Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα

εχω το pc με windows 8 pro, καθε μερα αφηνω τον υπολογιστη ανοιχτο και το βραδυ και μετα απο ωρα μπαινει σε αναστολη λειτουργιας (εγω το εχω ρυθμισει στα 20λεπτα). Πολλες φορες ομως μολις παταω κουμπι στο πληκτρολογιο να ξεκινησει δεν ξεκιναει, μου δειχνει οτι δεν αναγνωρισε την οθονη, κανει επανεκκκινηση ή και μερικες φορες εχει κανει επανεκκινηση απο μονος του το βραδυ ..... τι μπορει να φταιει ?

Δημοσ.

Καλημερα

εχω το pc με windows 8 pro, καθε μερα αφηνω τον υπολογιστη ανοιχτο και το βραδυ και μετα απο ωρα μπαινει σε αναστολη λειτουργιας (εγω το εχω ρυθμισει στα 20λεπτα). Πολλες φορες ομως μολις παταω κουμπι στο πληκτρολογιο να ξεκινησει δεν ξεκιναει, μου δειχνει οτι δεν αναγνωρισε την οθονη, κανει επανεκκκινηση ή και μερικες φορες εχει κανει επανεκκινηση απο μονος του το βραδυ ..... τι μπορει να φταιει ?

Φιλε μου καλημερα. Οντως ειναι ενα θεμα οπου εχουν αναφερθει πολλα σφαλματα σε αυτο το τομεα. Δοκιμασε ομως παραταυτα τα παρακατω & παρακαλω απαντησε μου σε αυτο το θεμα ωστε να βοηθηθουν τυχον & αλλοι με παρομοιο προβλημα.

Method 1: Run Power troubleshooter and check if this helps.

a.       Press Windows + W key on the keyboard.

b.      Type troubleshooting in the search tab and press Enter.

c.       Click View all on left panel.

d.      Click Power, new window will popup.

e.       Follow the on screen instructions.

Method 2: Try to start the computer in safe mode and also check in clean boot.

Step 1: Try to start the computer in safe mode and check if you still face the issue.

You may refer the link below

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/windows-startup-settings-including-safe-mode

Note: Please restart the computer to start in normal mode after troubleshooting.

Step 2: Try in Clean Boot and check if you still face the issue.

Please refer the link to start the computer in clean boot.

http://support.microsoft.com/kb/929135

Note: After the troubleshooting, make sure to boot your computer to normal mode by following the step 3.

Method 3: Run SFC SCAN. To run SFC / SCANNOW please follow the steps.

a.       Press Windows key + X and click Command Prompt.

b.      Type the command: sfc /scannow and press Enter.

c.       Restart the computer and check.

Note: The System File Checker tool (SFC.exe) scans for missing or corrupted system files and repairs them.

Ευχομαι να ειναι κατι απο αυτα & να τα καταφερεις. Αλλιως μεγαλωσε το ποσοστο της μνημας RAM που κραταει στην μνημη οταν ειναι σε αναστολη

Δημοσ.

θα το δοκιμασω φιλε μου ευχαριστω, 4 gb ram ddr3 εχω σε 4πυρηνο amd, λες να θελω κιαλλο ?

Ψιλο καλα εισαι αν & θα ηταν καλο να εισαι στα 8GB RAM. Δεν ελεγα ακριβως αυτο. Ενωουσα οτι τα windows εχουν ενα φακελο hybernate οπου ειναι ρυθμισμενος εξαρχης στο 75% της μνημης σου. Αν αφησεις εργασιες με πανω απο το 75% υπαρχει πιθανοτητα να χαθουν. Αν θες ρυθμισετο το στο 100% αλλα θα σου φαει 1.5GB ακομα απο τον σκληρο σου δισκο. 

Για να ρυθμισεις την μνημη στο 100%

1. Εναρξη
  2. Γραψε cmd
  3. ξεκινα την γραμμη εντολων σαν διαχειριστης
  4. Γραψε μεσα  PowerCfg.exe /HIBERNATE /SIZE 100 οπου 100 ειναι το μεγεθος του αρχειο με βαση την μνημη σου. 

Οπως σου ειπα τωρα ειναι στο PowerCfg.exe /HIBERNATE /SIZE 75 ( δλδ στο 75% της μνημης σου απο προεπιλογη των widnows.

Αν θες να το επαναφερεις μπορεις να γραψεις την παραπανω εντολη ή να την μικρυνεις μεχρι & το 50%.

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να καταργήσεις το fast startup ή να απενεργοποιήσεις το Hibernate το οποίο είναι το ίδιο πράγμα αφού το fast startup των 8 χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο. Έτσι και αλλιώς με το hibernate δεν κερδίζεις σε ενέργεια παρά μόνο 2-3 watt και ταλαιπωρείς και τον δίσκο σου με το να αντιγράφει την μνήμη κάθε φορά που μπαίνει για ύπνο.

μπορείς να δεις αναλυτικά την διαδικασία εδώ:

http://www.eightforums.com/tutorials/6320-fast-startup-turn-off-windows-8-a.html

Quick and dirty αν βαριέσαι να διαβάζεις:

από administrative command prompt δώσε powercfg -h off και έτσι απενεργοποιείται το hibernate. αν θέλεις να το ξαναενεργοποιήσεις δίνεις powercfg -h on.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...