Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω την εξής απορία.

Στο σπίτι μου συνδέομαι στο intenet ασύρματα (conn-x) μέσω του laptop και μέχρι πρόσφατα είχα συνδέσει και πάνω στο router το desktop. Μετά από κακοκαιρία κάηκε το router απο κεραυνό γιατί δεν ήμουν σπίτι να το κλείσω και το είχα αφήσει όπως συνήθως ανοιχτό (αφού δεν γύρισα να βρω το σπίτι στάχτη και μπούρμπερη πάλι καλά!). Άλλαξα το router όλα καλά με το ασύρματο αλλά δυστυχώς πρέπει να μου κάηκε η κάρτα δικτύου του desktop.

Επείδή δε γνωρίζω και πολλά από υπολογιστές, μήπως είναι εύκολο κάποιος να μου πει αν μπορώ, αφού θα καταφύγω σε αγορά καινούριας ουτως η άλλως, να την αντικαταστήσω με κάποια ασύρματη? Σκεφτομαι να αλλάξω θέση στο desktop σε άλλο δωμάτιο και δεν θέλω να μπλέξω με καλώδια κι ιστορίες. Θέλω να πω, αρκεί απλώς να άλλαξω την κάρτα και μετά μπορεί να γίνει η σύνδεση ασύρματα ή χρειάζεται και κάτι ακόμα? Εξαρτάται και από τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή ή γίνεται με όλους? (Κατα πάσα πιθανότητα θα το πάω σε τεχνικό για την αλλαγή γτ δεν εχω ιδεα πως να τη συνδέσω ή ποια είναι κατάλληλη, αλλά θα ήθελα να γνωρίζω πρώτα μη με πιάσουν "κοτσο"!)

Όποιος έχει διάθεση ας μου δώσει κανένα στοιχείο, ευχαριστώ! :-)

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κρίμα να κάηκε η ethernet του motherboard.

Τώρα η πιο εύκολη λύση για σένα που δεν μπορείς βάλεις εσωτερικό hardware είναι να βάλεις κάτι σε usb.

Μια usb wifi κάρτα η μια ethernet usb.

όπως η Alfa AWUS036H

Δημοσ.

Δεν χρειάζεσαι καμμία απολύτως "τεχνική γνώση" για να συνδέσεις μια USB ασύρματη κάρτα δικτύου στον σταθερό. Και η USB κάρτα (σε αντίθεση με το να πάρεις μία εσωτερική και ν' ανοίγεις το κουτί για να την κουμπώσεις σε κάποια PCI θύρα, που επίσης δεν θέλει φοβερές γνώσεις, αλλά ε, ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ μια κάποια διαδικασία) είναι ό,τι απλούστερο για να συνδέεσαι στο ρούτερ σου.

Σε άλλη περίπτωση, και σε τεχνικό θα χρειαστεί να κουβαλάς PC, και θα σου πιάσει τον...κότσο ΟΥΤΩΣ ή άλλως (...τα και καλά "εργατικά" που κατά πάσα πιθανότητα θα ζητήσει, τα οποία εξαρτώνται από τις διαθέσεις, το "φιλότιμο", το πορτοφόλι του κτλ  και κυμαίνονται από 0 έως και 50Ε - μιλώντας για "νόμιμα" πλαίσια. Για να μην πούμε για το ό,τι θα σου βάλει ό,τι κάρτα αυτός γουστάρει, όχι απαραίτητα φτηνή, και ίσως ούτε καν απαραίτητα...καινούρια...) και γενικώς είναι αμαρτία να τα "τραβήξεις" ολ' αυτά...

Μια της TP-Link, καλή ώρα αυτή :

http://www.skroutz.gr/s/310806/TP-LINK-TL-WN722N.html που μέχρι και κεραιούλα έχει (και τσιπάκι Atheros - κάτι σαν την χλωρίνη ΚΛΙΝΕΞ των καρτών δικτύου), είναι ιδανική και ο...κότσος σου μένει όσο το δυνατόν ανέγγιχτος, αφού θα σου κοστίσει μόνο γύρω στα 11-15E   (ανάλογα από ποιό μαγαζί σε βολεύει να την πάρεις).

Από εκεί και πέρα, θα χρειαστεί απλά να εγκαταστήσεις τον driver της, μέσω του CD της συσκευασίας της (απλούστατη διαδικασία), και όταν επιλέξεις να συνδεθείς στο ρούτερ σου ("access point" θα το αναφέρει και όχι "ρούτερ"), θα βάλεις τον κωδικό σου (αυτόν που χρησιμοποιείς για να συνδέεσαι στο ρούτερ με το λάπτοπ) και τέλος.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά με σώσατε! Μπορεί να τα καταφέρω να τη κουμαντάρω και μόνη μου τη δουλεια,ε? (να μου μείνει και ό κότσος!) Απλώς δεν ξέρω τπτ περί συμβατότητας κλπ. Δηλαδή δεν απαιτούνται άλλα κριτήρια επιλογής από θέμα χαρακτηριστικών του desktop? Απλώς πάω και κοτσάρω μια και τέλος?

Από άποψη εμβέλειας, ταχύτητας κλπ?

Τι διαφορά έχει η usb wifi με μια ethernet usb?

Δημοσ.

WiFi = Aσύρματα

Ethernet = Kαλώδιο

H καλύτερη κάρτα usb wifi σε ευαισθησία, απόσταση, συμβατότητα και πολλά αλλα features ειναι η Alfa AWUS036H στα ~30 euro

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTjDiz7suuAX-Lb3yXa8LGoWOQj4CghiQlFsmUjWGJvuiKuM_vd3A

• Like 1
Δημοσ.

α μπερδεύτηκα κι εγω, είπες γενικά τι επιλογές έχω, γιατι μιλούσαμε για ασύρματες και μόλις είδα το ethernet λεώ αμάν πάλι καμια χαζομαρα ειπα...

Τέλεια παιδιά ευχαριστώ, και ευχαριστώ και για τις συγκεκριμένες προτάσεις!!  Θα το τολμήσω!

Δημοσ.

Επειδή ρώτησες : αν επιλέξεις USB (αντί μιας εσωτερικής), εκτός της "ευκολίας στην σύνδεση" (σα να βάζεις ένα φλασάκι είναι), δεν χρειάζεται να σε απαοσχολούν θέματα όπως "ταχύτητες" (όλες που υπάρχουν σήμερα, παρέχουν ικανοποιητικές ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων - πολύ υψηλότερες ούτως ή αλλως από την μαξ δυνατότητα που σου παρέχει η εταιρία παροχής Ίντερνετ που έχεις), "εμβέλεια" (τη στιγμή που ο υπολογιστής που θα την βάλεις, είναι στο ίδιο διαμέρισμα) κτλ. Και τη πιο φτηνή (και "απλή") να βάλεις, το ίδιο και το αυτό θα είναι για τη δουλειά που τη θέλεις. Μια διαφορά θα ψιλοέκανε το να θέλεις να συνδέεσαι σε ΑΛΛΟ ρούτερ (εκτός σπιτιού), γι' αυτό και η "φτηνή TP-Link" που σου πρότεινα, έχει και "εξωτερική κεραία" πάνω της (ακριβώς ίδια κεραιούλα με αυτή που έχει το ρούτερ σου). Επίσης, για την περίπτωση που θα ήθελε κάποιος (όχι εσύ, αλλά κάποιος τυχόν δικός σου για εσένα, που ξέρει από αυτά τα πράγματα) να "σπάσει" κάποιο δίκτυο από αυτά που θα βλέπει η κάρτα (πέραν δηλαδή του δικού σου), θα ήταν απαραίτητο η εν λόγω κάρτα να έχει τσιπάκι Atheros που λέγαμε. Ε παίρνεις που παίρνεις μια USB κάρτα για σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο (από τα 7€ βλέπω να ξεκινάνε στα μαγαζιά που είναι συμβεβλημένα με την μηχανή αναζήτησης αγορών Skroutz.gr :

http://www.skroutz.gr/s/310823/TP-LINK-TL-WN727N.html), δίνεις κάτι παραπάνω (περίπου τα διπλάσια στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά το όλο ποσό "είναι" "εφικτό", φαντάζομαι), και παίρνεις μία κάρτα (την πρώτη που είχα προτείνει) που έχει δυνατότητες που ΙΣΩΣ φανούνε χρήσιμες κάποια στιγμή (μπορεί να την χρειαστείς στο λάπτοπ πχ, αν η ενσωματωμένη του δεν έχει καλή λήψη κάποιου συγκεκριμένου δικτύου όταν τυχόν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού με αυτόί). Μια κάρτα δηλαδή ικανοποιητικών χαρακτηριστικών για την κατηγορία της και τα λεφτά της. Μπορείς όπως ήδη είπα βέβαια, να δώσεις το ελάχιστο δυνατό (τα 7€) και πάλι η ελάχιστη δουλειά που θέλεις, γίνεται.

Κανένα θέμα "συμβατότητας" δεν θα έχεις - το μόνο που πρέπει να σε "απασχολήσει" είναι εάν τυχόν ο υπολογιστής για τον οποίον προορίζεις μια USB κάρτα για ασύρματη σύνδεση σε ρούτερ, δεν έχει ελεύθερη σχετική θύρα (και σε αυτή την περίπτωση, αν δε σε βολεύει να αποσυνδέσεις μια άλλη USB συσκευή που είναι πάνω του, προβαίνεις σε αγορά εσωτερικής κάρτας για σύνδεση σε PCI ή PCI-e θύρα).

Δημοσ.

Η καλύτερα κάρτα σε usb παντα αυτή την στιγμή είναι η Alfa

- Eχει μεγάλη ευαισθησία

- Aποσπώμενοι κεραία 

- Range  

- Chipset RTL 8187 πλήρως 100% συμβατή και για Σπάσιμο ακόμα και WΡΑ ( wardrving,Backtrack, Cali δεν σου χρειάζονται βεβαια ) καλύτερη και από Atheros 

- Δουλεύει παντού σε όλα τα windows ακόμα και σε linux.

http://e-wifi.gr/Product/246/Page/25/en/

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στον κόπο να μου εξηγήσετε όλα αυτά, νομίζω οτι με κατατοπίσατε αρκετά καλά όντας ανίδεη!

Universal Soldier έψαξα πρώτα για την Alfa αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να τη βρω πουθενά ελλάδα, παντού εξαντλημένη (δεν εχω prepaid ή debit card δυστυχώς για να παραγγείλω απ'εξω). Οπότε washcloud είπα να δοκιμάσω μία TP-link, την πρώτη που μου πρότεινες. Την παρήγγειλα ήδη, wish me luck :P

Να σας κάνω μια τελευταία ερώτηση? Μιας και αναφέρατε τις ελεύθερες θύρες usb, αυτή τη στιγμή έχω μόνιμα πάνω στο desktop δύο  εξωτερικούς σκληρούς γτ έχουν και τροφοδοσια και δεν τους μετακινω καθολου και  ενα usb από ασύρματο ποντίκι. Μένει άλλη μια ελεύθερη για άλλες χρήσεις(άλλους σκληρούς, φλασακια, κλπ). Θα μπορούσα να χρησιμοποίησω usb hub η θα περιορίσει την απόδοση της κεραίας με όλα αυτά πάνω? Η μπορώ να βάλω τους σκληρούς μαζί και την κεραία χώρια?

Δημοσ.

(Να 'σαι καλά για τις ευχαριστίες)

Aν πήγαινες μέχρι κάποιο από τα μαγαζιά των πιο πάνω link πάντως για να την αγοράσεις επί τόπου, θα γλύτωνες και το κοτσοπιάσιμο των μεταφορικών (εκτός κι αν καμμία σχέση, κανένα από αυτά, εκεί που μένεις).

Δεν τίθεται θέμα λακ όμως, Λαρς : η δουλειά σου θα γινόταν κανονικότατα και με την φτηνότερη όλων. Οπότε ρηλάξ μέχρι να έρθει, και ηντζόι από εκεί και πέρα...

Για χρήση χαμπακίου που ρωτάς, δε νομίζω να περιοριστεί η "απόδοση" της κεραίας (αν εκτός από αυτήν κοτσάρεις και κάτι άλλο πάνω, όπως πχ έναν ακόμη εξωτερικό)....αλλά ενδέχεται καν να μη δουλεύει. Δηλαδή είτε όλα καλά θα είναι, είτε δεν θα φτάνει το ρευματάκι και για τις 2 συσκευές (ειδικά και οι 2 σκληροί στο χαμπ, ίσως δεν δουλέψει το σενάριο για κανέναν από αυτούς). Αν όμως στο χαμπ βάλεις το USB bluetooth dongle του ποντικιού μαζί με την κάρτα, πιθανώς δε θα έχεις θέματα. Η αλήθεια είναι ότι το εν λόγω σκηνικό μόνο στην πράξη θα το δεις, καθώς δεν τροφοδοτούνται πάντα με τον ίδιο τρόπο όλα τα συστήματα. Πιθανώς δε, η μητρική σου να έχει εξόδους για USB interface, που ούτε καν γνωρίζεις (αλλά μάλλον θα χρειαστεί να καταφύγεις σε τεχνικό για να κάνει τις σχετικές συνδέσεις). Τέλος και στη "χειρότερη", παίρνεις μία add-on USB card (αν υπάρχει διαθέσιμη θύρα PCI ή PCI-e να την δεχτεί, ώστε να πολλαπλασιάσεις την δυνατότητα σύνδεσης USB συσκευών στον σταθερό) - όμως έτσι ερχόμαστε στην αρχική κατάσταση που εξ' αιτίας της επιλέχτηκε μια USB κάρτα δικτύου (ώστε να αποφευχθεί αγορά εσωτερικής κάρτας δικτύου...). Τεσπα, λύσεις πάντα υπάρχουν, και ίσως αν φτάσεις σε αυτό το σημείο, να είναι πιο συμφέρουσα η αγορά μιας εσωτερικής που θα σου δίνει 4-5 ακόμη USB, από το να είχες αρχικά επιλέξει μια εσωτερική δικτύου. Η δε τοποθέτησή της, ΛΙΓΟ μανούρα, αλλά τίποτε που να μην μπορείς να καταφέρεις ρωτώντας σε φόρουμ όπως καλή ώρα το παρόν (ώστε ν' αποφύγεις το κοτσοπιάσιμο των εργατικών τεχνικού που λέγαμε). 

- - - - - - - - - -

US, όλα καλά με την κάρτα που λες, αλλά για ποιό λόγο να πληρώσει το λιγότερο x3 φορές για κάτι, ενώ μπορεί να πάρει κάτι άλλο που επίσης μια χαρά δουλειά θα κάνει για την δουλειά που το θέλει;

Δημοσ.

Η Alfa είναι απλά η καλύτερη κάρτα σε USB αυτή την στιγμή.

Καμια άλλη δεν έχει τόσο range, sensitivity και το μονο σίγουρο έχει το πιο συμβατό chipset για το backtrack και κάνει όλα τα κόλπα του 100%

Τώρα ένας απλός χρηστης μπορεί να πάρει και μια τον 5 euro και να μην τον νoιαζeί.

Γενικά δεν πολύ χρησιμοποιώ WiFi για το internet γιατί είναι που είναι αργό το internet στην ελλάδα μην το κάνουμε χειρότερα προτιμώ την σιγουριά του καλωδίου.

Άμα πρέπει να μπω οπωσδήποτε με wireless προσπαθώ να έχω ότι καλύτερο για έχω κάλυψη να μην χάνω ταχύτητα να μην έχω latency και να πλησιάζω όσο γίνετε το καλώδιο. Χωρίς σωστό εξοπλισμό δεν γίνετε

Γενικά ο κανόνας είναι ότι πληρώνεις παίρνεις, η Alfa άμα φανταστεις ότι είναι η top κάρτα και μετά το χάος δεν είναι πολλά 30euro και δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι τον 10 euro

Τώρα άμα ο άλλος θέλει να πάρει κάτι 2ης ποιότητας/performance για να γλιτώσει λεφτά ok μπορεί να διάθεση τα λεφτά όπως νομίζει αλλα πρέπει να το κανει γνωρίζοντας τα facts ότι αυτό που παίρνει έχει αυτά τα specs και πως απέχει από το βέλτιστο.

Δημοσ.

Δεν είμαι ειδικός στα δίκτυα και ό,τι συμπαραμαρτούντο - πάντως την "κάρτα" που πρότεινα την έχω και χωρίς να κουράσω με λεπτομέρειες, πιάνω δίκτυο εκτός σπιτιού υπό πολύ αντίξοες συνθήκες, καίτι οι ταχύτητες είναι τερματικές. Θέλω να πω, ότι η δική μου εμπειρία λέει ότι δεν χρειάζεται εξοπλισμός "ιδιαίτερα ακριβός", για να κάνει την διαφορά. Πόσο μάλλον στην συγκεκριμένη περίπτωση της Lars. Aπό εκεί και πέρα, αναφορικά με το "στεγνό" κόστος, +20Ε μπορεί να μην είναι καθόλου αστείο ποσόν για κάποιον που δεν γνωρίζουμε καν - οπότε γι' αυτό και αναρωτιέμαι γιατί να μην του προτείνουμε το "ιδανικό" από άποψη δυνατοτήτων σε σχέση με τη χαμηλότερη δυνατή τιμή (έχοντας κατά νου συγκεκριμένη δουλειά που "οφείλει" το προϊόν να κάνει)...

(...παρεμπιπτόντως, από το ένα τάδε ψάξιμο που έχω κατά καιρούς κάνει, για προγράμματα συμβατά με τσιπάκια καρτών δικτύου, πάντα σε αναφορές για Atheros ως "προαπαιτούμενα" έπεφτα...Με το δε Backtrack, δεν έχω ασχοληθεί τόσο είναι η αλήθεια, για να έχω γνώση αναφορών και σε άλλα chipsets. Τεσπα, όπως είπα δεν διεκδικώ κάποια αυθεντία - την εμπειρία την δική μου καταθέτω όπως είπα...Τέλος, δεν ξέρω αν αναφέρεσαι συγκεκριμένα σε USB υλοποιήσεις, αλλά 30Ε για "τοπ" κάρτα δικτύου, είναι νομίζω λίγα, τη στιγμή που παίζουν τρελλά πολλαπλάσια για PCI υλοποιήσεις....;!)

Lars, εμμέσως σε αφορούν (κάποια από) τα αποπάνω, για να μην μείνεις με την αίσθηση "μήπως θα έπρεπε να πάρω κάτι ακριβότερο"...;

Δημοσ.

Aναφέρομαι μονο για USB WiFi κάρτες αφού αυτό συζητάμε αλλα σε αλλα interfaces υπάρχουν και σε άλλες τιμές και με άλλες δυνατότητες. Το usb είναι το χειρότερο interface να εxεις ένα hardware οποτε πρέπει να είναι κάτι καλο για να δουλεύει σωστά

Για Backtrack ( αλλα και γενικότερα προγράμματα ) η Alfa είναι η πιο συμβατή και κάνει και κόλπα πιο πάνω από Atheros. Aς πούμε για reaver WPS μερικές Atheros έχουν θέμα και δεν το κάνουν

Η κάθε κάρτα έχει την χρήση τις η Alfa για wardriving, range,sensitivity και το portability του USB και την Atheros την βάζω για Wireless Links σε routerboard όπου θέλω 2.4 και 5ghz βύσμα για pigtails etc etc.

Το σωστό είναι να παίρνεις κάτι καλο ούτε εμενα μου περισσεύουν τα λεφτά αλλα περιμένω και μαζεύω μαζεύω μέχρι να πάρω ότι πρέπει δεν παω να πάρω κάτι τώρα άμεσος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...