zoranb Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Έχω ένα Τhomson TG585 v8, το οποίο έχω την αίσθηση πως δεν έχει μεγάλη εμβέλεια... π.χ. το έχω στο σαλόνι και η εμβέλεια της ασύρματης σύνδεσης στα υπνοδωμάτια είναι ελάχιστη, όταν αλλάζω δε όροφο είναι μηδενική. Εϊναι λογικό αυτό το να μην πιάνει ή πιάνει πολύ λίγο;
zarzonis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Το συγκεκριμένο router δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Για την τιμή που κοστίζει, λογικό είναι. Αν θες να έχεις καλή εμβέλεια ακόμα και στον άλλο όροφο πρέπει να δώσεις κανένα 50αρι για καλό router. Υπάρχουν αρκετά καλά NETGEAR σε αυτά τα λεφτά. Εγώ ας πούμε έχω ένα TP-Link W8960N που έκανε γύρω στα 35 ευρώ και έχω πολύ καλό σήμα ακόμα και στο ισόγειο αλλά και εκτός σπιτιού στο δρόμο μπροστά. 1
SPANK Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Γενικά οσο υπάρχουν τοίχοι και ποσο μαλλον αλλος όροφος το σήμα εξασθενεί αρκετά οτι και router να ειναι , μπορείς να κανεις το εξής να παρεις 1 2 access point και να ενισχήσεις το σήμα απο το router αλλα εντάξει και ενα router με καλύτερο wireless ποιο δυνατό θα βοηθούσε σίγουρα αλλα εγω ετσι εχω κανει στο σπίτι μου , με ενα access point έκανα την δουλειά μου 1
zoranb Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Πες μου περισσότερα για τα access points! Που τα βάζεις, πόσο κάνουν, θέλουν κάποια καλωδίωση ή μπορεί να είναι αυτόνομα;
poulinos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 υπαρχουν διαφορες λυσεις. α.βαζεις ενα repeater καπου ενδιαμεσα.πιανει το σημα απο το Thomson το αναμεταδιδει και πιανεις πιο περα.τιμη repeater απο 20 και πανω. β.κρατας το Thomson και το βαζεις σε καποιο καλυτερο σημειο.μακρυα απο εμποδια μακρυα απο γωνιες τοιχων κτλ.υπαρχει και απο τον universal_soldier ενα guide πως να αλλαξεις κεραια.μην περιμενεις θαυματα βεβαια. γ.και το καλυτερο.ριχνεις Utp απο το thomson μεχρι καποιο σημειο που θες και εκει βαζεις ενα access point.το καλο ειναι οτι δεν θα χασεις καθολου σε ταχυτητα επειδη το access point με το thomson θα ειναι με καλωδιο και το δευτερο καλο οτι αμα εχεις καποιο παλιο adsl router που σου περισσευει μπορεις να το κανεις access point.και οπως ειπαν αντιθετα με την λυση α δεν χανεις σε ταχυτητα.
zoranb Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Αχάααα λοιπόν, κάτι πιάνω κάτι πιάνω! Ακούστε να μου προτείνετε την καλύτερη λύση, είναι δυο οι ορόφοι (πάνω κ κάτω). Κάτω υπάρχει το router με καλωδίωση utp σε όλο το σπίτι, δηλαδή ενσύρματα μπορεί να έχει internet κάποιος σε όλο το σπίτι. Η καλωδίωση αυτή φτάνει μέχρι κ πάνω. Ασθενές σήμα όπως είπα έχω στο υπόλοιπο σπίτι (κάτω) εκτός από το χώρο (το σαλόνι) που έχω το router και καθόλου σήμα δεν έχω στο πάνω, στο οποίο όμως φτάνει καλώδιο utp γιατί εκεί έχω internet αλλά ενσύρματο. Αυτά είναι τα δεδομένα α και επίσης κάτι σηματικό... μισώ την ασύρματη τεχνολογία, είμαι ασυρματοφοβικός με την ακτινοβολία γιαυτό και φρόντισα να έχει όλο το σπίτι δίκτιο αλλά ενσύρματο, μέχρι πρότεινος που έπρεπεπ να έχω wifi για τα smartphones/ipad φίλων. Ακουώ γνώμες, λύσεις!
poulinos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Αχάααα λοιπόν, κάτι πιάνω κάτι πιάνω! Ακούστε να μου προτείνετε την καλύτερη λύση, είναι δυο οι ορόφοι (πάνω κ κάτω). Κάτω υπάρχει το router με καλωδίωση utp σε όλο το σπίτι, δηλαδή ενσύρματα μπορεί να έχει internet κάποιος σε όλο το σπίτι. Η καλωδίωση αυτή φτάνει μέχρι κ πάνω. Ασθενές σήμα όπως είπα έχω στο υπόλοιπο σπίτι (κάτω) εκτός από το χώρο (το σαλόνι) που έχω το router και καθόλου σήμα δεν έχω στο πάνω, στο οποίο όμως φτάνει καλώδιο utp γιατί εκεί έχω internet αλλά ενσύρματο. Αυτά είναι τα δεδομένα α και επίσης κάτι σηματικό... μισώ την ασύρματη τεχνολογία, είμαι ασυρματοφοβικός με την ακτινοβολία γιαυτό και φρόντισα να έχει όλο το σπίτι δίκτιο αλλά ενσύρματο, μέχρι πρότεινος που έπρεπεπ να έχω wifi για τα smartphones/ipad φίλων. Ακουώ γνώμες, λύσεις! για το θεμα ακτινοβολια οπως λενε ολοι και λεμε ολοι ξεκινα με το χειροτερο το κινητο.αλλα anyway.ας το αφησουμε αυτο και ας πουμε τα υπολοιπα.εφοσον λες οτι σε ολα τα σπιτια εχεις ιντερνετ πανω κατω δεξια αριστερα τοτε εισαι μια χαρα.απλα το μονο που μενει ειναι ειτε να παρεις καποια access points ειτε αν εχεις καποια παλια adsl router να τα κανεις access point.
zarzonis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Μπορείς να πάρεις δύο access points. Ένα να το βάλεις κάτω στους χώρους που αρχίζει να μην έχεις καλό σημείο και ένα πάνω. Άρα θα έχεις 3 ασύρματες συσκευές. Αλλά και πάλι το access point πρέπει να είναι καλό διότι στον πάνω όροφο θα έχεις και το πρόβλημα που έχεις και κάτω. Δηλαδή στο σημείο που θα βρίσκεται θα έχει καλό σήμα ενώ σε άλλο δωμάτιο ενδεχομένως όχι. Αν πάρεις access point των 20 ευρώ πχ, ενδεχομένως να χρειαστείς συνολικά 3. Τα δύο για καλή κάλυψη στον πάνω όροφο και ένα για κάτω να συμπληρώνει το router. Οπότε θα χρειαστεί να ξοδέψεις γύρω στα 60-70 ευρώ. Όμως για μένα αυτή η συνδεσμολογία παρά είναι πολύ σύνθετη. Μπλέκονται αρκετές συσκευές. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να πάρεις ένα router καλύτερο με 40 ευρώ περίπου που θα καλύπτει σίγουρα όλο τον κάτω χώρο(ενδεχομένως και τον πάνω) και μετά αν θες να συνδέσεις με καλώδιο ένα access point στον πάνω όροφο. Ένα καλό access point κοστίζει περίπου 30-35 ευρώ. Συνολικό κόστος και πάλι γύρω στα 70 ευρώ. Έτσι θα έχεις 1-2 συσκευές αντί για 3-4. Πιστεύω είναι πιο "καθαρή" σύνδεση.
zoranb Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Απλώς πάλι με το ασυρματοφοβικό μου μυαλό σκέφτομαι πως εάν έχω access points θα μπορώ πιό εύκολα να σταματάω τη λειτουργία τους όταν δεν θα την χρειάζομαι. Εάν έχω ένα καλό router που να δίνει σήμα παντού τότε αυτό δεν θα μπορώ να το περιορίσω! Ε σωστός;
zacharis1955 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Eχεις σκευτεί για κάποιο Powerline Adapter? http://www.e-shop.gr/search_main.phtml?table=PER&category=HOMEPLUG
zoranb Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτό σε τι θα με βοηθήσε στο να έχω ασύρματο internet για τις συσκευές που το χρειάζονται;
zarzonis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτό είναι σχετικό. Θα μπορείς άνετα να έχεις το router για τον κάτω χώρο και το ένα καλό access point για τον πάνω. Όταν χρειάζεσαι ίντερνετ πάνω, απενεργοποιείς το wifi από το router, ενώ όταν χρειάζεσαι ίντερνετ κάτω, απενεργοποιείς το access point πάνω. Δύο συσκευές, μια για κάθε όροφο. Αν όμως έχεις κόσμο στο σπίτι και θες να έχεις ίντερνετ παντού, σκέψου ότι θα δέχεσαι ακτινοβολία από 3-4 συσκευές αντί για 2 με τον τρόπο που σου λέω. Το powerline Adapter είναι για να έχει ενσύρματο ίντερνετ μέσω πρίζας. Εσύ έχεις ήδη καλωδίωση για ενσύρματο, οπότε δεν σου κάνει. Εσύ θες ασύρματο και όχι ενσύρματο ίντερνετ.
poulinos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 για μενα προσωπικα. α.τα Powerline ειναι ακριβα και δεν ειναι σιγουρη λυση.για σενα που εχεις καλωδιωση παντου προτεινω access points. β.δεν εχεις θεμα ειτε βαλεις ενα access point ειτε πεντε.ολα εχουν τις ιδιες ρυθμισεις απλα αλλαζει η Ip.σε σπιτι εχω βαλει περιπου 4 access points μαζι με το ρουτερ και δεν υπηρχε κανενα θεμα.το καθενα ηταν και για εναν οροφο.οχι δεν ηταν δικο μου το σπιτι.ακομα δενεγινα εκατομμυριουχος. σε πιο επαγγελματικες καταστασεις για wifi hot spot εχω βαλει και 30 access points.δεν εχεις θεματα πολυ απλα διοτι το καθενα εχει την δικια του Ip .απλα λιγο προσοχη στα καναλια οταν τα ρυθμιζεις.πχ το ενα να εχει καναλι 1 το αλλο καναλ 6 το αλλο καναλι 11 για παραδειγμα.σε ολα το ιδιο ονομα τον ιδιο κωδικο.αν εχεις παλια ρουτερ τοτε δεν θα πανε χαμενα για να σου ερθει πιο φτηνα.οποιο δεν θες ειτε το αποσυνδεεις ειτε συνδεεσαι πανω του και του κλεινεις το wireless.
zoranb Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Οk, νομίζω πως τελικά η καλύτερη λύση είναι να βάλω κάτι ώστε να υπάρχει ασύρματη δικτύωση μόνο για τον πάνω όροφο όπου εκεί πάει utp καλώδιο! Βέβαια να υπάρχει ένας διακόπτης ώστε να ενεργοποιείται το ασύρματο δίκτιο μόνο όταν θέλω. Όταν για παράδειγμα θέλω να σερφάρω στο μπαλκόνι με laptop η κινητό, τις υπόλοιπες στιγμές να το απενεργοποιώ και να δουλεύει το ενσύρματο δίκτιο. Πρέπει να γίνει πατέντα γιαυτό;
zarzonis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Τα περισσότερα access points έχουν μια ethernet θύρα που είναι για να παίρνουν τα ίδια ίντερνετ. Yπάρχουν και κάποια που είναι ακριβά που θα βγάζουν και επιπλέον θύρες για να συνδέσεις συσκευές και ενσύρματα ταυτόχρονα. πχ αυτό. http://www.amazon.co.uk/Edimax-EW-7228APN-150Mbps-5-Port-Extender/dp/B004JV42A0/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1378650574&sr=8-3&keywords=4+port+access+point Σε αυτό απλά θα απενεργοποιείς το wifi, ενώ σε όσα έχουν μια θύρα. Θα πρέπει να αποσυνδέεις και το καλώδιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα