Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια...... μια χαρα ειναι η συζητηση και καθολου τρολλ, αρκει να μη προσβαλετε ο ενας τον αλλον . Εννοιες τυπου εσυ δε ξερεις και δε συζηταω, ειναι λιγο πρωτογονες χωρις να το θετω προσωπικα υπερ ή κατα καποιου......... απλα για να συνεχιστει η κουβεντα και να μη κλειδωθει.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παραθετω τα αποτελεσματα της συγκρισης των 2 στο συγκριτικο Black Hole 4.2F (Ζητω συγνωμη, παει τοσος καιρος, απλα το ξεχνουσα συνεχεια)

FX 6300 stock:

Total Score: 9810

Multithreaded: 4410 4Threaded: 2984 Singlethreaded: 2416

Intel i3 3220(?) - ο χρηστης JimRdesign μπορει να μας πει το μοντελο του.

Total Score: 8192

Multithreaded: 3196 4Threaded: 2384 Singlethreaded: 2612

http://www.insomnia.gr/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/?p=52571769

http://www.insomnia.gr/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/?p=52639441

Δημοσ.

Παραθετω τα αποτελεσματα της συγκρισης των 2 στο συγκριτικο Black Hole 4.2F (Ζητω συγνωμη, παει τοσος καιρος, απλα το ξεχνουσα συνεχεια)

Intel i3 3220(?) 

Αυτός είναι της προηγούμενης γενιάς ο i3 και πάλι σχεδόν στα ίδια επίπεδα είναι...μόνο στο καθαρό multi τον τρώει κανονικά...

Δημοσ.

Αυτός είναι της προηγούμενης γενιάς ο i3 και πάλι σχεδόν στα ίδια επίπεδα είναι...μόνο στο καθαρό multi τον τρώει κανονικά...

ιδιας γενιας ακριβως ειναι αυτοι οι 2....!!  Q3-12!

και θα προτιμουσα να χανω ελαχιστα σε single thread, αλλα να σκοτωνει σε multithread..!

Δημοσ.

ιδιας γενιας ακριβως ειναι αυτοι οι 2....!!  Q3-12!

Ναι,δεν διαφωνώ, εγώ λέω ότι μιλάμε για τον νέας γενιάς i3(q3-13) που είναι καλύτερος από τον αντίστοιχο της προηγούμενης.

(Και τη κάνεις στον Η/Υ σου που χρειάζεται multithread;Έτσι καθαρά για ενημερωτικούς σκοπούς)

Δημοσ.

Ναι,δεν διαφωνώ, εγώ λέω ότι μιλάμε για τον νέας γενιάς i3(q3-13) που είναι καλύτερος από τον αντίστοιχο της προηγούμενης.

(Και τη κάνεις στον Η/Υ σου που χρειάζεται multithread;Έτσι καθαρά για ενημερωτικούς σκοπούς)

επεξεργασια βιντεο και μουσικης...!! οχι σε επαγγελματικο επιπεδο, αλλα......!

αλλα το μηχανημα μου, ειδικα το "μικρο" HTPC, ειναι 24/7 ανοικτο και κανει ο,τι προλαβαινει..!!  2 servers ανοικτοι, downloading, και οταν βαριεμαι να ανοιξω το αλλο, επεξεργαζομαι και τα βιντεο-ταινιες σε αυτο..!!! δεν εχει μασησει πουθενα, κι ας κανει και 10 δευτερολεπτα αργοτερα...!!  

και..... δεν μιλαω φυσικα, για απλες εργασιες τυπου internet browsing, παρακολουθηση ταινιων, ακροαση μουσικης κλπ..!!!

μαλιστα, τυχαινει φορες που πολλα απο αυτα τα κανει ταυτοχρονα....!!!  αλλα δεν κολλαει πουθενα...!! κι ολα αυτα με εναν ταπεινο ATHLON II X3 425...!!

• Like 2
Δημοσ.

επεξεργασια βιντεο και μουσικης...!! οχι σε επαγγελματικο επιπεδο, αλλα......!

αλλα το μηχανημα μου, ειδικα το "μικρο" HTPC, ειναι 24/7 ανοικτο και κανει ο,τι προλαβαινει..!!  2 servers ανοικτοι, downloading, και οταν βαριεμαι να ανοιξω το αλλο, επεξεργαζομαι και τα βιντεο-ταινιες σε αυτο..!!! δεν εχει μασησει πουθενα, κι ας κανει και 10 δευτερολεπτα αργοτερα...!!  

και..... δεν μιλαω φυσικα, για απλες εργασιες τυπου internet browsing, παρακολουθηση ταινιων, ακροαση μουσικης κλπ..!!!

μαλιστα, τυχαινει φορες που πολλα απο αυτα τα κανει ταυτοχρονα....!!!  αλλα δεν κολλαει πουθενα...!! κι ολα αυτα με εναν ταπεινο ATHLON II X3 425...!!

Στην θεση σου παντως θα ειχα κουμπωσει επανω FX 83XX ... :-D

Δημοσ.

Στην θεση σου παντως θα ειχα κουμπωσει επανω FX 83XX ... :-D

σε 790 chipset?  οχι βεβαια...!   ο  8350 θα μπει στο MAIN PC (990ΧΑ) που το εχω ετοιμο εδω και καιρο να τον υποδεχτει...!!! απλα περιμενω.....!!!!! ;) ;) ;)

Δημοσ.

Μαλιστα, δηλαδη ο νεας γενιας ειναι αλλο μοντελο, αλλη αρχιτεκτονικη, δηλαδη δεν εχει hyperthreading, ειναι καθαρος 4 πυρηνος? Φιλε μου, αν δεν γινει κατι τετοιο (που φυσικα δεν εγινε) δεν προκειται να αλλαξει η δουλεια. Δεν λεω υπαρχει βελτιωση, επιδοσεις/καταναλωση, αλλα τι περιμενεις? 10%-15% πιο γρηγορος απο την παλια γενια και πολλα λεω.

Ερωτηση: Ειναι κατα 60% πιο γρηγορος απο τον fx 6300 στο singlethreaded και δεν μπορω να το δω? Κατι τετοιο υποστηριχθηκε στις προηγουμενες σελιδες. Αυτο ως αποδειξη οτι το "up to" marketing δεν ειναι ευαγγελιο. Οπως και καθε συγκριση απο cpu boss κα.

Ξανα λεω εδω, οτι προσωπικα δεν με καλυπτει ποτε ενα benchmark στο 100%, αλλα ειναι αρκετα καλυτερο στην συγκριση, σε σχεση με τα vs sites. Το επομενο που μπορει να συγκρινει κανεις ειναι οι gaming επιδοσεις (μιας και αυτο ενδιαφερει την πλειοψηφια) και να διαπιστωσει οτι και οι 2 θα κανουν την δουλεια που πρεπει (προς το παρον). Αλλα σε ενα θεμα που ψαχνει το καλυτερο αναμεσα σε 2, πρεπει να το αναδειξεις κιολας. Και αθροιζοντας τα παντα κερδισε/κερδιζει ο fx. Αν υπαρχει κατι ουσιωδες που μπορει να αναδειξει τον i3, περιμενω να το μελετησουμε παρεα.

• Like 2
Δημοσ.

σε 790 chipset?  οχι βεβαια...!   ο  8350 θα μπει στο MAIN PC (990ΧΑ) που το εχω ετοιμο εδω και καιρο να τον υποδεχτει...!!! απλα περιμενω.....!!!!! ;) ;) ;)

Την 990XA ειδα , για αυτο το ειπα.

Τι περιμενεις να βγαλουν αγγελια ?

Δημοσ.

Μαλιστα, δηλαδη ο νεας γενιας ειναι αλλο μοντελο, αλλη αρχιτεκτονικη, δηλαδη δεν εχει hyperthreading, ειναι καθαρος 4 πυρηνος? Φιλε μου, αν δεν γινει κατι τετοιο (που φυσικα δεν εγινε) δεν προκειται να αλλαξει η δουλεια. Δεν λεω υπαρχει βελτιωση, επιδοσεις/καταναλωση, αλλα τι περιμενεις? 10%-15% πιο γρηγορος απο την παλια γενια και πολλα λεω.

Δηλαδή κράζεις της vs σελίδες αλλά είσαι εν τάξη με το να βάλουν συγκριτικό bench με το προηγούμενο μοντέλο i3 ;;; Φάση, εν τάξη μωρέ το ίδιο είναι;;;

Δημοσ.

Την 990XA ειδα , για αυτο το ειπα.

Τι περιμενεις να βγαλουν αγγελια ?

....και αυτο........... αλλα και αν βγει κανα νεο μοντελο, οπως ο και καλα "νεος" 9370, μπας και πεσουν ακομα οι τιμες τους....!!!!! :-D

Δημοσ.

....και αυτο........... αλλα και αν βγει κανα νεο μοντελο, οπως ο και καλα "νεος" 9370, μπας και πεσουν ακομα οι τιμες τους....!!!!! :-D

Αλλο μοντελο θα ερθει προβλεπω με EXCAVATOR .... cores σε 20nm .... Σε τι socket όμως δεν μας λένε ....

Η AMD τρέχει με KAVERI πλέον ... ίσως να κάνει μια μικρή ανανέωση των piledriver όπως θα κάνει και στους opterons 63xx αλλά από το νέο έτος ...

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή κράζεις της vs σελίδες αλλά είσαι εν τάξη με το να βάλουν συγκριτικό bench με το προηγούμενο μοντέλο i3 ;;; Φάση, εν τάξη μωρέ το ίδιο είναι;;;

Δεν τις κραζω για να χω κατι να κανω, σου απεδειξα ποσο εξω πεφτουν. Πιστευω, ημουν αρκετα σαφης προηγουμενως.

Ποσο καλυτερος πιστευεις οτι ειναι ο i3 o νεος σε σχεση με τον παλιοτερο? Καπου στα ιδια score τον περιμενω προσωπικα με τον 6300, λιγο ανωτερα σε ολα σε σχεση με την παλιοτερη γενια, αλλα ξανα χειροτερος στο multithreaded, οριακα ιδιο το 4threaded, και καλυτερος κατα ~20% στο singlethreaded. (και ειμαι αρκετα γεναιοδωρος)

Οσον αφορα αυτο που λες για την συγκριση, και κατα ποσο ηταν αθεμιτο να παραθεσω τα bench με την προηγουμενη γενια, δεν ξερω κατα ποσο μπορει οντως να υπαρξει μια συγκριση με την νεα γενια, εχω ηδη γραψει οτι μιλαμε και για 30Ε διαφορα. (καλα τα 20Ε διαφορα απο τον μικροτερο i5 δεν τα σχολιαζω). Γι αυτο και θεωρησα σωστη την παραθεση των ανωτερων benchmarks και συγκριση απευθειας με το προηγουμενο μοντελο την θεωρω πιο λογικη, ειδικα αφου επαιζαν πιο κοντα σε τιμες. Ασε που μοιαζει με treasure hunt το να βρεις i3 4340 για να συγκρινεις..

Συγχωρησε μου επισης το γεγονος οτι εγω σκεφτομαι αναλογικα (οτι εγραψα ακριβως πιο πανω) και μπορω να εξαγω συμπερασματα. Ομως ειναι τοσο δυσκολο να εξαγει συμπερασματα και καποιος με ελαχιστες γνωσεις?

Δηλαδη, μιλωντας με βαση το Black Hole, ο 6300 ειναι ~20% καλυτερος απο i3 3220, o 4340 το πολυ 20% (wild generosity appears again) καλυτερος απο τον 3220. Αυτο τους φερνει περιπου ισαξιους. Δικαιολογειται η 27% διαφορα τιμης...? Περναμε σε επομενο benchmark και ουτω καθεξης... Ε ολο αυτο, συγγνωμη, αλλα εγω το θεωρω ανωτερο απο το cpu boss, δεν θα σε αναγκασω κιολας, οτι θελεις διαλεγεις και παιρνεις.

Ελπιζω να εγινα κατανοητος.

Δημοσ.

Ε,δηλαδή πιστεύεις ότι μια άγρια εικασία(γιατί αυτό είναι αυτό που κάνεις με το «wild generosity» και τα λοιπά) είναι καλύτερη από μια,όσο χάλια και να είναι,σελίδα που είχε τον πραγματικό επεξεργαστή και έκανε μερικά bench πάνω σε αυτόν;;;

Ε,έτσι ναι το δέχομαι,ακούγεται πολύ λογικό αυτό.....

(...Not)

Τι μας απέδειξες πόσο έξω πέφτουν;

Με το να πεις αυθαίρετα κάποια ποσοστά τάδε ποιο πάνω και τάδε ποιο κάτω;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...