margaritagr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα, έχω ένα iMac του 2010, 27", 4 gb ram & 2.93GHz i7. Ο υπολογιστής λειτουργεί απροβλημάτιστα όμως θέλω να του περάσω το Mavericks και θεωρώ οτι θα ταν καλύτερα να 2πλασιασω τη ram. Επειδή δεν εχω ιδέα απ αυτά και δε παίζει να το κάνω μόνη μου, θα θελα να μου προτείνετε ενα αξιόπιστο μαγαζι (έχω ακούσει καλά λογια για την document) αλλά και να μου πείτε τι κόστος θα πρέπει να υπολογίζω?
darklordvader77 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Τζάμπα λεφτά θα πληρώσεις, μιλάμε για υπόθεση 5 λεπτών (με το χρονόμετρο) Τον βάζεις να κοιτάει η οθόνη προς τα κατω, στο κρεβατι σου π.χ. ξεβιδωνεις 3 βιδες για να φυγει το πορτάκι και σπρώχνεις τις μνήμες μέσα. Ξαναβιδώνεις, και εισαι ετοιμη! 4 θέσεις έχεις για μνήμη, 2 έχουν καταληφθεί ήδη. Κοίτα το βίντεο και θα κατάλβεις πόσο απλό είναι: Το μηχάνημα σου είναι αρκετά δυνατό, ανεπίσημα παίρνει έως 32GB Ram (4 8άρες με χαρακτηριστικά SO-DIMM PC3-10600 CL9, 1.5V ειναι μνήμη για λάπτοπ ουσιαστικά) Γνώμη μου με 8GB συνολα περα απ τις δικιες σου (2x2GB) ή 16GB (2x8) ή 12GB (4που χεις τώρα και μια 8άρα) θα σαι άνετη για τα επόμενα χρόνια.. Αν δώσεις τα χαρακτηριστικα που σου δωσα παραπάνω βρίσκεις στις ίδιες τιμες πανω κάτω, είτε μια μνήμη μεγάλη, είτε 2 μικρές. π.χ. 1 8άρα ή 2 4άρες (12GB σύνολο και στις 2 περιπτώσεις) θα σου βγει γύρω στα 60Ε σε οποιδήποτε γνωστό ή ιντερνετικό μαγαζί. 1
ozelot Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις τον scanner της Crucial, που θα προσδιορίσει επακριβώς ποιο upgrade υποστηρίζει το μηχάνημα σου. Οι μνήμες τις Crucial είναι μεταξύ των κορυφαίων, ενώ όπως επισημαίνει και ο φίλος η εγκατάσταση τους από εσένα είναι εξαιρετικά απλή.
basilis5 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 εγω με ML που πηγα σε 8 απο 4 ειδα μεγαλη αλλαγη, αλλα επισης ειδα πως γεμιζουν και τα 6-7 για πλακα με απλη χρηση καθημερινων εφαρμογων, προς το παρον ειμαι οκ, αλλα αν εκανα τωρα αναβαθμιση θα πηγαινα στα 16 για να καλυψω και τις μελλοντικες αναγκες, τις οποιες με τα 8 φοβαμαι πως δεν θα καλυψω. crucial εννοειται κι εγω καθως προσφερουν εγγυημενη 100% συμβατοτητα. για επιδοσεις ποτε δεν με ενδιεφερε οποτε δεν το εψαξα ετσι.
margaritagr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Για 16 το κοστος εχει μεγαλη διαφορα σε σχεση με τα 8; Αφαιρω δηλ αυτες που εχει τωρα, και βαζω 2 8ρες? η 4 4ρες? ποσο πανε αυτες ρε παιδια Ελλαδα τις βρισκω ή μονο μεσω net? Αυτο το εξαιρετικα απλη εγκατασταση το φοβαμαι αποστευτα.. Καταλαβαινετε σε μηχανημα τετοιου κοστους, φανταζομαι λογικο ειναι τη στιγμη που δεν εχω ανοιξει ποτε ουτε ραδιοφωνο
TheDevilMayCare Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Μια επιλογη (μικροτερου κοστους) ειναι,να εχεις 12 GB: 4 + 4 (νεες ) + 2 + 2Ειναι απο αρκετα, εως πολυ ευκολη η διαδικασια:http://mac.tutsplus.com/tutorials/hardware/how-to-upgrade-the-ram-in-your-imac/ Τελος παντων ευκολοτερο, απο καποτε στους G3 http://www.ifixit.com/Guide/Replacing+iMac+G3+Model+M4984+RAM/1500/1
darklordvader77 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Για 16 το κοστος εχει μεγαλη διαφορα σε σχεση με τα 8; Αφαιρω δηλ αυτες που εχει τωρα, και βαζω 2 8ρες? η 4 4ρες? ποσο πανε αυτες ρε παιδια Ελλαδα τις βρισκω ή μονο μεσω net? Αυτο το εξαιρετικα απλη εγκατασταση το φοβαμαι αποστευτα.. Καταλαβαινετε σε μηχανημα τετοιου κοστους, φανταζομαι λογικο ειναι τη στιγμη που δεν εχω ανοιξει ποτε ουτε ραδιοφωνο Όπως σου γραψα παραπανω το κόστος είναι: 16GB (8+8)= 120E 8GB (1x8 ή 2x4)=60E Αν κρατήσεις τις παλιές μνήμες το παραπάνω γίνεται 20gb και 12gb αντίστοιχα. Χάνεις το Dual Channel βεβαια, οπότε κατ' εμέ πούλα τις παλιές, θα σε καλυμένη με τις καινούργιες έτσι κι αλλιώς και σου μένουν και ελεύθερες θέσεις για μελλοντική αναβάθμιση. Μια βόλτα στη Στουρνάρη να πάς με τα χαρακτηριστικά που σου δωσα θα βρείς σε κάποια απ τα μαγαζια που υπάρχουν εκεί (cosmodata,πλαισιο,κτλ.) Απο Crucial.eu αν παραγγείλεις δε συμφέρει πια (κάποτε σύμφερε). Πληρώνεις μεταφορικά αρκετά τσουχτερά:
margaritagr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Παιδια ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες @darklordvader77 λες δηλ οτι επειδη θα ναι διαφορετικες οι παλιες με τις καινουριες, θα χω θεμα? να παω καλυτερα τωρα σε 2 4ρες και αν μετα θελησω, βαζω 2 ακομα για να παω στα 16.. Ειδα κι εγω οτι τα μεταφορικα βαρανε πολυ, δε το λες και συμφερον.. Μπορω να βρω crucial αλλου? Βασικα εχω μια δωροεπιταγη 50ε στο πλαισιο οποτε θα γλιτωνα αρκετα, αλλα βλεπω εχει αυτες http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-hardware/mnimes-ram.htm Να παρω adata (που δε τη ξερω καν) ή την transcend? Λενε, ή καλυτερα να ψαξω για crucial ή kingston Ex. http://www.public.gr/product/computers-and-software/anabathmisi/mnimes-laptop/kingston-kvr16s11s84-4-gb-mnimi-ram-ddr3/prod3040486pp/ ? Και τελος στα ποσα mHz? :/
darklordvader77 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Θέμα δεν θα έχεις, απλά θα τρέχουν "ασυγχρόνιστα" να στο πω απλά (οχι σε dual channel mode δλδ) λόγω διαφορετικής μάρκας και χωρητικότητας. Το πιθανότερο να χεις δηλαδή μάρκας elpida,hynix,samsung μεσα του τωρα. Ότι κι αν πάρεις θα ναι διαφορετικό (άνω του 2gb ανα στικ) και καλύτερο σα μαρκα. Σου λέω να βγάλεις τις παλιές για 2 λόγους: Για να χεις ελευθερες θέσεις για μελλοντική αναβάθμιση και γιατι θα ναι ανεπαίσθητη η διαφορά ετσι κι αλλιως. Λάθος, αν βάλεις 2x 4άρες (8 συνολο δηλαδή) και κρατήσεις μέσα απ την μάνα τους (2x2=4 δηλαδη) θα χεις 8+4=12gb συνολικά, οχι 16gb. Στο πλαίσιο απ ότι είδα δεν έχει και την τρελή ποικιλία στο site τουλάχιστον.. παρ όλα αυτα οποτε περάσεις ρώτα του αν εχουν μνήμη τέτοια (στην αναφέρω και στο πρώτο post btw): SO-DIMM PC3-10600 CL9 1.5V με χωρητικότητα 4GB ή 8GB όποτε αποφασίσεις ποια θα σε βολέψει καλύτερα τώρα και μελλοντικά. Γράψτο και ζήτα αυτό. Αν δυσκολεύεσαι να το ζητήσεις πες τοτε Ψάχνω μνήμη DDR3 για Laptop (SO-DIMM) που να "τρέχει" στα 1333MHz, να έχει Cache Latency 9 και να "δουλεύει" στα 1,5Volt (και όχι στα 1.35 που πιθανόν κάποιος άσχετος να σου πάσαρε). (Δε στο γραψα ετσι στο πρώτο για να μη βγει τετοιο μακρυνάρι) Ram σα κι αυτήν που παρέθεσες απ το Public ψάχνεις, βέβαια βρίσκεις και ενα 10ευρω κάτω με αυτά τα χαρακτηριστικά: http://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46386_46402/4GB-Laptop.html?keyphrase=PC3-10600 Που μεταφράζεται σε ένα 20άρικο κάτω άν πάρεις 2 μνήμες απο 4GB έκαστη. 1
margaritagr Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 3 χρονια μετα επανερχομαι τελικα ποτε δεν αναβαθμισα τη μνημη αλλα ειπα τωρα, καλλιο αργα παρα ποτε δηλαδη, να το κανω. αυτη εδω http://www.you.gr/pc-parts/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/mnimes-ram/mnimi-crucial-4gb-ddr3-1333-mhz-for-mac μπορω να τη παρω απο κοντινο μου μαγαζι και φαινεται να πληρει οσα μου ειχατε γραψει. Υπενθυμιζω οτι τωρα εχω 2 των 2gb. λεω να βαλω κι αυτη να παω στα 12 , κι αργοτερα να βαλω την ιδια και στα υπολοιπα 3 slots. Εγκρινεται?
lupus_Hegemonia Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Απ' το γνωστό Κυπριακό μαγαζί να πάρεις τις μνήμες φιλαράκι και να τις βάλεις μόνος σου. Έτσι κάνουμε κι εμείς, πια, στα Mac.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα