Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 868
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εσυ που εισαι υπερμαχος ολων αυτων των επιχειρησεων που βοηθανε την αναπτυξη της χωρας γιατι δεν εισαι εδω να δουλευεις σε μια απο αυτες και να εισαι και πελατης τους ταυτοχρονα κιολας?

https://www.youtube.com/watch?v=_Prp615mmDk

Δημοσ.

ΟΚ τότε με αυτό το πραγματικά ιδιοφυές σκεπτικό ας κλείσουν Mikel,Goodys,Γρηγόρης,Flo Cafe,Plaisir,Starbucks,Everest και άλλοι πόσοι που δεν μου έρχονται στο μυαλό αυτή την στιγμή...μπορείς να μας πεις εσύ σε τι επιχείρηση δουλεύεις η οποία είναι τόσο χρήσιμη στην κοινωνία για να ξέρουν ρε παιδάκι μου όλοι αυτοί μετά που να στείλουν τα βιογραφικά τους...

Δεν είναι τραγικό που οι πιο πετυχημένες εταιρείες στην Ελλάδα είναι αυτές που προσφέρουν αραλίκι; Τουλάχιστον αυτές δεν μπορούν να φύγουν. Είναι και αυτό κάτι λολ

Δημοσ.

Δεν είναι τραγικό που οι πιο πετυχημένες εταιρείες στην Ελλάδα είναι αυτές που προσφέρουν αραλίκι;

Nαι ,αλλα θεωρω πιο τραγικο που  στην Ελλαδα κραζουμε οτιδηποτε ειναι επιτυχημενο ανεκαθεν .

• Like 4
Δημοσ.

όλα είναι σχετικά

το να περάσω από τα mikel να πάρω ένα καφέ και να πάω στη δουλειά μου, δεν είναι τραγικό

το να πάω να πιω ένα καφέ για 1 ώρα πριν/μετά τη δουλειά ή το σκ επίσης δεν είναι τραγικό

το να πηγαίνω καθημερινά και να κλείνω 5ωρα, είναι τραγικό

μην κατακρίνουμε τα καφέ, και αυτά χρειάζονται στο κατάλληλο μέτρο

και η εστίαση χρειάζεται, και το εμπόριο και η υπηρεσία, και ο τουρισμός

δεν γίνεται όλα να είναι πρωτογενής και μεταποιητικός τομέας

αντί να παραπονιόμαστε πως δεν υπάρχει παραγωγή στην ελλάδα, θέλουμε να κλείσουν τα mikel και να αυξηθεί η ανεργία

λες και οι καφετέριες και τα bars φταίνε που δεν έχουμε παραγωγή

το θέμα δεν είναι αυτό όμως

το θέμα είναι πως κάποιοι δεν θα είχαν πρόβλημα, κοινώς στα @@ τους, αν έμεναν άλλοι 500 χωρίς δουλειά

αυτοί έχουν δουλειά? θα τους άρεσε αν χαιρόταν κάποιος αν αυτοί μέναν άνεργοι?

αν δεν έχουν δουλειά, τότε τι? θέλουν και άλλους ανέργους να μην αισθάνονται μοναξιά?

• Like 2
Δημοσ.

ΟΚ τότε με αυτό το πραγματικά ιδιοφυές σκεπτικό ας κλείσουν Mikel,Goodys,Γρηγόρης,Flo Cafe,Plaisir,Starbucks,Everest και άλλοι πόσοι που δεν μου έρχονται στο μυαλό αυτή την στιγμή...

Προφανώς και δεν είναι κακό το να υπάρχουν τέτοιες επιχειρήσεις. Προφανώς και είναι αδιαμφισβήτητα καλό, το ότι τόσοι νέοι άνθρωποι απασχολούνται σε αυτές.

Αλλά είναι σίγουρα και άξιο σχολιασμού το ότι κάμποσοι πτυχιούχοι εργάζονται αποκλειστικά ως σερβιτόροι, ενώ οι όποιες επιτυχημένες επιχειρηματικές προσπάθειες στην Ελλάδα αφορούν τον τομέα της εστίασης.

• Like 4
Δημοσ.

όλα είναι σχετικά

το να περάσω από τα mikel να πάρω ένα καφέ και να πάω στη δουλειά μου, δεν είναι τραγικό

το να πάω να πιω ένα καφέ για 1 ώρα πριν/μετά τη δουλειά ή το σκ επίσης δεν είναι τραγικό

το να πηγαίνω καθημερινά και να κλείνω 5ωρα, είναι τραγικό

μην κατακρίνουμε τα καφέ, και αυτά χρειάζονται στο κατάλληλο μέτρο

και η εστίαση χρειάζεται, και το εμπόριο και η υπηρεσία, και ο τουρισμός

δεν γίνεται όλα να είναι πρωτογενής και μεταποιητικός τομέας

αντί να παραπονιόμαστε πως δεν υπάρχει παραγωγή στην ελλάδα, θέλουμε να κλείσουν τα mikel και να αυξηθεί η ανεργία

λες και οι καφετέριες και τα bars φταίνε που δεν έχουμε παραγωγή

το θέμα δεν είναι αυτό όμως

το θέμα είναι πως κάποιοι δεν θα είχαν πρόβλημα, κοινώς στα @@ τους, αν έμεναν άλλοι 500 χωρίς δουλειά

αυτοί έχουν δουλειά? θα τους άρεσε αν χαιρόταν κάποιος αν αυτοί μέναν άνεργοι?

αν δεν έχουν δουλειά, τότε τι? θέλουν και άλλους ανέργους να μην αισθάνονται μοναξιά?

Ποιος μίλησε για πρωτογενή τομέα; Το θέμα μας είναι πως ο τριτογενής μας τομέας ενώ είναι στο 80% παράγει σαν να είναι στο 50% γιατί δεν έχουμε αξιόλογες εξαγώγιμες υπηρεσίες. Καταναλώνουμε ο ένας τις υπηρεσίες του άλλου που όταν δεν υπάρχει κρίση λειτουργεί μεν μια χαρά αλλά το μοντέλο πλέον κατέρευσε. Φυσικά και χρειάζονται οι καφετέριες και τα μπαράκια και όλα, αλλά όχι να είναι το όνειρο του Έλληνα να τα ανοίξει για να βγάλει λεφτά ή ακόμα χειρότερα για να πουλάει μούρη.

• Like 3
Δημοσ.

καλά εγώ δε νομίζω ότι αυτοί που πάνε και δουλεύουν στα Mikel είναι κι εκείνοι που θα άνοιγαν μια startup π.χ. και τους "χάσαμε" από την παραγωγική οικονομία. Όσοι είναι να κάνουν κάτι τέτοιο εξάλλου και έχουν την ιδέα θα το κάνουν.

Όλα χρειάζονται εξάλλου, απλά εμένα μου τη σπάει όλη αυτή η φρενίτιδα με τα mikel, και ναι καλό είναι η καφετέρια που πας να έχει κόσμο αλλά όχι λες κι είσαι στο 040 με άλλους 400 και προορισμό την Καλκούτα.

ΥΓ: Δεν μπορώ να ακούω για εργαζόμενους με πτυχία, απ' τη στιγμή που πτυχίο σήμερα έχει μέχρι και η κουτσή Μαρία. Και τι έχει να λέει το ότι δουλεύει άτομο με πτυχίο ζαμπονοκοπτικής με laser Λαμίας? Εκτός αν έχεις παραδείγματα αρκετά που δεν αποτελούν όμως εξαίρεση αλλά τον κανόνα εργαζομένων στα mikel.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν μπορώ να ακούω για εργαζόμενους με πτυχία, απ' τη στιγμή που πτυχίο σήμερα έχει μέχρι και η κουτσή Μαρία. Και τι έχει να λέει το ότι δουλεύει άτομο με πτυχίο ζαμπονοκοπτικής με laser Λαμίας? Εκτός αν έχεις παραδείγματα αρκετά που δεν αποτελούν όμως εξαίρεση αλλά τον κανόνα εργαζομένων στα mikel.

Το πάω γενικότερα, μην στέκεσαι στα Mikel και τη Ζαμπονοκοπτική. Ο απόφοιτος ΑΕΙ Πληροφορικής που δουλεύει ημιαπασχόληση ως πωλητής σε Πλαίσια και Multirama, πάλι πρόβλημα είναι.

Αν το δούμε μάλιστα περισσότερο ρομαντικά, σε μια χώρα με ουσιαστικές υποδομές και με ένα κράτος που βοηθά την επιχειρηματικότητα, ακόμα και ο "Μηχανικός Ζαμπονοκοπτικής" θα μπορούσε να απασχολείται στον τομέα του και να είναι χρήσιμος. 

• Like 1
Δημοσ.

Το πάω γενικότερα, μην στέκεσαι στα Mikel και τη Ζαμπονοκοπτική. Ο απόφοιτος ΑΕΙ Πληροφορικής που δουλεύει ημιαπασχόληση ως πωλητής σε Πλαίσια και Multirama, πάλι πρόβλημα είναι.

Αν το δούμε μάλιστα περισσότερο ρομαντικά, σε μια χώρα με ουσιαστικές υποδομές και με ένα κράτος που βοηθά την επιχειρηματικότητα, ακόμα και ο "Μηχανικός Ζαμπονοκοπτικής" θα μπορούσε να απασχολείται στον τομέα του και να είναι χρήσιμος. 

Εδώ δύσκολα αλλάζει το πράγμα, αλλά μην αδικούμε και κάποιον που ξεκίνησε με τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα και τελικά έφτασε να παρουσιάζει μια έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα πανελλαδικά, ασχέτως αν η κατάσταση με τις καφετέριες δε μου/σου αρέσει.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ρε παιδιά δεν είπε κανένας ότι ο στόχος και το ιδεατό δεν είναι να έχουμε εξαγώγιμες υπηρεσίες...αλλα δυστυχώς η Ελλάδα είναι η κόλαση του επιχειρηματία...το κράτος είναι ουσιαστικά ένας συνεχείς βραχνάς σε οποιαδήποτε επιχειρηματική προσπάθεια και σε κάθε ιδέα που θα μπορούσε να αναπτυχθεί.

Αλλά απ'την άλλη αυτό που γίνεται με ανθρώπους που κράζουν έναν επιτυχημένο επιχειρηματία και την επιχείρηση του επειδή δεν γουστάρουν αυτό που πουλάει ή δεν είναι του στυλ τους και να μιλάνε λες και ο άνθρωπος άνοιξε καμιά αλυσίδα "Αγοράζω χρυσό" και εκμεταλλεύεται κόσμο είναι δείγμα απίστευτα κομπλεξικών ατόμων. 

Μακάρι να δούλευε ο καθένας σε αυτό που σπούδασε ρε παιδιά..αλλά απτο να είναι άνεργος ο άλλος ή να δουλεύει κάπου ανασφάλιστος 1000 φορές σερβιτόρος σε Μικελ με τα ένσημα του και το ανθρώπινο ωράριο του...επίσης σκεφτείτε ότι πόσα παιδιά μπορεί να είναι φοιτητές που δουλεύουν σε αυτά τα μαγαζιά και έτσι πληρώνουν το πτυχίο τους ουσιαστικά(νοικι,διαβίωση)

• Like 2
Δημοσ.

Εδώ δύσκολα αλλάζει το πράγμα, αλλά μην αδικούμε και κάποιον που ξεκίνησε με τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα και τελικά έφτασε να παρουσιάζει μια έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα πανελλαδικά, ασχέτως αν η κατάσταση με τις καφετέριες δε μου/σου αρέσει.

Αλλά απ'την άλλη αυτό που γίνεται με ανθρώπους που κράζουν έναν επιτυχημένο επιχειρηματία και την επιχείρηση του επειδή δεν γουστάρουν αυτό που πουλάει ή δεν είναι του στυλ τους και να μιλάνε λες και ο άνθρωπος άνοιξε καμιά αλυσίδα "Αγοράζω χρυσό" και εκμεταλλεύεται κόσμο είναι δείγμα απίστευτα κομπλεξικών ατόμων. 

Μακάρι να δούλευε ο καθένας σε αυτό που σπούδασε ρε παιδιά..αλλά απτο να είναι άνεργος ο άλλος ή να δουλεύει κάπου ανασφάλιστος 1000 φορές σερβιτόρος σε Μικελ με τα ένσημα του και το ανθρώπινο ωράριο του...επίσης σκεφτείτε ότι πόσα παιδιά μπορεί να είναι φοιτητές που δουλεύουν σε αυτά τα μαγαζιά και έτσι πληρώνουν το πτυχίο τους ουσιαστικά(νοικι,διαβίωση)

Ναι ρε μάγκες, καμία αντίρρηση στα παραπάνω! Εννοείται πως συμφωνούμε!

Δημοσ.

πραγματικά βρε ntinaras

δουλεύεις κάπου?

με τι ασχολείσαι?

πως επιβιώνεις σε τούτο τον μάταιο κόσμο?

ναι,παντως δεν ειμαι σερβιτορος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...