pbp Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Γεια σας παιδιά, Έχω στο μυαλό μου να φτιάξω μία εφορογή android η οποία στην ουσία θα αφορά μία ιστοσελίδα και θα προβάλει ακριβώς το περιεχόμενό της. Απλά επειδή είναι κάπως δύσκολο να περιηγηθεί κανείς απο το smart phone του μέσω του browser σε αυτήν την ιστοσελίδα πιστεύω πως ένα app θα είναι πιο εύχρηστο από άποψη περιήγης καθώς και απο άποψη ενημέρωσης προς τον χρήστη, αφού σκεύτομαι να το κάνω να βγάζει και κάποια notifications. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχω πρόσβαση σε αυτή τη βάση δεδομένων της ιστοσελίδας μέσω ενός link το οποίο περιέχει XML. Θα μπορούσατε να με κατατοπήσετε από κει και πέρα τι θα πρέπει να διαβάσω ή τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω στο περίπου για να μπορέσω να τραβάω δεδομένα (online) από αυτή τη βάση δεδομένων και να τα μεταβηβάζω την εφαρμογή android; Ρωτάω εδώ γιατί δεν έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο και δεν θα ήθελα να χάσω χρόνο κάνοντας κάτι τελείως λάθος και μετά ξανά φτου και απ την αρχη!Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!
ZAKKWYLDE Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Το σωστότερο σε αυτή τη περίπτωση είναι να φτιάξεις ένα 2ο interface για mobile phone users, όπου θα καταλαβαίνει ότι χρησιμοποιείς smartphone και θα σε κάνει redirect σε αυτό τo layout. Για να μην ξαναγράφεις το ίδιο πράγμα σε διαφορετική γλώσσα/ες. Δες π.χ. το protothema.gr σε web και κινητό ή ακόμα καλύτερα το stackoverflow.com Εκτός αν είναι τόσο performance intensive... 1
παπι Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Το web θελει πολυ δουλεια για να βγει καλο.
pbp Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Απο το link που θα έχω (σε xml) για τη βάση δεδομένων, θα μπορώ να βγάλω κάποια συμπεράσματα για την πληροφορία που υπάρχει στη βάση δεδομένων ή θα πρέπει να έχω κάποιο manual?
ZAKKWYLDE Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Αν καταλαβαίνω σωστά, εσύ τις πληροφορίες που ζητάς απο τη βάση στις επιστρέφει σε XML. Αυτό που ουσιαστικά θα παίρνεις λοιπόν είναι ένα πολύ μεγάλο String. Αυτό το String θα το κάνεις parse για να τραβήξεις τα objects που θέλεις. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φτιάξεις ένα POJO για κάθε entity που θα έχεις. http://developer.android.com/training/basics/network-ops/xml.html Αν μπορείς να τις πάρεις εναλλακτικά σε JSON δες το GSON για να κάνεις πολύ εύκολα map τα objects σου. 1
pbp Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Πολύ σωστά!Αυτή είναι η λογική Thank you!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα