Joshua21 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 @Joshua 1. Eιμαι απο τους πρωτους που πρεσβευω οτι να υπολογιζουμε καταναλωσεις σε σχεση με ευρω...ειναι ακυρο...μιας και αυτο αλλαζει απο βενζιναδικο σε βενζιναδικο , απο εποχη σε εποχη , απο ντεποζιτο σε ντεποζιτο. Αλλα επειδη μιλαμε για συγκεκριμενο αμαξι με συγκεκριμενο ντεποζιτο...το να πουμε οτι π.χ. γεμιζει με τοσα ευρω πιανοντας μια μεση τιμη βενζινης ~1,7ευρω/λιτρο δεν ειναι και τοσο ακυρο. Αν συγκριναμε 7 διαφορετικα αμαξια , με 7 διαφορετικα ντεποζιτα και σε μια ευρεια γκαμα βενζιναδικων...τοτε προφανως και συμφωνουμε. Γενικά να αναφέρεις ότι το τεπόζιτο ενός συγκεκριμένου αυτοκινήτου χωράει τόσα λίτρα ή τόσα ευρώ με την τρέχουσα τιμή βενζίνης δεν είναι άκυρο. Το να αναφέρεις το ίδιο πράγμα όταν μιλάς για την κατανάλωση αυτού, είναι άκυρο. Από ότι φαίνεται όμως δεν θα το παραδεχτείς ποτέ. Μια βελτιστη (οσο πιο οικονομικη) διαδρομη μεσα σε πολη + βελτιστη διαδρομη σε εθνικη = αξιολογο και πρακτικο αποτελεσμα μεικτου κυκλου.Και επειδη αυτο ειναι σπανιο να επιτευχθει..για αυτο ειπα οτι εμενα προσωπικα δεν μου προσφερει κατι ο μεικτος κυκλος. Αυτό το "αξιόλογο και πρακτικό" για εσένα αποτέλεσμα του δικού σου "βέλτιστου" μεικτού κύκλου, για εμένα είναι εντελώς άχρηστο. Και αυτό γιατί, όπως είπες και εσύ, στην πράξη δεν επιτυγχάνεται σχεδόν ποτέ. Κάτι ανάλογο με τις καταναλώσεις που ανακοινώνει το εργοστάσιο. Η μέτρηση όμως ανάμεσα σε 2 ή περισσότερα φουλαρίσματα που μου δείχνει την πραγματική κατανάλωση που έχω. Αυτό με νοιάζει εμένα, η πραγματική κατανάλωση στη δική μου μεικτή χρήση, και όχι πόσο θα έκαιγε αν η κίνηση της Αθήνας ήταν μικρότερη, αν οι δρόμοι της ήταν εντελώς ίσοι, αν επικρατούσε πάντα άπνοια, αν υπήρχε πάντα η ιδανική υγρασία κτλ. Λες ο ts να ρωτάει τι κατανάλωση θα είχε το μήνα με ιδανικές συνθήκες? Ή πόση κατανάλωση θα έχει σε πραγματικές συνθήκες? 3.Το μεχρι 24mbps οπως ειπες σημαινει στην καλυτερη εως 21.5.Ετσι το "μεχρι 15λιτρα/100χλμ" σημαινει στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ μεχρι 15..ιδανικα...οπως σου πα η καταναλωση του "μικρου" rx8 παιζει λιιιιγο χαμηλοτερα..που προφανως και παλι ειναι ΜΕΓΑΛΗ. Δες και το λινκ του φιλου παραπανω...το μεγαλυτερο ποσοστο των καταναλωσεων που εχουν καταγραφει ειναι "γυρω" απο το 15 με μια μικρη αυξηση στα νουμερα ΛΙΙΙΓΟ πριν απο αυτο , δηλ 12-14λιτρα.... Φαντάζομαι εννοείς στη χειρότερη ως 15, και όχι στην καλύτερη... Ότι και να εννοείς πάντως, το παράδειγμα με τις ταχύτητες adsl συνεχίζει να είναι άκυρο. Όσο για το λινκ του φίλου παραπάνω, δεν κατάλαβα σε ποιο αναφέρεσαι. Το "γύρω από το 15", το "εως 15", το "γύρω από το 15 με μια μικρή αύξηση λίγο πριν αυτό άρα 12-14" κτλ δεν βγάζουν νόημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hyphen Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Να πω και εγω τι εχω σε rx-8 φιλου. Κοιταζε τις καταναλωσεις για να δει τι και πως. Λοιπον οι αριθμοι που εβγαλε και ειδα και εγω προσωπικα 14-16λιτρα/100χλμ χωρις ζορισμα με κανονικες αλλαγες και με ζορισμα 20-23 επιασε... Στην ουσια αν εχεις κ@υλες πρεπει να χωσεις την αντλια απο το βενζιναδικο στην ταπα και να την παρεις μαζι σου γιατι θελει θειο λαστιχα και πατερα βενζινα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Να πω και εγω τι εχω σε rx-8 φιλου. Κοιταζε τις καταναλωσεις για να δει τι και πως. Λοιπον οι αριθμοι που εβγαλε και ειδα και εγω προσωπικα 14-16λιτρα/100χλμ χωρις ζορισμα με κανονικες αλλαγες και με ζορισμα 20-23 επιασε... Στην ουσια αν εχεις κ@υλες πρεπει να χωσεις την αντλια απο το βενζιναδικο στην ταπα και να την παρεις μαζι σου γιατι θελει θειο λαστιχα και πατερα βενζινα. εισαι σιγουρος? Γιατι ο joshua21 οσες φορες και να του το πεις θα σου πει οτι 15 δινει η μαζντα και ειναι σε ιδανικες συνθηκες..αρα πρεπει να γραφει παραπανω απο 15 σε πραγματικες. Και το σαιτ με τις καταγεγραμενες καταναλωσεις να του δειξεις που λεει ο,τι και γω και συ παλι θα σου λεει "δεν ξερω τι εννοεις με το γυρω απο 15 , μεχρι 15 κλπ" Μπας και να τα γραψουμε στα γιαπωνεζικα , ενεκα και της μαρκας που συζηταμε ?!?!?! Εισαι σ ι γ ο υ ρ ο ς ρε αδελφε ?!?! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Στην ουσια αν εχεις κ@υλες πρεπει να χωσεις την αντλια απο το βενζιναδικο στην ταπα και να την παρεις μαζι σου γιατι θελει θειο λαστιχα και πατερα βενζινα. Και καύλες να μην έχεις, πάλι χρειάζεσαι πατέρα βενζινά εισαι σιγουρος? Γιατι ο joshua21 οσες φορες και να του το πεις θα σου πει οτι 15 δινει η μαζντα και ειναι σε ιδανικες συνθηκες..αρα πρεπει να γραφει παραπανω απο 15 σε πραγματικες. Κυριολεκτικά ότι νάναι... Από τη μια δέχτηκες ότι όντως οι εργοστασιακές μετρήσεις είναι χαμηλότερες από τις πραγματικές, αλλά τώρα κατηγορείς εμένα που ισχυρίζομαι το ίδιο πράγμα... Πάμε μια τελευταία προσπάθεια. Το 15 που δίνει η mazda είναι ΜΟΝΟ για αστικό κύκλο, ο Hyphen δεν διευκρίνησε αν οι καταναλώσεις που μέτρησε ο φίλος του ήταν μέσα σε πόλη, σε ταξίδι ή συνδυασμό αυτών(το πιθανότερο όλων). Παρόλα αυτά μαντεύεις πως θα τον διαψεύσω... Δεν το συνεχίζω άλλο, πιστεύω ότι έχω απαντήσει και με το παραπάνω στην ερώτηση του ts περί κατανάλωσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Nαι ,δεν διευκρινησε...αρα 1.Αν ειναι μετρησεις αστικου κυκλου...γουααατ δε φακ ?Εγραψε κατα μεσο ορο οσο δινει η εταιρια για ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ...Οντως οι εργοστασιακες ειναι ιδανικες μετρησεις και οι πραγματικες οφειλουν να ειναι μεγαλυτερες...εδω τι συνεβη τοτε?!?! 2.Αν ειναι μεικτου κυκλου..που η μαζντα δινει 10,κατι , τοτε ειμαστε κομπλε ..πραγματικες μετρησεις > ιδανικων μετρησεων (10,κατι) και σιγουρα ΚΑΤΩ ΑΠΟ 15...ουτε 17 ουτε 20 που θες να πιστευεις...ειτε εννοεις μεικτου , αστικου ή της σαβανας κυκλου. Σιγουρα ο,τι και να σου πουν εδω μεσα...θα λες το ιδιο ποιημα μεχρι το 2022...οποτε ας το αφησουμε μεχρι να το αγορασει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Επειδή πρόσφατα πήρε το Cosmos στενός φίλος, τρεις "ειδικές" συμβουλές επί του πρακτέου: -μην το πάρεις αν δεν μετρήσεις συμπίεση σε μπροστά/πίσω ροτορα. Είναι κοινό μυστικό ότι τελειώνουν τα moter αναλόγως τα λάδια στο 150-200k range (βαράς μιζιές και δεν ανάβει), οπότε αν έχει πειραγμένα km δεν αποκλείεται να αγοράσεις αμάξι χωρίς "μέταλλα". -δεν αν ανάβει η "ακρόπολη" (google it) γιατί το σχετικό sensorάκι δεν είναι φθηνό. -δες αν ανάβει μετά από ζέσταμα. Google some more γιατί στο λέω. Γενικότερα, το αμάξι είναι πολύ όμορφα στημένο, πολύ απολαυστικό και καμία σχέση με Golfoειδή που πετάνε μόνο μούτρα. Θα το καραγουστάρεις και ας σε "κερνάνε" σε ευθείες τα τουρμπάτα. Αλλά ναι, κάτω από 15 l/100 δεν πέφτεις. Το θέμα με την κατανάλωση δεν είναι μόνο ότι στο σκίσιμο πάει στο θεό, είναι ότι και με νορμάλ οδήγηση δεν πέφτει με τίποτα κάτω από 13-14... Ααα και λάδι καίει από την μάνα του, το λέει και στο manual επίσημα το πόσο πρέπει να συμπληρώνεις. Εγώ το συμπαθώ τέρμα το RX8 απλά να ξέρεις τι παίρνεις. Οδηγικά το πράμα μιλάει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ από μόνο του. Χρηστικά / οικονομοτεχνικά, αρκετός κόσμος το πήρε σαν 1ο και πριν είχε πολύ low maintenance αυτοκινητάκια (yaris και λοιπούς αλεξίσφαιρους Ιάπωνες) και του κακοφάνηκε, αυτό είναι όλο. Αυτά. Καλά χιλιόμετρα και με τις πόρτες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Αν το θες για καθημερινη χρηση και μεσα στην πολη ειναι το πλεον ακαταλληλο Αυτο ειναι μονο για καμια βολτιτσα το Σαββατοκυριακο και για παιχνιδια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hyphen Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 εισαι σιγουρος? Γιατι ο joshua21 οσες φορες και να του το πεις θα σου πει οτι 15 δινει η μαζντα και ειναι σε ιδανικες συνθηκες..αρα πρεπει να γραφει παραπανω απο 15 σε πραγματικες. Και το σαιτ με τις καταγεγραμενες καταναλωσεις να του δειξεις που λεει ο,τι και γω και συ παλι θα σου λεει "δεν ξερω τι εννοεις με το γυρω απο 15 , μεχρι 15 κλπ" Μπας και να τα γραψουμε στα γιαπωνεζικα , ενεκα και της μαρκας που συζηταμε ?!?!?! Εισαι σ ι γ ο υ ρ ο ς ρε αδελφε ?!?! Εκει που το δοκιμασαμε χωρις πολλα σταματα ξεκινα εγραφε 16.5/100. Αλλα ηταν λιγα τα χλμ... Αν εκανε πχ 400χμλ και σταματα ξεκινα σιγουρα θα ηταν παραπανω... Και οταν το ζορισαμε 23λτ/100χλμ αλλα δεν καναμε παλι σημαντικα χλμ δηλαδη αν συνεχιζε ετσι θα πηγαινε πολυ ψηλα. Ο φιλος μου μου ειχε πει τοτε οτι εχει γραψει μεχρι και 28λτ/100χλμ σε τερμα σκισιμο. Απο αλλο παιδι που ρωτησα τωρα ειδικα για να σου πω και αλλη αποψη μου λεει οτι στην πολη βαραει 19-20λιτρα/100χλμ χαλαρα. Αμα πεσεις σε κινηση και σταματα ξεκινα και φαναρια φρενο γκαζι λογικο μου φαινεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolisR Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Προσπαθώ πάντως να καταλάβω τι σχέση έχουν με το RX8 τα υπόλοιπα που προτάθηκαν για αγορά. εσύ όταν ζήτησες να σου προταθούν παρόμοια με το rx8, τι ακριβώς ζητάς? π.χ. παρόμοια στην εμφάνιση και στο design, παρόμοια στις επιδόσεις, τι;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 παρόμοια αυτοκίνητα με το rx8 είναι το TT, η Ζ4, η slk, το s2000.. αυτά παρά τις διαφορές του ανήκουν σε γενικές γραμμές στην ίδια κατηγορία όχι το ibiza cupra, ή το colt czt αν κοιτάς colt και rx8 κάτι κάνεις λάθος αν κοιτάς rx8 και δεν κοιτάς ΤΤ/Ζ4 γιατί σου φαίνονται ακριβά πάλι κάτι κάνεις λάθος το κόστος κτίσης του rx8 έχει ξεγελάσει πολύ κόσμο ως προς το τι είναι αυτό το αυτοκίνητο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaerialtwistx Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Επειδή πρόσφατα πήρε το Cosmos στενός φίλος, τρεις "ειδικές" συμβουλές επί του πρακτέου: -μην το πάρεις αν δεν μετρήσεις συμπίεση σε μπροστά/πίσω ροτορα. Είναι κοινό μυστικό ότι τελειώνουν τα moter αναλόγως τα λάδια στο 150-200k range (βαράς μιζιές και δεν ανάβει), οπότε αν έχει πειραγμένα km δεν αποκλείεται να αγοράσεις αμάξι χωρίς "μέταλλα". -δεν αν ανάβει η "ακρόπολη" (google it) γιατί το σχετικό sensorάκι δεν είναι φθηνό. -δες αν ανάβει μετά από ζέσταμα. Google some more γιατί στο λέω. ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, τα ειχα στα υποψιν μου για το 1ο και 3ο Αν το θες για καθημερινη χρηση και μεσα στην πολη ειναι το πλεον ακαταλληλο Αυτο ειναι μονο για καμια βολτιτσα το Σαββατοκυριακο και για παιχνιδια επεξεργαζομαι το δεδομενα για να δω αν θα το παρω τελικα μηχανακι δεν παιζει λογο του οτι τα θεωρω σκοτωστρες, ε και θα σκασω που θα σκασω περιπου 6.000, ελεγα να παρω αυτο που ειναι και το αγαπημενο μου. εσύ όταν ζήτησες να σου προταθούν παρόμοια με το rx8, τι ακριβώς ζητάς? π.χ. παρόμοια στην εμφάνιση και στο design, παρόμοια στις επιδόσεις, τι;; εννοω sport 5θυρα με χαμηλωτερη καταναλωση αν υπαρχουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 εσύ όταν ζήτησες να σου προταθούν παρόμοια με το rx8, τι ακριβώς ζητάς? π.χ. παρόμοια στην εμφάνιση και στο design, παρόμοια στις επιδόσεις, τι;; Εγώ δεν ζήτησα τίποτα. Δεν είναι δικό μου το θέμα. Αυτά όμως που προτάθηκαν καμία σχέση δεν έχουν με RX8. Φυσικά φαινόταν από την αρχή πως ο TS ήθελε RX8 για λάθος λόγους και πως σε κάτι τέτοια θα κατέληγε η κουβέντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolisR Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ δεν ζήτησα τίποτα. Δεν είναι δικό μου το θέμα. Αυτά όμως που προτάθηκαν καμία σχέση δεν έχουν με RX8. Φυσικά φαινόταν από την αρχή πως ο TS ήθελε RX8 για λάθος λόγους και πως σε κάτι τέτοια θα κατέληγε η κουβέντα. ναι σορρυ! έχετε και οι 2 τα "κινέζικα' στο αβαταρ και σας μπέρδεψα εννοω sport 5θυρα με χαμηλωτερη καταναλωση αν υπαρχουν Τα hyundai coupe (2003-2006) σου αρέσουν καθόλου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 σπορ 5-θυρα δεν υπαρχουν (το mazda ειναι ειδικη περιπτωση) θελεις 5 θυρο γρηγορο η σπορ εμφανιση (3 θυρο)? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 σπορ 5-θυρα δεν υπαρχουν (το mazda ειναι ειδικη περιπτωση) θελεις 5 θυρο γρηγορο η σπορ εμφανιση (3 θυρο)? το rx8 είναι 4θυρο κουπέ που όντως είναι ειδική περίπτωση, το 3 mps είναι 5θυρο hatchback το rx8 σαν σπορτίφ πισωκίνητο κουπέ πρέπει να συγκρίνεται με άλλα κουπέ ή roadster έστω, τα hatchback δεν κολλάνε, ακόμα και η σειρά 1 της bmw δεν πολυκολλάει (εκτός αν μιλάμε για 1 κουπέ) και άντε να το συγκρίνουμε με μικρομεσαία, με supermini όπως το corsa κτλ είναι τελείως άκυρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα