Universal Soldier Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Από το σχεδιάγραμμα λειπει που μένεις εσύ που κανεις manage το δίκτυο και σε πιο σημείο είναι το internet. καλο επίσης θα ήταν να ξέραμε απόστασεις και που είναι τοποθετημένα τα Tplink
xovoli Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Να με παιδια ξαναγυρισα Ροτοντας τον εναν και τον αλλον εμαθα πως αυτο το πραγμα δεν γινεται γιατι η κεραιες δουλευν στα 2.4GHz ενω θα επρεπε να δουλευν ςτα 5 και για αυο εχω απολυα και πως πρεπει να αντικατασταθει η μεσαια κεραια δηλ η Β και η Γ με καπια αλη που δεν θυμαμαι πως μου την ειπε η γνωμη σας ποια ειναι?
jkoukos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Ότι υπάρχει πιθανότητα να έχεις πρόβλημα παρεμβολών στην μπάντα των 2.4GHz, ειδικά σε αστικά περιβάλλοντα, είναι γεγονός. Αλλά τέτοια μείωση στην απόδοση και μάλιστα σε αυτή την απόσταση δεν δικαιολογείται. Καλύτερα θα ήταν στους 5GHz, μόνο που όλες οι κεραίες (ή τουλάχιστον ένα ζευγάρι) πρέπει να δουλεύουν σε αυτή την μπάντα. α. Τις (Β) & (Γ) γιατί (και με τι) να τις αλλάξεις; β. Μπορείς να δώσεις αναλυτικά διευθύνσεις των κεραιών, του router, mode λειτουργίας και τι ασφάλεια έχεις βάλει σε κάθε μία από αυτές; γ. Στην (Δ) συνδέεσαι ενσύρματα ή ασύρματα από τον υπολογιστή σου;
xovoli Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Η κεραια Β δινει internet σε ενα laptop. ειναι σε λειτουργια Client και σινδεεται σε ενα switch απο το switch συνδεεται ενα access point και η κεραια Γ συνδαιομαι με το laptop στο access point kai μου δινη κανονικα internet μπαίνω επισης στην κεραια Γ που ειναι σε λυτουργια επισης access point και εχω απολυες η ασφαλεια ειναι WEP
jkoukos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Από αυτά που έχεις γράψει μέχρι τώρα καταλαβαίνω ότι το δίκτυο είναι ως εξής: α. Σπίτι (1) που έχει Internet και εγκατεστημένη η κεραία (Α) να παίζει ως Access Point. β. Σπίτι (2) που είναι ο ενδιάμεσος κόμβος (μεταξύ των σπιτιών 1 & 3 που δεν έχουν οπτική επαφή), όπου υπάρχουν 2 κεραίες με την (Β) να είναι Client και την (Γ) Access Point. Εδώ ισχύουν τα παρακάτω: Από την (Β) κατεβαίνει utp καλώδιο και συνδέεται σε Switch. Από το Switch φεύγουν 2 καλώδια, ένα σε εσωτερικό Access Point και το δεύτερο στη κεραία (Γ). Το εσωτερικό AP μοιράζει ασύρματα (και πιθανόν ενσύρματα) το Internet, στο σπίτι (2). Η κεραία (Γ) στέλνει το Internet στην κεραία (Δ) στο σπίτι (3). γ. Σπίτι (3) που είναι ο τελικός αποδέκτης, υπάρχει η κεραία (Δ) ως Client και δίνει το Internet ενσύρματα στο σπίτι. Σύμφωνα με τα παραπάνω και θεωρώντας ότι έχεις σωστές όλες τις διευθύνσεις (εφόσον έχεις επικοινωνία), θα πρέπει να ρυθμίσεις τις 2 Client (κεραίες (Β) και (Δ)) σύμφωνα με εδώ για μέγιστη ασφάλεια (WPA2-PSK & AES) ή εδώ για Bridge αλλά με μικρότερη ασφάλεια (WEP). Και στις 2 περιπτώσεις κανονικά πρέπει οι κεραίες (Β) και (Δ) να μην έχουν ενεργοποιημένη τις επιλογές "Enable SSID Broadcast" ή/και "With AP Mode", ώστε να μην δουλεύουν ταυτόχρονα και ως ΑΡ παρά μόνο ως Client. Επίσης βάλε τα 2 ζεύγη κεραιών (Α-Β & Γ-Δ) να χρησιμοποιούν διαφορετικά κανάλια (±5 ψηφία). Αν δηλαδή το κανάλι στο ζεύγος Α-Β είναι το 6, βάλε στο άλλο ζευγάρι (Γ-Δ) το κανάλι 1 ή το 11. Αν ισχύουν τα παραπάνω οι 4 κεραίες πρέπει να δουλεύουν μόνο μεταξύ του (ανά ζεύγος) και καμία άλλη ασύρματη συσκευή (laptop, smartphone κλπ) να συνδέεται σε κάποια από αυτές.
xovoli Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Ας τα πάρουμε πάλι από την αρχή.από το router χρειάζετε καμία ρύθμιση;DHCP πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ή όχι από το router;
jkoukos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν χρειάζεται DHCP για να λειτουργήσει ένα δίκτυο, αρκεί όλες οι συσκευές να έχουν σταθερές διευθύνσεις στο ίδιο εύρος. Όμως καλό είναι να υπάρχει (μόνο ένας, αυτός του αρχικού router) ώστε με ευκολία να συνδέονται οι διάφορες συσκευές.
xovoli Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Παιδιά καλησπέρα μετά από 1 μήνα απουσίας ξαναγύρισα το πρόβλημα μου το έλυσα αλλάζοντας της 2 κεραίες με την 7510 και όλα είναι οκ. Αλα έχω μια απορία γιατί έχουν χαμηλό σήμα με της5210 η λήψη μου ήταν Πάνο από 20db τώρα εινα 9με10db έχουν καμιά ρύθμιση?
jkoukos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Αυτό που κερδίζεις στην μπάντα των 5GHz είναι η απώλεια παρεμβολών από άλλα ασύρματα δίκτυα, καθώς μέχρι σήμερα δεν είναι ευρέως διαδεδομένα. Αυτό που χάνεις στην μπάντα των 5GHz είναι η μεγαλύτερη εξασθένηση της ασύρματης ζεύξης λόγω ενδιάμεσων εμποδίων. Στη μπάντα αυτή πρέπει να υπάρχει άριστη οπτική επαφή και χωρίς κάποιο εμπόδιο εντός της ζώνης Fresnel για να έχεις καλή ζεύξη, καθώς έχει μικρότερη διαπερατότητα έναντι της μπάντας των 2,4GHz. Αυτό όμως που δεν κατάλαβα είναι ποιος ήταν ο λόγος που είχες προβλήματα γιατί, όπως έγραψα και προηγούμενα, τέτοια μείωση στην απόδοση και μάλιστα σε αυτή την απόσταση δεν δικαιολογείται.
xovoli Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Φίλε ούτε και εγώ το κατάλαβα έχω της ίδιες ρυθμίσεις που είχα στης 5210 και δουλεύουν άψογα ότι ταχύτητα μου δίνη το router μου δίνη και η 7510 απλά αν έχω μια μικρή καθυστέρηση στoν χρoνο (ms)και τώρα διάλεξα τη λειτουργεια bridge with ap Αλλαξα και θέση το άλω ζευγάρι με της 5210 να έπαιξε ρόλο αυτό τι να πω αλλά πάντως θα προτιμούσα λίγο πιο δυνατό το σήμα τους γιατί την δίνουν για μεγάλες αποστάσεις
jkoukos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Τις δίνουν για μεγάλες αποστάσεις αλλά υπό προϋποθέσεις. Πρέπει μεταξύ τους να μην υπάρχει κανένα εμπόδια και, ειδικά στην μπάντα των 5GHz, ούτε μέσα στη ζώνη Fresnel.
xovoli Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Παιδιά και πάλι καλησπέρα έχω πάλι ένα μικρό θεματάκι δηλ. είμαι στο pc και βάζω 192.168.1.254 της κεραίας για να μπω στο μενού της μου αργεί να ανταποκριθεί αυτό δεν συμβαίνει πάντα όμως μήπως γνωρίζεται το γιατί γίνεται αυτό .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα