dpolal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Όπως λέει ο τίτλος έχουμε τα εξής υλικά: H/W:Dell Optiplex GX110 του 1990κάτι μεIntel ΡΙΙΙ@500 (slot-1 παρακαλώ ) 2 θέσεις μνήμης με 2 χ 128ΜΒ sdram (περιορίζει λίγο το board )10Gb quantum fireball ide cd-rom ide (αγνώστου κατάστασης)pci card adaptor με 4 θύρες (μάλλον usb 2)on-board network adapter (ή 10 ή 10/100 είδωμεν)Έξτρα h/w:Κάπου υπάρχουν - 1 χ 160GB Western Digital ide hdd- 1 x 256MB sd-ram PC133 sdram (την έχω κάνα 4χρόνια και κάθεται περιμένωντας κάτι τέτοιο )Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις αν το BIOS θα καταφέρει να τα «δεί» αλλά λίγη παραπάνω μνήμη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και ο δίσκος θα είναι (μάλλον) ποιό γρήγορος από τον 10άρι.Αποστολή:Να τοποθετηθεί σε κατάστημα με φωτοτυπικά για να παρέχει ελαφρύ ίντερνετ browsing σε πελάτες, για εκτύπωση email και για να δέχεται παντώς είδους στικάκια από τα οποία θα εκτυπώνονται word/excel έγγραφα.Η εύκολη λύση να μπουν ΧΡ και office2003 απορρίφθηκε καθότι το ΣΔΟΕ καραδοκεί και άδειες χρήσης δεν υπάρχουν.Θέλω να του φορτώσω μία ελαφριά , ΠΑΡΑ πολύ ελαφριά διανομή linux, καθότι όμως η χρήση θα γίνεται από παντελώς άσχετα άτομα διαφόρων ηλικιών η διανομή θα πρέπει να πληρεί τα παρακάτω:- Πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον χρήσης.- Σχετικά εύκολα στο στήσιμο. (για μένα αυτό καθότι δεν θα πληρωθώ και δεν θέλω να φάω τα νιάτα μου εκεί)- Ευκολία στο βάλε/βγάλε usb sticks από άποψη πλοήγησης του στύλ βάζω το stick και ανοίγει παράθυρο πλοήγησης.- Δυνατότητα να συνδεθεί εύκολα σε δικτυακούς εκτυπωτές ή έστω εκτυπωτές που μοιράζωνται από άλλο πισί με windows.- UI που να φέρνει κάπως σε ΧΡ.- Να στηθεί και να λειτουργήσει (κατά το δυνατόν) standalone καθότι δεν θα υπάρχει κάποιος εκεί που να ξέρει να xειρίζεται το λειτουργικό.Προτάσεις ;;;
Caret Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Κοίτα εδώ. Αν και το μηχάνημα είναι πάρα πολύ παλιό για internet browsing. Μια άλλη επιφύλαξη είναι η χρήση του libreoffice. Πολλά αρχεία των τελευταίων εκδόσεων του word μπορεί να μην φαίνονται σωστά, άρα να μην εκτυπώνονται σωστά.
ALLisCHAOS Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 ή δοκίμασε κανένα puppy...βασίκα δες κ από Site: http://www.insomnia.gr/topic/498437-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF-linux-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/">εδώ ιδέες...σχεδόν ίδιο θέμα είναι
dpolal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Το έχω δεί τον νήμα που προτείνατε. To puppy το έχω δοκιμάσει από πολύ παλιά αλλά χρειάζεται κάποιον χειριστή που να ξέρει 2-3 πράγματα για every day use. Το θέμα είναι να στήσω το μηχάνημα και να το «ξεχάσω».
Hlapatsas Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Zorin os, έχει 2 εκδόσεις: μία με kde και μία πιο ελαφρά με lxde Από την περιγραφή η lxde έκδοση μοιάζει να είναι αυτό που θες. http://distrowatch.com/table.php?distribution=zorin
capthookb Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ θα σου έλεγα μην ασχοληθείς. Όσο ελαφρύ και να είναι το linux, το μηχάνημα είναι παλιό και θα σπάει νεύρα
dpolal Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Lubuntu 13.04 μπήκε τελικά και με λίγο πείραγμα πάει ικανοποιητικά... Για την δουλειά που προορίζεται είναι ταμάμ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα