Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, έχω ένα πρόβλημα και αναζητώ τη βοήθειά σας. Έχω κάνει ένα δίκτυο σπίτι μου το οποίο δεν λειτουργεί όπως θα ήθελα και θέλω τη βοήθειά σας, να μου πείτε τι κάνω λάθος.

Αρχικά, έχω ένα WAG200G που είναι συνδεδεμένο με το internet στον τρίτο όροφο του σπιτιού στο οποίο είναι συνδεδεμένο το desκtop pc μέσω ethernet. Eπειδή όμως θέλω να έχω internet και στο ισόγειο, σε δύο διαφορετικά σπίτια όμως, έχω κατεβάσει καλώδιο ethernet το οποίο το έχω χωρίσει μέσω switch στα 2 διαμερίσματα και τα 2 καλώδια τα έχω συνδέσει σε δύο Level 1 WAP6011, ένα σε κάθε διαμέρισμα, έτσι ώστε να μπορώ να μοιράζω στα 2 διαμερίσματα ασύρματα internet μέσω των Level 1. Τα έχω setάρει σαν AP και τα δύο.

Το πρόβλημα είναι ότι, όταν συνδέονται 2-3 συσκευές στο ασύρματο δίκτυο είτε στο ένα διαμέρισμα, είτε στο άλλο, κάποια  απ`όλες τις συσκευές αποσυνδέεται από το internet.

Π.χ. Στο ισόγειο στο διαμέρισμα Α συνδέω το PS3, τα 2 laptop και 2 smartphones αν εξαιρέσουμε το PS3, το οποίο για κάποιο λόγο δεν αποσυνδέεται ποτέ, κάποια από τις άλλες συσκευές θα αποσυνδεθεί. Για λίγη ώρα μπορεί να δουλεύουν όλες μαζί, αλλά μετά από λίγο κάποια αποσυνδέεται.

Το ίδιο και στο διαμέρισμα Β.

Το θέμα είναι πως όταν συνδέω μία συσκευή στο διαμέρισμα Α και μια στο διαμέρισμα Β δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, έχουν και οι 2 πρόσβαση στο internet. Μόνο όταν συνδέονται παραπάνω από μία συσκευές παρουσιάζεται το πρόβλημα.

Παρακάλω τη βοήθειά σας, όπιος γνωρίζει.

Υ.Γ. Στο TCP/IPv4 έχω αυτόματη απόδοση IP.

Δημοσ.

Σωστά επίσης κάθε access point να έχει διαφορετική ip!!, να κοψεις σε κάθε access τον dhcp server και στο Adsl router σου να αυξήσεις τις ip που δίνει σε κάθε συσκευή που συνδέεται στο δίκτυο σου αυτό θα το βρεις στο μενού τουLAN στο router.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

επισης σε ολα αμα βρεις νεο firmware το περνας.επισης εννοειται οτι ολες οι συσκευες θα ειναι στο ιδιο δικτυο σε Ip πχ 192.168.1.χ αλλα εκτος ευρως dhcp εννοειται.

Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας αλλα δυστυχως τιποτα.εχει επιλογες για dhcp server η client μηπως να ενεργοποιησω κατι απο τα δυο?

Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας αλλα δυστυχως τιποτα.εχει επιλογες για dhcp server η client μηπως να ενεργοποιησω κατι απο τα δυο?

δεν θες να κανουν αυτα dhcp οποτε σιγουρα δεν θελουμε dhcp server.τωρα με το client τι εννοει δεν ξερω αλλα dhcp δεν θελουμε καθολου αφου dhcp κανει το adsl router.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...