Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον παιδια μπαινω στο ψητο.

Το μηχανημα που χρειαζομαι στην τιμη που μπορω να διαθεσω ειναι αρκετα challenging...

Ποσο - 300 Ευρω  (+- 50 Max)

Χρηση - Επεξεργασια εικονας/Βιντεο(δευτερευον) , Σχετικο multitasking (internet,photoshop,bridge,μεταφορα μεγαλου ογκου δεδομενων)...

Ειδικα προγραμματα που θα χρησιμοποιησουμε : photoshop,lightroom,αν γινεται video edit σε premiere αλλα πολυ ελαφρια χρηση και σπανια(κοψε ραψε μικρα βιντεο.πολυ δευτερευον)

Οθονη : Μελλοντικα καποια με ips panel (εκτος budget)

Πληκτρολογιο,ποντικι,ηχεια: Οχι

Τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?   : Αδιαφορο

Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? : Αδιαφορο

Λειτουργικο συστημα : οχι

Δεν ξερω αν χρησιμευει σαν πληροφορια αλλα στο μελλον (1-2 χρονια) θα υπαρχει δυνατοτητα αναβαθμισης.

Επισης αυτη τη στιγμη ειμαι σε laptop 7ετιας (acer 5630) και κανω αυτες τις εργασιες,πλην βιντεο, οποτε οτιδηποτε χ2,χ3 φορες καλυτερο θα ειναι σημαντικη διαφορα στη δουλεια μου.

Δημοσ.

AMD A10-5800K

AMD-A-Series.jpg

ASROCK FM2A75 PRO4 M

ASRock_FM2A75-Pro4-M_01.jpg

G.SKILL 8GB DDR3 1866Mhz

gskill-sniper-8gbsr2_12408.jpg

WESTERN DIGITAL CAVIAR BLUE 1TB SATA III

CORSAIR VS350 WATT

MSTECH CASE USB III

-----------------------------------------------------------------------

Σύνολο :  360€ !!!

Μέσω openCL με την συνεπεξεργασία CPU και IGP θα έχεις πολύ καλή απόδοση σε αυτό το κόστος !

Δες ποιες εκδόσεις των προγραμμάτων που τρέχεις παίζουν με openCL ... πχ το photoshop σε CS6 . Κάνε και τις ρυθμίσεις που απαιτούνται . :-D

EDIT: αργότερα βάλε και έναν SSD δια να έχεις αποκρισιμότητα σε ότι κι αν κάνεις

SSD VS HDD

• Like 1
Δημοσ.

Απο επεξεργαστη μητρικη και ram μια χαρα μου φαινονται....

Για σκληρο δισκο επειδη δεν εχω προβλημα χωρητικοτητας (εχω πολλους εξωτερικους) μηπως να τον αλλαζαμε με καποιον ssd απο την αρχη στα ιδια χρηματα? (64gb π.χ η και μεγαλυτερο αν βγαινει το budget)

Και μια ερωτηση αρχαριου: ψηκτρα επεξεργαστη και καρτα γραφικων δεν θα χρειαστει?    :X

Edit τωρα καταλαβα το σετακι AMD...  :unsure:

Δημοσ.

Απο επεξεργαστη μητρικη και ram μια χαρα μου φαινονται....

Για σκληρο δισκο επειδη δεν εχω προβλημα χωρητικοτητας (εχω πολλους εξωτερικους) μηπως να τον αλλαζαμε με καποιον ssd απο την αρχη στα ιδια χρηματα? (64gb π.χ η και μεγαλυτερο αν βγαινει το budget)

Και μια ερωτηση αρχαριου: ψηκτρα επεξεργαστη και καρτα γραφικων δεν θα χρειαστει?    :X

Ο επεξεργαστης εχει επανω του ενσωματωμενη καρτα γραφικων σχεδιασμενη για να κανει συνεπεξεργασια μεσω openCL με τον επεξεργαστη !

Αρα δεν χρειαζεσαι καρτα γραφικων και σε αυτο το budget κανει παπαδες το APU !!!

Για να καταλάβεις τι κάνει το APU με την συνεπεξεργασία κοίταξε τι γίνεται όταν παίξει με την IGP μαζί (openCL) .

Εδώ έτρεξαν τον βελτιωμένο 6800k ανοίγοντας opencl .

Μετά πήγαινε να κοιτάξεις πόσο κοστίζει ο I7-3960X :-D

8dd8.png

APU =  ολοκληρωμένο CHIP με τετραπύρηνο ,κάρτα γραφικών, northbridge και memory controller όπου παίζει δυναμικά την διαχείριση ενέργειας του chip  ....

Ψύκτρα έχει ο επεξεργαστής !! Δεν θες άλλη. Αργότερα αν θες αθόυρβο σύστημα μπορείς να κοιτάξεις μια με 120άρη ανεμιστήρα !

Στο θέμα του σκληρού αν δεν πας σε HDD θα πάρεις KINGSTON V300+ 120GB SSD SATA III που παίζει στα 83€ και θα τον τρέξεις από το BIOS σε AHCI MODE με τους DRIVERS της AMD για τον AMD SATA CONTROLLER !

ο SSD δεν είναι για αποθήκευση αρχείων ! Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει σκληρός στο σύστημα !

Αν έχεις έστω και έναν εξωτερικό σκληρό που μπορεί να συνδεθεί με E-SATA = γρήφορη μεταφορά αρχείων , τότε είχαι ΚΟΜΠΛΕ !!!

Θα βάλεις σαν master HDD αυτόν κουμπωμένο πάντα επάνω στο σύστημα, θα μεταφέρεις τους φακέλους χρήστη (λήψεων, εγγράφων, εικόνων στον HDD) και θα έχεις την εύκολη και απλή διαχείριση των WIN όπως παλιά με την ταχύτητα του SSD ταυτόχρονα !

Αρα +1000 για SSD μεγαλύτερο ίσο των 120GB αν μπορείς οικονομικά ! :-D

Το κουτί που σου πρότεινα είναι αυτό

001-1249.jpg

Με 2XUSB III στο front panel και κόστος 36€ στο visionstudio !

Αλλο πολύ καλό και πολύ μαζεμένο για συστήματα με Micro ATX μητρική με 140mm ανεμιστήρα για χαμηλό θόρυβο και καλή ροή αέρα και με 2X USB III είναι το

SHARKOON MS140

sharkoon_ms140.jpg

Η τελευταία έκοδση έχει 2X USB III και όχι 1X. :-D

• Like 1
Δημοσ.

Τάκη έλα πες μας την αλήθεια...στο όνομα σου έκανες typo και δεν έγραψες το "m" ανάμεσα στα δύο πρώτα γράμματα ε?

Από την άλλη η προσέγγιση σου είναι η καλύτερη σε αυτό το budget.

Οι διορθώσεις μου είναι πως πρέπει να πάει στον A10-6700 αντί για 5800K καλύτερα λόγο της 8670D αντί για την 7660D μονάδας γραφικών.Έτσι θα έχει λίγο δυνατότερα γραφικά ρίχνοντας και την κατανάλωση από τα 100W TDP στα 65W ΤDP.

• Like 1
Δημοσ.

Τάκη έλα πες μας την αλήθεια...στο όνομα σου έκανες typo και δεν έγραψες το "m" ανάμεσα στα δύο πρώτα γράμματα ε?

Οι διορθώσεις μου είναι πως πρέπει να πάει στον A10-6700 αντί για 5800K καλύτερα λόγο της 8670D αντί για την 7660D μονάδας γραφικών.Έτσι θα έχει λίγο δυνατότερα γραφικά ρίχνοντας και την κατανάλωση από τα 100W TDP στα 65W ΤDP.

O 6700 κοστιζει πανω απο τον 6800Κ (140€+) και το συστημα θα εβγαινε πολυ πανω απο το budget ενω η αποδοση του 6700 ειναι σχεδον η ιδια με τον 5800Κ.

Σε κατανάλωση ο 6700 καταναλώνει λίγο λιγότερο από τον 5800Κ σε πλήρες LOAD. το TDP του 5800Κ μιλά για θερμικό φορτίο και όχι κατανάλωση και με στέλνει σε σκέψεις πως τα 100Watt TDP αναφέρονται γιατί είναι ξεκλείδωτος = Κ .

300€ λέει ότι δίνει με +50€ αν χρειαστεί και με 5800κ το έχει ξεπεράσει είδη.

Το AD είναι από τα αρχικά του επίθετού μου. :-D  Είδες κάτι από όσα γράφω να μην στέκει ?

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς ξύπνησα με κέφια και είπα να κάνουμε κάτι καλύτερο. Πάρε λοιπόν εδώ όλα μαζεμένα από ένα μαγαζί και θα γίνει το κάψιμο του AMDάκια τώρα :P.

pbvt.png

Τι κερδίζεις? Δυνατότερη CPU αλλά και δυνατότερη GPU.Α, και 4 ευρώ.

Τι χάνεις? Την πίστη σου στα APU.

Δημοσ.

Δυστυχώς ξύπνησα με κέφια και είπα να κάνουμε κάτι καλύτερο. Πάρε λοιπόν εδώ όλα μαζεμένα από ένα μαγαζί και θα γίνει το κάψιμο του AMDάκια τώρα :P.

pbvt.png

Χανεις 8GB RAM και SSD δισκο , την ησυχία σου από το καλό κουτί.

Μεταξύ I3 και A10 ανάλογα την εφαρμογή είσαι.

Διαφορετικα και εγω σε AMD FX 6300 θα τον πήγαινα που είναι ανώτερος από I3 ....

Πχ.

AMD FX 6300

ASROCK 970 PRO3 R2.0

ELIXIR 4GB DDR3 1600Mhz

W.D. CAVIAR BLUE 500GB

GIGABYTE 6570 2GB DDR5

THERMALTAKE 530Watt

MSTECH USB III

----------------------------------------

Αυτός ο συνδιασμός θα ήταν μακράν καλύτερος από τον A10 και από τον I3 ειδικά σε PREMIERE που λέει πως τρέχει , αν είχε παραπάνω μνήμη (διπλάσια) !!!

Επίσης σε μια τέτοια σύνθεση δεν χωράει με τίποτα SSD που στην από πάνω (Α10) υπο προυποθέσεις (κόψιμο, ράψιμο χωράει) :-D

Τέλος κράτησε τις επιφυλάξεις σου για το ότι σε OPENCL η 6570 αποδίσει καλύτερα από την ενσωματωμένη του APU .... Εδώ έχω πολλούς ενδοιασμούς πάνω σε αυτό το κομμάτι .

• Like 2
Δημοσ.

Είσαι εκτός τόπου και χρόνου και σου απαντάει κατάλληλα ο adtakhs παρακάτω.

Ερειστικό κι επιτηδευμένο σε βρίσκω γι' ακόμα μια φορά...

pbvt.png

ΔΥΣΤΥΧΩΣ έκανες κάτι χειρρότερο...

Χειρρότερο κουτί, χειρρότερη μητρική, η μισή ram (4gb) !!! κι ο επεξεργαστής από άλλες περασμένες εποχές.

Παραπάνω σχόλιά μου περιττεύουν..................     :-(

• Like 1
Δημοσ.

Για να καταλάβεις τι κάνει το APU με την συνεπεξεργασία κοίταξε τι γίνεται όταν παίξει με την IGP μαζί (openCL) .

Εδώ έτρεξαν τον βελτιωμένο 6800k ανοίγοντας opencl .

Μετά πήγαινε να κοιτάξεις πόσο κοστίζει ο I7-3960X :-D

19692d1320857459-mw3-pc-release-not-sure

http://lmgtfy.com/?q=espresso+intel+quick+sync

• Like 1
Δημοσ.

quick sync στον I7-3960Χ ? Από που και ως που ... :blink: :blink: :blink: :ph34r:

Ασε που με το quick sync δεν δουλεύεις για σωστό αποτέλεσμα αλλά για πασαλείμματα λόγω τελικής ποιότητας .

Όλοι όσοι αγόρασαν για αυτό το έχουν εγκαταλείψει προ πολλού και με μεγάλη απογοήτευση για το αποτέλεσμα.

Δημοσ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ έκανες κάτι χειρρότερο...

Χειρρότερο κουτί, χειρρότερη μητρική, η μισή ram (4gb) !!! κι ο επεξεργαστής από άλλες περασμένες εποχές.

Παραπάνω σχόλιά μου περιττεύουν..................     :-(

1. Περασμένη εποχή oι Ιvy? Λόλεν ας δούμε πότε και η AMD θα φτάσει τα 22nm και μετά έλα ξανά να κράξεις μπούμπη. 

2. Αφού εγώ είμαι ο εριστικός και επιτηδευμένος για πιον λόγο απαντάς καν? Απλά πονάει οτι οτι συμφέρει Ιντέλ ακόμα και εδώ?

3. Τα λάθη είναι και η "καλύτερη" μητρική και το "καλύτερο" κουτί. Μπαίνετε στο τρυπάκι πως κάθε χρήστης έχει ανάγκη από κούφιο κουτί με ledoανεμηστήρια και αερισμό αναγκαίο για να χώσεις μέσα 7870.

4. Το ύστατο λάθος είναι τα μπακαλομαθηματικά που έχει εφαρμόσει ο Τάκης για να υπολογίσει την τιμολόγηση. Με μία γρήγορη ματιά στο Skroutz αυτά που προτείνει είναι 380+ ευρώ. Εκτός αν φτιάχνει δικά του deals και μας κρύβει κάτι. Η ανακάλυψε την τηλεμεταφορά...

Οπότε πριν επιτεθείς μάθε να μετράς πριν χάψεις σαν χάνος τη γράφει ο άλλος, μάθε ποια η διαφορά του απλού σοβαρού χρήστη και gamer και μάθε που χρειάζεται κάθε feature και σε ποιον.

Χανεις 8GB RAM και SSD δισκο , την ησυχία σου από το καλό κουτί.

Μεταξύ I3 και A10 ανάλογα την εφαρμογή είσαι.

Από την στιγμή που παίχτηκε η φράση μεταφορα μεγαλου ογκου δεδομενων ξέχασε τον SSD.

Από την στιγμή που το budget είναι 350ευρώ έπρεπε να μην τον είχες σκεφτεί καν ως επιλογή.

Ναι ανάλογα την εφαρμογή...όταν αυτή χρησιμοποιεί την IGP κάαατι γίνεται...

Για όλα τα υπόλοιπα...πανωλεθρία.

http://www.anandtech.com/bench/product/675?vs=677

• Like 1
Δημοσ.

Εχει πολλούς δίσκους φίλε το γράφει παραπάνω.

Τρέξε εσύ premiere με 4gb ram ...

Οι εφαρμογές που τρέχει παίζουν με την IGP πολύ, οι περισσότερες.

Το σύστημα που έγραψα είναι ενδεικτικό. Παίζουν και άλλες συνθέσεις με άλλα περιφερειακά και μητρική αν θες να το βγάλεις στα 350.

Δημοσ.

portishead στο budget σου (και λίγο παραπάνω) κοιτάς για Α10 με 4 πυρήνες και με χρήση OpenCL για τα λεφτά που θα δώσεις θα έχεις καλή απόδοση σε επεξεργασία και multitasking σε socket που είναι στην αγορά.Είναι και ξεκλείδωτος και αμα θες τον κλοκάρεις αργότερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...