taskounis Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Στο ebay μπορεις να βρεις και πιο καλη τιμη
washcloud Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 US συμφωνώ με όλα τα παραπάνω, αλλά ξαναλέω πως εδώ έχουμε μια περίπτωση ενός "άσχετου" home user που απλά θέλει ασύρματο δίκτυο εντός σπιτιού - οπότε και η φθηνότερη λύση καλύπτει. Για την οποία φθηνότερη προσωπικά έδωσα και λινκ και "εξηγήσεις" (="την δουλειά που θες, θα στην κάνει μια χαρά"). Και πήγα και ένα κλικ πιο πέρα, προτείνοντας για λίγα περισσότερα μια άλλη (για την ακρίβεια με την ανάποποδη σειρά το έκανα), που έχει κάποιες δυνατότητες που ΙΣΩΣ κάποια στιγμή φανούν χρήσιμες (που ΔΕΝ το κόβω, αλλά). Και ο ενδιαφερόμενος ας επιλέξει. Η σημείωσή μου έχει να κάνει με το ότι αυτή που εσύ προτείνεις, ΟΠΩΣ την πρότεινες, έμοιαζε ως "μονόδρομος" : "δώσε τα 30 για να πάρεις τοπ κάρτα και να είναι όλα απολύτως εντάξει". Θα προτιμούσα πχ ένα "θα σου πρότεινα αυτήν για 30, είναι κορυφαία, δεν αφήνεις κάτι στην τύχη - ΑΛΛΑ η αλήθεια είναι ότι και με 5-10Ε και ΠΑΛΙ θα γίνεται το ίδιο καλά η δουλειά σου. Εγώ τα 30 θα τα έδινα, αλλά επίλεξε εσύ". Και πρέπει να βάλουμε και το "βιαστικό" της υπόθεσης στην εξίσωση, καθώς όπως είδες την παρήγγειλε αμέσως (όσο κι αν συμφωνώ πως ΓΕΝΙΚΑ είναι καλύτερο να περιμένει κανείς πριν βάλει χέρι στην τσέπη, είτε για να πάρει το "καλύτερο" προϊόν που μπορεί/θέλει/χρειάζεται/τον ΣΥΜΦΕΡΕΙ - εμένα ας πούμε δεν μου έκατσε καλά που ντε και καλά θα χαλαλίσει άλλα 5-6-7Ε σε κούριερ. Ήταν βέβαια ΚΑΙ αυτό, επιλογή της...). Οπότε το "περιμένω", στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν...... Τεσπα, εξηγήσεις δίνω για όσα είπαμε κι οι δυο, δεν προσπαθώ να βγάλω "σκάρτη" την πρότασή σου (για την οποία όπως είπα, απλά θεωρώ πρόβλημα το να είναι "μονοδρομική", όταν παίζει μια αξιοπρόσεκτη διαφορά χρημάτων, ενώ δεν είναι απαραίτητο να δοθούν). Το τονίζω για να μη τυχόν υπάρξει παρανόηση.
Universal Soldier Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Eγώ λέω πάντα την καλύτερη λύση για να μην υπάρχει περίπτωση να μην μείνει ευχαριστημένο ο άλλος. Τώρα άμα δεν θέλει να την ακόλουθη λόγο κόστους είναι δικό του θέμα κουμάντο στο πορτοφόλι του αλλου δεν κάνει κανεις απλός όπως ειπα και πριν μπορεί να το κάνει αλλα πρέπει να ξέρει ότι δεν παίρνει την καλύτερη λύση.Τώρα δεν μιλάμε και για να κανένα τρομερό ποσο η καμια επένδυση χιλιάδων euro για 30 euro μιλάμε που άμα ψάξεις k ebay θα την βρείς και πιο φτηνά.Δεν εxεις λεφτά ok δεν πειράζει περιμένεις και παίρνεις κάτι καλο όταν και άμα μπορείς. που θα σου μείνει για αρκετό καιρό και δεν θα το αλλάξεις άμεσος επειδή θα είναι βλακεία. ΟΙ βιαστικές κίνησεις φέρνουν και λάθη.Ίδια δουλειά η κάρτα τον 30 euro με τον 10 δεν κάνει. Η Alfa για παράδειγμα έχει μεγάλο sensitivity και πιάνει τα WiFi όλης τις γειτονιάς όχι μονο το δικό σου. Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να εxεις dead zones μέσα στο σπίτι και θα εxεις παντού full speed etc etc Tο internet στην Ελλάδα είναι αργό και με wifi το κανεις πιο αργό ακόμα που να βάλεις και usb τον 5-10 euro. "Tην κανεις την δουλειά σου" σαν έκφραση δεν την μπορώ. Τώρα ότι και να λέμε δεν παιζει ρολο η αγορά έγινε
NT-Lars Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Παιδιά ειρήνη υμίν! No worries! Εννοείται πως δε μου περισσεύουν να τα χαλάω απο δω κι απο κεί αλλά εννοείται επίσης πως θέλω να κάνω και τη δουλειάμου όσο καλύτερα μπορώ και ειδικά επειδή δουλεύω πολύ με τον υπολογιστή και το ιντερνετ για λόγους εργασίας οπότε φυσικά δε θέλω απλώς κάτι πρόχειρο, ας το πληρώσω και παραπάνω, θα ωφεληθώ μακροπρόθεσμα. Το "ασχετος" βγάλτο απο τα εισαγωγικά washcloud γτ είμαι όντως ασχετη και με βοηθήσατε πάρα πολύ!! Όντως έψαξα και για τις δύο και τα 30 ευρώ μπορει πράγματι να είναι διαφορα από τα 10 αλλά εναντι στα 50+ που μπορεί να έδινα στον τεχνικο (που θα μου έπιανε τον κότσο που λέγαμε?!) ήταν αρκετά καλα δεδομένης της κατάστασης. Μένω και επαρχία και δεν έχω πολλές επιλογές! Απλώς Universal Soldier την άλφα δεν την έβρισκα Ελλάδα πουθενά (δεν έχω και προπληρωμένη καρτα, πιστωτική, κλπ για αγορές απο εξωτερικό, θέλω να αποφύγω τις τράπεζες οσο μπορώ) και κατέληξα στην TP-link που μου πρότεινε o washcloud γτ όντως είχε και αυτή καλές κριτικές από άλλους κατόχους. Το θέμα είναι οτι με βοηθήσατε να βγάλω άκρη μόνη μου. Αν δω τώρα οτι δε με καλύπτει η εγω θα τα έχω κάνει μανταρα ή παίζει και κάτι αλλο με to pc. Όπως και να εχεi οι συμβουλές ήταν πολύτιμες! Απέκτησα και μια εικόνα του τι γινεται βρε αδερφε! Ξέχασα...Όσον αφορά στο βιαστικό της υπόθεσης...Μην νομίζετε οτι όντας άσχετη δεν ψάχνω γυρω γυρω να δω τι με συμφερει. Είναι ένας μήνας τώρα που "σκαλίζω" να δω τι θα κάνω. Διαβάζοντας απο ιντερνετ, σχόλια άλλων σε blog κλπ. Γι'αυτο και άνοιξα θέμα εδώ για να ρωτήσω ευθέως αυτά που θέλω κι όποιος μπορεί να βάλει ένα χεράκι. Ήθελα όπως είπα συγκεκριμένη πρόταση και αυτό κάνατε. Δεν έχω περιθώριο να το καθυστερώ περαιτέρω, αφήστε που όπως προείπα μένω και σε νησί και το κουριερ 5-6 ευρώ είναι σχεδόν μονόδρομος. Σκεφτείτε μόνο οτι πριν ενα μηνα δεν ήξερα καν οτι υπάρχουν ασύρματες κάρτες για desktop! αυτό κύριοι λέγεται πρόοδος! once again a million thanks! (αυριο θα την έχω οπότε fingers crossed)
washcloud Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 ...δεν σφαζόμαστε (και μάλιστα "εξ' αυτίας σου") Lars, don't worry...Νορμάλ τα λέμε, και έτσι πρέπει να γίνεται, για το καλό όσων ενδιαφερόμενων. Θεμιτές οι διαφωνίες όσο είναι "ευπρεπείς" και δη με επιχειρήματα. Όσο για τα εισαγωγικά, εκτός του ότι ακόμη κι αν ήταν πρώτη φορά που έπιανες υπολογιστή στα χέρια σου ΔΕΝ υπήρχε να μην τα χρησιμοποιήσω, καθώς δεν είναι και τόσο ελαφρά λέξη το άσχετος για να την πετάξω έτσι άσκεφτα. Ακόμη και σε εισαγωγικά, αν δεν έδινες η ίδια "πάτημα", δεν θα τη χρησιμοποιούσα (και το έκανα άλλωστε για να αναφερθώ σε κάτι που -περίπου- και η ίδια έχεις γράψει, για να περιγράψω μια κατάσταση). Άσε που και παρά την "άγνοιά σου στα περί των υπολογιστών" (δήλωση και κατάσταση πολύ σχετική για τον καθ' ένα), σε βρίσκω εμφανώς και ικανοποιητικά συγκροτημένη, και πιθανώς όχι και τόσο "άσχετη", κρίνοντας από αυτά που γράφεις/όπως τα γράφεις. Συνεπώς, λυπάμαι, αλλά δεν τα παίρνω πίσω (ήδη είμαι στο όριο, ακόμη και με αυτά) :ρ . Χαίρομαι και για την πρόοδο που λες - και αυτό είναι το σημαντικό : εντός ή εκτός εισαγωγικών, ένας "άσχετος" να ανεβαίνει γρήγορα τα σκαλοπάτια της.... (...κι ένα τελευταίο που ήθελα απ' την πρώτη φορά φορά να σου γράψω, αλλά σάμχάου κατάφερε να μου διαφύγει -και με "καίει" καθώς η ουσιαστική μου, όποια "γνώση", στα περί υπολογιστών, έχει να κάνει με τους σκληρούς δίσκους- και να η ευκαιρία : την επόμενη φορά που θα πάρεις εξωτερικό, φρόντισε να μην είναι "ετοιματζίδικος", αλλά να πάρεις ξέχωρα έναν "σκέτο σκληρό" πεντάχρονης ή έστω τρίχρονης εγγύησης και μια σχετική -την πιο φθηνή- θήκη για να τον βάλεις η ίδια μέσα. "Θα με θυμηθείς" μαζί με το "γιατί" -κι ας...μην το καταλάβεις- κάποια στιγμή...) ------------- US, δεν με κατάλαβες : Δεν είναι κακή "η καλύτερη λύση" - ΑΝ υπάρχει κάτι "κακό", είναι η έλλειψη της πρότασης ΚΑΙ της συμβιβαστικής, ασχέτως αν γνωρίζουμε τις οικονομικές δυνατότητες του άλλου ή όχι (και που γενικά και να θέλουμε, δεν μπορούμε να τις πολυξέρουμε). Κάτι σαν "προληπτική αντιμετώπιση". Και ΤΟΤΕ, ας είναι δική του η επιλογή. Βέβαια εδώ έχουμε μια ριζική διαφωνία, καθώς εμμέσως διατείνεσαι ότι μια λύση (εν προκειμένω) αρκετά φθηνότερη, ΔΕΝ θα έχει τα ικανοποιητικά -για τον ίδιο- αποτελέσματα που θα ήθελε ο ενδιαφερόμενος - ενώ εγώ από την άλλη λέω ότι "μια χαρά χωρίς απώλειες και προβλήματα θα κάνει η Lars τη δουλειά της". Και όχι απλά "θα κάνει τη δουλειά της" (Προσωπικά επειδή είμαι πολύ ευαίσθητος με το θέμα "βάζω χέρι στην τσέπη και βγάζω χρήμα για να δώσω", και δη όταν πρόκειται για αλλουνού χέρι/τσέπη/χρήμα (καθώς το ρημάδι είναι στιγμές από τις ζωές μας, κι όχι απλά "χαρτί"), "το κάνω ζήτημα" ακόμη κι αν πρόκειται για ένα Ευρωλεπτό. Και νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι που το οφείλουμε, όσοι μοιραζόμαστε τις όποες γνώσεις μας. Διότι επηρρεάζουμε κόσμο με τα όσα λέμε. Κι όπως δεν θα πετάγαμε έξω από ανοιχτό παράθυρο ένα 20ευρο, έτσι δε νομίζω πως χρειάζεται να το "πετάμε" για κάτι "καλύτερο" του οποίου την "ουσιαστική διαφορά" δεν θα την βιώσουμε ποτέ. Κι αν είναι για μας, άλλο καπέλο. Αν είναι για ΑΛΛΟΝ όμως, πάει αλλιώς το πράγμα...)
NT-Lars Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Success!! Ηρθε, μπηκε, εγινε η δουλεια, done and done! Καμια ταλαιπωρια σε 10 λεπτά ετοιμο. Και ουτε χρειάστηκε να σκεφτώ για hub Γτ τελικα το κουτι ειχε 6 θυρες οχι 4 π θυμομουν (ειχα καιρο να κοιταξω εκει απο πισω!). Νομιζω οτι εχει μια μικρη διαφορα στην ταχυτητα αλλα σε αυτο πρεπει να ευθυνεται ο υπολογιστης και οχι η καρτα. Οπως και να έχει ειμαι ενθουσιασμενη που ξεμπερδεψα ετσι απλα και γρηγορα. Ενα antivirus και ησυχασα. Να'στε καλα ρε παιδιά! (οσο για τους σκληρους που λες σε ευχαριστώ που μου το ειπες γτ ειχα στο μυαλο μου να ρωτησω γτ την εχω παθει ήδη δυο φορες απο "ετοιματζιδικους" και επρεπε να το ψαξω αλλιώς. Οταν έρθει ώρα μάλλον θα με ξαναυποστείτε. Εχω ηδη 4, seagate, WD, intenso και εναν verbatim, ουσιαστικα οι 2 λειτουργουν ως back up στους αλλους δυο γτ τρίτη φορά δε θα αντέξω να χάσω αρχεία! θα ειναι και η τελευταια γτ μετα θα τα σπασω ολα και θα γυρισω στην εποχη του χαλκου!)
washcloud Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Lars αυτό που είπα για τους εξωτερικούς πάντως, δεν έχει τόσο να κάνει με την "ποιότητα" των περιεχομένων σκληρών (αν και υπάρχει ένα τάδε ενδεχόμενο να παίζει και αυτό), όσο με το ότι είναι πιο ασύμφοροι (από άποψη εγγύησης), και λιγότερο "λειτουργικοί", οι "ετοιματζίδικοι" (αν πχ πάθει ζημιά η θήκη εντός εγγύησης του εξωτερικού, "δεν μπορείς να την ανοίξεις" -χωρίς να ακυρώσεις την εγγύηση- για να βγάλεις από μέσα τον σκληρό που, πιθανώς, θα είναι ΟΚ, αλλά έλα που δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για το πού είναι το πρόβλημα τελικά...). Συν το ότι μια "σκέτη θήκη", μπορείς να την ανοίξεις όποτε σου καβ γουστάρεις, για να βάλεις μέσα άλλο δίσκο. Γενικά είναι "πολύ απάτη" οι ετοιματζίδικοι, με pretence την "φαινομενική" -ενίοτε- φτήνια στην τιμή τους, λόγω -κυρίως- "προσφορών" (προσωπικά μόνο...χαρισμένο θα έπαιρνα έναν. Ούτε 10€ δεν "ρισκάρω", κι ας κάνει πχ 1ΤΒ). Γι' αυτό και το καλό, ειδικά όταν πρόκειται για σκληρούς (που κουβαλάνε και τ' αρχεία μας εκτός των άλλων), είναι να τα σκας για σκέτο σκληρό (WD 5χρονης εγγύησης ή έστω 3χρονης, όπως έχουν τώρα τα πράγματα - ή έστω κα'ναν Ηitachi αν βρεις με 3χρονη -μιας κι πουλιούνται γενικά φθηνά- μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί το integration της Hitachi με την WD και να μην τους βρίσκεις καν αυτούς) και μια "οποιαδήποτε" θήκη (καλό θα ήταν να ήταν 2χρονης εγγύησης), καθώς αυτή είναι κατά πολύ φθηνότερη από τον σκληρό και "δεν σε πολυνοιάζει" (η εγγύησή της - άλλωστε ή ενός χρόνου θα βρεις, ή δύο). Μια μικρή προσοχή μόνο στην επιλογή των δυνατοτήτων της, καθώς αν έχεις υπολογιστή με USB 3 δυνατότητες, είναι αμαρτία να πάρεις θήκη που έχει δυνατότητα USB 2 (ασύγκριτα "αργότερη"). Όποτε προκύψει όπως λες, ψαχ' το πρώτα μέσω φόρουμ (καλή ώρα), δες τί θα σου προταθεί, αποφάσισε, και μην βγάζεις λεφτά απ' την τσέπη για ν' αγοράσεις "με τη μία". Και φυσικά, ορθώς φροντίζεις για μπακάπ. Είναι η μόνη "εξασφάλιση" που μπορείς να έχεις, καθώς στους σκληρούς δεν μπορείς/δεν πρέπει ποτέ να βασίζεται, ακόμη κι αν είναι "ακριβοί" ή και ολοκαίνουριοι. Mind over...copper. Τέλος, μιλώντας (πολύ) για εγγυήσεις, φύλαξε τα σχετικά χαρτιά/αποδείξεις της TP-Link, καθώς είναι αξιοσημείωτη η εγγύησή της : 3 χρόνια. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2013 από washcloud 1
NT-Lars Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Μου έδωσες πολύ υλικό για σκέψη και για ψάξιμο! Χαρά στην υπομονή σου, σ'ευχαριστω, θα τα λάβω όλα υπ όψιν! Όσο για φυλαξη αποδειξεων, serial numbers, κλπ δεν υπάρχει φόβος...I'm an organizing freak!
washcloud Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 (...χαίρομαι. Ειδικά καθώς σήμερα ξαναδιάσα το προηγούμενό μου ποστ, και...αναρωτιέμαι πώς και δε σε μπέρδεψα...Διόρθωσα -πρόσθεσα για την ακρίβεια- κάτι με bold επειδή έτσι όπως...είχα καταφέρει να το γράψω δεν έβγαινε νόημα, αλλά ακόμα...προσπαθώ να καταλάβω τί στον διάλο είχα κατά νου, λογοπαίζοντας με το "mind over matter"....... Tεσπα, πάντα να την ψάχνεις για τις "πιο έξυπνες λύσεις", όταν είναι να αγοράσεις κάτι. Και ειδικά για τους δίσκους, ξαναλέω : την μεγαλύτερη βάση να την δίνεις στην εγγύηση...Όχι "επειδή το λέωε εγώ", αλλά διότι αν κάτσεις να το σκεφτείς, εκεί καταλήγουν όλα... )
barca10 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Για να μην ανοίγω νέο θέμα, ποια από τις 2 να επιλέξω; http://www.e-shop.gr/edimax-ew-7722in-wireless-pci-300mbps-with-detachable-antenna-p-PER.616707 http://www.e-shop.gr/linksys-wmp600n-wireless-n-pci-adapter-with-dual-band-p-PER.615254
harrisxr650 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Για να μην ανοιγω νεο θεμα, μπρειτε να προτεινετε μια καλη οικονομικη ασυρματη καρτα δικτυου PCI-E? η μητρικη μου ειναι μια gigabyte 990fxa-ud3 το router ειναι στον κατω οροφο σε μεζονετα και δεν υπαρχει δυνατοτητα ενσυρματης συνδεσης..τουλαχιστον για την ωρα, επειδη θα μπει σε κουτι με υπερχρονισμενο επεξεραστη αυτες ανεβαζουν τρελες θερμοκρασιες η ειναι νορμαλ? επισης ποση διαφορα θα εχει στην ταχυτητα σε σχεση με ενσυρματη συνδεση? ευχαριστω
chios Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Έναν όροφο κάτω;; δεν πρόκειται να κάνεις δουλειά με το ζόρι θα πιάνεις. επισης ποση διαφορα θα εχει στην ταχυτητα σε σχεση με ενσυρματη συνδεση? Νομίζω ότι μας δουλεύεις με αυτήν την ερώτηση. Κανένα ασύρματο δεν μπορεί να πιάσει την αξιοπρέπεια του καλωδίου.
harrisxr650 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Έναν όροφο κάτω;; δεν πρόκειται να κάνεις δουλειά με το ζόρι θα πιάνεις. επισης ποση διαφορα θα εχει στην ταχυτητα σε σχεση με ενσυρματη συνδεση? Νομίζω ότι μας δουλεύεις με αυτήν την ερώτηση. Κανένα ασύρματο δεν μπορεί να πιάσει την αξιοπρέπεια του καλωδίου. βασικα οχι δεν σε δουλευω, δεν εχω καμια ορεξη, δεν γνωριζω και για αυτο ρωταω ποσο μεγαλη διαφορα θα εχει sorry που δεν τα γνωριζουμε ολα...
chios Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Με έναν όροφο διαφορά το ασύρματο θα είναι χάλια καλύτερα κοίταξε άλλη λύση (powerline).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα