Zaknafein Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν διαφωνώ καθόλου Psycho. @Teokos Εννοώ πέραν των διαφόρων εκδόσεων οι οποίες έρχονται με εγγύηση, μη ξεχνάς ότι ανταγωνίζονται μεταξύ τους πολλές εταιρείες(δεν μιλάω για reference κάρτες από nVidia/AMD), αν ήταν 100% χωρίς συνέπειες (θερμοκρασίες/αντοχή στο χρόνο) λες να μην σήκωναν τα ρολόγια παραπάνω; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να κάνεις OC, απλά παίρνεις κάποιο ρίσκο.
agligoros Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Όποιος φοβάται το O/C να πάει στις κονσόλες, το PC θέλει @@ κατουρα(για να μη πω τιποτα αλλο) και λιγο μη σκασουν τα @@ σου 1
TEOKOS Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν διαφωνώ καθόλου Psycho. @Teokos Εννοώ πέραν των διαφόρων εκδόσεων οι οποίες έρχονται με εγγύηση, μη ξεχνάς ότι ανταγωνίζονται μεταξύ τους πολλές εταιρείες(δεν μιλάω για reference κάρτες από nVidia/AMD), αν ήταν 100% χωρίς συνέπειες (θερμοκρασίες/αντοχή στο χρόνο) λες να μην σήκωναν τα ρολόγια παραπάνω; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να κάνεις OC, απλά παίρνεις κάποιο ρίσκο. Υπάρχει και oc χωρις ρίσκο. Π.χ η ίδια ακριβώς gigabyte 7950 κυκλοφορεί απο το εργοστάσιο σε συχνότητες 800 και 1000 πυρήνα. Άμα έχεις την 800αρα τι κίνδυνος θα υπάρχει άμα την δουλεύεις στα 1000;Αυτό που θέλω να πώ ότι με το oc μπορείς να έχεις ασφαλείς τσάμπα παραπάνω επιδόσεις αρκεί να ξέρεις τι κάνεις.
Psycho_Warhead Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 κατουρα(για να μη πω τιποτα αλλο) και λιγο μη σκασουν τα @@ σου Έτσι είναι και άμα σ' αρέσει.. Τα PC έχουν ρίσκο, δεν είναι κονσόλα, βάζω παίζω.
agligoros Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 ενταξει το μαθαμε και αυτο οτι για να εχεις pc πρεπει να χεις @@.τι @@;στον κηπο σε λιμνουλα; βαλε κανα valley να δουν τα παιδια τι κανει η καρτα σου και ασε τις φιλοσοφιες
Psycho_Warhead Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτό κατάλαβες ; Το να πάρεις i7 και να τον αφήσεις stock ας πούμε δεν είναι φλωριά ; Την στιγμή που σηκώνει O/C και μάλιστα πολύ ακόμα και σε αέρα.. Στην κάρτα γραφικών αλλάζουν λίγο τα πράγματα, άλλα άμα βλέπω i5/i7@stock μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι 1
ikaruga24 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Τοτε ετοιμασου για πατατρακ μαζι μου καθως ειμαι τυπος που δεν ασχολειται καν με τετοιες μαλακιουλες. Δεν γουσταρω ρε αδερφε, θελω κατι δυνατο να το κουμπωσω πανω και να μην ξανασχοληθω με το θεμα. Το O/C που εχει δει ο i5 μου πρεπει να ηταν για 2-3 μερες μεσα απο την επιλογη boost που απο 3.3 πηγε στα 3.6. Αφου ομως δεν παρατηρησα καποια διαφορα ουσιας τοτε για ποιο λογο να το αφησω να τρεχει στα 3.6? Μονο και μονο για να λεω οτι τρεχω ενα μηχανακι με μεγαλυτερα νουμερακια? Το ιδιο και την καρτα μου, λιγο την ειχα ανεβασει (περιπου στα 800 απο 732 που τρεχει νορμαλ) και λιγες δοκιμες και μετα την ξαναεπεστρεψα στοκ. Απλα δεν κερδιζω τιποτα επι της ουσιας. Αρα λοιπον το να ανεβαζω νουμερα για χαρη της "μουρης" σιγουρα δεν ειναι για εμενα.
Psycho_Warhead Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να παίρνουμε το Max του Hardware μας, εσύ για παράδειγμα πλήρωσες 2500Κ και O/C δεν κάνεις, γιατί δεν πήρες τον απλό 2500 τότε ; Τζάμπα τα παραπάνω φράγκα έδωσες, μικρή η διαφορά οκ αλλά γιατί να δώσεις έστω αυτά τα +20Ε εφόσον δεν θα τον απογειώσεις ?
agligoros Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 να κανω overclock το cpu γιατι;θα κολωσει πουθενα ή για να μετραω την internetικη τσουτσουρα μου;αν μετα απο μια 5ετια δεν με καλυπτει,τοτε ισως να τον ανεβασω μαρεσει που κρινεις τους αλλους,αλλα για σενα το συστημα της υπογραφης σου που φιλοξενειτε οπτικα σε οθονη 1680 δεν σου ανεβαζει το αιμα στο κεφαλι..ωραιος για πιτσιρικο σε κοβω,γιαυτο και δε θα ασχοληθω αλλο.
pavlos0160 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω παντως τον i5 μου τον πηγα στα 4.5GHz για πλακα απλα αλλαξα τον πολλαπλασιαστη απο 33 που ηταν σε 45. Γιατι δηλαδη να τον αφηνα σε stock, σιγα το πραγμα 2 λεπτα υποθεση και απο 88GFlops τωρα βγαζει 110...Το ιδιο θα κανω και στον i7 που θα παρω για το καινουργιο μου pc, απλα πηρα την MSI 670 OC για να μην ασχοληθω με το OC στην GPU...
qsis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 βρε ikaruga με 9% συχνότητα στον επεξεργαστή σου φυσικό είναι να μην καταλάβεις διαφορές , με ένα 30-40% όμως θα καταλάβαινες και σε απλή χρήση όχι μόνο σε benchmark δε πρόκειται φυσικά το συγκεκριμένο γεγονός να σου αλλάξει τη ζωή και το βρίσκω φυσικό να μη θες να το κάνεις, όμως μη το κατακρίνεις κι έτσι γιατί και ωφέλη υπάρχουν και δεν πρόκειται να πάθει τίποτα το hw σου Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να παίρνουμε το Max του Hardware μας, εσύ για παράδειγμα πλήρωσες 2500Κ και O/C δεν κάνεις, γιατί δεν πήρες τον απλό 2500 τότε ; Τζάμπα τα παραπάνω φράγκα έδωσες, μικρή η διαφορά οκ αλλά γιατί να δώσεις έστω αυτά τα +20Ε εφόσον δεν θα τον απογειώσεις ? εδώ έχει απόλυτο δίκιο να κανω overclock το cpu γιατι;θα κολωσει πουθενα ή για να μετραω την internetικη τσουτσουρα μου;αν μετα απο μια 5ετια δεν με καλυπτει,τοτε ισως να τον ανεβασω μαρεσει που κρινεις τους αλλους,αλλα για σενα το συστημα της υπογραφης σου που φιλοξενειτε οπτικα σε οθονη 1680 δεν σου ανεβαζει το αιμα στο κεφαλι..ωραιος για πιτσιρικο σε κοβω,γιαυτο και δε θα ασχοληθω αλλο. μετά από μία 5ετια θα είναι για πέταμα και δε πρόκειται να σε σώσει το o/c κάνεις ότι κάνεις από τη πρώτη μέρα για να απολαύσεις τα κέρδη από την αρχή φοβάσαι ότι θα σου χαλάσει; έχω κλοκαρισμένους επεξεργαστές από το 2006 και 2009 (ή αρχές '10, πρέπει να δω απόδειξη) και δουλεύουν απροβλημάτιστα θα είχε νόημα σήμερα να κλοκάρω τον e6600 μου για να ανταποκριθεί σε σημερινές ανάγκες; και βέβαια όχι είναι για πέταμα και απλά εκτελεί βασικές εργασίες. τότε το 2006 όμως έπιανε επιδόσεις των extreme edition που έκαναν πολλαπλάσια λέφτά
Zaknafein Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 @Teokos Σαφέστατα και ισχύει αυτό που λες, εγώ μιλάω για το OC πέραν το ρολογιών από τους κατασκευαστές. Πχ αν η μέγιστη συχνότητα gpu 7950 είναι 1050 από τους κατασκευαστές, θεωρητικά παίρνω ένα ρίσκο με την δικιά μου στα 1125. Τώρα αν είναι πολύ, λίγο, αν αξίζει/δεν αξίζει είναι άλλο θέμα @qsis Συμφωνώ, απλά θέλει προσοχή το θέμα του υπερχρονισμού.
Psycho_Warhead Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις unlocked έκδοση cpu και να μην κάνεις O/C, δηλαδή για ποιο λόγο ; Έπειτα O/C στο CPU κάνουμε γιατί κάποια παιχνίδια το ζητάνε, αλλιώς πέφτει μπουκαλάκι, ειδικά όταν φοράς High-End GPU, αλλά πέρα από αυτό όταν ένας CPU το 1Ghz O/C το έχει για ψιλοπήδημα, γιατί να μην το εκμεταλλευτείς ; Τζάμπα είναι και ζημιά δεν πρόκειται να πάθεις, το hardware πλέον δεν είναι όπως ήταν πριν 10 χρόνια, πλέον ανεβάζεις το Vcore και το Multiplier και έτοιμος, σιγά τα λάχανα..Και όσο μένεις στο safe voltage που η Intel το δίνει μέχρι 1.35V, δεν παθαίνεις απολύτως τίποτα.
qsis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 @qsis Συμφωνώ, απλά θέλει προσοχή το θέμα του υπερχρονισμού. εγώ μιλάω για λογικά πράγματα και λογικούς στόχους, όχι να του πετάξεις τα μάτια έξω για να πάρεις και το τελευταίο mhz
agligoros Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις unlocked έκδοση cpu και να μην κάνεις O/C, δηλαδή για ποιο λόγο ; Έπειτα O/C στο CPU κάνουμε γιατί κάποια παιχνίδια το ζητάνε, αλλιώς πέφτει μπουκαλάκι, ειδικά όταν φοράς High-End GPU, αλλά πέρα από αυτό όταν ένας CPU το 1Ghz O/C το έχει για ψιλοπήδημα, γιατί να μην το εκμεταλλευτείς ; Τζάμπα είναι και ζημιά δεν πρόκειται να πάθεις, το hardware πλέον δεν είναι όπως ήταν πριν 10 χρόνια, πλέον ανεβάζεις το Vcore και το Multiplier και έτοιμος, σιγά τα λάχανα..Και όσο μένεις στο safe voltage που η Intel το δίνει μέχρι 1.35V, δεν παθαίνεις απολύτως τίποτα. ειδες που το ειπες μονος σου.μη μου πεις τωρα οτι με 670 πεφτει μπουκαλακι.. δεν βλεπω καποιο λογο να σκαλιζω και να τρωω την ωρα μου με o/c και ιστοριες.στο μελλον βλεπουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα