SolicitedCrib4 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Εχω ένα παλιό λάπτοπ του 07 η 08 με 1GB ram, CPU intel centrino duo και win 7. Θέλω ένα ελαφρύ antivirus το οποίο όμως να είναι αξιόπιστο γιατί το laptop είναι κυρίως για δουλειά στο Ίντερνετ και πρέπει να είναι προστατευμένο. Περιμένω τις γνώμες σας.
isay Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Με 1GB μνήμη και windows 7 είναι ήδη αρκετά φορτωμένο. Άμα του βάλεις και antivirus θα γονατίσει τελείως. Είτε αφήνεις το windows security essentials που έρχεται μαζί με τα 7 είτε βάζεις το panda cloud av που είναι πολύ ελαφρύ αλλά προσωπικά δεν με έχει πείσει για τις δυνατότητες του. Αφου το laptop ειναι για χρήση internet βάλε του linux (πχ. mint 13 xfce ή debian 7.1 xfce) και θα δεις οτι θα πετάει (με 1GB μνήμη). Επιπλέον δεν θα χρειάζεσαι antivirus
Hawk7 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Λοιπον εχουμε και λεμε. 1 giga ram. CPU intel centrino duo. Win 7. Εαν το μηχανημα σου παει καλα,εισαι απο τους τυχερους. Τωρα,εαν θελεις και antivirus,να βαλεις με 1 γιγα ram,σου λεω αστειευομενος,εαν καπνιζεις,εχε το πακετο διπλα σου,διοτι μετα θα κανεις πολλα. Εχεις οριακη,εως και σχεδον προβληματικο μεγεθος,για να βαλεις οποιοδηποτε antivirus. Πολλα λαπτοπ φιλων μου,τα εχω ως εξης. Deep freeze,για να κανεις αφοβα τα παντα,και ενα offline antivirus scanner,για να ελεγχεις αυτα που κατεβαζεις.Μεχρι τωρα,τα αλλαξανε τα λαδια τους,και κανενα,δεν κολλησε τιποτε στο συστημα.Ειναι ανετα,και γρηγορα. ΕΑΝ ομως θελεις,οπωσδηποτε antivirus,χρειαζεσαι προσθετη μνημη,1 γιγα ακομη τουλαχιστον.Σου το λεω με βεβαιοτητα. Εσυ επιλεγεις.
flik Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Panda cloud και avast. Εφόσον όμως είναι μόνο για δουλειά στο internet, καλύτερα θα ήταν να το έχεις με χρήστη με περιορισμένα δικαιώματα. Έτσι, ακόμα και χωρίς antivirus θα είσαι περισσότερο προστατευμένος απο σοβαρές μολύνσεις που μπορούν να επηρεάσουν τη δουλειά σου. Εγώ θα το έκανα έτσι, και θα έβαζα και ένα anti-keylogger όπως το keyscrambler ή το zemana free. Και η λύση του mint όμως είναι πολύ καλή. Ή deep freeze+anti-keylogger. Γενικά σε τέτοια συστήματα που δεν είναι γενκής χρήσης, τέτοιες λύσεις προστασίας προτιμούνται.
SolicitedCrib4 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Είχα antivirus μέχρι τώρα αλλά έληξε και θέλω κάτι άλλο. Είχα το kaspersky του 2012 και έληξε. Το λάπτοπ δούλευε κανονικά. Απλώς θέλω να μου προτείνει κάποιος κάποιο ελαφρύ antivirus. Για deep freeze δεν παίζει γιατί το λαπτοπ χρησιμοποιηται από άτομο μεγάλης ηλικίας και αν θέλει να αποθηκευσει κάτι δεν θα μπορεί. Για Linux δεν γίνεται γιατί το πρόσωπο που το δουλεύει είναι εξοικειωμενο με τα win και επίσης εκτός από Internet δουλεύει και AutoCAD. Εβαλα τώρα το avast και πάει καλά. Ποια είναι η γνώμη σας για το avast; Το λάπτοπ ειναι σκυλί. Εχω παίξει και gta sa με mods σε αυτό. Σορρυ άμα σας κουρασα.
alexiko Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 ελαφρυ και καλο δεν πανε μαζι... να ξαναπαρεις το kaspersky τα αλλα ειναι για πεταμα...
flik Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Σκέψου τον λογιαριασμό περιορισμένων δικαιωμάτων. Εφόσον θα τρέχει 1-2 προγράμματα δεν θα χρειαστούν δικαιώματα διαχειριστή. Ακόμα όμως και σε τέτοια περίπτωση, ένα log out και προσωρινό Log in σε admin δεν είναι καθόλου δύσκολο. Το avast είναι μάλλον το καλύτερο δωρεάν αυτή τη στιγμή. Εφόσον σου τρέχει καλά, δε χρειάζεται να δοκιμάσεις κάποιο άλλο. Συμφωνώ οτι το kaspersky είναι καλύτερο, αλλά βαρύ και το κυριότερο θέλει αγορά. Και ξαναλέω, αν χρησιμοποιεί ο χρήστης online banking, ένα antikeylogger δεν θα ήταν κακό.
Moderators Gi0 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Για Linux δεν γίνεται γιατί το πρόσωπο που το δουλεύει είναι εξοικειωμενο με τα win και επίσης εκτός από Internet δουλεύει και AutoCAD. Εβαλα τώρα το avast και πάει καλά. AutoCAD με centrino, 1 GB ram και σε λαπτοπ? Εαν δουλευει και με μπολικα hatches, layers κλπ, ηρωας το προσωπο 1
SolicitedCrib4 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Και εγώ έχω δουλέψει και άμα θες μην με πιστέψεις αλλά είναι σκυλί για τα χρόνια του! Αφήνω Avast και έκλεισε. Α! Και το kaspersky ήταν δώρο από τον θείο. If you know what I mean.
Moderators Gi0 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Και εγώ έχω δουλέψει και άμα θες μην με πιστέψεις αλλά είναι σκυλί για τα χρόνια του! Δεν ειπα πουθενα πως δεν σε πιστευω, το αντιθετο Tην υπομονη του χρηστη του σχολιασα. /offtopic over
JamesSP472 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 ελαφρυ και καλο δεν πανε μαζι... να ξαναπαρεις το kaspersky τα αλλα ειναι για πεταμα... Μπορείς να διευκρινίσεις ποια και γιατί είναι για πέταμα ?
Beerloah Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 ελαφρυ και καλο δεν πανε μαζι... να ξαναπαρεις το kaspersky τα αλλα ειναι για πεταμα... Όχι και για πέταμα, μη λέμε ότι θέλουμε εδώ μέσα αόριστα - δίχως επιχειρηματολογία. On Topic: Εγώ προσωπικά προτείνω Avast και αν κάτσει βαρύ Avira - Έχω δουλέψει για χρόνια και τα δυο και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.... καλή επιλογή. Όσο για το Avast, δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από τα paid Antivirus - ίσως υστερεί στην προστασία για τραπεζικές συναλλαγές, κάτι που είναι απόλυτα λογικό μιας και είναι δωρεάν (μετά πας στο Avast PRO). Το Avast, γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο και οφείλω να πω, ότι το Avast 8 είναι απίστευτα εμπλουτισμένο με πολλές δυνατότητες. 2
SolicitedCrib4 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Όχι και για πέταμα, μη λέμε ότι θέλουμε εδώ μέσα αόριστα - δίχως επιχειρηματολογία. On Topic: Εγώ προσωπικά προτείνω Avast και αν κάτσει βαρύ Avira - Έχω δουλέψει για χρόνια και τα δυο και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.... καλή επιλογή. Όσο για το Avast, δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από τα paid Antivirus - ίσως υστερεί στην προστασία για τραπεζικές συναλλαγές, κάτι που είναι απόλυτα λογικό μιας και είναι δωρεάν (μετά πας στο Avast PRO). Το Avast, γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο και οφείλω να πω, ότι το Avast 8 είναι απίστευτα εμπλουτισμένο με πολλές δυνατότητες. Αφήνω Avast και έκλεισε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα