Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

..ας πούμε κάτι σαν Server, για διαχείριση βάσεων και άλλες "δουλίτσες" CPU-depended σε γραφείο.

Tower/Monitor. Budget max 650-700€.

Θα χρειαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ από αυτό το Budget. Για GPU το βλέπω για καμιά 6450 να τρέχει λίγο και το Photoshop. Τώρα θα ήθελα τη γνώμη σας μεταξύ AMD και i5 π.χ, διαφορετικά ό,τι άλλο..

HDD: 1TB για παρτσίσιον και έναν 500GB για Dualboot. Raid κτλπ δεν μας ενδιαφέρουν.

RAM: 8GB (αν και διαφωνώ, νομίζω πως πάνω από 6 δεν θα έχει διαφορές.. αλλά πείτε τι προτείνεται και εσείς.

Αυτά. Τα υπόλοιπα περιφερειακά μην σας απασχολούν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, δεν έχω φτιάξει "Server" ποτέ με τέτοιο budget.

Δημοσ.

..ας πούμε κάτι σαν Server, για διαχείριση βάσεων και άλλες "δουλίτσες" CPU-depended σε γραφείο.

Tower/Monitor. Budget max 650-700€.

Θα χρειαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ από αυτό το Budget. Για GPU το βλέπω για καμιά 6450 να τρέχει λίγο και το Photoshop. Τώρα θα ήθελα τη γνώμη σας μεταξύ AMD και i5 π.χ, διαφορετικά ό,τι άλλο..

HDD: 1TB για παρτσίσιον και έναν 500GB για Dualboot. Raid κτλπ δεν μας ενδιαφέρουν.

RAM: 8GB (αν και διαφωνώ, νομίζω πως πάνω από 6 δεν θα έχει διαφορές.. αλλά πείτε τι προτείνεται και εσείς.

Αυτά. Τα υπόλοιπα περιφερειακά μην σας απασχολούν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, δεν έχω φτιάξει "Server" ποτέ με τέτοιο budget.

server με αυτα τα λεφτα δεν φτιαχνεις.εσυ θες απλα ενα κανονικο Pc πιο προσεγμενο.δισκους αμα θες κατι ποιοτικο πας για western black αν θες κατι πιο γρηγορο αλλα σε μηχανικο πας σε raptor.

μνημη η 6 βαλεις η 8 μικρη η διαφορα στην τιμη οποτε προτιμησε τα 8.

server θα πηγαινες αμα ηθελες dual psu αμα ηθελες xeon cpu αν ηθελες ecc ,buffered μνηες και raid και ολα αυτα και γενικα ενα πολυ ποιοτικο μηχανημα το οποιο θα εφευγε σε κοστος.

οπως και για Photoshop και απλη φτηνη καρτουλα να βαλεις δεν θα εχεις θεμα.photoshop ειναι οχι 3d studio max.αντιθετα αν παιζεις με πολυ μεγαλα αρχεια εκει η μνημη θα ειναι κατι το βασικο

Δημοσ.

Το σημαντικότερο δε μου είπες. Δώσε CPU που θα μας κρατήσει στο Price Range. CPU/Mobo βασικά, και άσε τότε όλα τα άλλα σε μένα.

Δημοσ.

Το σημαντικότερο δε μου είπες. Δώσε CPU που θα μας κρατήσει στο Price Range. CPU/Mobo βασικά, και άσε τότε όλα τα άλλα σε μένα.

σου εχω απαντησει με Pm.επισης περα απο αυτα που σε ρωτησα μια ακομα ερωτηση.επειδη λες οτι θα το χρησιμοποιησεις σαν server θα καθεται καποιος εκει σαν χρηστης η θα το χειριζεστε remote για καποιες δουλειες?το λεω για το θεμα της οθονης που εγραψες

Δημοσ.

Ώστε να πετσοκόψουμε και την οθόνη θα λες. Δεν ξέρει τι του γίνεται ακόμα, και σε τι ακριβώς χρήση θα καταλήξει ο χρήστης yet.
Ευελπιστώ, πως όντως τον θέλει τον i5 του.. και μπαίνουμε σε κόπο με λόγο.. γιατί έχω έναν στο γραφείο που με κάνα 150ρι€ νταν δίνει FULL PC με C2D, 1GB Ram, 8400GS με 19".

Δημοσ.

Ώστε να πετσοκόψουμε και την οθόνη θα λες. Δεν ξέρει τι του γίνεται ακόμα, και σε τι ακριβώς χρήση θα καταλήξει ο χρήστης yet.

Ευελπιστώ, πως όντως τον θέλει τον i5 του.. και μπαίνουμε σε κόπο με λόγο.. γιατί έχω έναν στο γραφείο που με κάνα 150ρι€ νταν δίνει FULL PC με C2D, 1GB Ram, 8400GS με 19".

το βασικο ειναι τι θελει αυτο.πχ σε εταιρειες που υπαρχουν 10 servers θα δεις μια απλη οθονη ενα Keyboard ενα Mouse και ενα kvm switch και τα χειριζονται ολα απο το Kvm switch>για αυτο σε ρωτησα τι χρηση το θελει.αν γινει server μπορει να μηνχρειαζεται να υπαρχει οθονη μονιμα και απλα να το χειριζεται καποιος με team viewer η remote desktop η δεν ξερω τι.η μπορει να εχει μια οθονη crt Που να εχει περισσεψει απλα για την βασικη χρηση.οποτε ετσι κερδιζεις αρκετα λεφτα.μετα αν ειναι για βαση δεδομενων που λες κτλ υπολογισε οτι θα πρεπει να παιζει και backup καπου αφου λογικα θα ειναι σημαντικα πραγματα.οποτε θα πρεπει να υπαρχουν δυο δισκοι και πχ ο ενας μπορει να ειναι εξωτερικος για να αφαιρειται απο το μηχανημα.η μπορει καποιος να βαλει το backup να γινεται σε αλλο pc διαμεσω δικτυου.1 gb ram δεν θα φτασει ουτε xp να σηκωσει και να ανοιξεις το photoshop.η cpu δεν θα ειναι τοσο θεμα αλλα με 1 giga μνημη εχεις θεμα.οπως και για την καρτα γραφικων για αυτο ειπα σε amd με ενσωματωμεενη διοτι η ενσωματωμενη για photoshop και διαφορες χρησεις φτανει μια χαρα οποτε και απο εκει μπορεις να γλυτωσεις καποια λεφτα για να τα δωσεις σε αλλα πραγματα.οπως ενα ποιοτικο τροφοδοτικο κτλ.

Δημοσ.

Φυσικά και το ανέφερα για να κάνει μαϊμουδιές ΠΑΝΩ σε αυτά τα 150€. Έχεις PM.

αυτο το pc με τα 150 ειναι για testing η για κανα fax server να στησεις πανω.η σαν backup pc/εχεις Pm

Δημοσ.

Για μικροserverάκι, μια επιλογη ειναι αυτη, HPN54L:
http://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=57972&pcode=SHOW_PROD57972

http://www.cosmodata.gr/product/166867/

Αρκετοι ειχαν αγορασει τον N40L, οταν καποτε επαιζε σε προσφορες < 150eu,
κι ηταν τοτε oντως αρκετα value for money, αν δεν χρειαζοσουν σπουδαια cpu.

Δημοσ.

Για μικροserverάκι, μια επιλογη ειναι αυτη, HPN54L:

http://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=57972&pcode=SHOW_PROD57972

http://www.cosmodata.gr/product/166867/

Αρκετοι ειχαν αγορασει τον N40L, οταν καποτε επαιζε σε προσφορες < 150eu,

κι ηταν τοτε oντως αρκετα value for money, αν δεν χρειαζοσουν σπουδαια cpu.

το σκεφτηκα και αυτο αλλα εχεις αρκετους περιορισμους.δεν αλλαζουν cpu κτλ οσο ξερω.επισης καρτα γραφικων δεν εχει τιποτα τρελλο και αν θελησεις να βαλεις καρτα ηχου πρεπει να βαλεις σε Pci express half size η οποια η πιο φτηνη που ειδα ηταν asus xonar με 70 ευρω.το καλο ειναι οτι παιρνει 4 δισκους πανω.θα μπορουσε καποιος να βαλει καρτα γραφικων καλυτερη πανω αλλα μετα θα εχει θεματα temps και το τροφοδοτικο θα αρχιζει να ζοριζει επειδη ειναι 150 watt.επισης αν χαλασει κατι πρεπει να παρεις απο την Hp η να βρεις απο τριτη εταιρεια γιατι το Psu δεν ειναι οπως τα κανονικα.σε λιγο καιρο βγαινει και ο αντικαταστασης του hpn54l το οποιο θα ειναι το gen 8 με sata 3 και με dvd Πανω αλλα τιμη κοντα στα 500.επισης φοραει λιγη μνημη απο default(καλυτερα να το εδιναν χωρις μνημη).πολυ το χρησιμοποιουν το Microserver για asterisk κτλ .επισης ειναι καλο και σαν backup μηχανημα διοτι ειναι φτηνο αλλα 1000 φορες καλυτερο απο nas.

Δημοσ.

Εαν χρειαζεσαι (κατι) τετοιο -και ξερεις τι ακριβως παιρνεις: τι εχει και τι δεν εχει!-

ειναι ok περιπτωση, φαινεται ακομη κι απο reviews αγοραστων του στο Newegg

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16859107921

ειναι γενικα πολυ ωραιο μηχανηματακι αλλα σε περιοριζει πολυ.το ειχα ψαξει γιατι ειχα ψηθει να παρω το n54l αλλα ελεγα μπας και περιμενω για το gen8.ακομα και με 4 δισκους θα φτιαξεις μια ωραια θερμοκρασια εκειμεσα αν ειναι τιποτα καλοι δισκοι.παντως ναι για καποιον που θελει κατι ετοιμο για νορμαλ services το μηχανημα σκοτωνει.εχω δει πολλους που τα εχουν κανονικα μεσα σε computer rooms για να τρεχουν διαφορα πραγματα πανω.σε αυτο ειναι να κανεις καμια πατεντα να του βαλεις 2 φανακια στα πλαινα καπακια push pull

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...