Προς το περιεχόμενο

Usb Led

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά! Το θεμα ειναι ως εξής: Έχω ενα usb καλόδιο και ενα λαμπακι led.Αυτά λοιπον θέλω να τα 

ενώσω αλλα θα χρειαστω και αντίσταση.Σωστά; Τι θα γίνει εαν δεν βάλω αντίσταση; Και τι αντίσταση χρειάζομαι;

PS:Το pc δεν βγάζει απο τα usb 5 volt; Το λεντ πόσο χρειάζεται;

Δημοσ.

Κανονικά πρέπει να ξέρεις τα χαρακτηρηστικά του λεντ αλλα αφου δε τα ξερεις πες τι διασταση ειναι και τι χρωμα.

Εντελώς μπακαλίστικα για να εισαι σιγουρος οτι δε θα καψεις το led, μπορείς να βάλεις αντίσταση 100 - 120Ω περίπου αλλά αν είναι πιο μεγάλη από ότι χρειάζεσαι, θα ανάβει λιγότερο το led από ότι θα μπορούσε.

Στα 5V ναι πρέπει να βαλεις αντισταση και 5mm να ειναι το led.

Δημοσ.

Το λεντ ειναι 3.6 v και το pc 5 v.Εσυ τι αντισταση μου προτείνεις να βάλω για να ανάβει καλά το led;

68 ω ή 48 ω ή 120 ω;

Δημοσ.

Το λεντ ειναι 3.6 v και το pc 5 v.Εσυ τι αντισταση μου προτείνεις να βάλω για να ανάβει καλά το led;

68 ω ή 48 ω ή 120 ω;

Μέ βάση το νόμο του Ohm θα βρείς τι πρέπει να βάλεις!!!

Δημοσ.

http://led.linear1.org/1led.wiz

πολύ το παιδεύουμε :P

Στο σιτε αυτο βαλε με ποσα βολτ θες να τροφοδοτήσεις, ποσα βολτ ειναι το λεντ και με ποσα mA θες να αναψεις το λεντ (παιζει ρολο το ρευμα που ειναι το καθε λεντακι και οχι η ταση μονο για αυτο ειναι μπακαλιστικα τα νουμερα που σου λεμε) Τα πιο πολλά λεντ μπορεις να τα υπολογιζεις θεωρώντας 20mA.

Βαλε 68 ή λιγο μεγαλυτερη (πχ 82). Οσο πιο πολυ το ζορισεις με μικροτερη αντισταση τοσο λιγοτερες θα ειναι και οι ωρες ζωης του.

Δημοσ.

68 ω ή 48 ω ή 120 ω;

Μέ βάση το νόμο του Ohm θα βρείς τι πρέπει να βάλεις!!!

R(αντισταση)=V(ταση)\I(ενταση)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...