Razor_7 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Ότι πουλάει δεν είναι απαραιτήτως το καλύτερο. Είναι όμως σίγουρα πολύ καλό. Λάθος. Ό,τι πουλάει είναι γιατί έχει κατορθώσει να φαίνεται καλύτερο (έχει περάσει ως τέτοιο στη συνείδηση του καταναλωτή). Το συμπέρασμα αν είναι καλό ή κακό είναι αυθαίρετο και σίγουρα δεν προκύπτει από την υπόθεση! Από 'κει και πέρα αναφερόμενοι σε ανθρώπους με υψηλό αίσθημα καταναλωτικής συνείδησης και άρα λιγότερο επιρρεπείς στις τεχνικές του marketing ισχύει μακροπρόθεσμα το: "ότι πουλάει είναι και καλό" όπως επίσης έχει νόημα και ο οικονομικός όρος "δημιουργική καταστροφή",δηλαδή κλείσιμο των "κακών" επιχειρήσεων που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών και διατήρηση/δημιουρία νέων που σέβονται τον καταναλωτή και καλύπτουν τις ανάγκες σε ικανοποιητικό βαθμό.Αλλά στην Ελλάδα μάλλον η καταναλωτική συνείδηση πιο πολύ με ανέκδοτο μοιάζει, παρά οτιδήποτε άλλο, οπότε είμαστε ακόμη στο "φαίνεσθε" κι όχι στο "είναι" . btw είσαι belieber? Να ξέρω αν είναι για να μην απαντήσω σε άλλο πόστ σου!
marios_geo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Μάλλον είναι πολύ δύσκολο να σκεφτείτε μερικοί λογικά. Η μουσική (όπως και ο καφές όπως θα δούμε) είναι ένα πολύ καταρκεματισμένο είδος. Αν εγώ ακούω πχ rock, μάλλον δεν θα μου αρέσει ο Justin. Στο ίδιο μήκος κύματος, αν μιλούσουμε για ροφήματα και εσείς μου συγκρινετε ένα cappucino με ένα ουίσκι, χάσατε το νόημα. Με λίγα λόγια, o Justin στο είδος μουσικής που πάιζει, είναι καλός. Για αυτό και πουλάει. Ο Μικελ, καφέ πουλάει και είναι καλός. Δεν σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος, αλλά σίγουρα είναι καλός. Μην μου ζητάς λοιπόν να κρίνω τον Justin αν δεν ακουω τέτοια μουσικη, όπως και εγώ δεν θα σου ζητήσω από ένα που μισει τα αναψυκτικά, ποια είναι καλύτερη, coca cola ή pespi. Αντίστοιχα παρδείγματα, μιας και είμαστε σε τεχνολογικό forum, είναι το iphone. Είναι ένα πολύ καλό τηλέφωνο για αυτό και πουλάει. Όχι όμως απαραίτητα το καλύτερο. Σταματήστε λοιπόν να σκέφτεστε τόσο ρηχά. ΌΧΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ. 4
Liverpool89 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Εγω δεχομαι το σκεπτικο παω στα μικελ να πιω ενα καφε να δω και λιγο κοσμο μια στις τοσες.... Αλλα να πηγαινεις να σκας κανενα 2 ευρω για να παρεις καφε στο χερι ή ακομα χειροτερα να εισαι πχ καπου που δεν εχει μικελ και να παιρνεις τηλεφωνο να σου φερουν με το μηχανακι το θεωρω απλα μαλακια... Τοσα μαγαζια με καλο καφε στο 1 ευρω υπαρχουν οκ μπορει να μην ειναι ιδια ποιοτητα αλλα ειναι η διπλανη ευκολη λυση... 1
marios_geo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Ό,τι πουλάει είναι γιατί έχει κατορθώσει να φαίνεται καλύτερο (έχει περάσει ως τέτοιο στη συνείδηση του καταναλωτή). Αν εσύ είσαι αγαθός και σε παραμυθιάζουν με τετοια κολπάκια, είναι δικό σου θέμα. Μην γενικεύεις. 1
gatokoritso Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Ισπανία δεν έχουμε καμιά γηγενή να πω την αλήθεια αλλά δεν είναι και στην φιλοσοφία του ντόπιου...ελλάδα είναι και τα flo που είχαν επίσης παρα πολλα μαγαζια και ηταν και σε κυπρο και σιγουρα βουλγαρια..τώρα δεν ξέρω αν ειχαν πάει και σε καμιά άλλη χώρα...αλλά σε πολλές χώρες υπάρχουν αλυσίδες...τώρα διεθνείς πχ Starbucks είναι σχετικά λίγες... Ελλάδα είναι ξεχωριστή περίπτωση βέβαια καθώς υπάρχει τελείως διαφορετική φιλοσοφία πάνω στον καφέ ...Δυτική ευρώπη και ΗΠΑ αντί για το καφεδάκι το απόγευμα που στην ελλάδα το κράζουμε ως τεμπελιά και "μούρη" μετά την δουλειά πάνε και μπεκροπίνουν απτις 6 και έχουν και happy hour στις 7 και στις 9-10 είναι ήδη γκολ..i prefer the greek way... να θες να πας 7 ωρα να πιεις ενα καφεδακι ισπανια και ολοι στα τραπεζακια να πινουν κρασια λες και ειναι 10. απο τοτε τους λεω αλκοολες και λεω ευτυχως ελλαδιτσα μου.
marios_geo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 να θες να πας 7 ωρα να πιεις ενα καφεδακι ισπανια και ολοι στα τραπεζακια να πινουν κρασια λες και ειναι 10. απο τοτε τους λεω αλκοολες και λεω ευτυχως ελλαδιτσα μου. Αυτό ακριβώς, δεν έχει σημασία αν είσαι αλκοολικός, αρκεί να το κάνεις μετά τις 10. 2
gatokoritso Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 νταξει καταλαβες τι λεω μην τρολαρεις.αν ο αλλος ξεκιναει απο το απογεμα να κατεβαζει μαντεψε τι θα γινει τα μεσανυχτα.
marios_geo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Τα μεσάνυχτα θα πάει σπίτι του, σε αντίθεση με εσένα που θα ετοιμάζεσαι για μπουζούκια. Δεν έχω ξανακούσει αυτό που λές για τους Ισπανούς, αλλά μιας και είναι μια τόσο δυσπρόσιτη, απόμακρη και εξωτική χώρα, μάλλον δεν θα πιστέψεις την άποψη μου, μιας και ήμουν ΚΑΙ εγώ εκεί. Οπότε σε αφήνω να μας τα πεις εσύ. 1
Liverpool89 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Πανε στα μικελ και πιες ενα καφε να χαλαρωσεις ....Δεν σε βλεπω και πολυ ψυχραιμο.... 1
phanispal Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Παρόλο που διαφωνώ με το Μάριο στα περί αντικειμενικότητας, σε αυτό συμφωνώ μαζί του. Βασικά με το ποτό χαλαρώνεις, με τον καφέ μάλλον γίνεται το αντίθετο.
gatokoritso Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Τα μεσάνυχτα θα πάει σπίτι του, σε αντίθεση με εσένα που θα ετοιμάζεσαι για μπουζούκια. Δεν έχω ξανακούσει αυτό που λές για τους Ισπανούς, αλλά μιας και είναι μια τόσο δυσπρόσιτη, απόμακρη και εξωτική χώρα, μάλλον δεν θα πιστέψεις την άποψη μου, μιας και ήμουν ΚΑΙ εγώ εκεί. Οπότε σε αφήνω να μας τα πεις εσύ. καλα ρε φιλε δεν σου θίξαμε και το σπιτι!μια αποψη εκφεραμε... 1
marios_geo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Τι μάθαμε τις τελευταίες 2 σελίδες 1) Ότι πουλάει είναι κακό, καθώς είναι προιόν marketing, hype κτλ 2) Όλοι οι άνθρωποι είναι θύματα καταναλωτισμού, marketing ... 3) ... εκτός από μερικούς σταυροφόρους που μάχνοται να μας σώσουν 4) Οι Ισπανοί είναι αλκόλες 5) Οι Έλληνες δεν είναι. 6) Εγώ πρέπει να χαλαρώσω. Περιμένω δυο ακόμη απόψεις, να κλείσει το καρέ βλακειας και γενίκευσης. Α) Ζούμε στην ομορφότερη χώρα Β) Όλοι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες καθώς πίνουν καφέ όλη μέρα. 1
calico Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Εδω οργανωνεται επανασταση . Κοιτα να δεις 1
poten159 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Εδω οργανωνεται επανασταση . Κοιτα να δεις Είναι τόσα πολλά πλέον που δεν θα φτάνουν οι μολότωφ Ξέρω πάντος περίπτωση που έκλεισε νετ καφε που -φυσικα- κατεληξε Μικέλ και τα μικρά ήταν έξαλλα. * Επαναστατικές Ταξιαρχίες Λάρα Κρόφτ Vs Μικέλ * σύντομα κοντά σας....
mylo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 πάντως και τους πακεταδες τους εχει κανονικοτατα με μισθο και ενσημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα