοποιείς κανονικά το τηλεχειριστήριο του δεκτή της Νόβα αλλάζοντας κανάλια κτλ. Αυτό δεν θα το είχες ποτέ με τα dlna και τα smart. Όπως είπα είμαι λίγο άσχετος στο θέμα. Μπορείς να μου προτείνεις κάποιο σετάκι? Ο αναμεταδότης συνδέεται στην 1η τηλεόραση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Όπως είπα είμαι λίγο άσχετος στο θέμα. Μπορείς να μου προτείνεις κάποιο σετάκι? Ο αναμεταδότης συνδέεται στην 1η τηλεόραση? δες το ποστ μου ακριβως πανω απο το δικο σου και στα δυο site (οι ιδιοι δεκτες ειναι), εχουν το εγχειριδιο χρησης στα ελληνικα και μπορεις να διαβασεις αναλυτικα πως συνδεεται κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thape77 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 δες το ποστ μου ακριβως πανω απο το δικο σου και στα δυο site (οι ιδιοι δεκτες ειναι), εχουν το εγχειριδιο χρησης στα ελληνικα και μπορεις να διαβασεις αναλυτικα πως συνδεεται κτλ. δες το ποστ μου ακριβως πανω απο το δικο σου και στα δυο site (οι ιδιοι δεκτες ειναι), εχουν το εγχειριδιο χρησης στα ελληνικα και μπορεις να διαβασεις αναλυτικα πως συνδεεται κτλ. Σε ευχαριστώ, εχεις εμπειρία από τέτοιο σύστημα? Θέλω να πω δουλευει ή θα μου βγάλει τη ψυχή με διακοπές κοκ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 προσωπικη ως τωρα οχι, γιατι δεν το χρειαζομουν, καλυπτομουν διαφορετικα. αλλα προτεινεται κατα κορον για τη δουλεια που το θες και μαλλον τωρα που αλλαξαν οι δεκτες θα το χρειαστω κι εγω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gore Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερα, Οπως λεει και ο τιτλος του thread θελω να κανω κατι παρομοιο . Η nova ειναι στον κατω οροφο και η ΤV που θελω να συνδεσω βρισκεται στον πανω οροφο και διαγωνια απο το δωματιο που ειμαι.. Εχω διαβασει αρκετα threads και αρκετοι προτεινουν αυτο ή κατι παρομοιο http://www.ebay.com/itm/170975031506?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 Απο την αλλη σε διαφορα μαγαζια που ρωτησα ,μου ειπαν οτι καλυτερα να το κανω με καλωδιο..Οπως υπολογιζω θελω 40 μετρα καλωδιο.... Θελω να ρωτησω α) τι πιστευετε οτι ειναι καλυτερο β) Ποσο κανει ενα τετοιο καλωδιο , τι εξοδους πρεπει να εχει , και απο που μπορω να το προμηθευτω (απο Αθηνα εαν γινεται) γ) Και εαν γενικα αξιζει να προβω σε τετοια κινηση (απο πλευρας ποιοτητας ηχου/εικονας) Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερα, Οπως λεει και ο τιτλος του thread θελω να κανω κατι παρομοιο . Η nova ειναι στον κατω οροφο και η ΤV που θελω να συνδεσω βρισκεται στον πανω οροφο και διαγωνια απο το δωματιο που ειμαι.. Εχω διαβασει αρκετα threads και αρκετοι προτεινουν αυτο ή κατι παρομοιο http://www.ebay.com/itm/170975031506?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 Απο την αλλη σε διαφορα μαγαζια που ρωτησα ,μου ειπαν οτι καλυτερα να το κανω με καλωδιο..Οπως υπολογιζω θελω 40 μετρα καλωδιο.... Θελω να ρωτησω α) τι πιστευετε οτι ειναι καλυτερο β) Ποσο κανει ενα τετοιο καλωδιο , τι εξοδους πρεπει να εχει , και απο που μπορω να το προμηθευτω (απο Αθηνα εαν γινεται) γ) Και εαν γενικα αξιζει να προβω σε τετοια κινηση (απο πλευρας ποιοτητας ηχου/εικονας) Ευχαριστω Αν μπορείς με καλωδιο τοτε σαφως και ειναι προτιμότερο. Ο δεκτης της νοβα εχει modulator επανω. Απο το rf out με απλο καλώδιο rf (κεραιας) το πας μεχρι την αλλη tv. Εκει με ενα combiner τα συνδυάζεις με τo main καλωδιο κεραίας και τα βαζεις ολα στην είσοδο rf της TV. Ιδανικά το πιο σωστο θα ηταν να παει απο τον δεκτη της nova στην είσοδο του ενισχυτη (αν υπάρχει) και να γινει διανομή σε ολες τις tv. Υπ όψιν ενα καναλι θα βλέπεις ταυτόχρονα σε ολες τις tv. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gore Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Αν μπορείς με καλωδιο τοτε σαφως και ειναι προτιμότερο. Ο δεκτης της νοβα εχει modulator επανω. Απο το rf out με απλο καλώδιο rf (κεραιας) το πας μεχρι την αλλη tv. Εκει με ενα combiner τα συνδυάζεις με τo main καλωδιο κεραίας και τα βαζεις ολα στην είσοδο rf της TV. Ιδανικά το πιο σωστο θα ηταν να παει απο τον δεκτη της nova στην είσοδο του ενισχυτη (αν υπάρχει) και να γινει διανομή σε ολες τις tv. Υπ όψιν ενα καναλι θα βλέπεις ταυτόχρονα σε ολες τις tv. Το ενα καναλι δεν με πειραζει για συγκεκριμενο σκοπο το κανω. δηλαδη να βλεπω μπαλα με τις φιλους μου στον εναν οροφο και ο father να βλεπει στον αλλον οροφο.. Οπως τα λες ειναι ευκολα, εαν και πηρα τηλεφωνα σε μερικα μαγαζια και γενικα μου ειπαν οτι δεν αξιζει ο κοπος/χρημα να το κανω...Οπως τα λες εσυ, ποσο πιστευεις οτι θα κοστισει( 40 μετρα καλωδιο); Combiner= κατι τετοιο εννοεις φανταζομαι http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=327_688_926&products_id=7472 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 40 μέτρα καλώδιο περίπου 20 με 25 ευρω. (υπάρχει και φθηνότερο). Για το συνδυασμό των σημάτων θες ενα απλό rf splitter, το οποίο ανάποδα κάνει συνδυασμό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gore Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 40 μέτρα καλώδιο περίπου 20 με 25 ευρω. (υπάρχει και φθηνότερο). Για το συνδυασμό των σημάτων θες ενα απλό rf splitter, το οποίο ανάποδα κάνει συνδυασμό. Ωραια, ευχαριστω πολυ, θα δω τωρα εαν θα το κανω και εαν ναι εαν δουλευει καλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stamatisj1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Σε ευχαριστώ, εχεις εμπειρία από τέτοιο σύστημα? Θέλω να πω δουλευει ή θα μου βγάλει τη ψυχή με διακοπές κοκ? Οτι και να παρεις στα 2,4 ghz ειναι αποτυχια εαν δεν εχουν οπτικη επαφη (δοκιμασμενο απο εμενα).Στα 5,8 ghz (εαν βρεις Ελλαδα) εχω ακουσει τα καλυτερα (δεν το εχω δοκιμασει) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pp6210 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραια, ευχαριστω πολυ, θα δω τωρα εαν θα το κανω και εαν ναι εαν δουλευει καλα παντως αν δεν βγάλεις άκρη με καλώδια και πας σε ασύρματη λύση να αποφύγεις πάση θυσία πομπό και δέκτη στα 2,4ghz γιατί έχει υπερκορεστεί η συγκεκριμένη συχνότητα (ασύρματα, wifi, ασύρματες κάμερες ασφαλείας) και πιθανότατα θα έχεις παρεμβολές. Άρα το 5,8ghz και μεγάλη ισχύς είναι μονόδρομος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα