Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 868
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως έχει ακουστεί ότι έχουν πλησιάσει μέχρι και άραβες τον Λευτέρη.

Πριν χρόνια ήταν 3ος σε κατανάλωση καφέ στην Ελλάδα (30 τόνους νομίζω).

Σήμερα ίσως είναι και 1ος.

Αν το προϊόν είναι καλό γίνεσαι άνετα και παγκόσμια επιχείρηση σαν το starbucks.

Όσο για τους τζίρους που κάνουν οι καφετέριες που έχουν κίνηση, υπολογίστε κανένα 3χίλιαρο τζίρο ανά ημέρα τουλάχιστον.

Στην στάμπα είναι ο πατέρας του όντως.

Δημοσ.

Καλα, αν αυτος που του κοβει, ανοιγει μαγαζια και βγαζει τρελο χρημα τον αποκαλουν ''βλαχο'', τοτε οι υπολοιποι τι ειναι? Αξιος ο μαγκας, αν σκεφτεις οτι απασχολει και πολλους υπαλληλους σε αυτες τις μερες.

Δεν εχω πιει αλλα θα δοκιμασω. Παντως αποφευγω πλεον τις κλασσικες πανακριβες καφετεριες, που μονο ΚΑΦΕτεριες δεν ειναι με τους παναθλιους καφεδες που σερβιρουν μια ζωη. Καφε ευχαριστηθηκα απο τοτε που πεταγονται κατι τετοια μικρομαγαζα που εξαρτωνται απο τον καλο καφε.

Μοδα δεν νομιζω να ειναι,γιατι ο καφες δεν πεθαινει ποτε. Απλα αμα καποιος ανοιξει καλυτερο θα τον κανει στην ακρη.

Δημοσ.

Είπαμε το κλειδί είναι το καλό προϊόν. Και μόλις κάποιος πέρασε τον μέσο όρο ποιότητας, αύξησε τη διαφορά του από τους άλλους.

Σε χώρες που έχουν πιο μεγάλη παράδοση στον καφέ, όπως πχ Ιταλία, ίσως να μη μπορούσε να γίνει αυτό.

  • Like 1
Δημοσ.

Είπαμε το κλειδί είναι το καλό προϊόν. Και μόλις κάποιος πέρασε τον μέσο όρο ποιότητας, αύξησε τη διαφορά του από τους άλλους.

Σε χώρες που έχουν πιο μεγάλη παράδοση στον καφέ, όπως πχ Ιταλία, ίσως να μη μπορούσε να γίνει αυτό.

Υπαρχουν μαγαζια με εκπληκτικο καφε και ομως πανε για λουκετο αρα παιζει λιγο ρολο και το ποσο trendy ειναι το μαγαζι δυστηχως 

  • Like 3
Δημοσ.

Το trendy το κάνει η ποιότητα όμως.

Και αυτός είναι και καθαρός και με σταθερή ποιότητα.

Αυτό είναι το μυστικό.

Παίρνεις από άλλα μαγαζιά και μερικές φορές βρωμάει ο καφές, επειδή δε γίνεται με συστηματικό τρόπο.

Και μετά βαράνε μύγες βέβαια παρόλο που είναι σε καλά σημεία και έχουν καλή διακόσμηση.

Δημοσ.

ενταξει ο καφες δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο για να γινεται τοσος ντορος.εχω πιει καφε στο χερι πολυ καλυτερο απο μαγαζακια που τρυπες.απλα εγινε καλο promotion και επιασε.αν αυριο εγω ανοιξω ενα μαγαζι ιδιου στυλ που δεν το λενε μικελ και δεν το διαφημιζει κανεις και κανω και 2 φορες καλυτερο καφε παλι στα μικελ θα πηγαινει ο κοσμος.

Δημοσ.

Μην κανει επιτυχια ενας ανθρωπος αμεσως να τον φατε... Βλάχο τον αποκαλούν οι μίσοι, αρπαχτρα οι αλλοι... 

Τελικά μέσα από την επιτυχια των αλλων φαινεται ποσο καλα μπορεις να διαχειριστεις την δικη σου αποτυχία...

 

Το γεγονός ότι βρίσκουν δουλεια ΜΕ ΕΝΣΗΜΑ εκατονταδες ανθρωποι στην Ελλάδα της ανεργίας δεν μετράει μαλλον...

  • Like 1
Δημοσ.

Το γεγονός ότι βρίσκουν δουλεια ΜΕ ΕΝΣΗΜΑ εκατονταδες ανθρωποι στην Ελλάδα της ανεργίας δεν μετράει μαλλον...

 

Εχμ, το μαγαζί αυτό λογικά έχει κλείσει άλλα μαγαζιά (διότι δεν έχει δημιουργήσει νέα ανάγκη, όσες φορές πήγαινες για καφέ πας και τώρα απλά πας εκεί πχ). Πιο πιθανό είναι η μεταφορά εργαζομένων, παρά η μείωση της ανεργίας. Οπότε άστοχο το επιχείρημα.

  • Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον άνθρωπο, μπράβο του και μαγκιά του που έκανε κάτι τόσο πετυχημένο με ένα τόσο κοινό προϊόν και εντελώς ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ σαν επιχειρηματική ιδέα (γενικά μιλώντας) στη σημερινή Ελλάδα.

 

Μην ξεχνάμε ότι όποιος έχει ένα μικρό κεφάλαιο θα ασχοληθεί με 5-6 ιδέες όπου έχει την αυταπάτη πως θα έχει εύκολο χρήμα: καφετέρια/σουβλατζίδικο/λουκουμάδες/αγορά χρυσού και λίγα ακόμα.

 

Καμία πρωτοτυπία, καμία καινοτομία, καμία προστιθέμενη αξία σε σχέση με τα ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανταγωνιστικά καταστήματα.

 

(Άλλος μου έλεγε ότι ανοίγει καφετέρια γιατί έκανε έρευνα αγοράς και λεει θα κερδίζει τουλάχιστον ένα καλό μεροκάματο...Έλεος δηλαδή, όποιος αναλαμβάνει επιχειρηματικό ρίσκο δεν περιμένει να ζήσει με μεροκάματο, αν ήταν έτσι θα πήγαινε να δουλέψει σαν υπάλληλος και δε θα χρωστούσε κιόλας...)

 

Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία έχει περάσει σε πολύ κόσμο και αρκετοί έχουν καταστραφεί οικονομικά και χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλά τους.

 

Οπότε λοιπόν, του αξίζουν εύσημα, γιατί με μερικές αλλαγές στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και το μάρκετινγκ, κατάφερε να γίνει μόδα.

 

Πολύ φοβάμαι πάντως, και μακάρι να διαψευστώ, οτι αν δε βάλει αυστηρούς όρους ο Μικέλ στα franchise, θα αρχίσουν σιγά σιγά και τα "κανόνια". Αυτός φυσικά θα είναι ο κερδισμένος της υπόθεσης, βρέξει-χιονίσει.

 

Όσο για τους εργαζόμενους στους οποίους βρίσκει δουλειά, τείνω να πιστεύω ότι ισχύει αυτό που λέει ο michael92, δηλαδή μάλλον έγινε "μεταφορά" εργαζομένων.

  • Like 2
Δημοσ.

αν ήταν έτσι θα πήγαινε να δουλέψει σαν υπάλληλος και δε θα χρωστούσε κιόλας...)

 

You don't say...

 

Ε ρε το βλάκα, που απορρίπτει τα υπαλληλίκια τόσο καιρό, και κοιτάει πώς θα γίνει επιχειρηματίας.

 

Αυτή η παπαροαλυσίδα του νήματος μετράει αντίστροφα απ' τη μέρα που άνοιξε η πρώτη τρύπα. Όλα είναι εφήμερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...