Προς το περιεχόμενο

No Country For Old Men vs There Will Be Blood

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντικειμενικά, οι δύο καλύτερες ταινίες του 2007 και δύο από τις κορυφαίες ταινίες της νέας χιλιετίας. Είναι και οι δύο βασισμένες σε βιβλίο και είχαν και οι δύο τις περισσότερες υποψηφιότητες στα Oscar με 8 έκαστος. Επίσης, βάση των κριτικών που έχουν δεχτεί θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ισάξιες... και ίσως να είναι αλήθεια.

IMDb
No Country For Old Men: 8.2
There Will Be Blood: 8.1

Rotten Tomatoes
No Country For Old Men: 94%
There Will Be Blood: 91%

Metacritic
No Country For Old Men: 91/100
There Will Be Blood: 92/100

Το No Country For Old Men κέρδισε τα περισσότερα Oscar, συμπεριλαμβανομένου εκείνου της καλύτερης ταινίας.

Πριν από δύο μέρες είδα το No Country For Old Men για δεύτερη φορά και πριν από λίγο έκανα το ίδιο και με το There Will Be Blood. Μου είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω ποια μου άρεσε περισσότερο. Συγκλίνω λίγο περισσότερο προς το No Country For Old Men αλλά δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος.

Και οι δύο ταινίες είχαν απίστευτη κινηματογραφία και σκηνοθεσία. Η ιστορία του There Will Be Blood μαζί με την ερμηνεία του Daniel Day-Lewis είναι τα δυνατότερα χαρτιά της, ενώ το No Country For Old Men έχει να επιδείξει την δική του ιστορία και ερμηνεία και τον χαρακτήρα του Javier Bardem.

Και οι δύο ταινίες είναι αντικειμενικά υπέροχες, αλλά είναι υποκειμενικό το ποια είναι πιο υπέροχη!

Προσωπικά δίνω και στις δυο 4,5/5 αστεράκια - ενώ αν έπρεπε να διαλέξω μια από τις δύο ως αυτήν που μου άρεσε περισσότερο, μάλλον θα διάλεγα το No Country For Old Men. Για λίγο!

jfu9.jpg  jtu9.jpg

Εσείς τι λέτε;

Δημοσ.

νομιζω οτι μου αρεσει λιγο περισσοτερο το there will be blood.αλλα μιλαμε για ελαχιστα περισσοτερο.και οι 2 ειναι πολυ καλες ταινιες.

Δημοσ.

ποια ιστορια;;;

H ιστορία του καπιταλισμού, της σύγχρονης ιδεολογίας περί πλούτου και δύναμης.

DRAINAAAAAGE!

Προφανώς προτιμώ ξεκάθαρα το There Will Be Blood.

• Like 1
Δημοσ.

Σαν ταινία το No Country for Old Men μου άρεσε λίγο περισσότερο (είναι και ταινία με εύκολη και “καλύτερη” ροή) αλλά η ερμηνεία του Daniel Day-Lewis με αποκορύφωμα την σκηνή της αίθουσας του μπόουλινγκ είναι από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη όλων των εποχών (μόνο με τον Marlon Brando μπορώ άλλωστε να τον συγκρίνω).

• Like 1
Δημοσ.

H ιστορία του καπιταλισμού, της σύγχρονης ιδεολογίας περί πλούτου και δύναμης.

DRAINAAAAAGE!

Προφανώς προτιμώ ξεκάθαρα το There Will Be Blood.

Δανικα, εσυ; :-D

• Like 1
Δημοσ.

there will be blood και σχετικά εύκολα..θα συμφωνήσω πως το no country for old men είχε ''καλύτερη'' ροή,αλλά δεν μου είπε και κάτι το συγκλονιστικό

Δημοσ.

το There Will Be Blood τι να λέμε τώρα, αγγίζει και ξεμπροστιάζει τα πιο βαθιά ένστικτα της ανθρώπινης φύσης καθώς και αποτελεί εξαιρετικό μανιφέστο της δομής της κοινωνίας του 20ου αιώνα, ουτέ καν σε σύγκριση για μένα, αν και το NCFOM μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ...

όσο και να μου άρεσε ο Lewis, σενάριο και γενικότερη σύληψη των εννοιών που πραγματέυεται το TWBB τόσο πετυχημένα είναι αυτό που λέμε οnce in a lifetime εμπειρία...

• Like 2
Δημοσ.

There will be blood για πολλούς λόγους και ενας απο αυτούς είναι γιατί το άλλο το σκηνοθέτησαν τα αδερφια που μισω περισσότερο απο όλα τα αλλα αδέρφια.

Δημοσ.

There will be blood για πολλούς λόγους και ενας απο αυτούς είναι γιατί το άλλο το σκηνοθέτησαν τα αδερφια που μισω περισσότερο απο όλα τα αλλα αδέρφια.

Μισείς αυτά τα ίδια ή τη δουλειά τους? Ή μήπως τη jewσύνη τους?

Δημοσ.

There+Will+Be+Blood+screen5.jpg

Καλό και το no country, αλλα το twbb είναι αριστούργημα, οπότε είναι άδικη η σύγκριση για το πρώτο... επίσης είναι και αρκετά διαφορετικές σα ταινίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...