Προς το περιεχόμενο

αγορά Mazda RX8

xaerialtwistx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η πραγματική κατανάλωση του rx8 είναι γύρω στα 14-16lt ανα 100 χλμ. Σκέψου οτι το ντεπόζιτο του είναι 61 λίτρα, οπότε με εναν απλό υπλογισμό 61 * 1,7€ (μεση τιμή βεζίνης_ = 103,7 € για 1 γέμισμα.

Δυστηχώς δεν αξίζει. Ήμουν στο τσάκ να το πάρω το 2009, αλλα η κατανάλωση του είναι απλά απαγορευτική.

Φίλος μου που το είχε, μου έλεγε οτι κυριολεκτικά ηταν βόλτα και 10€υρω.

16 λιτρα τα 100 χλμ?WTF

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

οχι,δεν ειναι 16/100 χλμ αλλα 17 /χλμ με βενζινη σουπερ.με απλη πιανει μεση στα 19-20/100.....το οχημα δεν συγκρινεται με οσα προταθηκαν..........και μονο για πισωκουνα,ειναι αλλη κλαση..........δεν κανει για κυριο οχημα,λογω καταναλωσης,αλλα μπορεις να το κανεις ανετα αεριο και να ριξεις λιγο αλογα και κοστος μετακινησης..........

αυτο με τους δυο ροτορες ανα στατορα τι ειναι?ανεκδοτο?

οχι,δεν ειναι 16/100 χλμ αλλα 17 /χλμ με βενζινη σουπερ.με απλη πιανει μεση στα 19-20/100.....το οχημα δεν συγκρινεται με οσα προταθηκαν..........και μονο για πισωκουνα,ειναι αλλη κλαση..........δεν κανει για κυριο οχημα,λογω καταναλωσης,αλλα μπορεις να το κανεις ανετα αεριο και να ριξεις λιγο αλογα και κοστος μετακινησης..........

αυτο με τους δυο ροτορες ανα στατορα τι ειναι?ανεκδοτο?

Γιατι δεν παιρνεις κατι diesel να μην καις τιποτα [5 λιτρα /100]?Δηλαδη θες περιπου 18 ευρω βενζινη για 100 χιλλιομετρα.Φιλε δεν αξιζει πιστευω ,ειδικα για Αθηνα με σταματα ξεκινα μεσα στην κινηση.

Το Challenge καιει πιο λίγο γύρω στα 12.5 λίτρα μ.ο

Το κόσμο ξεφεύγει..

Σκεφτόμουν και εγώ να το πάρω τώρα που έχουν ξεφτυλιστεί οι τιμές αλλά τελικά το μετάνιωσα.

Αν δεν έχεις λεφτά να το χαρείς δε λέει.

δεξια τι ειναι ?ταχυμετρο? γιατι εχω την εντυπωση οτι το rx8 εχει ΜΟΝΟ ηλεκτρονικο ? :)

Γραψε ακυρο νομιζα οτι εδειχνες εσωτερικο rx8 :)

Το Challenge καιει πιο λίγο γύρω στα 12.5 λίτρα μ.ο

Το κόσμο ξεφεύγει..

Σκεφτόμουν και εγώ να το πάρω τώρα που έχουν ξεφτυλιστεί οι τιμές αλλά τελικά το μετάνιωσα.

Αν δεν έχεις λεφτά να το χαρείς δε λέει.

το τζαλεντζ καιει 17/100.......τα 12/100 τα πιανει σβηστο.απαξ και στροφαρει,ρουφαει......

Ο κινητήρας του RX8 είναι 1300cc(σύμφωνα με την Ελληνικό κράτος), αποδίδει όσο και ένας κλασσικός παλινδρομικός κινητήρας 2500cc

3.το αμαξι ειναι πολυ ανετο.Δηλ μπορει να πηγαινεις με 200 και να μην νοιωθεις χριστο

6.Εχει απιστευτους εσωτερικους χωρους..πολυ μελετημενους με καπακια και σημεια που ανοιγουν για να αποθηκευσεις πραγματα

7.Ελαχιστη συντηρηση.το χει αρκετα χρονια και δεν του χει βγαλει τιποτα.Σε καθε σερβις απλα του αλλαζουν τα "αναλωσιμα".

Σε ελεγχο συμπιεσης (?) που του κανανε μετα απο χρονια δεν του ειχε βγαλει καθολου μειωση (και το χει παει και σε πιστες και το χει λιωσει αρκετα)

Αυτα θυμαμαι προς το παρον :)

αυτοι ακριβως ειναι οι λογοι που το θελω.

πιστευω οτι στα λεφτα που το βρισκεις πλεον ειναι απλα τσαμπα, ειναι αμαξι σιγουρα αρκετες σκαλες παραπανω απο τα 5.000 που εχει κατα μεσο ορο μεταχειρισμενο, συν το οτι ειναι 5θυρα που σπανιζει στην κατηγορια του, συν βεβαια το οτι ειναι πανεμορφο!.

και αυτο με το λαδακι το ξερω και την ιδιοτροπια που εχει για να ξεκινησει/σταματησει με κρυο κινητηρα....

στο επομενο 2μηνο θα επιλεξω, αν του βαζω Pepsi Cola αντι για βενζινη δεν θα πηγαινει;  :cry:

Παντως θελει βαθιες τσεπες για τις βενζινες του...Χαρακτηριστικα ο φιλος μου για να το φουλαρει..αγγιζει το 90αρι..και καιει ιδιαιτερα πολυ εντος πολης..

Εχει το "μικρο" μοντελο...ενταξει δεν καιει ΤΡΑΓΙΚΑ πολυ..αλλα παραπανω απο τα υπολοιπα... δηλ 12-14λιτρα/100χλμ...καπου κει γυρω..αναλογως την χρηση.

Αλλα ενταξει ειναι ονειρικο αμαξι..οσες φορες εχω μπει μεσα...απλα απολαυση.

Και το βλεπεις οτι ειναι αμαξι μελετημενο στην κατασκευη ...απο την μηχανη και τα παπαρακια κατω απο το καπω..μεχρι και τους εσωτερικους χωρους.

Επισης εχει απο το εργοστασιο του (δεν ερχεται προεγκατεστημενη παντα) οθονη στο ταμπλο..που ανοιγοκλεινει....και δεν χρειαζεται να αγορασεις καποια εξτρα...

Ο φιλος μου την παραγγειλε απο εξωτερικο και μετα εκανε ολοκληρη κατασκευη για car-pc και το συνδεσε στην οθονη αυτη.

Εχει απο τηλεοραση και dvd player μεχρι gps προγραμμα και οπισθια καμερα (custom) να δειχνουν στην οθονη...

Ωραιο αμαξι,......

αυτοι ακριβως ειναι οι λογοι που το θελω.

τους λόγους για τους οποίους τα προηγούμενα χρόνια γέμισαν οι μάντρες από δαύτα όμως τους έχεις σκεφτεί; 

(και πρό κρίσης μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις) 

τα εχω δει , το προβλημα μου δεν ειναι να δωσω 1000 τον χρονο για την συντηρηση του, αλλα να δινω συν αλλα 300 τον μηνα για την βενζινη του/3.600 τον χρονο, εκει ειναι που ξεφευγει οπως μπορεις να καταλαβεις.

για αυτο ρωταω συγκεκριμενα για το κοστος βενζινης και μονο, εξαλλου σε ενα αμαξι που λεγεται οτι καιει οσο ενα SUV σιγουρα ειναι το μεγαλυτερο ετησιο κοστος..

300 τον μηνα στην βενζινη του καλα θα εισαι αρχοντας.. για παραπανω σε βλεπω..χαχα

Οπότε απ'οτι κατάλαβες φίλε μου δεν αξίζει για κανέναν λόγο να πάρεις το rx8.

Επειδή ζητάς μέχρι 1.600 και χωρίς κάποιο οικονομικό ταβάνι, θα σου προτεινω το Peugeot 207GT. 175 άλογα turbo στα 1.600 κυβικά. 

Αλλες επιλογές σε αυτά τα κυβικά:

• Peugeot 207 rallye ( 1600 - 150ps)
  • Opel Corsa OPC ( 1600 - 192 ps)
  • Mini Cooper S ( 1.600 - 175ps)
  • Seat ibiza FR ( 1.400 - 150 ps)
  • Seat ibiza Cupa (1.400 - 180 ps)

Σίγoυρα εχω ξεχάσει πολλά αλλα ωραία αυτοκίνητα! Βλέπεις τι ακριβώς θέλεις και επιλέγεις!

COlt 1500 155 αλογα.. 1ο σταδιο εαν σε ενδιαφερει η βελτιωση 210 ροδα.. και αξιοπιστια ιαπωνα.. και δεν καιει οσο τα αλλα..

πιστευω οτι στα λεφτα που το βρισκεις πλεον ειναι απλα τσαμπα

Εγώ πιστεύω πως το κόστος κτήσης είναι δευτερεύουσας σημασίας μια και το πληρώνεις μια φορά. Το κόστος χρήσης είναι το πιο σημαντικό επειδή θα το πληρώνεις συνέχεια. Και το μόνο φτηνό στη χρήση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι τα τέλη και η ασφάλεια, όλα τα άλλα είναι άστα να πάνε.

Παντως θελει βαθιες τσεπες για τις βενζινες του...Χαρακτηριστικα ο φιλος μου για να το φουλαρει..αγγιζει το 90αρι..και καιει ιδιαιτερα πολυ εντος πολης..

Εχει το "μικρο" μοντελο...ενταξει δεν καιει ΤΡΑΓΙΚΑ πολυ..αλλα παραπανω απο τα υπολοιπα... δηλ 12-14λιτρα/100χλμ...καπου κει γυρω..αναλογως την χρηση.

Τώρα τι σχέση η κατανάλωση με το πόσα χρειάζεται να πληρώσεις για να φουλάρει? Θα είχε καμία διαφορά στην κατανάλωση αν το τεπόζιτο ήταν 45 λίτρα και γέμιζε με 75€, ή αν ήταν 100 λίτρα και γέμιζε με 170€?

Όσο για τα 12-14l/100km μάλλον είναι η ελάχιστη κατανάλωση που μπορεί να έχει, αναλόγως τη χρήση μπορεί να ξεπεράσει και τα 20. Ίσως με 100km/h να πλησιάσεις τα 10l/100km.

Εγώ πιστεύω πως το κόστος κτήσης είναι δευτερεύουσας σημασίας μια και το πληρώνεις μια φορά. Το κόστος χρήσης είναι το πιο σημαντικό επειδή θα το πληρώνεις συνέχεια. Και το μόνο φτηνό στη χρήση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι τα τέλη και η ασφάλεια, όλα τα άλλα είναι άστα να πάνε.

Τώρα τι σχέση η κατανάλωση με το πόσα χρειάζεται να πληρώσεις για να φουλάρει? Θα είχε καμία διαφορά στην κατανάλωση αν το τεπόζιτο ήταν 45 λίτρα και γέμιζε με 75€, ή αν ήταν 100 λίτρα και γέμιζε με 170€?

Όσο για τα 12-14l/100km μάλλον είναι η ελάχιστη κατανάλωση που μπορεί να έχει, αναλόγως τη χρήση μπορεί να ξεπεράσει και τα 20. Ίσως με 100km/h να πλησιάσεις τα 10l/100km.

μιας και καιει αρκετα..παραπανω απο τον μεσο ορο..το ποσο θες για να το φουλαρεις ειναι ενα εξοδο που πρεπει να υπολογιστει στο μυαλο του επιδοξου αγοραστη.

Υπονοησα εγω οτι η καταναλωση εχει σχεση με το ποσο θες για να το φουλαρεις?Περαν απο το γεγονος οτι θα το γεμιζει συχνα-πυκνα βενζινη?Aρα σχετιζονται..εμμεσως....ισως?

Απλα γραφεις για να γραφεις δηλαδη ?

Οσο για την καταναλωση υπο ιδανικες συνθηκες συμφωνα με την μαζντα ειναι 15λιτρα/100χλμ ΕΝΤΟΣ πολης ( http://www.mazda.gr/rx8_home/mazdarx8_spec.pdf )

Απο κει και περα αν μετρας την καταναλωση την ωρα που γκαζωνεις οταν αναβει το φαναρι πρασινο που στιγμιαια μπορει να ειναι και 80λιτρα/100χλμ ή οταν το λιωνεις στην πιστα ...οκ πασο...πιανεις και 20λιτρα/100χλμ....

Υπο νορμαλ οδηγηση και οχι με καγκουρικες γκαζιες παιζει μεχρι εκει...μεχρι τα 15...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...