Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια!

Εχω εναν sata 120 εδω και 10 χρονια, το εχω βαλει σε ολα τα PC που εχω παρει απο τοτε πανω κατω, το εχω χρησιμοποιησει και σαν εξωτερικο για λιγους μηνες και εδω και 2 χρονια οταν ανοιγω το PC μου λεει Status: Bad, backup and replace (press f1 to continue to windows). Eιπα να βαλω το crystaldisk να δω τι παιζεται και εχει ως εξης

904c.jpg

Αναρωτιεμαι απλα αν η ασχημη κατασταση του δισκου επιρεαζει την ταχυτητα του η απλα σιγα σιγα σβηνει αλλα δεν επιρεαζει την ταχυτητα? Λετε να τον αλλαξω η να τον αφησω να πεθανει? 2 χρονια αυτα λεει αλλα μια χαρα δουλευει.. Δεν ξερω αν αξιζει να τον πεταξω. Εχει σπασει και το πορτ της τροφοδοσιας επειδη ειχα το case ανοιχτο αυτο το καλοκαιρι και καταλαθος το χτυπησα με το ποδι και εσπασε, εκανα ομως μια παντεντα και δουλευει παλι :P

Και αν καποιος ξερει απο το προγραμμα αυτο (πρωτη φορα το βαζω εγω) ποσο ασχημη ειναι η κατασταση?

Δημοσ.

Σου λέει ότι έχει 26f(σε δεκαεξαδικό) δηλαδή 623 bad sector, ποσό που ξεπερνάει το όριο που δίνει ο κατασκευαστής για την εγγύηση, οπότε αυτομάτως δηλώνει ότι είναι bad.

Κατέβασε το Hard Disk Sentinel θέλεις όμως την πλήρη έκδοση για να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface τα σβήνει όλα τα αρχεία σου αλλά σώνει ότι σώζεται από bad sector.

Αλλά δεν είναι ανάγκη να το κάνεις,αν δεν βλέπεις τα bad sector να ανεβαίνουν με απότομους ρυθμούς δεν υπάρχει μεγάλος φόβος. 

Δημοσ.

Κατέβασε το Hard Disk Sentinel θέλεις όμως την πλήρη έκδοση για να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface τα σβήνει όλα τα αρχεία σου αλλά σώνει ότι σώζεται από bad sector.

Αλλά δεν είναι ανάγκη να το κάνεις,αν δεν βλέπεις τα bad sector να ανεβαίνουν με απότομους ρυθμούς δεν υπάρχει μεγάλος φόβος. 

Μα δεν είναι ανάγκη να το κάνει έτσι κι αλλιώς μιας & δε θα αλλάξει κάτι.

Δεν υπάρχει προβληματικός τομέας αυτή τη στιγμή.

Αναρωτιεμαι απλα αν η ασχημη κατασταση του δισκου επιρεαζει την ταχυτητα του η απλα σιγα σιγα σβηνει αλλα δεν επιρεαζει την ταχυτητα?

Άλλοτε επιρρεάζει, άλλοτε όχι. Αυτό το παρατηρείς & εσύ σα χρήστης από τη συμπεριφορά του.

Δημοσ.

Ξαφνικα τον τελευταιο καιρο βλεπω αλλαγη στην πορεια της υγειας του σκληρου στο laptop μου.Οι εικονες ειναι ενδεικτικες της καταστασης.post-188941-0-42780200-1379244439_thumb.jpgpost-188941-0-05327600-1379244452_thumb.jpg

Τι σημαινει αυτο;Τον χανω;Τι μπορω να κανω;Η εγγυηση για ποσα χρονια ειναι στους δισκους;

Δημοσ.

Τι σημαινει αυτο;Τον χανω;Τι μπορω να κανω;Η εγγυηση για ποσα χρονια ειναι στους δισκους;

Η εγγύηση είναι διαφορετική για κάθε κατασκευαστή και μιας και είναι σε laptop πάει πακέτο με το laptop η εγγύηση.

Βασικά τρέξε και εσύ το Hard Disk Sentinel και δώσε εικόνα,είναι ας το πούμε φυσιολογικό να βγάζει κάποια bad sector(να πέφτει η υγεία του) ένας δίσκος και όσο αυτό δεν γίνεται ραγδαία κατά κανόνα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Δημοσ.

Ναι αλλά δεν είναι πρόβλημα επιφάνειας αφού έχει μόνο 1 bad sector,είναι πρόβλημα επικοινωνίας δίσκου με Η/Υ,που μπορεί να είναι από πολλά και διάφορα,μπορεί να κουνιέται ο δίσκος και να χάνει επαφή μπορεί λόγο κολλημάτων στα windows να μην γράφεται κάτι την ώρα που πρέπει κτλ κτλ.

Δημοσ.

Και τι κανω σε αυτην την περιπτωση;

Σε αυτή & σε κάθε περίπτωση, ακόμα & σε δίσκο με άριστη υγεία θα ακολουθείς την περπατημένη.

Θα κρατάς αντίγραφο/α ασφαλείας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...