Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ετοιμάζω μια προσφορά για έναν γνωστό κ θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για το πόσο πάνω κάτω κοστολογούνται τα παρακάτω:

·        Κατασκευή Site με την χρήση του Joomla (χρήση έτοιμου template)

·        Καταχώριση domain name και μεταφορά του Site στον Server

·        Δημιουργία επαγγελματικής σελίδας στο Facebook

·        Δημιουργία λογαριασμού στο Twitter

·        Δημιουργία προφίλ στο Linkedin

·        Δημιουργία Youtube Channel

·        Δημιουργία blog 

Eυχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

πως θα το κοστολογούσα εγω:

·        Κατασκευή Site με την χρήση του Joomla (χρήση έτοιμου template) : κοστος  template + 20 ευρω

·        Καταχώριση domain name και μεταφορά του Site στον Server  : 20 € (δηλαδη μονο το domain)

·        Δημιουργία επαγγελματικής σελίδας στο Facebook -Δημιουργία λογαριασμού στο Twitter - Δημιουργία προφίλ στο Linkediν -Δημιουργία Youtube Channel  : 10 € 

·        Δημιουργία blog -   (αναλόγως τι μλογκ) απο 10 €

Είμαι εξαιραιτικα φτηνος επειδη ειναι για γνωστο οπως ειπες  :P

Δημοσ.

α) Θα ήθελες να μας γράψεις κάποια παραπάνω πράγματα για το θέμα του blog?

β) Πόσες ώρες εκπαίδευση υπολογίζεις να χρειαστούν για να διαχειρίζεται όλα αυτά ο φίλος σου?

Δημοσ.

Εάν δεν ήταν για γνωστό @vacilis μπορείς να αναφέρεις,εάν θέλεις, τι θα χρεώνες;;

Τι εννοείς? Δηλαδη αν θα χρεωνα την εγκατασταση του jooomla, την προσθηκη θεματος, προσθετων και την διαμορφωση.

Δημοσ.

πως θα το κοστολογούσα εγω:

·        Κατασκευή Site με την χρήση του Joomla (χρήση έτοιμου template) : κοστος  template + 20 ευρω

·        Καταχώριση domain name και μεταφορά του Site στον Server  : 20 € (δηλαδη μονο το domain)

·        Δημιουργία επαγγελματικής σελίδας στο Facebook -Δημιουργία λογαριασμού στο Twitter - Δημιουργία προφίλ στο Linkediν -Δημιουργία Youtube Channel  : 10 € 

·        Δημιουργία blog -   (αναλόγως τι μλογκ) απο 10 €

Είμαι εξαιραιτικα φτηνος επειδη ειναι για γνωστο οπως ειπες  :P

Δεν ασχολούμαι με γνωστούς, γιατί πας να κάνεις το καλό και βγαίνεις ΠΑΝΤΑ χαμένος. 

Από τηλέφωνα στις 11 το βράδυ, από "βοήθειες" των 5 λεπτών που τελικά είναι 3 ωρών κλπ. 

Η εκπαίδευση του Joomla θα βγει από τα 20 ευρώ που χρεώνει ο φίλος από πάνω? Γιατί εγώ θα έβαζα +50 την εκπαίδευση από μόνη της, γνωρίζοντας ότι θα με κυνηγάει για τουλάχιστον 1 μήνα μετά την παράδοση... (εεεεεεεεε, θύμησέ μου μία στα γρήγορα πώς κάνω αυτό...)

Φιλική συμβουλή και όποιος θέλει ακούει... ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ.

Για τα παραπάνω αν είσαι τελείως χύμα χωρίς χαρτιά, τιμολόγια κλπ κλπ θα σου έλεγα ξεκίνα την κουβέντα σύνολο 300€ σε "γνωστό" και 500€ σε άγνωστο και ανέβαινε ανάλογα τις απαιτήσεις. 

• Like 5
Δημοσ.

Τι εννοείς? Δηλαδη αν θα χρεωνα την εγκατασταση του jooomla, την προσθηκη θεματος, προσθετων και την διαμορφωση.

Εννοώ ότι θέλω να μου κάνεις ακριβώς τα ίδια σε εμένα που δεν με ξέρεις.

Πόσο θα με χρέωνες;

+1 σε αυτά που είπες @polaki

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ασχολούμαι με γνωστούς, γιατί πας να κάνεις το καλό και βγαίνεις ΠΑΝΤΑ χαμένος. 

Από τηλέφωνα στις 11 το βράδυ, από "βοήθειες" των 5 λεπτών που τελικά είναι 3 ωρών κλπ. 

Η εκπαίδευση του Joomla θα βγει από τα 20 ευρώ που χρεώνει ο φίλος από πάνω? Γιατί εγώ θα έβαζα +50 την εκπαίδευση από μόνη της, γνωρίζοντας ότι θα με κυνηγάει για τουλάχιστον 1 μήνα μετά την παράδοση... (εεεεεεεεε, θύμησέ μου μία στα γρήγορα πώς κάνω αυτό...)

Φιλική συμβουλή και όποιος θέλει ακούει... ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ.

Για τα παραπάνω αν είσαι τελείως χύμα χωρίς χαρτιά, τιμολόγια κλπ κλπ θα σου έλεγα ξεκίνα την κουβέντα σύνολο 300€ σε "γνωστό" και 500€ σε άγνωστο και ανέβαινε ανάλογα τις απαιτήσεις. 

χαχα...έχεις απόλυτο δίκιο!!! εγω συνιθως για γνωστους δωρεαν προσφερω τις υπηρεσιες μου (η μαλλον τις προσφερα) γιατι ολο και περισσοτεροι θελουν.

Εννοώ ότι θέλω να μου κάνεις ακριβώς τα ίδια σε εμένα που δεν με ξέρεις.

Πόσο θα με χρέωνες;

+1 σε αυτά που είπες @polaki

Δεν εχω ασχοληθεί ποτε επαγγελματικα...μονο για γνωστούς και φίλους αλλα για παράδειγμα για ενα e-shop με joomla θα έπαιρνα απο 200 € + (χωρις το domain + το hosting). Μετα θα χρεωνα και 100 ευρω το SEO....

απο τα υπολοιπα μονο μια σελιδα στο φμπ θα σου εκανα με ενα iframe στην σελιδα σου και εξωφυλο.....

Θα με προσλαμβανες?  :P

Δημοσ.

Γενικά σωστή τακτική είναι να χρεώνεις εργατοώρες και όχι σκέτο know-how... για κάποιον να εγκαταστήσει ένα joomla παίρνει 10 λεπτά, για κάποιον άλλο 2, οπότε δεν βγαίνει έτσι άκρη.
Το να υπολογίσεις χρόνο που θα σπαταληθεί για εκπαίδευση και τηλεφωνήματα τύπου "Πώς ανεβάζω μια φωτογραφία?" είναι σχετικά εύκολο κιόλας, τον κόβεις τον πελάτη από την αρχή.

Δημοσ.

Δεν ήξερα πως υπήρχαν  άτομα που θα αναλάβουν την κατασκευή ενος e-shop με 200 ευρώ. Το θεωρώ απαράδεκτο.   Πάνω απο 800 ευρώ θα έπρεπε να είναι η χρέωση.

Και γενικά αν κάποιος θα επιλέξει να δημιουργήσει ενα δυναμικό site (joomla) η κανονική χρέωση πρέπει να ειναι πάνω απο 1000 ευρώ

Μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάποια οργάνωση που κανονίζει την υψηλότερη κ' την χαμηλότερη τιμή σε οτι άφορα την κατασκευή ιστοσελίδων;

Δημοσ.

Οι freelancers διαθέτουν τις τιμές που θέλουν, μαύρα και αφορολόγητα, και φυσικά με αποτέλεσμα αντίστοιχο τιμής στο μέγιστο των περιπτώσεων. Από την άλλη οι εταιρίας έχουν έξοδα, φορολόγηση, ελέγχους... δεν ανταγωνίζονται λοιπόν την τιμή αλλά την ποιότητα της υπηρεσίας. 

Οργάνωση λέγοντας σαν συντεχνία? ( η Hydra των freelancers...)

Δημοσ.

Μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάποια οργάνωση που κανονίζει την υψηλότερη κ' την χαμηλότερη τιμή σε οτι άφορα την κατασκευή ιστοσελίδων;

Βασικα υπαρχει ο νομος της αγορας. Οι εταιρείες εχουν αρχίσει να ψαχνοιυν ισα ισα να κανουν τη δουλεια τους.

Δημοσ.

Οι freelancers διαθέτουν τις τιμές που θέλουν, μαύρα και αφορολόγητα, και φυσικά με αποτέλεσμα αντίστοιχο τιμής στο μέγιστο των περιπτώσεων. Από την άλλη οι εταιρίας έχουν έξοδα, φορολόγηση, ελέγχους... δεν ανταγωνίζονται λοιπόν την τιμή αλλά την ποιότητα της υπηρεσίας. 

Οργάνωση λέγοντας σαν συντεχνία? ( η Hydra των freelancers...)

Με την οργάνωση εννοώ αν υπάρχει κάποια Ένωση των web developers εδώ στην Ελλάδα που καθορίζουν τις τιμές κατασκευής ιστοσελίδων. Όπως πχ η Ενωση Γραφιστών Ελλάδας gda.gr

Δημοσ.

Και τι σε κάνει να πιστεύεις οτι ακολουθούντε οι τιμές; Πιθανότατα θα υπάρχει κάποια αντίστοιχη οργάνωση αλλα αυτό τι πάει να πεί; Όταν το μεγαλύτερο ποσοστό γίνεται με μαύρα χωρίς τιμολόγιο χωρίς παραστατικά τι θα σου κάνει ενας τιμοκατάλογος. Το κομμάτι του προγραμματισμού είναι ενα τεράστιο κεφάλαιο..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...