Galatea Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερα παιδια! Τι κανετε; Παει καιρος που χουμε να τα πουμε, περασα μισο χρονο χωρις νετ (να ναι καλα η cyta) και γενικα, χαθηκα!Παρ'ολα αυτα, ταπεινα ζητω την αποψη σας. Παμε λοιπον: Το Γεναρη, προμηθευτηκα ενα Site: http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-notebook/laptop/Turbo-X-SU-II-i323-232.htm">Turbo-x notebook απο το Πλαισιο (προφανως). Ενω στην παραγγελια και στο χαρτι της προσφορας, αναφερονταν τα Windows 7, οταν ανοιξα το pc (με λαχταρα) εφαγα ηττα. Φορουσε 8. Να μη τα πολυλογω, εφαγα την υπολοιπη μερα στο τηλεφωνο με υπευθυνους του Πλαισιου, με δοσεις ειρωνιας (σου λεει, κοπελα ειναι, τι ξερει απο η/υ), να προσπαθουν να με πεισουν οτι ειναι καλη εξελιξη για την καθημερινοτητα μου τα 8 και ενας βρεθηκε να μου με υφος οτι αφου ειμαι δικαιουχος του Msdnaa, να κατεβασω απο εκει τα 7 αν τα θελω τοσο.Τελος παντων, απο βλακεια μου, κρατησα τα 8, με τον καιρο συνηθισα (αν και εχουν θεμα συμβατοτητας με τα μισα προγραμματα που χρησιμοποιω καθημερινα).Φτανουμε τελη Ιουλιου. Παω να ανοιξω τον υπολογιστη, κολλουσε στην οθονη φορτωσης των windows. Βρε καλο μου, βρε χρυσο μου... Το refresh κολλησε επισης, η αυτοματη επιδιορθωση απετυχε, τι να κανω που ειναι κι ο μοναδικος διαθεσιμος υπολογιστης αυτη την περιοδο, τραβαω ενα format.Οοοολα καλα μεχρι την Τριτη που το ξαναπαθε. Μονο που αυτη τη φορα, η αυτοματη επιδιορθωση απεδωσε. Να σημειωσω οτι την Τριτη μολις απεκτησα τη νεα μου γραμμη και μολις ο υπολογιστης ειχε τη χαρα να νιωσει τα mbps να τρεχουν στις φλεβες του μετα το τελευταιο format. Βαζω να ενεργοποιησω τα windows (τα οποια προμηθευτηκα με το ζορι μαζι με τον υπολογιστη απ'το Πλαισιο σε μορφη recovery cd-rom) , και μου εμφανιζεται μηνυμα οτι το κλειδι ειναι ληγμενο, εστω κατι τετοιο. Οκ...Κανω ενα restart σημερα στις 6... Μαντεψτε... Δεν. Βαζω το cd, κανει επιδιορθωση, δεν. Μου εμφανιστηκε το παρακατω μηνυμα:[ATTACH]355194[/ATTACH]Ok, εκανα refresh. Τωρα βρισκομαι στην κατακρεουργημενη ε.ε. μου. Παρ'ολα αυτα, θελω να το παω για service asap μιας κι ειμαι εντος εγγυησης. Απλως θα θελα να ξερω τι με περιμενει και τι να υποψιαστω. Σας κανει για hardware issue (βλ. δισκος) ή να προσανατολιστω στα κακα windows 8;Σας ευχαριστω πολυ.
Antwni Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Ιός? Προσέχεις γενικά? Διαφορετικά hw πρόβλημα... Τους το πας και το ελέγχουν. Τα 8 είναι καλύτερα από τα 7.Δεν έχουν προβλήματα όπως έχεις στο νου σου 1
Galatea Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Ιός? Προσέχεις γενικά? Διαφορετικά hw πρόβλημα... Τους το πας και το ελέγχουν. Τα 8 είναι καλύτερα από τα 7.Δεν έχουν προβλήματα όπως έχεις στο νου σου Ω ναι, προσέχω! Και ήταν καθαρός ο δίσκος κατά το nod32... Όσο για το service, ναι μεν είμαι εντός εγγύησης, ναι μεν θα πρέπει να μου τα καλύψουν όλα, αλλά γνωστός μου την πάτησε επειδή λέει του χε σβηστεί το αυτοκόλλητο των windows (ξέρω, κουφό, και γενικά δεν είναι στρατηγική ν'ακούς τι λένε οι γνωστοί, αλλά μου 'χει σβηστεί κι εμένα -.- κι ευτυχώς έχω κρατήσει τον κωδικό σημειωμένο, ε και φοβάμαι τι θα μου πλασάρουν). Btw, το HD Sentinel λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στον δίσκο. I'm lost.
Antwni Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Ε τι ήθελες και εσύ να πάρεις τουβλο-χ... Δε ρώτησες εδώ στο φορουμ τότε? Πήγαινέ το την Δευτέρα να τον ελέγξουν... Ελπίζω να μην στο καθυστερήσουν μόνο...και να κάνουν σωστή δουλειά φυσικά! Αν μπορείς να μπεις τώρα (έχεις κάνει πάλι φορματ) κατέβασε το hd sentinel να δεις τον δίσκο, καθώς κάνε και ένα memtest για τις μνήμες... Edit:Βασικά τις μνήμες τις ελέγχεις και χωρίς να bootarei.Αφου μπαίνεις από άλλο pc, κατέβασε το, βάλτο σε φλασάκι και ρύθμισε μέσω bios να μπουτάρει από εκεί.Αστο όλο το βράδυ να κάνει έλεγχο και πες μας αν έβγαλε κάποιο error. 1
Galatea Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Ε τι ήθελες και εσύ να πάρεις τουβλο-χ... Δε ρώτησες εδώ στο φορουμ τότε? Πήγαινέ το την Δευτέρα να τον ελέγξουν... Ελπίζω να μην στο καθυστερήσουν μόνο...και να κάνουν σωστή δουλειά φυσικά! Αν μπορείς να μπεις τώρα (έχεις κάνει πάλι φορματ) κατέβασε το hd sentinel να δεις τον δίσκο, καθώς κάνε και ένα memtest για τις μνήμες... Σε πρόλαβα, έχω κάνει edit πιο πάνω. Clear μου τα βγάζει το HD Sentinel... Όσο για το turbo-x, ίσως ήταν μια κακή επιλογή. Το θέμα είναι ότι έδωσα έναν μισθό και τώρα φοβάμαι τι θα μου πουν στο service. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι θα τον έχω σε 4 ώρες γιατί είναι turbo-x.
panos0100 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 δεν θα τον εχεις γιατι η απαντηση ειναι απλη, <<κοιταξτε ποσα εχουνε να δουμε;>> οποτε θα το αφησεις εκει περα και καλα ξεμπερδεματα, αν εισαι τυχερη που σου ευχομαι, θα το φτιαξουν, ποσα εδωσες;
Antwni Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Ω ναι, προσέχω! Και ήταν καθαρός ο δίσκος κατά το nod32... Όσο για το service, ναι μεν είμαι εντός εγγύησης, ναι μεν θα πρέπει να μου τα καλύψουν όλα, αλλά γνωστός μου την πάτησε επειδή λέει του χε σβηστεί το αυτοκόλλητο των windows (ξέρω, κουφό, και γενικά δεν είναι στρατηγική ν'ακούς τι λένε οι γνωστοί, αλλά μου 'χει σβηστεί κι εμένα -.- κι ευτυχώς έχω κρατήσει τον κωδικό σημειωμένο, ε και φοβάμαι τι θα μου πλασάρουν). Btw, το HD Sentinel λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στον δίσκο. I'm lost. Έκανες και εσύ edit Αυτό που λέει δεν παίζει. Υπάρχει serial number που βλέπουν αν είναι σε εγγύηση το λαπτοπ. Αν ισχύει δεν θα έπρεπε να τους περάσει.... Σε πρόλαβα, έχω κάνει edit πιο πάνω. Clear μου τα βγάζει το HD Sentinel... Όσο για το turbo-x, ίσως ήταν μια κακή επιλογή. Το θέμα είναι ότι έδωσα έναν μισθό και τώρα φοβάμαι τι θα μου πουν στο service. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι θα τον έχω σε 4 ώρες γιατί είναι turbo-x. Δες και το edit μου πιο πάνω. Τσέκαρε μια μνήμες. Από αυτόν μπαίνεις τώρα ή από αλλού?
Galatea Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Τρεχω ηδη το memtest. Απο τον ιδιο μπαινω υστερα απο επιτυχες refresh αλλα εχω θορυβηθει αρκετα γιατι δεν παει αλλο η κατασταση. Στα καλα του καθουμενου.Τωρα βεβαια γραφω απ'το κινητο. Μια σχεδον ασχετη λεπτομερεια: μετα το format εκεινο του Ιουλη, wifi γιοκ. Βρε τι drivers της realtek περασα (δε συμπαθω τη realtek, αλλα αυτο σε αλλο επεισοδιο), τιποτα, δεν την αναγνωριζει. Στη Δ.Σ. διχνει μια αγνωστη συσκευη pci. Εψαξα για drivers, δε βρηκε κατι. Δε με απασχολει πολυ καθως σπιτι παντα ethernet προτιμω, αλλα ναι... Σ'ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου
spirosd2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Είσαι σίγουρη ότι είναι realtek το wifi?
Galatea Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι, οσο σιγουρη γινεται! Αλλα μικρο το κακο, ας ξεπεραστουν ολα τα παραπανω... Edit: 300% το memtest και 0 errors
spirosd2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 μπορείς να κάνεις clean install έχεις το dvd η κάποιο .iso ?
Galatea Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 μπορείς να κάνεις clean install έχεις το dvd η κάποιο .iso ? Εννοείς δηλαδή format...; Όπως αναφέρω και παραπάνω, format έκανα σε παρόμοια περίπτωση και φτάσαμε πάλι στα ίδια. Δεν έλυσε το πρόβλημα. Τώρα, το hd sentinel δείχνει το δίσκο OK, το memtest το έφτασα έως 300% χωρίς κανένα error... :/
Razor7 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Όσο για το turbo-x, ίσως ήταν μια κακή επιλογή. Το θέμα είναι ότι έδωσα έναν μισθό και τώρα φοβάμαι τι θα μου πουν στο service. What? Γιατί φοβάσαι,μπαμπούλες είναι? Τα λεφτά σου έδωσες, απαίτησε να στο φτιάξουν!! [Πλάκα κάνω στην περίπτωση αυτή δε φταίει το Πλαίσιο, αλλά τα 8άρια που είναι λίγο ] Κάτι παρόμοιο είχα πάθει κι εγώ και έκανα format και όλα καλά, αλλά εμένα το 'παθε καμιά μέρα αφού τα 'βαλα οπότε δεν είχα βάλει και πολλά , απλά πειραματιζόμουν με το καινούργιο υπεργαμάτο λογισμικό. ΔΕΝ έχει να κάνει πάντως με ιούς. Λοιπόν κάνε το εξής: Ctrl+I (σου εμφανίζει μπλε μπάρα δεξιά) Επίλεξε κάτω την επιλογή change PC settings Μετά την επιλογή General Μετά Refresh your PC with out effecting the file (όχι την επιλογή Remove every thing and reinstall windows, εκτός αν δε σε πειράζει να διαγραφούν τα αρχεία σου!!) Αν δε δουλέψει αυτό δες μήπως μπορείς να κάνεις επαναφορά σε προηγούμενο Restore Point.
spirosd2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Ανέβασε αν μπορείς το screenshot από το hd sentinel, αλλιώς αφού είσαι εντός εγγύησης πας εκεί να στο φτιάξουν και δεν παιδεύεσαι άδικα.
Galatea Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 What? Γιατί φοβάσαι,μπαμπούλες είναι? Τα λεφτά σου έδωσες, απαίτησε να στο φτιάξουν!! [Πλάκα κάνω στην περίπτωση αυτή δε φταίει το Πλαίσιο, αλλά τα 8άρια που είναι λίγο ] Κάτι παρόμοιο είχα πάθει κι εγώ και έκανα format και όλα καλά, αλλά εμένα το 'παθε καμιά μέρα αφού τα 'βαλα οπότε δεν είχα βάλει και πολλά , απλά πειραματιζόμουν με το καινούργιο υπεργαμάτο λογισμικό. ΔΕΝ έχει να κάνει πάντως ούτε με ιούς. Λοιπόν κάνε το εξής: Ctrl+I (σου εμφανίζει μπλε μπάρα δεξιά) Επίλεξε κάτω την επιλογή change PC settings Μετά την επιλογή General Μετά Refresh your PC with out effecting the file (όχι την επιλογή Remove every thing and reinstall windows, εκτός αν δε σε πειράζει να διαγραφούν τα αρχεία σου!!έ Αν δε δουλέψει αυτό δες μήπως μπορείς να κάνεις επαναφορά σε προηγούμενο Restore Point. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, καταγράφεται! Παρ'όλα αυτά, όλα όσα αναφέρεις έγιναν αναγκαστικά εφόσον τα Windows δεν ανταποκρίνονταν, και μέσω του Troubleshooting, έκανα Refresh πριν 2-3 ώρες! Ανέβασε αν μπορείς το screenshot από το hd sentinel, αλλιώς αφού είσαι εντός εγγύησης πας εκεί να στο φτιάξουν και δεν παιδεύεσαι άδικα. Επισυνάπτω ένα screenshot. Ναι, μωρέ θα τους το πάω, αλλά ήθελα μια ακόμα γνώμη για να ξέρω τι θα αντιμετωπίσω. Νιώθω με δεμένα τα χέρια ούσα εντός εγγύησης γιατί δεν έχω την ελευθερία να κάνω ό,τι θέλω στο πλαίσιο του προσωπικού μου troubleshooting. Από την άλλη, να κόψουν το λαιμό τους να το λύσουν (τι κομψά που το θέτω) μιας κι ήδη ανέχτηκα άλλο λειτουργικό απ'αυτό που διάλεξα και να που έχουμε θέματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα