Προς το περιεχόμενο

format ..?

-Lupa-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

(Δεν ξερω αν μπηκα στη σωστη υποενοτητα  :ph34r: )

Καταρχας καλησπερα!

Εχω λαπτοπ με windows xp που κυριολεκτικα σερνεται. 

Επειδη λοιπον no money ,no honey  ειπα να ψαχτω για πολλοστη φορα ωστε να βρω λογισμικο και να κανω φορματ μονη μου.

Τις οδηγιες σχετικα με το τι κανω με τα BIOS τις βρηκα εδω: http://trupokarudos.blogspot.gr/2010/07/blog-post_6014.html

και οσο για το λογισμικο (windows 7) φυσικα το βρηκα σε τορρεντ (μαζι με το serial key) απο βιντεο.

Ως εδω καλα. 

Απλως εδω να ρωτησω...

υπαρχει περιπτωση  να αχρηστευσω εντελως το λαπτοπ και τελικα να μην περαστει το λογισμικο? 

Θελω και μπορω να το κανω αλλα εχω μονο αυτη τη φοβια!

(επισης ειμαι ολιγον τι ασχετη οποτε θα παρακαλουσα να μην με φορτωσετε με πολλους ''ορους'' περι του θεματος  :shifty: )

Δημοσ.

Κατ'αρχάς να τα πάμε ένα ένα, για να μην πελαγώσουμε. Τι μοντέλο είναι το μηχάνημα, και πόση μνήμη έχει, να δούμε κατά πόσο τα 7 είναι καλύτερη λύση από τα XP. (Ο Υπολογιστής μου/->Δεξί κλικ->Ιδιότητες, θα σου λέει επεξεργαστή και μνήμη)

Δημοσ.

Εμ συμφωνώ με τον από πάνω και καλοσήρθες στο Insomnia αλλά θα σου δώσω μια φιλική συμβουλή. ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ link ή video για παράνομα windows κ.α (είναι κανόνας του forum).  

• Like 1
Δημοσ.

Κατ'αρχάς να τα πάμε ένα ένα, για να μην πελαγώσουμε. Τι μοντέλο είναι το μηχάνημα, και πόση μνήμη έχει, να δούμε κατά πόσο τα 7 είναι καλύτερη λύση από τα XP. (Ο Υπολογιστής μου/->Δεξί κλικ->Ιδιότητες, θα σου λέει επεξεργαστή και μνήμη)

ελπιζω οτι εννοεις αυτα

Computer Intel ® Pentium® processor 1.73GHz 794ΜΗz

504 MB of RAM

Εμ συμφωνώ με τον από πάνω και καλοσήρθες στο Insomnia αλλά θα σου δώσω μια φιλική συμβουλή. ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ link ή video για παράνομα windows κ.α (είναι κανόνας του forum).  

ω μαλιστα θα το βγαλω

Δημοσ.

Αχμ... συγνώμη αλλά με το μηχάνημα που έχεις, τα 7 τα ξεχνάμε γενικότερα... Η καλύτερη λύση θα ήταν ένα linux να φυσάει (λέεεεεμε τώρα), αλλά οπωσδήποτε XP θα βάλεις...δεν έχεις περιθώρια για κάτι περισσότερο  :fear:

Δημοσ.

Μμμ τα 7αρια θα είναι ασήκωτα με τέτοια μνήμη (είναι πολύ λίγη). Μόνο τα xp ή linux puppy σηκώνονται με σχτική ευκολία. Θα κατεβάσεις το CCleaner και θα κάνεις καθαρισμό τα άχρηστα αρχεία.

Δημοσ.

Καλως ..

Να εκανα φορματ και να ξαναπερνουσα τα xp ?

το θεμα μου ειναι να μην κολλαει , το οτι δεν παιρνει 7 ή εστω vista θα το καταπιω ;p

Δημοσ.

Καλως ..

Να εκανα φορματ και να ξαναπερνουσα τα xp ?

το θεμα μου ειναι να μην κολλαει , το οτι δεν παιρνει 7 ή εστω vista θα το καταπιω ;p

Με format δε θα κερδίσεις κάτι ουσιαστικό αφού το κύριο πρόβλημα είναι η μνήμη RAM. Αν θες κάνε format και πέρασε πολύ λίγα προγράμματα όπως CCleaner και MyDefrag τα οποία θα βοηθήσουν λίγο την κατάσταση  

Δημοσ.

εγω παλι λεω εαν εχει sata ???? που πολυ αμφιβαλω ( μαλλον pata εχει)

να βαλει εναν ssd που θα βοηθησει και την μνημη και να περασει τα xp δεν πειραζει που δεν εχουν trim το υπολοιπο μηχανιμα ειναι πολυ αργο για να μας απασχολει το trim

σιγουρα θα αναστηθει και θα της μεινει και ο ssd  για το επομενο λαπτοπ γιατι αυτο δεν πιστευω να εχει πολλα ψωμια ακομα

Δημοσ.

Με 512ΜΒ μνήμη θα μπορέσεις να βάλεις τα windows xp, αλλά μόλις βάλεις service pack 3 (απαραίτητο για την ασφάλεια σου), ένα antivirus και κάποια σουίτα τύπου office, θα βρεθείς «σε γνωστά μέρη με ατελειωτες καθυστερήσεις».

Αν δεν μπορείς να βάλεις μνήμη (δεν είναι φθηνές) και δεν χρειάζεσαι κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή των windows, καλύτερα να περάσεις ένα linux με ελαφρύ γραφικό περιβάλλον. 

Δημοσ.

Καλώς ήρθες lupa στο insomnia.

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τα παιδία στο θέμα των xp. Με 512 MB μέχρι xp σε παίρνει. Αν θέλεις οδηγίες για την εγκατάσταση μπορείς να δεις στην υπογραφή μου, έχω ανεβάσει αναλυτικό οδηγό βήμα-βήμα εδώ στο insomnia.

Επίσης, πες μας αν θέλεις την μάρκα και το μοντέλο του laptop. Τα 512 ram είναι υπερβολικά λίγα ακόμα και για xp και γι αυτό σέρνεται το laptop για να σου προτείνουμε μνήμη. Η σωστή λύση είναι μια αναβάθμιση πάνω από 1GB (2GB το τέλειο) και τότε το λάπτοπ θα αλλάξει τελείως, σαν να είναι άλλο μηχάνημα, εγγυημένα. Το έκανα σε φίλο με έναν pacard bell με 512 ram και 1.8 celeron και εκεί που ήθελε να το πετάξει από το παράθυρο έφτασε να μου κάνει τεμενάδες! Τον καφέ βέβαια τον κέρασε και με το παραπάνω. ;)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...