poten159 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Όσοι φίλοι βρίσκεστε στο εξωτερικό, υπάρχει κάποιο ανάλογο παράδειγμα παρόμοιας αλυσίδας που να έχει ξεπεταχτεί παντού? Ρωτάω να μάθουμε και ποιά είναι η πιθανή κατάληξη μιας τέτοιας εξάπλωσης, άν είναι διαφορετική απο μια βραχυπρόθεσμη franchise φούσκα ή οχι.
arxaggelos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Ναι, αλλά ακόμη και τα starbucks δεν έχουν 12 μαγαζιά ανά τετράγωνο. 3
Backpacker Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Ισπανία δεν έχουμε καμιά γηγενή να πω την αλήθεια αλλά δεν είναι και στην φιλοσοφία του ντόπιου...ελλάδα είναι και τα flo που είχαν επίσης παρα πολλα μαγαζια και ηταν και σε κυπρο και σιγουρα βουλγαρια..τώρα δεν ξέρω αν ειχαν πάει και σε καμιά άλλη χώρα...αλλά σε πολλές χώρες υπάρχουν αλυσίδες...τώρα διεθνείς πχ Starbucks είναι σχετικά λίγες... Ελλάδα είναι ξεχωριστή περίπτωση βέβαια καθώς υπάρχει τελείως διαφορετική φιλοσοφία πάνω στον καφέ ...Δυτική ευρώπη και ΗΠΑ αντί για το καφεδάκι το απόγευμα που στην ελλάδα το κράζουμε ως τεμπελιά και "μούρη" μετά την δουλειά πάνε και μπεκροπίνουν απτις 6 και έχουν και happy hour στις 7 και στις 9-10 είναι ήδη γκολ..i prefer the greek way... 2
marios_geo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Λοιπόν για να τελειώνει αυτή η βλακεια. Υπάρχουν αντικειμενικα και υποκειμενικά κριτήρια. Αν εμένα δεν μου αρέσει η κόκα κόλα, υπάρχουν δισεκατομυρια άλλοι που διαφωνούν (το λένε οι πωλήσεις). Άρα λοιπόν, για να υπάρχουν 80 καταστήματα γεμάτα κόσμο, πάει να πει ότι ο καφές είναι καλός. Καφέ πουλάει το μαγαζί... Επομένως, εσύ μικρέ ψαγμενε, που κάνεις την επανάσταση σου ενάντια στην μάζα, μέσα από ένα (φουλ εμπορικό προϊόν) καφέ, επειδή ξέρεις το μαγαζί στο τάδε χωριό της Ιταλίας που ξέρει να κάνει "πραγματικό" καφέ, μας ζαλισες για το πόσο χάλια είναι στο μικελ. Αν μια υποκειμενική ιδιότητα, η γεύση του καφέ, αποκτά τέτοια μαζική έκταση, γίνεται αντικειμενικη. Με απλά λόγια ο καφές τους ειναι ωραίος. Τελεία και παύλα. Μέρος 2ο. Για τους άλλους ψαγμενους, τα μικελ είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών. Και συνεισφέρει στην ανάπτυξη. Αλλιώς ξενοδοχεία, κομμωτήρια, τράπεζες, εστιατόρια κτλ να κλείσουν όλα γιατί δεν παράγουν προϊόντα. Και μάλιστα συνεισφέρει πολύ παραπάνω από καταστήματα ρούχων, αντιπροσωπειες αυτοκινήτων κτλ, οι οποίοι στην ουσία μετά πωλούν προϊόντα που απλά εισάγονται. Εκτός και αν οι τουρίστες αγοράζουν τους υπολογιστές τους από το πλαίσιο. 3
Pa0ki Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 To mikel είναι γεμάτο λόγω trend και hype κυρίως και μετά για τα γλυκά τους καφέδες του 6
Pa0ki Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Είπε ένας τυχαίος παοκτσης. Κάποιος άλλος τυχαίος είπε πως ότι πουλάει είναι αντικειμενικά καλό 5
marios_geo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Είμαι σίγουρος ότι η δική σου "ψαγμενή" μουσική είναι δέκα φορές καλύτερη.
Razor_7 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Λοιπόν για να τελειώνει αυτή η βλακεια. Υπάρχουν αντικειμενικα και υποκειμενικά κριτήρια. Αν εμένα δεν μου αρέσει η κόκα κόλα, υπάρχουν δισεκατομυρια άλλοι που διαφωνούν (το λένε οι πωλήσεις). Άρα λοιπόν, για να υπάρχουν 80 καταστήματα γεμάτα κόσμο, πάει να πει ότι ο καφές είναι καλός. Καφέ πουλάει το μαγαζί... Επομένως, εσύ μικρέ ψαγμενε, που κάνεις την επανάσταση σου ενάντια στην μάζα, μέσα από ένα (φουλ εμπορικό προϊόν) καφέ, επειδή ξέρεις το μαγαζί στο τάδε χωριό της Ιταλίας που ξέρει να κάνει "πραγματικό" καφέ, μας ζαλισες για το πόσο χάλια είναι στο μικελ. Αν μια υποκειμενική ιδιότητα, η γεύση του καφέ, αποκτά τέτοια μαζική έκταση, γίνεται αντικειμενικη. Με απλά λόγια ο καφές τους ειναι ωραίος. Τελεία και παύλα. Μέρος 2ο. Για τους άλλους ψαγμενους, τα μικελ είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών. Και συνεισφέρει στην ανάπτυξη. Αλλιώς ξενοδοχεία, κομμωτήρια, τράπεζες, εστιατόρια κτλ να κλείσουν όλα γιατί δεν παράγουν προϊόντα. Και μάλιστα συνεισφέρει πολύ παραπάνω από καταστήματα ρούχων, αντιπροσωπειες αυτοκινήτων κτλ, οι οποίοι στην ουσία μετά πωλούν προϊόντα που απλά εισάγονται. Εκτός και αν οι τουρίστες αγοράζουν τους υπολογιστές τους από το πλαίσιο. Έλα μεταξύ μας τώρα, έχεις λιώσει στα μπράφ... ontopic από που κι ως που ότι πουλάει είναι απαραιτήτως και το καλύτερο? Όπως επίσης από που κι ως που όποιος βγαίνει στην εξουσία είναι ο ικανότερος? just saying...Υπάρχει μια λέξη που λέγεται "marketing", όπως επίσης και κάποιες άλλες [trend, κτλ.] 2
marios_geo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 από που κι ως που ότι πουλάει είναι απαραιτήτως και το καλύτερο. Ότι πουλάει δεν είναι απαραιτήτως το καλύτερο. Είναι όμως σίγουρα πολύ καλό. Αλλιώς δεν θα πουλούσε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα