Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και 10 μέρες είμαι κάτοχος του παρακάτω tablet 

http://www.aliexpress.com/item/Pipo-M6-Android-4-2-RK3188-Quad-Core-1-6GHz-Tablet-PC-9-7-inch-Retina/944777109.html

από τον συγκεκριμένο πωλητή.

Το μηχάνημα από τότε που ήρθε παρουσιάζει πρόβλημα με το Power button και το 3g. Ο πωλητής είπε να του το στείλω πίσω για επιστρόφή χρημάτων ή να στείλει καινούργιο.

Χθες άνοιξα dispute ζητώντας τα λεφτά μου πίσω και χωρίς να στείλω το tablet Μιας και όπως είχε πει ότι πριν την αποστολή τα ελέγχουν για τυχών προβλήματα. Όμως αν το είχανε ελεγξει θα είχανε  βρει τα προβλήματα.
Ο πωλητής σήμερα αρνήθηκε το dispute Λέγοντας ότι πρέπει να του στείλω το tablet πίσω για να κάνει refund. ¨ομως δε θέλω να πληρώσω και άλλα λεφτά για το μηχάνημα που υποτίθεται ότι ελεγξαν πριν το στείλουν. Μπορεί να γίνει τπτ;

Και έστω ότι αποφασίζω να το στείλω πίσω και να ζητήσω refund ή να στείλει καινούργιο.

Πως θα είμαι σίγουρος ότι αφού το στείλω αυτός θα τηρήσει την υπόσχεσή του και δεν θα κάνει τον κινέζο;

Στο aliexpress το dispute λήγει μετά απο 15 μέρες και η παραγγελία κλείνει μετά απο 60 μέρες. Δεν έχω πατήσει ακόμα ότι έλαβα το προϊόν ώστε να κλέισει η παραγγελία.

Από ότι είδα το dispute σου προσφέρει ένα είδους ασφάλειας ότι ο πωλητής θα κάνει αυτό που είπε. Ομως μετά το πέρας των 60 ημερών μπορείς να ανοίξεις dispute ή claim στο aliexpress?

Αν αποφασίσω να το στειλω πίσω μήπως να ζητήσω παράταση για το κλείσιμο της παραγγελίας ώστε να μπορώ σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά να ξαναανοίξω dispute?

Επίσης με το ήδη ανοιχτό dispute τι γίνεται αφού περάσουν οι 15 μέρες;

Sorry που σας κουράζω αλλά δεν μου έχει ξανατύχει.

Δημοσ.

Οτι ανοιξες dispute μπερδευει τα πραγματα γιατι δεν ξερω αν αυτη η διαδικασια εχει καποιο χρονικο περιορισμο.

Γενικα εχεις 2 επιλογες.

1) Το επιστρεφεις με δικα σου εξοδα και ζητας full refund οποτε απλα χανεις τα ταχυδρομικα που πληρωσες.

2)Ζητας απο το καταστημα να σου κανει μερικη επιστροφη χρηματων και να κρατησεις το ταμπλετ με τα προβληματα του ,αν σε ενδιαφερει αυτο (να κρατησεις το ταμπλετ) τοτε ακομα και αν δεν συμφωνησει απλα θα κανεις escalate και θα αφησεις το aliexpress να αποφασισει το ποσο αλλα να ξερεις οτι θα θελουν φωτο και βιντεο που ειναι μπελαλιδικα πραγματα.

Σε καθε περίπτωση ζητα απο τον πωλητη να σου επεκτεινει τον χρονο παραδοσης.

Το μαγαζι ειναι σοβαρο παντως ,προσπαθησε να τα βρεις μαζι τους.

ΥΓ πιθανοτητα να παρεις ολα τα λεφτα σου χωρις να στειλεις το μηχανημα πισω δεν παιζει ουτε μια στο εκατομμυριο.

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά προσπαθείς να πάρεις τα λεφτά σου πίσω + να κρατήσεις το προϊόν; Είπαμε έχουμε δικαιώματα ως καταναλωτές αλλά όχι κι έτσι.

Εννοείται ότι το refund θα γίνει αφού παραλάβουν αυτοί το προϊόν.

Δημοσ.

Ναι αλλά εγώ γιατί να πληρώσω επιπλέον λεφτά για το μηχάνημα που αυτοί υποτίθεται δοκίμασαν πριν το στείλουν ώστε να μην έχει προβλήματα.

Έστω και το στελνω. Οπότε καλύτερα να ζητήσω από τον πωλητή την παράταση των 60 ημερών σωστά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το alienexpress έχω διαβάσει τα χειρότερα για εξαπάτηση (γιατί είναι σελίδα ανεξάρτητων πωλητών) και ότι, όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει, δε παρέχει επαρκή υποστήριξη στους αγοραστές. Και εδώ δεν έχει τη δυνατότητα να σε βοηθήσει καμία Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Γενικά το alienexpress όλοι το περιγράφουν σα να παίζεις ζάρια. Αν σου κάτσει, έχει καλώς. Αλλιώς την πάτησες. Η μόνη σου ελπίδα αν θες τα χρήματα σου πλην μεταφορικών είναι να το στείλεις πίσω και να ελπίζεις ότι ο πωλητής θα τηρήσει το λόγο του. Γιατί θα πρέπει να πληρώσεις εσύ; Γιατί μάλλον το αποδέχτηκες στους όρους του καταστήματος όταν έκανες την  αγορά σου.

Επειδή όμως έχω κι εγώ tablet της Pipo, για περιέγραψε τα προβλήματα σου μήπως μπορώ να σε βοηθήσω. Μήπως έκανες εσύ καμία πατάτα παίζοντας με custom firmwares;

Πάντως το Pipo M6 είναι φοβερό παράδειγμα κινεζικής αντιγραφής. Έχουν δοκιμάσει να αντιγράψουν τις διαστάσεις του μεγάλου iPad με retina ανάλυση, το λειτουργικό του είναι Android και ο custom  launcher που έχει δημιουργήσει η Pipo είναι αντιγραφή του Metro interface του windows 8 :-D

Επεξ/σία από imvrios
Δημοσ.

Τι πατάτα μπορεί να χω κάνει δλδ;

Από όταν το πήρα είχε πρόβλημα με το Power button και το 3g. Το κουμπί για να δουλέψει ώρες ώρες πρέπει να το πατήσεις πολλές φορές. Για το 3g μόλις βάζω τη σιμ και το ανοιγω ζητάει κανονικά πιν συνδέετε στο 3g αλλά η οθόνη από κει και πέρα κάνει τα δικά της. Δε μπορείς να το δουλέψεις γιατί δε μπορείς να πατήσεις τπτ. Η πατάς κάπου και μαζί πατίεται και κάι κάτι ακόμα. Μόλις βγάλεις τη σιμ παίζει μια χαρά. Δοκίμασα και άλλη ρομ πάνω αλλά πάλι τα ίδια κάνει.

Επίσης μια φορά στη φόρτιση μου κανε κάτι κουλα. Αργουσε πάρα πολυ να φορτίσει. Το είχα 1¨30 ώρα και είχε φορτίσει 9% και η οθόνη έκανε τα δικά της πάλι. Αλλά δε ξέρω αν για αυτό που φόρτιζε πολυ άργά έφταιγε το 360 battery που είχα βάλει. Μόλις το απεγκατέστησα και έκανα restart άρχισε να ξαναφορτίζει κανονικά

Δημοσ.

ποσο πηγε ??

Παντως εγω θα σουλεγα να μηγν το στειλεις πισω διοτι τοτε θα εχεις χασει και τα λεφτα και το εργαλειο που μαλλομ

ν   φτιαχνει

γιαυτο κανε καλλιτερα το κινεζο

Δημοσ.

Για το power button θα το άνοιγα να του ρίξω μια ματιά. Δε πρέπει να είναι κάτι ιδιαίτερο. Για το 3G δε ξέρω αν δε το δω. Πάντως αν χρειάζεσαι το 3G οπωσδήποτε και δε βγάλεις άκρη (δοκιμάζοντας τις ρυθμίσεις σύνδεσης, ένα παλαιότερο επίσημο firmware, δοκιμάζοντας να επικοινωνήσεις με την Pipo ή γράφοντας σε κάποιο σχετικό forum), δέχεται και external 3g αν αγοράσεις συμβατό dongle. 

Αλλά είδα το link και είσαι λάθος απέναντι στον πωλητή. Ακριβώς κάτω από την τιμή γράφει: Returns accepted if product not as described, buyer pays return shipping; or keep the product & agree refund with seller. Και αν κάνεις click στο view details:

If the product you receive is not as described or low quality, the seller promises that you may return it before order completion (when you click ‘Confirm Order Received’ or exceed confirmation timeframe) and receive a full refund. The return shipping fee will be paid by you. Or, you can choose to keep the product and agree the refund amount directly with the seller.

Ειδικά το πρώτο αποκλείεται να μη το είδες. Αρά ας πρόσεχες. Τέλος. Δε ξέρω αν ο πωλητής είναι αναξιόπιστος και θα σου φάει τα χρήματα σε περίπτωση που επιστρέψεις το tablet, πάντως μέχρι στιγμής εσύ είσαι που παραβιάζεις τη μεταξύ σας συμφωνία (άρα ο αναξιόπιστος). Στην Ελλάδα πάντως γκρινιάζοντας πράγματι μπορεί να σου πέρναγε το δικό σου παρότι έχεις άδικο.

Ξαναμιλώντας με τον πωλητή, εξέτασε και την άλλη εναλλακτική που σου δίνει: να μιλήσεις μαζί του, να του αποδείξεις το πρόβλημα και να συμφωνήσεις να σου επιστρέψει μέρος του ποσού που πλήρωσες. Αυτό μπορείς να το διεκδικήσεις γιατί το συμφώνησατε.

Δημοσ.

Για το κουμπί ναι παίζει ναναι εύκολο να φτιαχτεί αλλά θέλει άνοιγμα.

ΓΙα το 3g έχω βιντεάκι αν θες το οποίο έιχα στείλει στον πωλητή για να δει το πρόβλημα γιατί το είχε ζητήσει. Πάντως δοκίμασα 2 firmware και πάντα κάνει το ίδιο. Όσο δεν έχεις 3g Μέσα παίζει μια χαρα. Μόλις βάλεις τη sim και το ανοίξεις η οθόνη παίζει μόνη της.

Το πρόβλημα το έχει αποδεχτεί και είπε να του το στείλω για service,refund ή καινούργιο

Δημοσ.

Σε παρόμοια περίπτωση, όχι από το alliexpress, μου έχουν ζητήσει ή να το στείλω πίσω, ή να τα πάω σε τεχνικό εδώ στην Ελλάδα και κατόπιν συμφωνίας να μου κάνουν partial refund.

Στην δική μου περίπτωση προτίμησα να κρατήσω το προϊόν με το μικρό αλλά υπαρκτό ελλάτωμα και δέχθηκα ένα μικρό refund.

Δυστυχώς έχω στείλει , μικρότερης αξίας αντικείμενο, στην κίνα, και ή δεν έχει φτάσει ή ο κινέζος έκανε τον κινέζο.

Άρα έχασα τα αρχικά χρήματά μου, το προϊόν και τα σταλτικά.

Είναι σε γνώση μου ο κίνδυνος όταν αγοράζω από Κίνα, αλλιώς όλοι θα αγοράζαμε απ'ευθείας από εκεί και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Τώρα για το συγκεκριμμένο, προτίμησε να πληρώσεις επιπλέον από τα χρήματα που έδωσεςτο ταχυδρομείο, να το στείλεις πίσω με καλό συστημένο και ασφαλισμένο δέμα (δεν ξέρω αν το δέχονται αυτό στα ΕΛΤΑ για Ασία) , αν δεν θέλεις να το κρατήσεις ώς έχει, και να ζητήσεις μία "αποζημίωση" (ρώτα τον αν δέχεται να σου κάνει partial refund αν ο τεχνικός που το πάς εδώ στην Ελλάδα μπορεί να το επιδιορθώσει).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...