Προς το περιεχόμενο

TV χωρίς δίκτυο, πώς μπορεί να "βλέπει" media server;

DimAslan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω στήσει έναν 2ο υπολογιστή (ο mediacenter της υπογραφής μου) που είχα με όλους τους δίσκους με τις ταινίες μου στο δίκτυο, τρέχει τον WildMediaServer (γιατί η εγγενής υποστήριξη των Windows 8 μου έκανε νερά) και τον έχω συνδέσει και με HDMI με την 40" LED μου.

Ως εδώ όλα καλά. Μέσα από το μενού της Samsung βλέπει τον MediaServer μου κανονικά και παίζει μια χαρά.

Στην κρεββατοκάρα πρόσφατα έβαλα μια παλιότερη LCD η οποία δεν έχει ούτε USB ούτε και δίκτυο. Θέλω να της δώσω κάπως πρόσβαση να μπορώ να δω κάποια ταινία και από εκεί.

Έχει κανείς δοκιμάσει κάποιο από αυτά τα Android TV Boxes; Βλέπω ότι έχουν HDMI, οπότε από κει είμαι ΟΚ.

Τί άλλες δυνατότητες έχει; Ακόμα βέβαια κι αν έπρεπε να συνδέσω κάποιο USB επάνω είναι ΟΚ για μένα, αφού σε έναν 500άρη εξωτερικό θα πετάξω μερικές σειρές μέσα και θα μπορώ να δω πιο άνετα.

Ευχαριστώ και πάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δύο τρόποι υπάρχουν για να αποκτήσει πρόσβαση στο server η μικρή tv, ενσύρματα ή ασύρματα.

Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεσαι κάποιο media player

Στη πρώτη περίπτωση θα πρέπει να απλώσεις καλούμπα καλώδιο δικτύου από το router σου μέχρι το media player της κρεββατοκάμαρας (προυπόθεση είναι το media player να υποστηρίζει lan και ο media server να είναι συνδεδεμένος με το ίδιο δίκτυο ενσύρματα ή ασύρματα).

Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να το media player της κρεββατοκάμαρας να υποστηρίζει wifi και να τον συνδέσεις στο ίδιο δίκτυο με το media server (προυπόθεση να υπάρχει ασύρματο δίκτυο και ο media server να είναι συνδεδεμένος με το ίδιο δίκτυο ενσύρματα ή ασύρματα).

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση, τους ξέρω καιρό τώρα τους media players και θέλω να τους αποφύγω. Δεν θέλω θέματα με συμβατότητες, υπότιτλους, κλπ...

Πιστεύω ότι ένα Android TVBox που έχει και λειτουργικό μέσα είναι πολύ πιο ασφαλές να σου παίξει τα πάντα, συν ότι θα πρέπει ο media player να μπορεί να δει DLNA για να μπορεί να δει και τον mediacenter μου.

Τα περισσότερα σύγχρονα media player παίζουν σχεδόν τα παντα απροβλημάτιστα. Οπως και οι περισσότεροι εχουν DLNA συμβατότητα.

Καλό το android box απλα οι media player ειναι πιο αυτοματοποιημένοι και απλοι στην χρήση. Αν απο την άλλη σου αρέσει το σκάλισμα τοτε πάσο.

Το ξέρω, έχω στήσει αρκετά αλλά το θέμα είναι ότι ένας media player είναι απλά αυτό. Με το TVBox γίνεται smart TV με όλα όσα αυτό συνεπάγεται, YouTube, Internet, mail, ψιλοgames, κλπ...

Σε ένα πελάτη μου που θέλει απλά να βλέπει ταινίες και δεν σκαμπάζει εννοείται θα προτείνω media player. Για μένα και για κάποιους που ξέρουν δυο πράγματα, είναι σούπερ, πχ. τα ανήψια μου έχουν μια παλια Plasma 50" στο σαλόνι. Τους είχα στήσει τον WD media player και έχω ακόμα γκρίνια... δεν παίζουν ελληνικοί υπότιτλοι μερικές φορές, δεν τους δείχνει σωστά άλλες φορές, δεν παίζει όλα τα αρχεία, κλπ.

Νομίζω θα τους βόλευε πολύ περισσότερο το TVBox...

Εν μέρει βέβαια θέλω να το πάρω και να το δοκιμάσω ο ίδιος, απλά για το knowhow... και να δω αν παίζει και με κανένα leap motion... :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...