Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως λέει ο τίτλος έχουμε τα εξής υλικά:

H/W:
images?q=tbn:ANd9GcReqWMwR4s0bcZ4-Yw4oPs
Dell Optiplex GX110 του 1990κάτι με
Intel ΡΙΙΙ@500 (slot-1 παρακαλώ B)  ) 
2 θέσεις μνήμης με 2 χ 128ΜΒ sdram (περιορίζει λίγο το board :mad:  )
10Gb quantum fireball ide  :X 
cd-rom ide (αγνώστου κατάστασης)
pci card adaptor με 4 θύρες (μάλλον usb 2)
on-board network adapter (ή 10 ή 10/100 είδωμεν)

Έξτρα h/w:
Κάπου υπάρχουν

- 1 χ 160GB Western Digital ide hdd
- 1 x 256MB sd-ram PC133 sdram (την έχω κάνα 4χρόνια και κάθεται περιμένωντας κάτι τέτοιο  :) )
Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις αν το BIOS θα καταφέρει να τα «δεί» αλλά λίγη παραπάνω μνήμη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και ο δίσκος θα είναι (μάλλον) ποιό γρήγορος από τον 10άρι.

Αποστολή:
Να τοποθετηθεί σε κατάστημα με φωτοτυπικά για να παρέχει ελαφρύ ίντερνετ browsing σε πελάτες, για εκτύπωση email και για να δέχεται παντώς είδους στικάκια από τα οποία θα εκτυπώνονται word/excel έγγραφα.

Η εύκολη λύση να μπουν ΧΡ και office2003 απορρίφθηκε καθότι το ΣΔΟΕ καραδοκεί και άδειες χρήσης δεν υπάρχουν.
Θέλω να του φορτώσω μία ελαφριά , ΠΑΡΑ πολύ ελαφριά διανομή linux, καθότι όμως η χρήση θα γίνεται από παντελώς άσχετα άτομα διαφόρων ηλικιών η διανομή θα πρέπει να πληρεί τα παρακάτω:

- Πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον χρήσης.
- Σχετικά εύκολα στο στήσιμο. (για μένα αυτό καθότι δεν θα πληρωθώ και δεν θέλω να φάω τα νιάτα μου εκεί)
- Ευκολία στο βάλε/βγάλε usb sticks από άποψη πλοήγησης του στύλ βάζω το stick και ανοίγει παράθυρο πλοήγησης.
- Δυνατότητα να συνδεθεί εύκολα σε δικτυακούς εκτυπωτές ή έστω εκτυπωτές που μοιράζωνται από άλλο πισί με windows.
- UI που να φέρνει κάπως σε ΧΡ.
- Να στηθεί και να λειτουργήσει (κατά το δυνατόν) standalone καθότι δεν θα υπάρχει κάποιος εκεί που να ξέρει να xειρίζεται το λειτουργικό.

Προτάσεις ;;;

Δημοσ.

Κοίτα εδώ. Αν και το μηχάνημα είναι πάρα πολύ παλιό για internet browsing. Μια άλλη επιφύλαξη είναι η χρήση του libreoffice. Πολλά αρχεία των τελευταίων εκδόσεων του word μπορεί να μην φαίνονται σωστά, άρα να μην εκτυπώνονται σωστά.

Δημοσ.

ή δοκίμασε κανένα puppy...βασίκα δες κ από  Link.png Site: http://www.insomnia.gr/topic/498437-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF-linux-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/">εδώ ιδέες...σχεδόν ίδιο θέμα είναι

Δημοσ.

Το έχω δεί τον νήμα που προτείνατε.

To puppy το έχω δοκιμάσει από πολύ παλιά αλλά χρειάζεται κάποιον χειριστή που να ξέρει 2-3 πράγματα για every day use.

Το θέμα είναι να στήσω το μηχάνημα και να το «ξεχάσω». :)

Δημοσ.

Lubuntu 13.04 μπήκε τελικά και με λίγο πείραγμα πάει ικανοποιητικά...

Για την δουλειά που προορίζεται είναι ταμάμ. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...