Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σύστημα που έγραψα είναι ενδεικτικό. Παίζουν και άλλες συνθέσεις με άλλα περιφερειακά και μητρική αν θες να το βγάλεις στα 350.

Είσαι σοβαρός? Ζητάει το παιδί σύστημα μέχρι 350 και του βγάζεις των 380 ότι να ναι πετάς και μετά την κάνεις "η σύνθεση είναι ενδεικτική".

Μια χαρά τρέχει το premiere με 4GB σε κλιπάκια HD (720p) μέχρι μισάορο.

Εάν θέλει να κάνει edit σε ολόκληρη ταινία σε 1080p τότε υπάρχουν πολλά περισσότερα θέματα από τα 4GB system ram.

Επίσης όπως βλέπεις παίζει το επεξεργασία βίντεο στα δευτερεύον. Οπότε δεν μιλάμε για τόσο βαρβάτη παραγωγή που θα τιγκάρουν την μνήμη εν ώρα editing.

• Like 1
Δημοσ.

Σε αυτό το σετάκι καλύτερα να βάλει ASROCK FM2A75 PRO 4 M !! Είναι πολύ καλύτερη και με μικρή διαφορά τιμής.

Επίσης 8gb ram σε dual channel/

Δημοσ.

Σε αυτό το σετάκι καλύτερα να βάλει ASROCK FM2A75 PRO 4 M !! Είναι πολύ καλύτερη και με μικρή διαφορά τιμής.

Επίσης 8gb ram σε dual channel/

Aνεβαινει το κοστος αδερφε, εγω θα του εβαζα και gskill στα 2133 αν διαθεται το ποσο...Πιστευοντας πως οντως εχεις δικιο εγιναν αλλαγες με λιγο περισσοτερο κοστος.

Δημοσ.

Λοιπον επειδη πολλα αναφερθηκαν αλλα δεν ειχα τον χρονο να επεμβω θα σας πω την θεση μου...

Το budget ειναι αυστηρο...350 ευρω.Και στο 10ευρω-20ευρω δεν θα κολλησω αλλα αν ειναι να στρογγυλεψει στα 400 θα κολλησω...

Αυτα που μου ειπατε μεχρι τωρα τα μελεταω και ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας.Ομως δυστηχως δεν γνωριζω πολλα απο hardware γιαυτο και δεν μπορω να παρω σαφη θεση.(γιάυτο και μελεταω)

Μια αποψη ενος φιλου που του ειπα τα προτεινομενα σετακια μου ειπε οτι αν μαζεψω το 30αρι απο το κουτι και παρω κανενα παρατημενο απο φιλο και βαλω και ενα σκληρο δισκο ειτε μεταχειρισμενο ειτε παρατημενο απο φιλο ειτε καινουριο στα 40ευρω, π.χ αυτον http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=34813&cat=6&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

(αντι για 67ευρω του WD η του ssd στα 85ευρω) γλιτωνουμε απο 60 μεχρι και 100 ευρω που μπορουν να επενδυθουν σε καλυτερο επεξεργαστη-μητρικη και ισως καποια καρτα γραφικων μτχ στα 50-60 ευρω που βλεπω βρισκεις καλα πραγματα.Και το κουτι δεν χαλασε ο κοσμος οταν βρεθουν 30 ευρω παιρνω ενα αλλο...Και οπως επισης μπορω να προσθεσω εναν ssd αργοτερα.(οχι οτι δεν του αρεσε το σετακι,μια χαρα το βρηκε)

Πως σας ακουγεται αυτο το ενδεχομενο?πιστευεται οτι ειναι πολυ σημαντικο το κουτι?

Περιπλεκω λιγο το σεναριο ομως εχει μια βαση.

Δημοσ.

Φυσικα ειναι σημαντικο. Εκτος απο αυτο βεβαια ποιος θα σου μεταφερει τα πραγματα αργοτερα; Αλλο ssd και αλλο hdd, ειπες εχεις HDD γιαυτο προτειναμε συνθεση με μονο ssd.  Αμφιβαλλω πολυ αν θα βρεις απο καπου ssd παρατημενο. Για καρτα γραφικων αποφασισε απο τωρα τι εχεις σκοπο να κανεις γιατι παιζει ρολο στην αγορα του cpu. Επισης ανοιξες και θεμα για μεταχειρισμενα οπου εκει αλλαζει τελειως το τοπιο.

Δημοσ.

Για το θεμα του HDD σας τα μπερδεψα.Εννοουσα οτι εχω χωρο για αποθηκευση αρχειων(εξωτερικους) και οτι δεν χρειαζομαι 1 τερρα πανω στο μηχανημα που μου προτεινατε.Μπορει να ειναι κατι στη μιση τιμη...Απλα να παει για αργοτερα ο ssd.Οχι να βρω παρατημενο ssd πεος θεου.

Ολα αυτα ηταν η σκεψη ενος φιλου περι μτχ και κουτιων και γιαυτο ρωταω και την αποψη σας...

Για cpu και gpu vs apu δεν γνωριζα μεχρι σημερα που αρχισα να διαβαζω.(Ειχα να πιασω αρθρο για hardware καμια 8ετια)...

Και επειδη θελω απλα να κανω την δουλεια μου οσο καλυτερα γινεται on budget λεω να παω στην πιο συμφερουσα λυση για το ΤΩΡΑ και στο μελλον οταν χρειαστει κατι αλλο παιρνω αυτο που θα χρειαζομαι τοτε...

So,τι και αν η apu δεν θα με καλυπτει στο μελλον?Απο οτι διαβαζω ειναι πιο συμφερουσα επιλογη on tight budget.Και αυτα ειναι τα δεδομενα αυτη τη στιγμη οποτε μαλλον προς τα εκει θα παω...

Δημοσ.

Οσο δυνατότερο το hardware που στεγάζεις τόσο πιο πολύ παίζει ρόλο το κουτί σου.

Όπως καταλαβαίνεις δηλαδή όταν μιλάμε για επεξεργαστές της τάξης των 55W TDP και σε χαρτοκούτα να το βάλεις η ψύξη του είναι επαρκής. 

Ένα πολύ χοντρικό κανόνα που έχω είναι πως το κουτί πρέπει να κοστίζει το 10% για απλή χρήση (το 15% για overclocking/gaming) του συνολικού budget μια σύνθεσης. 

To θέμα σου είναι πως μιλάμε για νεκρές πλατφόρμες. Στη σύνθεση μου με Ιντέλ+GPU η πλατφόρμα έχει τελιώσει και το ίδιο σε συνθέσεις με APU που έχουν το socket FM1. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί μετά από άλλη μια γενιά στο FM2 APU sockett. Από την άλλη στη σε μια FM1 πλατφόρμα με έναν Α10-5800K έχεις βάλει ήδη ότι καλύτερο υπάρχει. Ενώ σε αυτήν την σύνθεση που σου έδωσα, θεωρητικά μπορείς να βάλεις μέχρι και έναν i7-3770 που θα τον βρείς μεταχειρισμένο για λιανοδίφραγκα σε 2-3χρόνια.

Τώρα δεδομένης της δύναμης του 3770 θα πάρει 5-6 γενιές στο νερό για να φτάσουν τα AMD APU την δύναμη τέτοιου επεξεργαστή υποθέτοντας πάντα οτι υπάρχει αρκετός χώρος βελτίωση.

Με αυτά τα δεδομένα στην συγκεκριμένη περίπτωση η Ιντέλ πλατφόρμα έχει πολύ πιο πολύ μέλλον.

Δημοσ.

Ρωτάς αλλού για μεταχειρισμένα; Σηκώνει άλλη κουβέντα αυτό.Άλλο τα καινούρια,άλλο τα μεταχειρισμένα.Από πλατφόρμα να κοιτάξεις να πας σε κάποια που είναι ενεργή στην αγορά γιατί αν χρειαστείς αλλαγή μπορεί και να μπλέξεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...