Προς το περιεχόμενο

tablet φορητότητα και αλλά χρήση laptop

BlackScorpionX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως ο τίτλος να μην είναι πολύ καλός αλλά δε μου ήρθε και κανένας καλύτερος.

Λοιπόν ψάχνω για tablet το οποίο να μπορώ να το χρησιμοποιώ στη δουλειά ως λάπτοπ, δηλαδή χρήση για δουλειές γραφείου, όχι κάτι πολύ εξειδικευμένο, word / excel / ανάγνωση pdf / ocr / mail / surfing / σύνδεση με εξωτερική οθόνη και φυσικά σύνδεση μέσω δικτύου (ας είναι και ασύρματου, no problem) με άλλους υπολογιστές / εκτυπωτές και διαμοιρασμό αρχείων.

Η δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικού πληκτρολογίου είναι must. Θα με ενδιέφερε, αν γίνεται αυτό, να μπορώ να συνδέσω και άλλο πληκτρολόγιο, πέρα από το δικό του, ασύρματα / bluetooth πάντα και / ή ποντίκι trackpad κλπ.

Με ενδιαφέρει πολύ η φορητότητα, διότι οι απαιτήσεις της δουλειάς αλλάζουν, οι μετακινήσεις αυξάνονται και γίνεται και δουλειά εκτός γραφείου. Πλέον το mbp (καλό και χρυσό δε λέω, μου έχει βγάλει ήδη 4 χρονάκια και βγάζει άνετα μερικά ακόμα και δουλεύει άψογα) μου φαίνεται βαρύ αλλά και πέρα από αυτό, έχοντας δει και χρησιμοποιήσει λίγο 2-3 tablet (galaxy tab / ipad nexus) νομίζω ότι είναι καταλληλότερα για τις ανάγκες μου.

Από την άλλη δε θέλω να έχω πολλά μηχανήματα, ειδικά για θέματα δουλειάς. Θέλω να τα έχω, όσο γίνεται όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα και να είναι αξιόπιστο (να μη με κρεμάσει εκεί που το έχω ανάγκη) και επειδή η δουλειά δεν έχει και ιδιαίτερες απαιτήσεις σε θέματα hardware, σκέφτηκα αν θα μπορούσα να τα συνδυάσω με ένα tablet.

Βέβαια καλή η δουλειά αλλά όπως καταλαβαίνετε δε σημαίνει ότι ο παράγοντας διασκέδαση πρέπει να αγνοηθεί αν και φαντάζομαι ότι περιλαμβάνεται στα ανωτέρω. Σε κάθε περίπτωση και προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν θα προορίζεται για παιχνίδια με απαιτήσεις. Ταινίες / μουσική και ίσως κανένα ελαφρύ παιχνιδάκι είναι ευπρόσδεκτα.

Το λειτουργικό σύστημα δε με ενδιαφέρει και προσαρμόζομαι εύκολα αν και φαντάζομαι ότι, μάλλον, μόνο windows 8 καλύπτουν σίγουρα όλα τα ανωτέρω.

Η τιμή δεν αποτελεί περιορισμό για τις προτάσεις σας, καθώς αυτή τη στιγμή ψάχνω τί επιλογές υπάρχουν αρχικά και έπειτα θα αποφασίσω.

Να τονίσω τέλος ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία με τάμπλετ και δεν ξέρω όλες τις δυνατότητες που έχει το καθένα ή το εκάστοτε λειτουργικό, καθώς μέχρι τώρα δεν είχα κανένα για να ασχοληθώ πιο σοβαρά.

Έχω βρει ορισμένα (surface / asus vivotab / lenovo lynx / hp envy και φυσικά ipad / galaxy κλπ) για τα οποία διαβάζω κριτικές αλλά θα ήθελα και γνώμες βασιζόμενες σε προσωπική εμπειρία.

TL/DR Ψάχνω ένα τάμπλετ το οποίο στο γραφείο να έχει τις αναγκαίες, για εμένα, δυνατότητες ενός κανονικού Η/Υ ενώ όταν φεύγω εκτός γραφείου να μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως ένα φορητό ελαφρύ και αξιόπιστο tablet.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :D

EDIT: Ας σβήσει κάποιος το "και" από τον τίτλο, δεν ξέρω πώς βρέθηκε εκεί...

Επεξ/σία από BlackScorpionX
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αυτά που ζητάς ένα windows 8 (όχι rt) με hdmi και 10 ίντσες οθόνη θα ήταν η καλύτερη λύση.

εμπειρία από windows tablet δεν έχω αλλά θα σου πρότεινα να πας στη lenovo που έχει πολύ καλό σερβισ.

Καλά θα ήταν να πεις ένα budget.

Δες αυτό απο lenovo αλλα ειναι αγγλικο το μενου

http://www.public.gr/product/tablets/syskeyes-tablet/lenovo-ideatab-miix-10-101/prod4950290pp/

και με πληκτρολογιο

http://www.public.gr/product/tablets/syskeyes-tablet/lenovo-ideatab-miix-10-101-and-folio-keyboard/prod4950288pp/

αυτο απο ασους με καλητερη καμερα και με office μεσα

http://www.public.gr/product/tablets/syskeyes-tablet/asus-vivotab-smart-me400c-1b095w-mayro/prod4520054pp/

απο τη ξερω τα περισοτετα με bluetooth περνουν εξωτερικό πληκτρολόγιο και ποντίκι

τα public τα εβαλα ενδεικτικα,αν ψαξεις στο σκρουτζ θα τα βρεις πιο φθηνα

Επεξ/σία από micahel

Thanks για την απάντηση!

Το αγγλικό μενού δεν αποτελεί πρόβλημα, αρκεί να έχω ελληνικό ορθογράφο στο word.

budget δεν υπάρχει λόγος διότι ακόμα το σκέφτομαι. Σίγουρα πάντως θα προτιμηθεί κάτι value for money που καλύπτει τις ανάγκες. Από την άλλη, αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό, ακόμα και σε λίγο τσιμπημένη τιμή θα εκτιμηθεί ανάλογα με την περίσταση.

Για να πω την αλήθεια, το asus το γλυκοκοιτούσα αλλά τελικά και το lenovo δεν είναι άσχημο.

Και στα 2 βέβαια απουσιάζει το 3g-4g. Αν και δεν το είχα βάλει στα απαραίτητα γιατί το θεωρούσα βέβαιο ότι θα έχουν, διαπιστώνω το αντίθετο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...